Kirjoittaja Aihe: EC9 ja joko liian kylmä tai liian kuuma lattia (lattialämmityksen säätö)  (Luettu 3327 kertaa)

Poissa Omena

 • Tulokas
 • *
 • Viestejä: 8
Edellisviikon haasteiden jälkeen haussa säädöt jolla saisi myös kosteiden tilojen lattiat lämpimiksi, ilman, että koko muu talo lämpiää saunaksi (http://lampopumput.info/foorumi/index.php/topic,26747.0.html).

Toissa viikon sunnuntaina laskin Meno min 22°C ja käyräksi 1 – Tästä seurasi se, että noin -5 ulkolämpö tilasta huolimatta huoneissa lämpö laski lähelle 20°C, makuuhuoneessa lattialla 19,3°C ja kosteiden tilojen laattalattia todella kylmä. Keskiviikkoiltana (3pv päästä) nostin Meno min 25°C ja käyrä takaisin 2:lle. Sen verran mukavuudenhaluinen kuitenkin. Ja taas lämpesi lattiat hieman mielyttävämpään lämpötilaan. Mutta sitten taas käyrällä 2 T14-arvo paukuttaa kokoajan Meno max 31°C arvoa, joten eipä se ihmekään, että alkaa lattiatkin lämpenemään taas. Mutta ei ne kosteat tilat tarpeeksi silti ja huonekohtaisissa termareissa lähes 23°C (pyynti 21°C). Tuntuu, että tuo käyräajo on ihan turha jos se ulkolämpötilasta huolimatta lykkää maksimiasetuksen mukaista vettä lattiaan.

Kosteat tilat ovat omana piirinään, omassa jakotukissaan. Pyyntö nyt lähes täydet 7/n (Danfoss) joka paikkaan. Eikä tietystikään mitään dokumenttia miten putket vedetty. Testimielessä nyt tuo pyynti, mutta kun ei juuri tunnu olevan ainakaan pesuhuoneeseen mitään vaikutusta vaikka miten vääntelee säädintä.

-Miten muilla Nilanisteilla asetukset – Kokemukset vastaavanlaisista tilanteista?
-Optimiasetukset ovat tietysti talokohtaisia, mutta joku asetus jäänyt nyt huomaamatta?
-Ilmauksen paikka?
-Putkari paikalle?
-Onko väliä kiertovesipumpun asetuksesta (nyt kokeilussa 3/4)?

Ja ehkä tämä asia sopisi enemmän yleisen keskustelun puolelle, mutta muiden Nilan käyttäjiä kokemukset kiinnostaa.

ps. Ja mikä käsittämätöntä, niin tuona käyrä 1 ”ajon” aikana sähkönkulutus yli 67 ja 58kWh kahtena päivänä (normaali noin 40kWh), ilman, että mitään erikoista tehty, ruuanlaitto ainoastaan.
« Viimeksi muokattu: 12.02.18 - klo:15:49 kirjoittanut Omena »

Poissa pjr

 • Konkari
 • ****
 • Viestejä: 503
  • pete.reaktio.net
Millä siirtymällä se käyrä on?

Itse kokeilisin ehkä tilanteessasi käyrä 1 ja siirtymä +2. Tai käyrä 2 ja siirtymä -4

Lisäsin liiteeksi Nilanin manuaalista tuon taulukon joka kertoo minkä lämpöistä vettä milläkin käyrällä ajetaan lattiaan missäkin ulkolämpötilassa.
lähde: https://www.nilan.fi/wp-content/uploads/nilan-ec9-kayttoohje-v17.pdf sivu 21
-1 krs. 100m2(+talli 1,5krs talon yhteydessä ~70m2), rv-84, jkl, vesikiert. lattialäm.
-300l lämmitysvaraaja(NCST3002)+kk-kierukka+kv-esilämmitys
-varaava takka, puusauna
-Nilan vp18c/ek9(iv+kv), Ultin 5000EEV E (AVH-12V1DAA/B)

Poissa Omena

 • Tulokas
 • *
 • Viestejä: 8
Siirtymä oli 0.

Hommasin nyt lämpömittarin jota olen pitänyt kosteissa tiloissa ja se on näyttänyt noin 23astetta, joten kyllä siellä jotain lämpöäkin on... Testataan tuota Käyrä 1, siirtymä +2 tästä päivästä eteenpäin. Katsotaan miten vaikuttaa.