Kirjoittaja Aihe: Sähköinen esilämmityspatteri (jäätymisenesto)  (Luettu 2036 kertaa)

Poissa Pilppaaja

  • Jäsen
  • **
  • Viestejä: 16
HEI!

Olisiko kellään kommentteja tästä tuotteesta joka estäisi sulatuksen käynnistymisen?
Itsellä Nilan ec9 ja ei ole tätä vakiona mutta harkinnan alla.

Poissa kotte

  • Lämpöpumppuaktiivinen
  • *****
  • Viestejä: 6858
Vs: Sähköinen esilämmityspatteri (jäätymisenesto)
« Vastaus #1 : 04.01.18 - klo:16:43 »
Jos tuollaista etulämmityspatteria pystyisi säätämään optimaalisesti, niin mikä ettei, mutta mahtaako pystyä? Jäätyminenhän havaitaan höyrystimeltä ja siihen vaikuttaa kovin moni asia (sisäilman lämpötila ja kosteus sekä lämpimän veden käyttö sulatuslogiikan ohella). Jos etulämmitystä on yhtään liikaa, sähköä kuluu hukkaan eikä lämmitystä toisaalta saa olla liian vähänkään, jotteivat sulatukset jatka toistumistaan ja tarve vaihtelee jatkuvasti tilanteen mukaan.

Eiköhän olisi edullisempaa antaa koneen sulattaa tarvittaessa ja pikemminkin asentaa lähtevään kanavaan termostaattiohjattu jälkilämmitin, joka estää tuloilmaa kylmenemästä liiaksi, jos koneessa ei moista alun perin ole (eli termostaattiasetus voisi olla jotakin 10oC ... 20oC välillä. Jälkilämmittimen ohjaus on yksinkertaista ja lämpö tulee aina hyödyksi. Vaikka kompressori joudutaan sulatuksessa pysäyttämään, tämän merkitys sähkönkulutukseen on kumminkin pienehkö, sillä huurtumisesta ja huurteen sulattamisesta saadaan kuitenkin nettona energiaa talteen. Toki kaikkein edullisinta juoksevien kustannusten osalta olisi etulämmitys maasta pelkillä pumppauskustannuksilla kierrätetyn nesteen avulla, mutta kiinteät kustannukset sitten ovat oma lukunsa.
Erillistalo pääkaupunkiseutu, 140m2+30m2 (varasto/autotalli, puolilämpimänä). Kaukolämpö, passiivimaajäähdytys-/-lämmitys huonekohtaisilla puhallinkonvektoreilla ja tuloilmakennoilla. Poistoilmanvaihto. Mökillä ilppejä.