Kirjoittaja Aihe: Kesäasetukset Nilan EC9  (Luettu 794 kertaa)

Poissa Logic

 • Tulokas
 • *
 • Viestejä: 3
Kesäasetukset Nilan EC9
« : 11.06.18 - klo:19:15 »
Ensimäistä kesä Nilan EC9 kanssa ja asetukset vähän hakusessa. Kohtuu hyvin ymmärrän laitteen sielunelämää jo puolen vuoden kokemuksella talvesta. Nyt kuitenkin huomannut pari ongelmaa: kun illalla käydään suihkussa ja pummpu alkaa lämmitämään vettä niin yöllä sisälämpötila alkaa nousemaan vaikka olisi valittuna päävalikosta Automaatti  teho:2  lämpötilapyyntö 22 astetta.
Käsitykseni mukaan ja foorumeilta tietoa saaneena kompura alkaa lämmitämään vettä, jolloin lauhduttimen lämpötila nousee, joka taas nostaa sisään tulevan ilman lämpötilaa ja koska öisin on ollut alle 12 astetta viilennys ei kytkeydy päälle, vaikka haluttu lämpötila olisi pari astetta mitattua lämpötilaa korkeampi. Laite siis lykkää lisää lämmintä ilmaa sisälle, vaikka on jo valmiiksi ylilämpöä.

Normaalisti käytössä ilmanvaihdossa jatkuva 1. Kokeilin myös jostain ketjusta vinkkinä laittaa jatkuva 2, jolloin laite ei puske vettä lämmitäessä turhaan lämmintä ilmaa sisälle. Siitä seurasi sitten se ongelma päivällä kun suihkun jälkeen alkoi vedenlämmitys: Data valikossa nykytila Jäähd+vesi,   tulo 3,   poisto 1. Eli tulee aika kova ylipaine veden lämmityksen ajaksi, kuuluuko tuon olla noin? Miksi laite pakottaa poiston ykköselle, vaikka käytössä on viilennys?

Poissa Rannanpoika

 • Jäsen
 • **
 • Viestejä: 38
Vs: Kesäasetukset Nilan EC9
« Vastaus #1 : 12.06.18 - klo:20:31 »
" ..lämmitämään vettä, jolloin lauhduttimen lämpötila nousee, joka taas nostaa sisään tulevan ilman lämpötilaa ja koska öisin on ollut alle 12 astetta viilennys ei kytkeydy päälle, vaikka haluttu lämpötila olisi pari astetta mitattua lämpötilaa korkeampi."
Kirjoittelen ulkomuistista, kun ei ole laite nyt tässä, eli voi mennä pieleen:
- Aste-ero jonka jälkeen viilennys kytkeytyy päälle, oli meillä tehdasasetuksena muistaakseni neljä astetta. Sen voi vaihtaa vaikka yhteen asteeseen, jolloin huoneiston lämpö pysyy lähempänä haluttua.
- veden lämmityksessä kun on asetus talvi, tuloilma menee nollaan ja ainoastaan poistetaan ykkösellä. Tämä voisi toimia kesälläkin.
Jatkuva 2 asetuksella sinulla on tulo 3 ja poisto 1, oliko viilennysvalikossa jäähdytyspuhallustaso asetettu kolmeen? Toimii hyvin silloin, kun ulkona on kylmempää kuin talossa. Laitteen ei pitäisi vettä lämmittäessään lämmittää tuloilmaa (kun prioriteetti=vesi) Poisto on ykkösellä, koska silloin kompressori saa parhaiten vettä lämmitettyä. Jos olisi isommalla, lämmitys kestäisi kauemmin. Viisaammat korjatkoon jos meni väärin.

Poissa Logic

 • Tulokas
 • *
 • Viestejä: 3
Vs: Kesäasetukset Nilan EC9
« Vastaus #2 : 12.06.18 - klo:22:26 »
Aste-eron olen laittanut kahteen asteeseen, kokeilin myös yhtä astetta, mutta sillä tuli aika katkonaista käyntiä kompressorilla jäähdyttäessä. Meni siis aika nopeasti pois päältä ja hetken päästä taas päälle.
Viilennysvalikossa puhallusteho 3. Lämminvesivalikossa prioriteettina Vesi

Miten tuo viilennys käytännössä toimii siis? Ottaako se poistoilmasta lämpöä veden lämmitykseen, vaikka lauhdutin onkin lähellä nollaa tai jopa pakkasen puolella viilennyksellä? 
Luulin että kun lauhdutin lämpeää vettä lämmittäessä niin tuloilmakin lämpeää siinä samassa ja taas viilennyksellä lauhdutin on todella kylmä, jolloin kylmää ilmaa tulee sisään.

Jatkuva 2 asetuksella siis kun viilennys käynnissä tulo 3 ja poisto 1. Pelkällä veden lämmityksellä, ei siis viilennys päällä, tulo on 0 ja poisto 2. Onko mahdollista saada jostain valikosta jatkuva 2 käytettäessä viilennyksen ajaksi molemmat tulo ja poisto 3, kuten jatkuva 1 käytössä on ja vain vettä lämmittäessä tuo tulo 0 ja poisto 2?

Poissa Rannanpoika

 • Jäsen
 • **
 • Viestejä: 38
Vs: Kesäasetukset Nilan EC9
« Vastaus #3 : 13.06.18 - klo:21:35 »
Niin nyt kun viilennysvalikosta on pakotettu tulopuhallus 3 ja päävalikossa lienee  asetus 1, niin noin tapahtuu. (=tulo ja poisto kummatkin 1 kun kompressori lämmittää tai vain pelkkä ilmanvaihto), Jotta molemmat olisi 3, pitäisi päävalikossa olla asetus 3. (yleensä "2" riittää)

Viilennyksellä olleessaan tuloilma viilennetään siirtämällä tuloilman lämpö joko poistoilmaan tai poistoilmaan ja veteen. Kun vettä pitää lämmittää, valikossa lukee viilennys+vesi.

Poissa aapo82

 • Jäsen
 • **
 • Viestejä: 22
Vs: Kesäasetukset Nilan EC9
« Vastaus #4 : 13.06.18 - klo:21:42 »
Terve,

Samoja asioita olen pohdiskellut ja huomannut kuin Logic.

Tilanteessa, jossa jäähdytetään tuloilmaa ja lämmitetään vettä, POISTOPUH putoaa väkisinkin ykköselle '1' vaikka päävalikossa olisi >3<  tai >4<.

Asian saa kyllä kierrettyä asettamalla TULOPUH MIN -arvoksi huoltovalikossa vaikkapa kolmosen, muttei se ole kyllä kovin mielekästä.

Turun seudulla OKT vm. 2017, yhdessä tasossa, asuinpinta-ala 137 m² ja kytketty autotalli n. 50 m².

Kevyt varaava takka, Nilan EC9 ja vesikiertoinen lattialämmitys.
Autotallissa lämmitys sähköpatterilla.


Poissa Logic

 • Tulokas
 • *
 • Viestejä: 3
Vs: Kesäasetukset Nilan EC9
« Vastaus #5 : 14.06.18 - klo:06:44 »
Päävalikosta valittuna puhallusteho 2, eikä auta tosiaan vaikka laittaisi siihen 4, silti pysyy poistopuhallus ykkösellä.

Poissa Telehell

 • Jäsen
 • **
 • Viestejä: 21
Vs: Kesäasetukset Nilan EC9
« Vastaus #6 : 19.06.18 - klo:22:52 »
Itsellä jäähdytystilanteessa toimii 2/2 teholla jolloin myös lämmittää tarvittaessa vettä. Kosteusasetus kytkee 3/3 tehon ja samalla menee jäähdytys sekä vedenlämmitys päälle, jos tarve on, yleensä on kun sauna ja suihku liittyy tähän.

Päänäyttö; Auto, 1, +21c
Prioriteetti; vesi
Vastus +30c, kompres t12 45c, komp t12 max 60c
Viilennys lämpötila asetus +1, puhallus iso off
Kosteus pieni 3 (30%) iso 3, aika 110min
Ilmanvaihto; jatkuva, komp min - 11c, talvi pien off
Huoltovalikosta tulo ja poisto min 1
Huoltovalikosta ohjaus ulkoisella anturilla lämpötilan korjausarvolla 0.

Edit; onkos kellään tietoa, että saako tuota jäähdytysmoodin iv säätöä laitettua niin et toimisi 1/1 teholla? Nyt se menee automaattisesti aina 2/2 teholle, kun jäähdytys kytkeytyy päälle ja aiheuttaa turhaan vedon tunnetta.
« Viimeksi muokattu: 20.06.18 - klo:20:46 kirjoittanut Telehell »
OKT 119m2, rv2018.
Nilan Ec9 + varaava takka
Wehofloor langaton vesikiertoinen lattialämmitysjärjestelmä