Kirjoittaja Aihe: Sharp-sukuisten laitteiden risut ja ruusut  (Luettu 37374 kertaa)

Poissa kriitikko_o

 • Konkari
 • ****
 • Viestejä: 619
 • Toshiba DAISEKAI RAS-10EAVP-E
Sharp-sukuisten laitteiden risut ja ruusut
« : 07.11.05 - klo:09:51 »
Koska tänne on tullut uusi keskusteluryhmä, niin sen kunniaksi tänne voitaisiin koota Sharp-sukuisten laitteiden (esim. IVT ja Aermec) risuja ja ruusuja. Eli mikä on aivan ihmeellistä ja hyvää Sharp-sukuisiin ja mikä on taas huonoa ja osoittautunut pettymykseksi Sharp-sukuisiin. Siis omia kokemuksia ja tuntemuksia aivan tavan käyttäjän näkökulmasta.

Huomio: Muiden merkkien risut ja ruusut ovat omassa osioissaan. Tänne kommentteja siis VAIN IVT, Sharp, Aermec. Ei vertailuja muiden merkkien paremmuudesta.
« Viimeksi muokattu: 19.01.08 - klo:10:01 kirjoittanut janti »
Karjalasta kajahtaa Toshiba DAISEKAI  RAS-10EAVP-E Lämmitysteho: 0,60–5,80kW COP: 4,51 (70-luvun täystiilitalo lämpiää siis ilmalämpöpumpulla ja leivinuunilla, Tulikivi 2600.  Lisäksi varalla sähköpatterit. Lämmitettävä ala noin 140 m2)

Poissa MasaVaari

 • Jäsen
 • **
 • Viestejä: 27
Vs: Sharp-sukuisten laitteiden risut ja ruusut
« Vastaus #1 : 22.02.08 - klo:11:42 »
Hankin pari viikkoa sitten muutaman vuoden kypsyttelyn jälkeen ilmalämpöpumpun: IVT Nordic Invertterin, 12FR-N.
Hankintaa valmistelin tietty pitkään perehtymällä kaikkiin merkittäviin tarjokkaisiin ja päädyin testien ja tuttavien kokemuksien perusteella nyt sitten tähän. Kaikki vertailut ja testit vakuuttivat minut valitsemaan IVT:n. Merkillä ei muuta merkitystä minulle ole, kuin että se toimii kuten sen on luvattu spekseissä ja sopimuksissa toimivan. Eli en ala merkki-uskovaiseksi, vain paras käyttö ja säätöjen opettelu jaksaa kiinnostaa, ja sitä olen nyt alkanut harjoittelemaan.

Olen seurannut taloni lämmitys- ja energia kustannuksia tarkasti omalla excel pohjaisella taulukollani jo vuodesta -93, joten voin hyvin päätellä mihin suuntaan säästöt kehittyvät.

Systeemini on kaiken aikaa ollut aikasähköllä (yö 80%, pv 20%) toimiva vesipatteri kiertoinen lämmitys. Akku-varaaja (2500ltr). Viime syksynä asensin sunttiin Ouman'in EH 80 ohjauksen; anturit: menovesi, ulkoilma ja huonekompensointi. Aiempi Landis & Gyrin Villa Gyr sanoi sopimuksensa irti mutta Ouman'nin vastaava toimii kuin kello.

Talo on -76 rakennettu senaikaiseen eristepaksuuteen verrattuna tuplaeristeillä jo rakennusvaiheessa. Putkistot olen vetänyt kaikki pintaan ja samassa yhteydessä uusin patteriventtiilit (Oras). Lämmin pinta-ala on n. 160m2, jossa autotalli on mukana verkossa saman katon alla mutta ei samassa ilmatilassa. Saunassa 16kw uusi sähkökiuas. Ts kaikki toimii sähköllä, myös kylmiö omalla kompurallaan (sijainti at).

Sijainti on Oulu (Jääli) joten arctisuutta riittää, vaikka pari viime talvea ovatkin olleet leutoja. Pakkasta on nyt parin viikon käytön aikana silti ollut 0 - 20 C välillä, joten jotain jo pystyy päättelemään.

Pv kulutus on hieman noussut, mutta yösähkön kulutus on pudonnut 40-50%. Käytän ilmapumppua päälämmönlähteenä, ja olenkin sulkenut n. 80% patteriventiileistä ja haen nyt sopivia säätöjä tasapainoiseen miellyttävään asumiseen myös lämmön suhteen.

Summa summarum. Tähän mennessä olen tyytyväinen tuloksiin jo ihan perussäädöillä. Ilman puhtaus myös yllättää ja laitehan on muutakin kuin pelkkä pumppu. Sitä voisi paremminkin luonnehtia ilmastointi keskukseksi. -Lämmitys, -kuivaus, viilennys-ilmastointi, plasmacluster ionitekninen-puhdistus ja harrastuskeskus isännälle ;) (säätö ja seuranta).

Jos nyt ei vielä ihan ruusuja, niin kukkasten puolelle kuitenkin mennee. :)
Okt 160m2 -76 1krs, 2hlöä, mlp IVT Greenline HE C 7, porakaivo 140m, reikä 140mm (as.5/11), +ilp IVT Nordic Inverter 12FR-N (as.2/08), aikasähkö, patteriventtiilit Oras, Sijainti Jääli-Oulu.

Poissa VesA

 • Foorumin ylläpitäjä
 • *****
 • Viestejä: 13074
Vs: Sharp-sukuisten laitteiden risut ja ruusut
« Vastaus #2 : 22.02.08 - klo:12:03 »


 Putkistot olen vetänyt kaikki pintaan ja samassa yhteydessä uusin patteriventtiilit (Oras).

Pv kulutus on hieman noussut, mutta yösähkön kulutus on pudonnut 40-50%. Käytän ilmapumppua päälämmönlähteenä, ja olenkin sulkenut n. 80% patteriventiileistä ja haen nyt sopivia säätöjä tasapainoiseen miellyttävään asumiseen myös lämmön suhteen.


Itse laitoin Danfossin patteriventtiilit, ja yllättäen ne voi aika vähällä vaivalla säätää hyvin lähelle pumpun säätöä. Eli patterit pysyvät normaalisti kylminä, mutta jos vaikkapa jonkun huoneen ovi on pitempään kiinni alkaa patterikin lämmittää ilman että huoneen lämpötila ehtii törkeästi laskea.

Minulla säätö on sopiva, kun patteriventtiilille tuleva putki on hiukan lämpöinen, mutta itse patteri ei ole lämmin.
2 * Argo AWI35AHL
Ultimate 8 Pro Basic ( Gree )
Ultimate 10 Inverter ( Midea )
Vaillant VWS141/2

Poissa jallu100

 • Jäsen
 • **
 • Viestejä: 90
Vs: Sharp-sukuisten laitteiden risut ja ruusut
« Vastaus #3 : 18.01.10 - klo:19:13 »
Malli IVT-XP 12 FR-N ja käyttöönotto syyskuu-09,
ja sitten plussat....kuuleman mukaan laatumerkki ja tähän ne plussat sitten jääkin.

Miinukset.
Erittäin "kankea" huolto...ilman omaa aktiivisuutta/"ammattitaitoa" korjaukset olis varmaan vieläkin tekemättä..vasta kolmannella käyntikerralla vaihdettiin koko ulkoyksikkö, kun se ei kertakaikkiaan tuottanut lämpöä ollenkaan...ei tietoa, oliko asennusvirhe....."R410A ehkä haihtunut taivaan tuuliin huonojen laippaliitosten takia" yms.yms.
Asennusvirheitä korjattiin kaksi kertaa ennen ulkoyksikön vaihtoa....(GSM-yksikön ja IR-yksikön sijainti väärä, ulkolämpötila-anturin sijoitus väärä)....
Nyt pelaa,mutta pakkastakin vähän....vasta -10-20 antaa koko kuvan laitteesta.

Poissa jallu100

 • Jäsen
 • **
 • Viestejä: 90
Vs: Sharp-sukuisten laitteiden risut ja ruusut
« Vastaus #4 : 29.01.10 - klo:19:53 »
Laite alkaa oikkuilemaan kun pakkasta on -10....-15 astetta, kun pakkasta oli -16...lämmöntuotto kokonaan pattereista/takasta/sisäsaunasta..........ei tuota yhtään lämpöä, eikä  puhalluskaan toimi enää kuin pienellä pyörimisnopeudella, tosin sekin nopeus on alkuperäisestä pienentynyt about 50%..joskus viikko sitten kylläkin kiihdytti IHAN ITSE 10 sekunnin ajaksi vähän isommalle nopeudelle, mutta sen VAATIVAN suorituksen jälkeen onkin ollut "vähän hiljaisempaa hiihtokenkää" pitkät ajat, eli laitteessa ei tapahtunut juuri mitään....samat  ongelmat jatkuu siis edelleen...ja sitten plussat.......+++++Sulatus toimii.....+++++maanantaina viides(5) huolto(arvaus) keikka,tulee asentajista kuin perheenjäseniä.......


Poissa R-410A

 • Konkari
 • ****
 • Viestejä: 552
Vs: Sharp-sukuisten laitteiden risut ja ruusut
« Vastaus #5 : 17.12.11 - klo:10:18 »
”jallu 100” on ilmeisesti ostanut IVT:n Jussi Hirvosen varoituksesta huolimatta jäähdytyslaitteen!
”älkää ostako niinsanottuja ilmalämpöpumppuja, jotka ovatkin jäähdytyslaitteita.”
Otteita ”jallu100” kirjoituksesta:
Malli IVT-XP 12 FR-N ja käyttöönotto syyskuu-09,
PLUSSAT
+ja sitten plussat....kuuleman mukaan laatumerkki ja tähän ne plussat sitten jääkin. +..samat ongelmat jatkuu siis edelleen...ja sitten plussat.......+++++Sulatus toimii.....+++++maanantaina viides(5) huolto(arvaus) keikka,tulee asentajista kuin perheenjäseniä......
MIINUKSET
Erittäin "kankea" huolto...ilman omaa aktiivisuutta/"ammattitaitoa" korjaukset olis varmaan vieläkin tekemättä.------
Laite alkaa oikkuilemaan kun pakkasta on -10....-15 astetta, kun pakkasta oli -16...lämmöntuotto kokonaan pattereista/takasta/sisäsaunasta..........ei tuota yhtään lämpöä,

Oma kokemus IVT:ltä ostamastani pumpusta: IVT on sama laite jonka Sharp on valmistanut.
Itselläni oli Hgin IVT:n maahantuoma, as.21.01.2003 SHARP/IVT 5 kW nordic inverter AE-X10CR jossa ulkoyksikön sulatuksessa patterin lamelleihin kerääntynyt jää poistettiin Jussi Hirvosen mukaan ilman kalliita asentajan suomessa asentamia sähköä syöviä kaapeleita, ajoittaisella kuumakaasusulatuksella ( mielestäni kaikki pumput toimii samallaisesti, mutta niissä on lisäksi pohjapellin sulanapitävät kaapelit, eli JH:n muunnettua totuutta ). Myöhemmin IVT:n maahantuomiin pumppuihin on kaiteti ilmestynyt kaapelit.
Alustavan pumppukaupat tein Hgin IVT:n kautta, mutta loppukaupat tein Nokian IVT: llä, josta tuli myös asennus Pirkanmaalle 21.1.2003.

Kysyin kummastakin paikasta viisi eri kertaa s-postilla ja soittamalla Hgin ja Nokian IVT liikkeeltä apua
pumppuani koskeviin teknisiin kysymyksiin, koskien mm. sulatustoimintaa, suodattimia, ajastusta ja uutta omistajan käsikirjaa huonon monisteen tilalle ym.
Lopuksi otin yhteyttä Sulpun jussi Kummuun joka lupasi välittää viestini IVT:n J.Hirvoselle,
mitään vastausta en saanut kummastakaan paikasta ilmalämpöpumpun asennuksen jälkeen, otin lopuksi itse yhteyttä IVT:n Jussi Hirvoseen saamatta vastausta.
Yksi pieni ostaja on varmaan olematon tekijä suuressa massassa.
+Pumppuni pelasi omatoimisen huollon turvin hyvin seitsemmän vuotta
- mutta jälkihuolto ei pelannut lainkaan!

Jätetään asiakkaat oman onnensa nojaan ongelmatilanteissa ja pyydetään kääntymään ja taistelemaan kotivakuutuksen jos sitä ei ole, niin vakuutusyhtiön puoleen.
IVT:llä on niinsanottu takuu joka onkin vakuutus, vakuutuyhtiöltä ostettu.
Muilla merkeillä on oikea tehtaan takuu.
http://www.tekniikkatalous.fi/energia/energia-lehti/pannuhuoneessani+kavi+taysi+tunari/a267410
OTTEITA:
IVT johtaja ja Sulpun hallituksen puheenjohtaja Jussi Hirvonen  kertoo:
”Tämäntyyppinen toiminta aiheuttaa alalle paljon huonoa mainetta”, Hirvonen sanoo. ”Meidän porukassa ei ole mitään normaalista poikkeavaa. Nämä pärjäävät kyllä.”
Kuinka moni teidän porukan tekemästä kymmenestä asennuksesta menee niin sanotusti putkeen?
”Uskoisin, että useampi kuin yhdeksän. Jos joku asia ei pelaa, me käymme sen korjaamassa.”

Haukutaan muita kun IVT:tä ja Sulpua näin:
- valtaosan murheista aiheuttavat lämpöpumppuyhdistyksen ulkopuolella toimivat postimyyntifirmat tai luvattomat ja pimeät urakoitsijat.
- älkää ostako niinsanottuja ilmalämpöpumppuja, jotka ovatkin jäähdytyslaitteita.
« Viimeksi muokattu: 19.12.11 - klo:09:44 kirjoittanut R-410A »
Ilmalämpöpumppu Toshiba RAS-10PAVP-ND/RAS-PKVP-ND, lämpiää 108 m²  Tiiliv. OK talo-77 painovoim.il. rak.ala 187 m², asuin. 172 m², kokon.tilav.550 m³, Öljynk.1200 l/v sähkö 6300 kWh/v uuni, puita 4 m³. Asumiskustannukset Pirkanm v-09, 187  m² on 15,20 €/