Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Yleinen keskustelu / Vs: Pörssisähkö 2017
« Uusin viesti kirjoittanut jarkki tänään kello 10:48 »
Kyllä tämä pörssisähkön käyttö ja siitä hyötyminen varsinaista puuhastelua ajankäytön ja laitteistojen kanssa tuntuu yhä olevan. Ja lopullinen hyöty euroissa vs. kiinteähintainen varsin minimaalinen panostukseen ja mukavuuden menettämiseen nähden. Itsellä myös pörssisähkö hetken jälleen käytössä, kunnes sopiva täky 12kk tai 24kk kiinteästä tulee eteen.
2
Sharp (IVT) / Sharp uutuus AY-ZPxxTR
« Uusin viesti kirjoittanut janti tänään kello 10:44 »
3
Asumisen- ja rakentamisen energiakeskustelu / Vs: Sähkönkulutuksen mittarointi, 1 vaihe
« Uusin viesti kirjoittanut kokki tänään kello 10:32 »
Hee, soittivat Fortumilta nyt asiasta.. eikä sitten olleet ihan tajunneet koko asian ydintä. No en jaksanu alkaa vääntämää heidän kansssaa asiasta vaan sanoin, että kiitos, ja hejdå.

On kuulemma maksullinen softa siellä solon valmistajalla jne.. en sit jaksanu alkaa oikaisemaan, että ottakaa nyt edes selvää faktoista.
4
Runsaita lumisateita ja kelivaroitus suuressa osassa Suomea – myös vapun sää näyttää poikkeuksellisen kylmältä

Vaikea ajokeli koettelee keskiviikkona autoilijoita etenkin Keski- ja Itä-Suomessa. Lumi- ja räntäsateet liikkuvat päivän aikana pohjoisemmaksi, mutta myös etelään on luvassa aivan oma räntärintamansa.

http://yle.fi/uutiset/3-9582020

"Jos ennuste toteutuu, ollaan esimerkiksi Keski-Suomessa jo kymmenen astetta alle tavanomaisen lämpötilan. Näin kylmä vappu koetaan keskimäärin muutaman kerran vuosisadassa."
5
Maalämpöpumput / Vs: Mikä ero on alimitoitetulla ja osatehoisella?
« Uusin viesti kirjoittanut Seppaant tänään kello 09:21 »
Oletetaan tilanne, jossa tarvitaan virtaus 1,00 l/s ja putkea 40*3,7mm*1000m
Lasketaan virtausvastus kun putki pätkitään saman pituisiksi lenkeiksi.

Kpl   F(l/s/lenkki)    L(m/lenkki)      Dp  (kPa)
1      1,00              1000                 760
2       0,50              500                  103     
3       0,33              333                  29
4       0,25              250                  14
5       0,20              200                  9
6       0,17              167                  6

Nähdään, että virtausvastus putoaa hyvin jyrkästi lenkkien lukumäärän kasvaessa.
Tässä tapauksessa kaksi lenkkiä on ehkä liian vähän mutta kolmella pärjää varmasti.
6
Asumisen- ja rakentamisen energiakeskustelu / Vs: Sähkön tarjoushinta NYT!
« Uusin viesti kirjoittanut tj86430 tänään kello 07:14 »
Oletko muuttanut sähkökulutustottumuksia niin että sähkökulutus painottuisi edullisemmille tunneille?
Kotona en. Olen mukavuus-, en säästämishenkinen (esim. molemmat tietokoneet ovat päällä 24/7, näytöissä toki näytönsäästäjä). Mökillä lämminvesivaraaja on siirretty käynnistymään vasta aamuyöllä, ei muita muutoksia.

Saunan lämmitän kotona aina puilla, mutten säästösyistä, vaan siksi että löylyt ovat mielestäni paremmat (hybridikiuas).

Itse tein tuon vertailun silloin kun vaihdoin pörssisähköön (alkuvuodesta 2015), silloin laskin edellisen 12kk hinnan todellisen kulutuksen mukaan senhetkisellä sähkösopimuksella (sitä ennen kilpailutettu kerran vuodessa, joten ihan kohtuullisen hyvä sopimus vaikkei välttämättä absoluuttisesti halvin koko ajalle) vs pörssisähköllä ja pörssisähkö oli silloin suht selkeästi halvin vaihtoehto.

e: olen sillä tavalla yksinkertainen ihminen, että uskon ettei ilmaisia lounaita ole sähköasioissakaan. Ottamalla hintariskin säästää, jättämällä hintariskin sähköyhtiölle maksaa enemmän. Riskin siirtäminen muualle maksaa aina, oli sitten kysymys sähköstä, vakuutuksista, sijoituksista, leasingautosta tai mistä tahansa muusta (se voi silti olla järkevää, muttei puhtaasti hinnan takia). Ja tässä siis puhun a priori kokonais-EV:stä (Expected Value), yksittäistapauksessa a posteriori tilanne voi olla toinen (esim. vahingon sattuessa vakuutuksen ottaminen kannattaa yksityishenkilölle)
7
Ilma-vesilämpöpumput / Vs: Öljy->öljy+puu+vilp?
« Uusin viesti kirjoittanut VesA tänään kello 00:57 »
Hyvä tietää, kiitoksia! Ja tarvinneeko edes tuota säädintä; meillä on yksi pieni vaatehuoneen patteri ilman termostaattia juurikin siksi että vesi kiertää sitä kautta jos kaikki muut on kiinni.

Nämä pitää vaan funtsia ajoissa eri kanteilta, kaikkeen kyllä on joku konsti.

 Lämpöpumpun pitää saada laittaa tehonsa jonnekin tai se alkaa kiukutella, ja vesikierrossa teho = lämpötilaero * virtaus. Vaikka öljykattila tarjoaa tähän riittävästi ominiausuuksia: vesi pääsee virtaamaan kohtuullisen pienellä lämpötilaerolla ja tehot saadaan laitettua kattilaan varastoituvaan energiaan jos talo ei käytä kaikkea. Samoin betonilattia on helppo kuorma, pumppu saa laittaa energiaa vaikka asteminuutteina betoniin. Voi olla että yksi patteri ei vielä tee VILPpiä iloiseksi, latauspiireissä voi olla aikamoiset virtaukset. Tuo meitin MLP työntelee antopuoleltaan olikohan 2,3m3/h, siinä saattaa jo patteri kohista.

Vaan kaikki siis ratkeaa kyllä - ja ihan oma nuppi riittää näiden käsittämiseen.. täältä foorumilta saa sitten sparrausta kun kompromisseja punnitaan.
8
Gree / Vs: Innova IWMH12
« Uusin viesti kirjoittanut VesA tänään kello 00:35 »
Uskoisin, että kyseessä on täysin sama laita (Suomi vs Ruotsi).

Kyseinen yksilö on kuitenkin 2 viikkoa sitten Suomen Ahlselliltä tullut, joten tämä on se mitä he nyt myyvät - ja mitä siellä sisällä on.

Voin katsoa muutakin sieltä kun vaan käskytätte. Merkkaako Gree näitä jotenkin omilla numeroillaan jonnekin kopan alle "piiloon"? Laitteen ulkopuolella on Ahlsellin (KCC?) oma mitäänsanomaton tyyppitarra, joka ei paljasta Gree identiteetistä mitään.

Tutkin tuota värkkiä vielä paremmalla ajalla eli puran peltejä pois. Nyt ehdin vain tsekkaamaan nopsasti kompressorin tyypin kun vaihdatin ilmoja vetäneeseen yksilöön kylmäkkeet.

Ihan asiallisen oloinen peli muuten, varsinkin kun huomiodaan laitteen hinta ja suorituskyky.

Ei sillä välttämättä ole ihan täysin samaa Greetarrattua veljestä, Greeltä tuntuu saavan erilaisia kompuroita, kennoja, kuoria jne näihin tarravehkeisiin jos tilaa riittävän monta, saattaa olla että kontillinen riittää. En tosin nyt keksi, miksi Ahlsell olisi halunnut jotain kummaa, paisti ehkä hintaa laskeakseen. Eli näitä Green serkuksia verrataan vaa'an ja silmän kanssa: paljonko painaa sisä/ulkoyksikkö, montako riviä kennossa, mikä kompura.. ja mitä enemmän painaa sen parempi kone: vanha neuvostolittolainen säämtö.
9
Maalämpöpumput / Vs: Mikä ero on alimitoitetulla ja osatehoisella?
« Uusin viesti kirjoittanut VesA tänään kello 00:19 »
Ilman isompaa hifistelyä käytännössä varmaan on niin, ettei MLPtä ihan alkajaisiksi aleta modaamaan, vaan sillä liuospumpulla mennään, joka lootassa tulee. Takuusetäkin saa tekosyyn kiukutella jos rakennetta muutellaan. Mukana tulleen pumpun paine/virtausominaisuudet sitten auttavat optimoimaan lenkkien määrää. ViinaPumppu voi olla kierroslukuohjattu, silloin tavoitteena on pitää kierrosluku kurissa, mutta ei siinä niin käy että 100 lenkkiä lopettaa sähkön kulumisen kokonaan, jossain vaiheessa virtausvastuksen pienentäminen lakkaa kannattamasta.
10
Eipä tuo ole kummemmin haitannut. Tuleepahan sitten kertaheitolla lämmintä, kai.  ::)

29 vuotta sitten oli myös kylmä kevät: On sitä ollut kylmää ennenkin – erikoinen yhtäläisyys Suomen säässä 29 vuoden takaa

Itseasiassa ei tästä pitkä ole kun kesä pamahti kerralla. Tätä toivon nytkin!

Loppuviikosta tai viikonloppuna vaihtuu renkaat.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10