Kirjoittaja Aihe: Mitsubishi Ecodan SW75YAA + Enervent pingvin ?  (Luettu 1470 kertaa)

Poissa jrla

  • Tulokas
  • *
  • Viestejä: 1
Mitsubishi Ecodan SW75YAA + Enervent pingvin ?
« : 04.12.17 - klo:17:41 »
Mietin Ecodan vilp systeemin hankkimista ja kaipaan viisaampien apua.


Nykytila:
  • Asun 200 neliön kaksikerroksisessa omakotitalossa (vuosi kulutus 17 000 kwh). Meillä on myös ilmalämpöpumppu (mitsubishi electric), varaava takka (ei juuri käytetä) + enervent pingvin. Nykyinen lämmitystapa on suorasähkö, boilerina 1000 L säiliö josta lämmin vesi johdetaan enervent pingviniin (korkealämpöpatteri), joka tunneleita pitkin hönkii lämpöä huoneisiin. Boileri / nykyjärjestelmä lukuunottamatta enerventtiä on jo elinkaarensa lopussa eli systeemi pitää joka tapauksessa uusia. Hankin juuri uuden matalalämpokennon enerventtiin ja ajatus, on että Ecodan toimittaja asentaa sen paikalleen.   
Pohdintaa:
  • Ecodan systeemissä on 200 L varaaja eli riittäneeköhän tuo sekä suihku ym tarkoituksiin (neljä henkilöä) + talon lämmitykseen (enervent) ? Ideaalista olisi jos enerventtiin saisi taiottua haalempaa vettä ja suihku ym tarkoituksiin sitten kuumempaa esim enervent +40 astetta ja suihku +60 asteista. Koska ei ole kuin yksi boileri niin eri lämpötilojen säätö eri tarkoituksiin ei varmaan onnistu. En tiedä sitten voiko enerventin päässä säätää sen ottaman veden lämpötilaa. Mikäli samalla lämpötilalla mennään kuten luulen eli about 60 asteella (muuten tulee suihkussa kylmä..) niin mitenköhän talonlämmityksen hyötysuhteen käy... Pointtihan tässä on säästää sähköä ...
Summa summarum:
  • Askarruttavia asioita ovat boilerin koko ja sen riittävyys + Ecodan - Enervent kombinaation järkevyys + tuoko matalalämpötilakennon asennus enerventtiin juurikaan muutoksia, olisko tähän ?
« Viimeksi muokattu: 05.12.17 - klo:04:26 kirjoittanut jrla »

Poissa burmanm

  • Lämpöpumppuaktiivinen
  • *****
  • Viestejä: 1369
Vs: Mitsubishi Ecodan SW75YAA + Enervent pingvin ?
« Vastaus #1 : 11.01.18 - klo:16:09 »
Ei maksa itseään ikinä takaisin. ILP on se halvempi tapa lämmittää kuin tuo Ecodan + Pingvin kombinaatio, kaikkein halvinta voi olla poistamalla Pingvinistä tuo jälkilämmitys kokonaan, niin ILPille jää enemmän töitä - ja käyttövedellä et saa VILPpiä maksamaan itseään takaisin.