Kirjoittaja Aihe: Uskaltaako vanhoja taloja myydä ollenkaa?  (Luettu 21389 kertaa)

Poissa Arvid

 • Jäsen
 • **
 • Viestejä: 102
Vs: Uskaltaako vanhoja taloja myydä ollenkaa?
« Vastaus #30 : 23.08.16 - klo:09:19 »
Nänhän se taitaa olla, että tunteet omien kotien kauppaamisessa tekevät järkevän ja faktoihin perustuvan kaupan käynnin vaikeaksi. Tähän väliin sitten iskevät välittäjät, juristit, kuntokartoittajat ja muut pelkän markkinan fasilitaattorit rahastamaan.

Poissa Kellarinlämmittäjä

 • Lämpöpumppuaktiivinen
 • *****
 • Viestejä: 1714
Vs: Uskaltaako vanhoja taloja myydä ollenkaa?
« Vastaus #31 : 23.08.16 - klo:21:42 »

Jos tällainen teoreettinen tilanne tulisi eteen, vaatisin kauppakirjaan maininnan. "Ostaja on tutustunut myytävään kohteeseen, eikä hänellä ole oikeutta esittää mitään vaatimuksia kaupanteon jälkeen. Sen enempää rakennuksen kuin tontinkaan kunnosta tai ominaisuuksista"

Edellä mainittu lause on selvää suomen kieltä, siis ei sen kummempaa lakitekstiä. Eikö tuollainen sanonta riitä turvaamaan myyjän "oikeuksia".? Luulisi nimittäin, että myyjälläkin on jotain oikeuksia, ei vain ostajalla.

Jos se noin menisi, varmaan jokainen kauppakirja koskien mitä tahansa sisältäisi tuon saman loppulausuman. Kuten tässä keskustelussa jo aikaisemmin on todettu, myyjä tuppaa tietämään kohteesta enemmän kuin ostaja. Jos kaikki vastuut jäisivät automaattisesti ostajalle, esim. kuntotarkastukset saisivat aika tavalla uuden perspektiivin, sillä puuteraportti olisi hyödytön niin vikoja kätkevälle myyjälle kuin kaupasta perääntyvälle ostajalle. Entäs pankki? Uskaltaisiko pankki antaa 90 % kauppahinnasta luottoa tietämättä, mitä ostaja on oikein ostamassa? Ehkä lopulta asia ei kääntyisi myöskään myyjän eduksi, jos vaikkapa 5 kiinnostunutta ostajaa teettäisi pankin vaatiman kuntotarkastuksen ja löytäisi samat viat ja ilman asiantuntijan lausuntoa pankki ei antaisi merkittävää osuutta lainaa kaupan rahoittamiseksi. Kuka omistaisi ostajakandidaatin maksaman kuntotarkastusraportin? Tekijä, ostaja, myyjä, kiinnityksen haltija vai välittäjä? Saisiko perääntynyt ostaja kaupitella sitä esim. seuraavalle kiinnostuneelle potentiaaliselle ostajalle?

Lainlaatija on ilmeisesti ajatellut, että ostajalla on oikeus odottaa kohteen olevan rakennettu vähintään kulloinkin voimassa olevien määräysten ja hyvän rakennustavan mukaisesti ja että kiinteistöstä on huolehdittu asianmukaisesti. Joskus - eikä niin harvoinkaan - sattuu, että se myyjä on myös sama kuin rakentaja - ehkä jopa kaupallinen rakennusliike. Onko sitten lopulta edullista olla raportoimatta, että jokin vesieristys jäi aikanaan tekemättä tai että putkivuodon vuoksi talo on lainehtinut vedestä 5 vuotta ja sitten kuivunut onnellaan, jos on kuivunut. Myyjän kannaltahan on merkitystä myös sillä, onko vika ollut hänen tiedossaan tai onko se hänen toimintansa, esim. huonosti tehdyn korjauksen tai määräysten ja piirustusten vastaisen rakennustavan aiheuttama. Ostajan on vaikeampi saada hyvitystä piilevästä viasta kuin kertomatta jätetystä tunnetusta ongelmasta. Vaikuttaa myös, että kaikkeen muuhunkin kaupankäyntiin yritetään pykälien voimin juurruttaa jotain laatu- ja minimikestoikäodotuksia myytävälle tuotteelle, miksi ei siis asuntokauppaankin.

Entäs jos tontti osoittautuisi pienemmäksi tai osoittautuisi, että ne esitellyt kauniit puut tontin laidalla kasvavatkin kaupungin puolella eikä tontilla. Pitäisikö jokaisen ostajan metrimitan kanssa tarkastaa, onko mökki ja tontti kerrotun ja esitettyjen piirustusten kokoinen ja mukainen. Jos viidakon laki palaisi, varmaan alkaisivat keskustelupalstat täyttyä hauskoista yllätystarinoista, kun omana ostettu tontti osoittautuisikin kaupungilta vuokratuksi. Kaupanteko olisi pian kuin Venälällä Neuvostoliiton romahdettua ja ostajan pitäisi liikkua pyssy- ja lakimiesten kanssa turvakseen jotenkin selustansa.

En tiedä, millä keinoilla myyjä voi vastuunsa kokonaan välttää mutta ainakin tulisi mieleen, että jos kertoo kaikki tiedossaan olevat puutteet esim. kuntatarkastuksen suorittajalle raporttiin kirjattaviksi ja ehkä vielä vähän liioittelee niitä, aika paha ostajan on alkaa esittää vaatimuksia, kun kuntotarkastusrapportissa on kerrottu miten talo on rakennettu ja vielä etsimällä etsitty jälkiä vioista, jotka liittyvät rakennustapaan. Mitä itse aikanaan lueskelin noita kuntotarkastusraportteja (monista myytävistä taloista ne oli jo tehty välittäjän toivomuksesta), tuli vaikutelma, että helpot toteamat ja ongelmarakenteiden kuvaukset olivat tarkastajille mieleisiä, kun niistä voi kirjoittaa copy paste tekniikalla. Kai niitä kerrottuja vikoja voi sitten myyjä esitellä itse paikan päällä, että tuossa orressa se on se homepilkku kuten siellä lukee ...

Ehkä näitä asioita on kuitenkin pohdittu ja tultu siihen tulokseen, että pelkkä perävalotakuu ei ole lopulta kenenkään etu tai ainakaan yleinen etu. Tiedä sitten, mikä on oikeasti paras tapa mutta nykyaikaisessa monimutkaisessa yhteiskunnassa on paljon erilaisia pelisääntöjä, joiden mukaan meidän kaikkien oletetaan toimivan. Olisiko ajateltavissa, että yrittäisimme vaikuttaa ja muuttaa olemassa olevia huonoja yhteisiä sääntöjä ja lakeja paremmiksi sen sijaan, että lähdettään pelaamaan omilla säännöillä ja vaaditaan muiden noudattavan niitä itse kunkin (kulloisenkin tilanteen mukaan) kehittämiä omia sääntöjä?
CTC 520 M VILP / öljy,  MHI SRK25ZJX-S ILP

Poissa raksa11

 • Konkari
 • ****
 • Viestejä: 914
Vs: Uskaltaako vanhoja taloja myydä ollenkaa?
« Vastaus #32 : 23.08.16 - klo:22:03 »
Kuten sanottu, ongelmia tulee kun vanhaa myydään uutena. Tässä oikotieltä pikaisesti malliesimerkit oikeuskäsittelyyn.

http://asunnot.oikotie.fi/myytavat-asunnot/13376973

Kunto: erinomainen, mutta kuvista näkee vaikkapa heti että autotallin ja talon väliseen ulkoseinään on imeytetty sadevettä 45 vuotta. Seinän villoissa (jos on) löytynee varsin varmasti mikrobikasvustoa.

Tässä toinen:

http://asunnot.oikotie.fi/myytavat-asunnot/13224198

Kunto: erinomainen, mutta kuvista paljastuu esimerkiksi valesokkelirakenne, ja suht alkuperäisasussa talo muutenkin. Putket sähköt jne käyttöikänsä päässä.

En väitä että nuo talot joutaisi purkutraktorin alle, mutta ei niitä voi tosiaankaan myydä uutena. Talliainen joka ostaa moisen kohteen on todella vahvoilla oikeustaistossa, kun kauppakirjaan liitettävässä myyntiesitteessä lukee kunnon kohdalla erinomainen. Yksityiset myyjät, ja pienet välittäjät syyllistyvät tuohon kunnon yliarviointiin yleensä enemmän.  Isot toimijat ylistää kuntoa näytöissä, mutta pitävät kuntomaininnan esitteissä kirjallisella puolella järkitasolla.
Okt -12 130m2 Suorasähkö + EF35 ka.12mwh/v

Poissa kotilämpö

 • Tulokas
 • *
 • Viestejä: 6
Vs: Uskaltaako vanhoja taloja myydä ollenkaa?
« Vastaus #33 : 23.08.16 - klo:22:07 »
Lainsäädännössä pitäisi myös ottaa huomioon se seikka että myyjä on usein se joka on huonommassa asemassa.
Usein on niin että myyjä joutuu pakosta myymään, elämäntilanteen muututtutta. Avioero, vanhuus, jne.
Myyjä ei välttämättä edes itse tiedä kiinteistönsä kaikista asioita, häen on vain pakko päästä tilanteesta eroon.
Hän ehkä ikänsä asunut talossaan, hän luulee että tämä on kaikkein paras ja mitä hienoinmassa kunnossa.

Kiinteistövälittäjät ja muut verenimijät tietävät tilanteen ja käyttävät sitä häikeilömästi hyväkseen. Rahathan ovat ostajalla, sieltä ne pitää saada.

Lainsäädöntöön pitää saada pykälä, esim numero se ja se. Johon sitten vedoten voidaan kauppa tehdä siten, ettei siitä seuraa mitään velvoitteita myyjälle enää. Myös ostajissa on keinottelijoita ja huijareita. Pitää olla järjestelmä joka takaa molempien oikeudet. Nykyinen käsitys on liikaa ostajan puolella, johtuen juuri noiden verenimijöiden vallasta.

Eräs ystäväni myi talonsa, tuhlasi rahansa. Ostaja yritti jotain, mutta Ystäväni kuoli. Yritäpä tulkita lakia sitten rajan sille puolelle.

Poissa nackerton

 • Konkari
 • ****
 • Viestejä: 861
Vs: Uskaltaako vanhoja taloja myydä ollenkaa?
« Vastaus #34 : 24.08.16 - klo:15:08 »
Touhua voisi järkevöittää siten, että myös välittäjille ja kuntotarkastajille tulisi jonkinlainen vastuu riitatapauksista. Tällöin puhtaasti vilunkipohjalta tehtävä myynti ja sokeroidut oman miehen välittäjälle tekemät kuntotarkastusraportit jäisivät pois.


Poissa jiikoo

 • Konkari
 • ****
 • Viestejä: 702
Vs: Uskaltaako vanhoja taloja myydä ollenkaa?
« Vastaus #35 : 24.08.16 - klo:19:35 »
Touhua voisi järkevöittää siten, että myös välittäjille ja kuntotarkastajille tulisi jonkinlainen vastuu riitatapauksista. Tällöin puhtaasti vilunkipohjalta tehtävä myynti ja sokeroidut oman miehen välittäjälle tekemät kuntotarkastusraportit jäisivät pois.

Kuntotarkastajahan ei vastaa sopimusten perusteella oikeastaan koskaan mistään kuin korkeintaan sillä summalla minkä kuntotarkastus on maksanut.

Ilmeisesti myös välittäjillä on omat kuntotarkastajat joita suosivat. Jos kuntotarkastaja kirjoittaa liian kriittisen kuntoraportin niin siihen loppuu toimeksiannot kyseisen välittäjän kautta kokonaan.

Jos vanhaa omakotitaloa olisi ostamassa niin todennäköisesti voisi olla viisasta ennen kauppaa palkata tavarantarkastaja tutkimaan se rakennuksen kunto jos itse ei ole alan raudanluja ammattilainen.

En tiedä missä suuruusluokassa tavarantarkastajan palkkiot ovat, mutta todennäköisesti kuitenkin pieni hinta siihen nähden että sattuukin saamaan "mustanpekan käteen" ja jotuu vuosia tappelemaan myyjän kanssa oikeudessa jostain purkukuntoisesta hometalosta.

Poissa VesA

 • Foorumin ylläpitäjä
 • *****
 • Viestejä: 13066
Vs: Uskaltaako vanhoja taloja myydä ollenkaa?
« Vastaus #36 : 24.08.16 - klo:21:52 »
Kuntotarkastajahan ei vastaa sopimusten perusteella oikeastaan koskaan mistään kuin korkeintaan sillä summalla minkä kuntotarkastus on maksanut.

Ilmeisesti myös välittäjillä on omat kuntotarkastajat joita suosivat. Jos kuntotarkastaja kirjoittaa liian kriittisen kuntoraportin niin siihen loppuu toimeksiannot kyseisen välittäjän kautta kokonaan.

Jos vanhaa omakotitaloa olisi ostamassa niin todennäköisesti voisi olla viisasta ennen kauppaa palkata tavarantarkastaja tutkimaan se rakennuksen kunto jos itse ei ole alan raudanluja ammattilainen.

En tiedä missä suuruusluokassa tavarantarkastajan palkkiot ovat, mutta todennäköisesti kuitenkin pieni hinta siihen nähden että sattuukin saamaan "mustanpekan käteen" ja jotuu vuosia tappelemaan myyjän kanssa oikeudessa jostain purkukuntoisesta hometalosta.

Purkamatta on paha löytää.. kyllä jonkinlainen tarkastuksen ja vakuutuksen yhdistelmä olisi realistisin: jos vakuutusyhtiön siunaama tarkastaja on talon tutkinut saat sille vakuutuksen, jonka hinta sitten riippuu tarkastuksen lausunnosta. Toki tämäkin sitten äkkiä houkuttelee saalistajia, vikaa pitää löytää koska vakuutus maksaa korjaukset.
2 * Argo AWI35AHL
Ultimate 8 Pro Basic ( Gree )
Ultimate 10 Inverter ( Midea )
Vaillant VWS141/2

Poissa fraatti

 • Lämpöpumppuaktiivinen
 • *****
 • Viestejä: 3189
Vs: Uskaltaako vanhoja taloja myydä ollenkaa?
« Vastaus #37 : 24.08.16 - klo:23:07 »
Myös ostajissa on keinottelijoita ja huijareita.

Lainaus
Riitaisasta asuntokaupasta tuli kahden vuoden painajainen – myyjältä yritettiin lypsää rahaa jälkikäteen

Pelko on hätkäyttänyt näyttelijä Kasperi Nordmanin hereille kahden vuoden ajan keskellä yötä, yleensä kello neljältä.

Nordman on kiistellyt käräjäoikeudessa omakotitalosta, jonka hänen edesmennyt äitinsä oli päättänyt myydä. Ostajat ovat vaatineet hinnanalennusta ja vahingonkorvauksia myyntitapahtuman jälkeen.

Heinäkuun puolivälissä Vantaan käräjäoikeus hylkäsi kanteen. Ostajat velvoitettiin maksamaan Nordmanille oikeudenkäyntikulut, eli 40 000 euroa.

– Olo on onnellinen, Nordman kuvailee, mutta korostaa menettäneensä oikeustaistelun takia kaksi vuotta elämästään.

Yksi ratkaisevista asioista päätöksen takana on, että ostajat eivät olleet tehneet kuntotarkastusta, vaikka Nordman oli tarjoutunut maksamaan sekä tarkastuksen että mahdolliset lisätutkimukset.

Hän oli myös kehottanut tähän, mutta ostajat olivat kieltäytyneet vedoten aikataulunsa kiireellisyyteen, selviää oikeuden päätöksestä. Tarkastus oli tehty viimeksi vuonna 2010.

Oikeuden päätöksen mukaan seikat, joihin ostajat olivat vedonneet virheinä, olivat osittain olleet havaittavissa ennakkotarkastuksessa ja ostajille annetuista asiakirjoista sekä liittyneet ominaisuuksiin, jotka ovat olleet kantajien tiedossa tai joista heidän voidaan olettaa tienneen ennen kauppaa.

Nordman kokee, että ostajien on jo alun perin ollut tarkoituksena hakea korvauksia iäkkäältä, kotinsa myyvältä naiselta. Nordmanin äiti kuoli myyntitapahtumasta seuraavana päivänä.

– Äitini olisi varmasti maksanut rahat kiltisti, Nordman kuvailee.

Nordman epäilee, että tapauksia, joissa ihmiset yrittävät hyötyä iäkkäästä asunnonmyyjästä on paljon.

Omat oikeudenkäyntikulut mukaan laskettuna korvauksista olisi kertynyt Nordmanille noin 130 000 euron lasku.

Oikeuden päätöksen mukaan ostajat ovat vaatineet korvauksia esimerkiksi vesivahinkojen ja vanhan öljysäiliön vuoksi, jota ei ollut poistettu asianmukaisesti käytöstä.

Myyjät ovat Nordmanin äidin tietojen pohjalta kertoneet, että säiliö olisi ollut asianmukaisesti poistettu käytöstä. Näin ei kuitenkaan ollut. Tieto oli epäluotettava äidin sairauden takia.

Oikeuden päätöksessä lukee, että ostajat ovat kokeneet, että heille on annettu olennaisesti virheellistä ja puutteellista tietoa.

Vantaan Sanomat tavoitti asian kantajat, mutta he eivät halunneet kommentoida asiaa.

Ohjeita asuntokauppoihin

Myyjälle:
Kerro mieluummin liikaa, kuin liian vähän. Liiallinen tieto ei ole haitaksi, mutta liian vähäinen tieto voi olla.
Ota hyvin seikkaperäisesti selvää asunnon historiasta ja mahdollisista muutoksista sekä korjauksista.
Ostajalle:
Tutustu asuntoon ja sitä koskeviin asiakirjoihin mahdollisimman tarkasti. Teetä kuntotarkastus.
Älä tee nopeita päätöksiä. Nuku yön yli ja tee sen jälkeen päätös.
Asuntokauppojen riitoihin erikoistunut asianajaja Matti Kasso.

http://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/425526-riitaisasta-asuntokaupasta-tuli-kahden-vuoden-painajainen-myyjalta-yritettiin
Viessmann Vitocal 333-G, 180m kaivo
171m2/500m3 talo + 70m2/200m3 talousrakennus
Kokonaissähkö n 10000kWh(MLP n 5500kWh, IV-kone n 700kWh)

Poissa jussi

 • Ropelihattu
 • Lämpöpumppuaktiivinen
 • *****
 • Viestejä: 2400
Vs: Uskaltaako vanhoja taloja myydä ollenkaa?
« Vastaus #38 : 25.08.16 - klo:02:15 »
Oliskohan kuitenkin ihan käytännönläheisin keino se, että ostajat ymmärtäisivät ostavansa vanhaa taloa? Sillai minä omani ostin, ja kun korjattavaa tuli, niin korjasin. Jos on ääliö, niin ei kai sitä tartte raastupaan lähteä kaikille kertomaan. SE on eri asia, jos ostaa just ja just "rakennuttajan" 2 vuotta asuman talon, jossa kaikki on tehty jokaisen riman alittavalla tavalla.

Poissa HiTec

 • Lämpöpumppuaktiivinen
 • *****
 • Viestejä: 1609
 • Eipä turhia höttyillä :)
Vs: Uskaltaako vanhoja taloja myydä ollenkaa?
« Vastaus #39 : 25.08.16 - klo:09:34 »
Oliskohan kuitenkin ihan käytännönläheisin keino se, että ostajat ymmärtäisivät ostavansa vanhaa taloa?

No sitähän se on autokauppakin tänä päivänä, ostajat kädettömiä uusavuttomia, jotka kitisevät pienimmästäkin sisustuksen natinasta myyjälle ja ovat vaatimassa hinnan alennusta kuluttajasuojaan vedoten ::) No tuo sama ostetaan käytettyä, mutta vaaditaan uutta -ajattelu on siirtymässä yhä vaan voimakkaammin myös asuntokaupan puolelle kun tuo uusavuttomien sukupolvi on vanhenemassa ja tarttetaan se eka oma kämppä - ja senhän tietää mitä siitä tulee. Fiksuna tässä vaihtaisi itsekin nopeasti alaa ja rupeaisi asianajajaksi, sillä noita caseja tulee jatkossa olemaan varmasti yhä vain enempi :-\
Älvsby Lohiatar 09/2010 + Tiileri Pikku-Lauri + Ultimate 20 Pro Plus Twin Inverter + Ultimate 13 Pro Plus Basic FP

Poissa VesA

 • Foorumin ylläpitäjä
 • *****
 • Viestejä: 13066
Vs: Uskaltaako vanhoja taloja myydä ollenkaa?
« Vastaus #40 : 25.08.16 - klo:10:37 »
No sitähän se on autokauppakin tänä päivänä, ostajat kädettömiä uusavuttomia, jotka kitisevät pienimmästäkin sisustuksen natinasta myyjälle ja ovat vaatimassa hinnan alennusta kuluttajasuojaan vedoten ::) No tuo sama ostetaan käytettyä, mutta vaaditaan uutta -ajattelu on siirtymässä yhä vaan voimakkaammin myös asuntokaupan puolelle kun tuo uusavuttomien sukupolvi on vanhenemassa ja tarttetaan se eka oma kämppä - ja senhän tietää mitä siitä tulee. Fiksuna tässä vaihtaisi itsekin nopeasti alaa ja rupeaisi asianajajaksi, sillä noita caseja tulee jatkossa olemaan varmasti yhä vain enempi :-\

Osa siitä kyllä ON autokaupan puolella myyjien piikkiin laitettava, koska hinnat ja laitteiden kunto eivät ole erityisessä suhteessa keskenään tuolla vaihtoautomyyjillä. Se siirtää edun ja riskin ostajalle, mutta autokaupalla menee keskimäärin samaan tapaan kuin muutenkin. Edellisessä autokaupassa päädyttiin edun puolelle, vaihtoautoliike oli hinnoitellut laitteen kaavamaisesti, mutta koeajolla autoa tonkiessa sieltä löytyi aivan mielipuolisella summalla merkkiliikkeen kuitteja.. autoon oli vaihdettu suunnilleen kaikki kuluvat osat edellisen vuoden kuluessa ja sitten omistaja oli varmaan kypsynyt ja pannut sen kiertoon. Vuotta aiemmin auto olisi ollut vuosimallia kalliimpi ja PALJON huonompi ostos, A6-quattron korjaaminen on kallista.
2 * Argo AWI35AHL
Ultimate 8 Pro Basic ( Gree )
Ultimate 10 Inverter ( Midea )
Vaillant VWS141/2

Poissa Kellarinlämmittäjä

 • Lämpöpumppuaktiivinen
 • *****
 • Viestejä: 1714
Vs: Uskaltaako vanhoja taloja myydä ollenkaa?
« Vastaus #41 : 25.08.16 - klo:11:32 »
Vanhojen autojen kunto on nopeasti parantunut, kun useimmat autot eivät enää ruostu. Myös sisustukset ovat valtavan paljon kestävämpia kuin vielä joskus -70 luvulla. Kymmenysosalla ja allekin uuden hinnasta voi saada lähes uudelta näyttävän ja ihan toimivan ~15 vuotta vanhan auton. Vanhoja autoja on yksinkertaisesti enemmän tarjolla kuin ostajia. Voi että millaisessa kunnossa olevia vielä korjaltiin silloin kun itsekin kortin sain. Ei sellaisia enää edes purkaamolle otettaisi vaan menevät nykyisin suoraan paaliin.

Asuntokaupassa on jotain mystistä. Kämppä pitäisi aina saada myytyä voitolla, vaikka tekniset järjestelmät saavuttavat lasketun käyttöikänsä ja malli ja energiatehokkuus ovat kaukana tästä ajasta. Auton korjaaminen on vielä suhteellisen suoraviivaista. Pultit auki ja uutta osaa tilalle. Osat sentään maksavat yleensä enemmän kuin työ mutta rakennusten korjaamisessa materiaali on tyypillisesti varsin pieni kustannus työhön verrattuna.

CTC 520 M VILP / öljy,  MHI SRK25ZJX-S ILP

Poissa HiTec

 • Lämpöpumppuaktiivinen
 • *****
 • Viestejä: 1609
 • Eipä turhia höttyillä :)
Vs: Uskaltaako vanhoja taloja myydä ollenkaa?
« Vastaus #42 : 25.08.16 - klo:11:56 »
Kämppä pitäisi aina saada myytyä voitolla, vaikka tekniset järjestelmät saavuttavat lasketun käyttöikänsä ja malli ja energiatehokkuus ovat kaukana tästä ajasta.

No eiköhän tuo ole ihan vain kysynnän ja tarjonnan laki kun määrää. Niin kauan asuntojen hinnat jatkaa nousuaan kun niille on ottajia, siinä sen enempää kysellä missä kunnossa talotekniikka on tai missä kohtaa se energiatodistuksen luokitustäppä makaa. Tosin nousu on ollut jo sen verran jatkuvaa, jotta ihan sijoituskohteina noita käyttävätten. Aika harvassa on ne jotka käyttää autoja sijoituskohteina, niissä kun se aika hankinnan ja myymisen välillä on aika pitkä jos sillä aidosti jotain meinaa tienata ja silloinkin on aikanaan pitänyt osata veikata oikeaa kohdetta, joka nousee klassikon arvoon wanhana ;D
Älvsby Lohiatar 09/2010 + Tiileri Pikku-Lauri + Ultimate 20 Pro Plus Twin Inverter + Ultimate 13 Pro Plus Basic FP

Poissa fraatti

 • Lämpöpumppuaktiivinen
 • *****
 • Viestejä: 3189
Vs: Uskaltaako vanhoja taloja myydä ollenkaa?
« Vastaus #43 : 25.08.16 - klo:12:54 »
Asuntokaupassa on jotain mystistä. Kämppä pitäisi aina saada myytyä voitolla, vaikka tekniset järjestelmät saavuttavat lasketun käyttöikänsä ja malli ja energiatehokkuus ovat kaukana tästä ajasta.

Tämä. Jostain syystä täällä ei tunnuta ymmärtävän sitä että jos remontteja ei tehdä niin jossain välissä sitten ollaan tien päässä. Tässä jäi mustapekka käteen.

Mahdoton korjausvelka pudotti rivitaloasuntojen arvot nollaan Ylöjärvellä
http://www.aamulehti.fi/kotimaa/mahdoton-korjausvelka-pudotti-rivitaloasuntojen-arvot-nollaan-ylojarvella/
Viessmann Vitocal 333-G, 180m kaivo
171m2/500m3 talo + 70m2/200m3 talousrakennus
Kokonaissähkö n 10000kWh(MLP n 5500kWh, IV-kone n 700kWh)

Poissa Kellarinlämmittäjä

 • Lämpöpumppuaktiivinen
 • *****
 • Viestejä: 1714
Vs: Uskaltaako vanhoja taloja myydä ollenkaa?
« Vastaus #44 : 25.08.16 - klo:13:14 »
Sanotaan vielä, että itse olen jo siinä iässä, että tämä on varmaan viimeinen okt omalla kohdallani. Seuraava paikka löytyy sitten jo kerrostalosta, palvelutalosta tai suoraan kirkon maalta. Koskaan en ole taloa rakentanut vaan aina vanhan ostanut ja jotenkin päässyt niistä eroonkin.
CTC 520 M VILP / öljy,  MHI SRK25ZJX-S ILP