Kirjoittaja Aihe: Öljylämmityksestä eroon.  (Luettu 8747 kertaa)

Poissa Kellarinlämmittäjä

  • Lämpöpumppuaktiivinen
  • *****
  • Viestejä: 1668
Vs: Öljylämmityksestä eroon.
« Vastaus #60 : 02.04.18 - klo:12:15 »
Noin uutta öljykattilaa en lähtisi romuttamaan vaan jättäisin sen rinnalle VILPin kanssa. Jos öljysäiliön haluaa välttämättä poistaa, tilalle voi laittaa jonkin pienemmän astian. Sitten kun on se vuosisadan pakkastalvi, kattila voi olla tarpeen. Joka tapauksesa nuo öljykattilat ovat hyvin pitkäikäisiä laitteita eikä parikymmentä vuotta merkitse muutta kuin sisään ajoa.

Kattilassa on varmaankin myös suntti ja käyttövesikierukka. Täysin käyttökelpoisia laitteita. Tuohon vain VILP kiinni ja pieni tulistusvaraaja kuumalle vedelle. Itse tutkisin tarkkaan monoblock -mallit. Olisivat helppoja asentaa vaikka itse.

Kauppiaiden VILP ratkaisu on laittaa se VILP lämmityksen paluukiertoon, jolloin kattila jää suntin taakse. Toimii toki mutta kattila on aina kuumana ja usein kuuman veden lämmitys jää yksistään öljypannulle. Kesällä kun se VILP toimii parhaiten, vesi lämpenee sitten öljyllä.

Sitten noista VILPien ongelmista. Ei ne niin suuren suuria ole. Itselläni lauhdevedet tulevat pannuhuoneen viemäriin, joten ei aiheuta ongelmia. Tänä talvena olen kaksi kertaa pudotellut lumia pitkävartisella harjalla Setän päältä. Koneen päällys on liukas ja suojasäällä paksu lumikakku lähtee helposti uimaan johonkin suuntaan. Siki pudotus. Setän yläkansi ei myöskään ole kovin kantavan oloinen, joten suurta lumipenkkaa en tohdi sen päälle kerätä. Yllätyksekseni lumen korkeus sinällään ei ole aiheuttanut ongelmaa. Puhallus on itsessään pitänyt reitin auki ja hangessa on metrin mittainen puhalusaukon alalaitaan saakka ulottuva ura koneen edessä. Koneen alla on omat jalat + noin 15 korokkeet. Lunta on noin 30 senttiä yli koneen pohjan tason.
CTC 520 M VILP / öljy,  MHI SRK25ZJX-S ILP

Poissa Miika85

  • Tulokas
  • *
  • Viestejä: 6
Vs: Öljylämmityksestä eroon.
« Vastaus #61 : 07.06.18 - klo:21:44 »
No joo päivitetääs hieman tilannetta.
Öljyvehkeet on hävitetty ja pannuhuone purettu. Niben Split box 1  valikoitui laitteeksi eli Ams10-8 ja vvm 320.
Laitteet on nyt hieman yli kuukauden olleet toiminnassa ilman ongelmia. Sulatus vedet sain johdettua suoraan sisälle viemäriin Niben kvr-10 putkella.
Budjetiksi jäi muutaman kympin alle 5k€ johtuen vanhojen vehkeitten pois myynnistä ja koska asennukseen ei tarvinnut ulkopuolista työvoimaa käyttää.
Katsotaan nyt sitten kun kylmät kelit alkaa kuinka kaikki pelittää, mutta ainakin nyt tuntuu toimivan kaikki loistavasti.