Kirjoittaja Aihe: ILTO Comfort CE50 – enemmän kuin lämpöpumppu?  (Luettu 261014 kertaa)

Poissa xflex

 • Tulokas
 • *
 • Viestejä: 5
Vs: ILTO Comfort CE50 – enemmän kuin lämpöpumppu?
« Vastaus #735 : 26.02.18 - klo:12:45 »
No niin, meillä menee sit ihan hyvin kun saadaan kuitenkin lämmintä vettä ja torppakin lämpenee. Variksilla tosin näyttää olevan juhlat tuolla jäteilmatötterön päässä kun pukkaa reilut 20 asteista ilmaa pihalle. Takkaa lämmitellään ja ilmalämpöpumppu hönkii tämmintä sisään joten meilein yhden vastuksen vedolla pärjätään.

Olen tuota nyt sen verran selvitellut, että huonelämpötila-anturit ovat erilaisia kuin kuin koneen muut anturit. Eli uusi anturi pitäisi saada jotta voisi kokeilla. Onneksi on talvilomat niin ehtii tätä rakkinetta ihmettelemään - kyllähän tämä aina talvilomariemut perheen kanssa voittaa... ::)
Ei tunnu asentajaa löytyvän joka suostuisi tuohon koskemaan ja syynä lähinnä se mistä ihmeestä tuohon saa varaosia. Jotkut vissiin tilailee näitä Ruåtsista. Eli sellaiset tukipalvelut tähän löytyy. Nyt selvitellään saako siihen anturia jostakin ja tietoa minkälainen se on. Katsotaan nyt miten tämä tarina päättyy, jos nyt saisi sen verran nilkutettumaan tuon rakkineen että ehtisi rauhassa katsoa uutta.

Uusi ratkaisu tännekin kyllä tulee viimestään kevään/kesän aikana. Ainakaan minun hermoni ei kestä tällaisen vehkeen kanssa johon ei saa varaosia ja huoltoa. Elä nyt siinä sitten perheen kanssa kun lämmöntuotto on ns. korkeamman kädessä.

Poissa HiTec

 • Lämpöpumppuaktiivinen
 • *****
 • Viestejä: 1502
 • Eipä turhia höttyillä :)
Vs: ILTO Comfort CE50 – enemmän kuin lämpöpumppu?
« Vastaus #736 : 26.02.18 - klo:17:43 »
Ainakaan minun hermoni ei kestä tällaisen vehkeen kanssa johon ei saa varaosia ja huoltoa. Elä nyt siinä sitten perheen kanssa kun lämmöntuotto on ns. korkeamman kädessä.

Meilläkin on "välimallin" Älvsby Talo, vuotta aikaisemmat tuli wanhalla Nibellä ja vuotta uudemmat uudella Nibellä. Onneksi ei sentään Scanofficen puoleen ole (vielä) tuon Ilton kanssa tarttenut kääntyä *koputtaa päätään* Todella heikossa vaikuttaa osaaminen tuon Ilton suhteen tässä maassa olevan :-\
Älvsby Lohiatar 09/2010 + Tiileri Pikku-Lauri + Ultimate 20 Pro Plus Twin Inverter + Ultimate 13 Pro Plus Basic FP

Poissa PP

 • Jäsen
 • **
 • Viestejä: 13
Vs: ILTO Comfort CE50 – enemmän kuin lämpöpumppu?
« Vastaus #737 : 09.03.18 - klo:11:21 »
Tuota tässä jo itsekin pähkinyt, entäs sitten kun aika tuosta nykykoneesta jättää, miten siihen samaan mestaan mahtuisi jokin toinen, parempi vehjes - vai hankkiako sitten esim. MLP-laitteisto vaikka kellariin ja tuohon KHH ILTO:n paikalle sitten joku LTO IV-kone tms. Sinällään melko optimaalisesti nuo kuitenkin sijoiteltuina, MLP-kaivoporan saa ihan talon viereen ja heti seinän toisella puolella on nykyinen ILTO sekä sen alle kellariin saisi sen MLP-varaajan. Mutta katsoo nyt, ILTO yhä kondiksessa ja potkii niin kovi akuutti pähkäily tämä ei siis vielä ole 8)

Meillä tuli tuo MLP samalle paikalle kuin missä tuo ILTO oli. Pumppuna siis NIBE F1255. Laite on jokseenkin samaa kokoa tuon ILTO:n kanssa. MLP:n maakierron paisuntasäiliö laitettiin sitten ilmanvaihtokoneen alle. Lopuilleen ei siis kovin ongelmallinen ratkaisu.

Scanofficen kautta koetin tuohon ILTO:on apua saada, mutta Scanoffice pesi kätensä laitteesta ja huolloista vedoten siihen, ettei laite ole heiltä hankittu vaan Swegonilta. Swegon taas oli kädetön muutoin vaan laitteensa kanssa ja selitteli Scanofficen hoitavan noita ILTO:n asioita nykyään (jo pari/kolme vuotta sitten). Eli apua ei saanut Swegonilta eikä Scanofficelta.

Pielavedellä laitteesta oli melko hyvä tuntemus HANE Huoltopalvelulla..

Poissa tet

 • Foorumin ylläpitäjä
 • *****
 • Viestejä: 3513
Vs: ILTO Comfort CE50 – enemmän kuin lämpöpumppu?
« Vastaus #738 : 03.04.18 - klo:17:42 »
Paineistuksen aikana alkoi ylimenosta tulla vettä ja kun testeri lykättiin sinne, johan alkoi hälyttään. Siinä sitten ihmeteltiin, miten vuoto voi olla siellä. Eipä syytä löytynyt, joten huolto loppui sillä kertaa siihen.

Eikös tuo jo kerro vuotopaikan, lauhdutinhan siellä vuotaa? Kylmäaineet (tai siis testissä typet) lauhduttimen vuodon kautta vesipiiriin ja varoventtiilin kautta pihalle...
Sanyo SAP-CRV/KRV93EH (7/2006) ja öljyllä apuja, 70-luvun okt 94 m2.

Poissa Pilperi

 • Tulokas
 • *
 • Viestejä: 1
Vs: ILTO Comfort CE50 – enemmän kuin lämpöpumppu?
« Vastaus #739 : 04.04.18 - klo:02:34 »
Harvakseltaan lueskellut tätä palstaa, kun itselläkin tuo CE65 pörisee teknisessä tilassa. Talvella meilläkin tuli tuo jäteilma-anturin hälytys ja sitä muutamia kertoja kuitatessa sitten lopulta kylmäainevajaus. Liekkö kompura sitten käynyt niin kauan, että veti paketin " jäähän " ja laukesi ylikuormasta, kun jäteilma-anturi näytti metsään. Varaosiksi olin jo hommannut käytetyn varaosa ilton, joten siitä oli helppo "uusi" anturi heittää paikalleen. Jos poistoilma kanavassa, siinä suodattimen takana on se ylimääräinen anturi, niin sekin varmaan olisi käynyt. Helppo se on itsekin vaihtaa. Kylmän puolen kotelon pellin, josta lämpötilamittari oli viety läpi vain joutui ruuvailemaan auki ja vettelin johdot vanhan reittiä riviliittimelle. Kylmäainevajehälyä ei sen koomin ole tullut.