Kirjoittaja Aihe: Halpis VILP Saksasta vai dual source, VILP & MLP Kiinasta vai joku muu?  (Luettu 7708 kertaa)

Poissa VesA

 • Foorumin ylläpitäjä
 • *****
 • Viestejä: 13004
Max power input 3,62kW lukee noissa spekseissä, eli vetäisikö kuitenkin sen ~3kW kun pakkasta on enemmän jos 7C:ssä menee 2,5kW. Se luottaako noihin sitten ollenkaan on ihan toinen juttu, mutta tuossa voisi ainakin olla markkinoinnin selitys.

Sehän näissä on.. tämä ei ole avaruustiedettä ja ihan hyvänkin voi tuolta saada.. mutta sitten näissä on ollut niitä joissa on säätyvä paisunta jota softa ei oikeasti säädäkään ja sulatukset joita ei ole juurikaan testailtu. Tuossa jos oikeasti pääsee itse parametroimaan niin se on hyvin suuri plussa.. ei tarvitse odottaa uusia softia joka ongelmaan.
2 * Argo AWI35AHL
Ultimate 8 Pro Basic ( Gree )
Ultimate 10 Inverter ( Midea )
Vaillant VWS141/2

Poissa kloppi74

 • Jäsen
 • **
 • Viestejä: 15
Nyt pari kk asuttu voudilta ostetussa aikansa tyhjänä olleessa kämpässä eli pohjatiedot asunnosta hieman hatarat. Vesi porakaivosta loppunut kolmeen kertaan... joten taitaa meille tulla se maalämpö nopeammin kuin alustavasti ajattelin. Voisi kaivoja käyttää käyttövedelle vaikka rinnan jos rupeaa jännittämään maalämpökaivon tuotto. Siis siinä se että MLP putket killuisivat ilmassa.

Muistelin täällä olleen kallioreiän hintoja per metri mutta en löytänyt, olisiko jollakulla laittaa linkkiä tai vinkkiä?

Porakaivon paineaukaisun hinta kiinnostaa myös.. niin saisi käsityksen siitä häiritsemättä kovin montaa yrittäjää.

EDIT: soittelin sittenkin samoin tein muutamalle yrittäjälle. Paineaukaisu alkaen 750€. "suuret toimijat" sanoivat että talousvettä(tai ainakaan juomavettä) ei saa ottaa maalämpökaivosta ja sillä selvä. Pienemmässä kioskissa kerrottiin että homma toimii kunnes ruvetaan lämmittämään sillä silloin tuorevesiputket jäätyy. Onko paluuliuos lämpöpumpulta pakkasen puolella?
« Viimeksi muokattu: 25.08.17 - klo:11:10 kirjoittanut kloppi74 »

Poissa kotte

 • Lämpöpumppuaktiivinen
 • *****
 • Viestejä: 6830
EDIT: soittelin sittenkin samoin tein muutamalle yrittäjälle. Paineaukaisu alkaen 750€. "suuret toimijat" sanoivat että talousvettä(tai ainakaan juomavettä) ei saa ottaa maalämpökaivosta ja sillä selvä. Pienemmässä kioskissa kerrottiin että homma toimii kunnes ruvetaan lämmittämään sillä silloin tuorevesiputket jäätyy. Onko paluuliuos lämpöpumpulta pakkasen puolella?
Paitsi että juomavaden otto on virallisesti kielletty sillä perusteella, että seinämä (ainakin hieman myrkyllisen) keruunesteen ja veden välillä on vain yksinkertainen, on energiakaivosta otettu vesi huonoa talousevedeksi jo siitä syystä, että energiakaivo on tyypillisesti sen verran syvä, että veden laatu heikkenee pohjalla. Lisäksi pumppua voi olla vaikea saada sopimaan keräysputkien rinnalle (etenkin, kun energiakaivoa ei kannata tehdä yhtä avaraksi kuin vesikaivoa; lämpöä tulee kapeasta kaivosta paremmin, kun taas pumppu mahtuu leveämpään ja vesitilavuutta on enemmän).

Lämpöä saa imetyksi eniten niin, että palaava keruuneste on hiukan pakkasen puolella ja keruuputkiston alkupää jäätyy hieman ulkopuoleltakin. Eli uhka vesiputkiston jäätymisestä ainakin ajoittain on todellinen.
Erillistalo pääkaupunkiseutu, 140m2+30m2 (varasto/autotalli, puolilämpimänä). Kaukolämpö, passiivimaajäähdytys-/-lämmitys huonekohtaisilla puhallinkonvektoreilla ja tuloilmakennoilla. Poistoilmanvaihto. Mökillä ilppejä.

Poissa kloppi74

 • Jäsen
 • **
 • Viestejä: 15
Kiitos infosta! Vaikuttaa siltä että eritoten kalliimman (halkaisija) reikänsä takia ei veden ottaminen maalämpökaivosta taida sitten olla kovin fiksua edes varajärjestelmänä  >:(  Mutta kyllä se mua vähän silti kiinnostaa.. ehkä siksi että en tiedä yhtään kuinka syvä tuo nykyinen kaivo on. Jonkun porarin mukaan tuskin kovin syvä kun on toi meri ihan viekussa. ja näistä kahdesta syystä(meri vieressä ja ei syvä kaivo) ei sitten suositellut paineaukaisuakaan nykyiselle kaivolle. Lisäkommentit toki kiinnostaa.

Ja sitten takas lämmittämiseen. Taitaa sesonki olla alkanut täällä "etelä"ssäkin.. voi kun se vilp mlp tulisi sieltä Kiinasta pian (vielä n6 vkoa).

Poissa kloppi74

 • Jäsen
 • **
 • Viestejä: 15
Lupasin rapparia miten SEROn MLP VILP combo toimii jahka olen saanut sen käyttöön. No nyt toimii, vihdoin. Pumpun toimitus viivästyi parilla kuukaudella, tuli vasta vuoden vaihteessa ja vasta vajaan viikko sitten sain sen toimintaan. Kunnon testiin joutui heti, ulkona -16 ja minullahan kytketty vain se VILP puoli. MLP puolen kytken jahka kämppä lopputarkastettu ja saan kotitalousvähennyksen porauksesta.

Hyvin tuntuu toimivan. Mutta mitään syvää analyysia en hyötysuhteista osaa sanoa. Se hieman huolettaa että näillä pakkasilla kompressori toimii 146% tehoilla.. pitkäänköhän mahtaa moista kestää. Valmistaja vain sanoi että se merkitsee että pumppu tekee kovasti töitä.
Sekin huolettaa kun pumppu puskee mulla lämmön 1800 litraiseen varaajaan ja sieltä vasta kiertoon. Tälläisillä pakkasilla tekee mieli lisätä varaajaan lämpöä myös viereisellä puukattilalla jotta pumppu voi levätä.. mutta mites se lepo, onko se pelkästään pahasta? Kylmästarttihan siinä pumpulle aina levon jälkeen tulee.


Poissa kloppi74

 • Jäsen
 • **
 • Viestejä: 15
Taisin kirjoitella hieman liian nopeasti. Ilmeisesti kylmästartteja tarvitse jännittää kun kompressori on sisällä? Ja ulkona kiertää ainoastaan kylmäaine.
Ihan hyvältä laitteelta vaikuttaa. vaikka nuo kompressorin kova käyntiaste hieman vielä jännittää.