Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Toshiba / Vs: Toshiba Premium vai Optimum
« Uusin viesti kirjoittanut Juise tänään kello 01:30 »
slpoy, oisko sulla heittää jotain faktapohjasta dädää tähän mitkä näitten premium ja optimum laitteiden todelliset (fyysiset)erot on?

Millaista hintaa pitäisit järkevänä asennettuna noin 8m kylmäaineputki vedolla. Sähköpistoke ulkoyksikön vieressä valmiina, jalusta valmiina ja kondenssivedet saa tiputtaa suoraan sisäyksikön takana olevan seinän toistapuolta lattiakaivoon.

Jos liian vaikea pohtia asennettuna hintaa niin millaisella haarukalla tarjous pitäisi olla itse laitteelle?

kiitos

Niin ja vielä sellainen että onko näiden laitteiden sulatuslogiikasta jossain infoa?
2
Vaikka nyt mainitsinkin tuon Hansolin pumpuksi, niin onko meillä tällä foorumilla jotain taulukkoa jossa olis eri valmistajien punppuja listattuna ja jonkunlaista hintahaarukkaa niille samankaltaisella asennuksella, niin voisi sitten valita oman hintaluokkansa ja pohtia eroja?

Mietin vain kun täällä kuitenkin monta myyjää on niin luulisi aika hyvän kattauksen listaavan melko vaivattomasti.
3
ILP mitoitus ja valinta / Vs: Ilmalämpöpumppu kahdella pumpulla (talliin ja asuntoon)
« Uusin viesti kirjoittanut Juise 23.09.18 - klo:23:03 »
Olohuoneeseen tulee kyllä sitten ääntä. => Olisiko tuulikaapin päällä kompromissi? :)


No olohuoneessa on aina ääntä ja mielummin se ääni ja napsunta sinne eikä makkareiden lähelle. Myöskään ulkoyksikköä en halua alle 5m päähän makkareista.
4
Niin se ajatus sen isomman ulkoyksikön takana oli se että sillä olisi saanut enemmän kilowatteja lämmitykseen jolloin taloa olisi saanut lämmitettyä pidempään pelkällä ilpillä.

Isossa koneessa on vaan monesti se ettei se taivu kovin alas.

Tätä olisi sitten saanut paikattua sillä että sitä olisi käytetty myös tallin ylläpitolämmössä pitämisessä, jolloin kuorma olisi noissa matalissa plussakeleissä riittävä pitämään koneet käynnissä ilman katkokävelyä.

Kaiken tämän pohdinnan teki tarpeettomaksi tuo ettei noissa multispliteissä saa laskettua toisen yksikön lämpöä alas +8 asteeseen.

Eli nyt alamme katsella josko talonpuolelle Hansolia tai muuta toimivaa, mutta edullista ja talliin sitten pannaan ensin patterilämmitystä ja palaillaan sitten asiaan kun aika on.
5
Yleinen keskustelu / Vs: Puhelut wifiin ja 4g verkkoa pitkin maailmalle
« Uusin viesti kirjoittanut VesA 23.09.18 - klo:22:33 »
Ei tässä mitään ihmeellistä eroa ole näkynyt akun kestossa suuntaan tai toiseen - pidän nyt kuitenkin wifi-puheluja päällä toistaiseksi.

Tässä on nyt näitä juttuja - jos puhelimessa on ennenkin ollut koko ajan päällä WLAN ja 4G niin virrankulutus ei varmaan paljon muutu siitä, että yhteys puhelinkeskukseen menee nyt eri radion kautta - mutta jos ennen oli WLAN-radio kokonaan pois päältä niin sen käynnissäpitämisen luulisi näkyvän.
6
Mihin tuo pienempien parempi hyötysuhde perustuu?

En tiedä mutta eri valmistajilla lähes järjestelmällisesti pienempi tehoisessa on parempi cop arvo.
oisko jotenkin taipuu alemmalle teholle ja huutaa täysillä enemmän aikaa.
pakkasen tehoreservillä ei ole varsinaista hyötyä koska cop arvo on perseellään.
mutta jos haluaa täysiteho mitoitusta niin se on jokaisen oma valinta.

Aika monessa tapauksessa kyseessä on markkinointinäköharha: pienempi ja isompi laite ovat teknisesti hyvin samanlaiset, mutta niille on määritelty vaikka erilainen 'nimellisteho +7C '

Niinpä pienempää pumppua ajetaan COPin määrityksessä pienemmällä osateholla ja COPille saadaan parempi arvo. Jossain VTT:n mittauksissa sykli on aika samanlainen eri pumpuille, sieltä kannattaa myös katsella.

Valmistajilla on usein melko rehellisen tuntuiset huolto/asennus/tekniset manuaalit joista näkee ison/pienen mallin todelliset tekniset erot ja joskus myös hyvinkin tarkkaan kuvatut suoritusarvot. Suoraviivaisimmissa tapauksissa malleissa ei ole oikeastaan mitään teknistä eroa, joissain tapauksissa 'isomman' mallin kompressorin annetaan kiertää vähän isommille huippukierroksille. Ja sitten on toki niitä joissa on eri kompressori jne.

Eli tutkimaan joutuu.. itse.
7
Yleinen keskustelu / Vs: Pesubetonilaatan pinnan kestävyys
« Uusin viesti kirjoittanut Kellarinlämmittäjä 23.09.18 - klo:22:27 »
Kaivanto vaikuttaa täytetyn sellaisella klassisella hiekkalaatikko hiekalla. En osaa sanoa, kuinka laaja monttu on kaivettu ja mitä tuota hiekkaa kauempana on, mutta todennäköisesti jotain kivistä ja savista.

Sitten pinnassa muuria vasten on nyt puolimetriä irtonaista sepeliä, jonka siihen itse pari vuotta sitten kaivoin. Ennen muuria vasten oli pinnassa nurmikon savinen multa.

Löytyihän siitä kuvakin, millaista hiekkaa kaivettaessa nurmikon alta löytyi. :)
8
Mikähän mahtaa olla säästöpotentiaali jos tuota kiertovesipumpun ohjausta katkoo jollain tavalla? Maksaako vaivaa pohtia yhtään pidemmälle?

Ei ole säästäpotentiaali suuren suuri. Setä käyttää omaa pumppuaan alle +2 °C jatkuvasti pienellä nopeudella, olikohan 20%. En tiedä, mistä nuo prosentit on laskettu mutta teho ei varmaan ole suuri. Voisiko olla ehkä 20 W ? Toisaalta noissa olosuhteissa kone käy muutenkin ~jatkuvasti, joten kysymys on lähinnä teoreettinen.

Mutta jos olisi esim. perinteinen normi hyvä kiertopumppu, se voisi hyvinkin viedä ehkä 60 W. Paljonko sitten tulisi ns. lepoaikaa vuodessa. jokainen 1000 h merkitsisi tällöin 60 kWh eli jos joutoaikaa olisi vaikkapa 5000 tuntia, se merkitisi 300 kWh.

Jos tuo Nibe pyörittää pumppua jotenkin joko pienellä teholla tai kenties jaksottain, ei tuosta kyllä enää säästöpotentiaalia löydy.


Tietääkö joku paljonko tuollaisen eristetty 200litran varaajan vaippahäviöt ovat?

Minulla on kuumalla vedellä tulistusvaraajana Haaton 240 litran varaaja. Sen lämpö on yritetty säätää noin 70 °C ja häviöt ovat parin kWh luokkaa vuorokaudessa. Pannuhuoneen lämpötilaksi voisi olettaa 24 °C. 2kWh/vrk mukaan häviöteho olisi siis 83 W, noin 45 asteen lämpötilaerolla ympäröivään ilmaan.
9
Yleinen keskustelu / Vs: Pesubetonilaatan pinnan kestävyys
« Uusin viesti kirjoittanut VesA 23.09.18 - klo:22:12 »
No minäpä kerron sitten: Kellarin seinä voi painua sisään ja koko talo romahtaa.

Nyt sitten vaan pohtimaan sitä riskinottokykyä.  8)

Höpsis

Ei riskiä arvoida pelkästään heruttelemalla pahimmalla kauhuskenaariolla - ja kyvyllä selvitä jos juuri se riski realisoituu.

Tässä tapauksessa:

Maalajeissa on suuria eroja sen suhteen miten pintapaine leviää sivulle. Joku märkä siltti pursuaa  varsinkin keväällä sulamisen jälkeen aika vaivattomasti mihin vaan, tavallinen hiekka/sora ei niikään. Ja kuiva siltti on kuin betonia.

Ja - toki minä olen tämänkin jo kokeillut ja arvioinut samantapaisella skenaariolla. Meidän tönömme toinen puoli on juurikin silttiä ja ajoväylä on talossa kiinni, kellari on siinä vieressä. 2017 halkesi elokuussa niiden myrskyjen aikaan muhkea vaahtera nojaamaan taloon, sidoin sitä kyllä liinoilla. Kokeiden jälkeen omatoiminen puun purkaminen kiipeillen oli liian hidasta, oksia ja rungonpätkiä kun ei voinut pudottaa katolle ja tilasin nosturiauton - joka olikin sitten melko hillitön laite. Keväisellä siltillä olisi voinut käydä vaikka mitä, mutta nyt kesän kovettamalla selvittiin yhden valurautaisen katukaivon kannen ostolla, se ei kestänyt nosturiauton yliajoa.

Keväällä en olisi moista monsteria pihalle ottanut, kesällä otin - eikä kuinkaan käynyt.

Kellarinlämmittäjän tapauksessa siis olisi hyvä tietää millaista maata siinä vieressä on. Se ettei noin pitkä seinä ole vuosikymmenten aika pullistunut antaa toivoa.
10
Nibe / Vs: Nibe F470 pimeänä
« Uusin viesti kirjoittanut zanardi 23.09.18 - klo:22:05 »
Pilppi pimeni täälläkin. Sulake sökönä. Ihmettelin kun suojapaneelit oli oudon pölyisen oloiset. Paikat ollut kosteena ja hajottanut sulakkeen. Eli suuri kiitos Kurganille ammattimaisesta informaatiosta.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10