Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Kuumarinki - Kuumakallejen kokoontumispaikka / Vs: Legionella
« Uusin viesti kirjoittanut kotte tänään kello 22:16 »
No tämä on kuumarinki eniveis joten vängätään: minun tietääkseni ei ole runsaasti. On sitä jonkinverran, mutta ei runsaasti kun vesien lämpötilat < 20 C mitä ne Suomessa enimmäkseen on.
Kun emme ole mikrobiologian ammattilaisia kumpikaan, on turha ruveta vääntämään keskenämme aiheesta. Aiheesta on kirjoitettu ihan riittävästi tieteellistä aineistoa, eikä meidän taustallamme kannata ruveta käyttämään aikaa kirjallisuusreferenssien etsimiseen tästä aiheesta ja punnitsemaan niiden keskinäisiä painoarvoja. Itse kirjoitin tässä vain sellaista, mitä esim. Wikipedian (engl.) artikkelissa "Legionella" on suoraan todettu ja esim. sen viitteessä NIHin yhteenvetoartikkellin (olen toki lukenut aikojen kuluessa lukuisia lääketieteellisiä artikkeleita sairaudesta, sen lievemmistä muodoista, tartuntamekanismeista ym.).
2
Yleinen keskustelu / Vs: ilmanpaine lukemana sisätiloissa ja ulkotiloissa?
« Uusin viesti kirjoittanut Lämmitäjä tänään kello 21:59 »

Paljon tärkeämpää olisi vaihtaa niitä suodattimia jos on koneellinen ilmanvaihto pientalo koneet. Koneet eivät ota huomioon sitä että suodattimet likaantuvat ja niissä muuttuu paine-ero eritavalla ja se vaikuttaan ilmamääriin tulo ja poistoilma. Oli se talo sitten uusi tai vanha.
Tärkeätä on että talo säädetään hyvin ja mittamies osaa mitata. Konetta huolletaan asianmukaisesti,venttileitä pestään, kanavaa voi vähän imuroida.
Poistoilmanpöly on kuivaa, monesti poistossa on vain g3/g4 mattopla tai M5/F7 suodatin kasetti tai pussisuodatin, kun taas tuloilmapuolella normaalisti on F7 tuloilma suodatin ja siinä ehkä vielä g3/g4 karkeasuodatin esisuodatuksena tai mitä kukin pitää koneessaan ? Koneessa oleva tuloilma suodatin likaantuu paljon nopeammin kuin poistoilma suodatin ja näin ollen talo alipaineistuu enemmän. Jokainen voi tehdä sille omalle sisäilmalle aika paljon, jos haluaa ja kuinka sitä arvostaa. Talvella se korostuu jos talo on huonosti säädetty sehä repii rakenteista kylämaailmaa sisälle ja se tuntuu vetona. Mielestäni nykyiset iv-koneet pientalo ovat hyviä kuluttavat vähän energiaa ok. Vika on vain siinä niissä ohjaukset on aika puutteellisia tämän vakioilmamäärän suhteen suodattimen elinkaaren ajan. Mielestäni nämä vaikuttavat paljon enemmän kuin se ulkona oleva paine sitä et voi hallita, sisällä kylläkin ja siellä se monilla aivan pepullaan.
3
Kytkennät ja asennukset / Vs: VILP/öljykattila asennuksen suunnittelu?
« Uusin viesti kirjoittanut VesA tänään kello 21:59 »

Ok. Primääripuolella on siis parinasteen lämpötilaero (delta-T= 2 K). Sanotaan nyt vaikka 39 - 41 C (faktisilla arvoilla ei ole mitään merkitystä, voit säätää ne haluamiksesi kahden asteen pariksi)

Sekundääripuolella delta-T on 20 astetta kuten kuvasit. Sovitaan lämpötiloiksi vaikka 39 - 59 C? (voit tätäkin muuttaa aivan mielesi mukaan)

Kerrotko nyt mitenkä primääripuolelle tuleva 41 asteinen litku lämmittää sekundäärikierron 39 asteisen litkun 59 asteiseksi? Tähän mielellään tarkka selostus niin että huonompikin fyysikko käsittää toimintaperiaatteen.

Heh.. tähän voisi sopia sekundääripuolelle vaikka se autotallin lattia jonka paluuvesi on liian kylmää VILPille ja vehjes ei uskalla sulattaa.
4
Kuumarinki - Kuumakallejen kokoontumispaikka / Vs: Höyrynsulun paikkailua..
« Uusin viesti kirjoittanut split tänään kello 21:58 »
Näytähän toki....

Asiasta moottorisahaan. Mielellään näkisin detaljin kuinka vastaava seinän liitos on toteutettu tapauksessa jossa vaakakoolaus, 50mm villa sekä höyrynsulku on korvattu SPU levyllä. Onko kenelläkään moista?

Eipä ole nyt detaljia tästä mutta näinkin on tehty. Spu levyt ruuvataan runkopuihin kiinni, ja kaikki ruuvin kannat teipataan.  Alimpaan spu levyyn teipataan alumiinipaperi joka viedään vähintään lattiavalun alle, mielellään päällimmäisen lattiaeristekerroksen alapuolelle, riittävän pitkälle.
5
Omat modifikaatiot ja viritykset / Vs: Joustoputkien asennusta
« Uusin viesti kirjoittanut fraatti tänään kello 21:42 »
Se tärkein: vaimenivatko äänet?

Jep.
6
Piti huvikseen kattoa tuliko tuosta Mato Logista valmista tuotetta ja mitä se nykyyän maksaa. Tuosta joku pääsee halvalla kokeilemaan.
https://www.matolog.fi/tekniikka

https://www.nettivaraosa.com/veneen-varusteet-ja-varaosat/2517511
7
Omat modifikaatiot ja viritykset / Vs: Joustoputkien asennusta
« Uusin viesti kirjoittanut Scroll tänään kello 21:29 »
Se tärkein: vaimenivatko äänet?
8
Näyttää olevan taas -25% black fridayn kunniaksi kaikista tuotteista....
https://shop.netatmo.com/

Näyttää olevan samaan sarjaan myös termostaatteja ja jos jonkinmoista härpäkettä jo olemassa. Näyttää olevan kännyyn palohälytyksen antava laitekin olemassa.

Tämä myös mielenkiintoinen laite:
https://www.verkkokauppa.com/fi/product/69893/jkqvt/Netatmo-Presence-valvontakamera-ulkokayttoon/lisatiedot9
Kuumarinki - Kuumakallejen kokoontumispaikka / Vs: Legionella
« Uusin viesti kirjoittanut Scroll tänään kello 21:18 »
No tämä on kuumarinki eniveis joten vängätään: minun tietääkseni ei ole runsaasti. On sitä jonkinverran, mutta ei runsaasti kun vesien lämpötilat < 20 C mitä ne Suomessa enimmäkseen on.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10