Kirjoittaja Aihe: Rivitaloyhtiössä pistettiin lämmitysjärjestelmä uusiksi (Keskilaakso 14.7.2009)  (Luettu 80602 kertaa)

Poissa rema

 • Aktiivinen keskustelija
 • ***
 • Viestejä: 254
Varaajahuoneen seinä, aukkoon  leveys n 1,5 m ja korkeus 2,5 m. Seinä kuin terassin eristetty lasinen seinä ja lasinen liuku ovi. Varaaja ja letkut on hyvin eristetty.Letkut sijoitetaan kulkemaan ovielementin yläpuolelta ja myös sähköjohdot. Varaajan eristyksessä on sama piirre kuin  saunassa, kun eristys lähtee n. 6 cm lattiasta missä on varaajan pohja eli lattiatasossa on suhteellisen viileä ilma, joka on hyvä ajatellen pumppuja jotka sijaitsevat levylämmönvaihtimien päällä, lähellä lattiaa. Levylämmönvaihtimet ovat pienikokoisia ja niitä tulee olemaan n. 10 kpl:tta
Mahdolliset vesi vuodot menevät viemäriin.
« Viimeksi muokattu: 10.03.18 - klo:07:41 kirjoittanut rema »

Poissa rema

 • Aktiivinen keskustelija
 • ***
 • Viestejä: 254
Lämmönsiirtoletkujen eristys: 1. kangas kiedotaan letkun päälle, kankaan leveys n. 6 cm, kiedotaan noin 50 cm ja lukitaan teipillä ympäri ja jatketaan kietomista koko letkun pituuden, lukitus noin 50 cm.n välein. 2 avaruushuopa kaksinkerroin kiedotaan samoin kuin kangas, lukitus alumiiniteipillä. Avaruushuovan taitekohta jää näkyviin, koska se kestää repeytymättä. Alku ja loppu alumiiniteipillä ympäri letkun.

Eristyksen parantaminen: kangas taitettuna kaksinkertaiseksi.

« Viimeksi muokattu: 15.04.18 - klo:12:36 kirjoittanut rema »

Poissa rema

 • Aktiivinen keskustelija
 • ***
 • Viestejä: 254
Rakentelu on sujunut verkkaisesti, varaaja on valmis, eristetty ,yhteet ja letkut. Kontrolleri joka ohjaa toimintoja on asennettu, samoin lämpöanturit. Pumppujen jotka sijaitsevat levylämmönvaihtimien päällä, sähköjohtojen asennus käynnissä. Levylämmönvaihtimen kummankinpuolen pumppu on samansuuruinen ja niiden ohjaus tapahtuu samalla johdotuksella, eli pumppujen kierrosasetus on sama, samoin käynnistys ja pysäytys.
Meillä on kaksi Solixi lämmönkerääjää, (jotka voidaan asentaa katolle väliaikaisest), odotellen kahta Solixi C43 :a
Lämmönsiirto kerääjistä tulee tapahtumaan kahdella levylämmönvaihtimella joiden päälle yht. 4 pumppua (pumppujen ohjaus erillinen), eli kerääjiin pumppaa 2 pumppua.Yhden pumpun max virtaama 19 L/min. Paisuntasäiliö Reflex S 80 L 10 Bar, varoventtiili 6 bar, ilmanpoistin ja takaiskuventtiilit koska pumpataan yhteen jakotukkiin josta lähtee kaksi letkua kahteen Solixi C43:n.Paluu erikseen kahteen lämmönvaihtimeen, jossa on kummallakin oma pumppu, joka sijaitsee lämmönvaihtimen jälkeen ja pumppaa jakotukkiin. Tällä rakenteella, lämmönsiirto toimii vaikka toinen pumppu seisoo ja ei tarvita takaiskuventtiilejä kumpaankaan linjaan.
Lämmönsiirtoaine Zero propylen n. 50 %
« Viimeksi muokattu: 15.08.18 - klo:08:14 kirjoittanut rema »

Poissa rema

 • Aktiivinen keskustelija
 • ***
 • Viestejä: 254
Kuten huomasitte, niin Solixi C46 vaihtui kahteen C43:n. Kun kyseessä on pilotti, niin on helpompi turvallisempi huoltaa ja korjata matalampia rakenteita ja myös ulkonäkö seikat vaikuttivat päätökseen vaihtaa kahteen C43:n. Energian tuotto on sama ja kustannukset lähes yhtäsuuret.