Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Midea / Premier 10 viilennys ongelma
« Uusin viesti kirjoittanut kallek tänään kello 02:31 »
Viilennys pelannut hienosti tähän päivään asti mutta nyt tuli ongelmia. Kyseessä siis uudempi malli ja ollut käytössä n. 6kk. Nyt tekee niin että käynnistyksen jälkeen melkein heti laskee ottotehoa ja puhalluslämpö jää isommalla puhalluksella vain 17C asti. Tuli mieleen että jumittaakohan EEV ja koitinkin hakata sitä käynnistyksen aikana mutta ei vaikutusta. Otin myös EEV:n liittimen irti ja koitin myös toisella EEV:n sähköosalla, ei vaikutusta. Tarkistettiin kylmäainemäärä ja sekin oli ihan ok.
Voiskohan  EEV olla kuitenkin jumissa tms? Liitin irti koitettu (kapillaaritoiminto) ja myös otettu sähköosaa pois ja takaisin mutta ei muutu. EEV myös naksuu ihan hyvin kun sitä ohjataan. Koitin lämmitysmoodissa niin kyllä lämmintä tuli (ulkona) ~20C. Viilennyksellä yleensä nestelinja jää haaleaksi samaten kuin ulkoyksikön sisällä olevat putket kennolle, eikös silloin EEV ole liian auki? Toinen vaihtoehto on ollut sellainen että nestelinja tulee kylmäksi mutta kierto on silti tehotonta, puhallus dt on ollut max 10C.
Ei muuten olisi hätää mutta juuri valettiiin pumppauksella koko kerros ja arvata voi onko sisällä kosteutta ja reilusti, samaten lämpöä.
Kuumakaasun anturi kenties näyttää väärin?
2
Yleinen keskustelu / Vs: Joko jäähdytys on päällä?
« Uusin viesti kirjoittanut kotte tänään kello 01:27 »
Eikö tuohon 19 asteeseen palellu vai onko peitto mallia karhutalja? Onko huoneessa koneellista ilmanvaihtoa? Täällä peiton virkaa toimitti joku lakanakangas tms minkä hotelliketju oli todennut riittäväksi.
Ei vetoon palellu, kun pitää peiton tapaista pään päällä. Oma fysiologia sattuu olemaan sellainen, että herään aamuyöstä nenän tukkoisuuteen, jollen pidä peittoa visusti pään päällä koko yötä (ihan tuuletus- ja ilmavaihtojärjestelyistä riippumatta). Tuo menettely sitten kerää hengitysilman lämpöä talteen sen verran tehokkaasti (vaikka peittona olisi suunnilleen pelkkä lakana ja yöasuna esim. boxerit ja lyhythihainen tai hihaton paita), että aamuyöstä puolestaan herää kuumuuteen, jos huoneen lämpötila alkaa ylittää 20 astetta.
3
Yleinen keskustelu / Vs: Joko jäähdytys on päällä?
« Uusin viesti kirjoittanut fraatti tänään kello 01:01 »
Alkukesästä on ollut yksi iso ja kaksi pientä asennettuna (pienet makuuhuoneissa) eikä ole ollut mitään ongelmaa saada makuuhuoneiden lämpötilaa putoamaan pikkutunneilla 19 asteeseen. Päivällä ei olohuonetta tohdi päästää alle n. 23, jottei palella (eikä tarvitse mennä heti aamusta ulos lämmittelemään hyvin nukutun yön jäljiltä).

Itse olen piipahtamassa juuri Espanjassa ja tässä asuntoon asennetussa ilpissä on kaksi sisäyksikköä. Pihalla lämpötilat kanssa siinä 30 korvilla päivällä ja yöllä 20 paikkeilla. Kuitenkin ilpin 24 asteen asetus sai heti vaimolta kurkun kipeäksi ja samaa oiretta myös itsellä. Tiedä sitten mikä olisi sopiva lämpötila vai vedostako tuo johtuu. Eikö tuohon 19 asteeseen palellu vai onko peitto mallia karhutalja? Onko huoneessa koneellista ilmanvaihtoa? Täällä peiton virkaa toimitti joku lakanakangas tms minkä hotelliketju oli todennut riittäväksi.
4
Yleinen keskustelu / Vs: Joko jäähdytys on päällä?
« Uusin viesti kirjoittanut kotte tänään kello 00:47 »
Ihmeen hyvin energiakaivon tällä hetkellä luokkaa 12-asteessa pitämä neste viilentää, kunhan puhallinkonvektoreita on riittävästi. Alkukesästä on ollut yksi iso ja kaksi pientä asennettuna (pienet makuuhuoneissa) eikä ole ollut mitään ongelmaa saada makuuhuoneiden lämpötilaa putoamaan pikkutunneilla 19 asteeseen. Päivällä ei olohuonetta tohdi päästää alle n. 23, jottei palella (eikä tarvitse mennä heti aamusta ulos lämmittelemään hyvin nukutun yön jäljiltä).

Kosteutta ei puhallinkonvektoreihin (yllättävää kyllä) juuri koskaan tiivisty niin paljon, että vettä tippuisi kondenssiputkesta. Tuloilmapatterit kyllä keräävät vettä.

Laitan vielä kaksi konvektoria lisää (yksi onkin jo seinällä vielä kytkemättä) ja yhden tuloilmapatterin asuinhuoneeseen (nykyisen kahden rinnalle, tällä hetkellä tukittuun tuloilma-aukkoon) ja toisen saunan tuloon lähinnä talven ajan esilämmitystä varten.
5
Ilmanvaihto / Vs: Mitsubishi huonekohtainen LTO-laite seinälle
« Uusin viesti kirjoittanut mokin tänään kello 00:28 »
Tiedän. Sori en itse jaksanut alkaa tekemään selostusta..
Mutta toi oli hyvin havainnollistava postaus.
Onko toiminut pakkasilla vai oletko sammuttanut?
6
Yleinen keskustelu / Vs: backup
« Uusin viesti kirjoittanut roots 20.07.18 - klo:23:57 »
7
Yleinen keskustelu / Vs: backup
« Uusin viesti kirjoittanut fraatti 20.07.18 - klo:23:51 »
kuis se palautus sitten helpoiten taipuis Buffalon linkstation levylle, usb telakka + joku sopiva softa?

https://www.ufsexplorer.com/inf_linkstation.php ?
8
Panasonic / Vs: Kommentointi - O: Panasonic CU-E12EKEB ulkoyksikön piirikortti
« Uusin viesti kirjoittanut Jesmano 20.07.18 - klo:23:43 »
Löytyisikö joltain tietoa paljonko ko laitteen sisäyksikön termistorien resistanssiarvot pitäisi olla? Minulla sisääntuloilmasensori näyttää huoneenlämmössä (25C) noin 14 Ohmia, jäähdytyskenno 1 on 4 Ohmia ja jäähdytyskenno 2 on 20 Ohmia.
9
Yleinen keskustelu / Vs: backup
« Uusin viesti kirjoittanut roots 20.07.18 - klo:23:39 »
Myös RAID on oma levy formaattinsa ja ihan standardikin sellainen kuten vaikka NTFS tai FAT32 = myös tuon formaatin tunnistavia palautus-ohjelmia siis on olemassa ja ne tiedostot saa sieltä näin jemmaan myös toiselle levylle 8)
kuis se palautus sitten helpoiten taipuis Buffalon linkstation levylle, usb telakka + joku sopiva softa?
10
Yleinen keskustelu / Vs: Herra Putin ja ydinkäyttöinen raketti.
« Uusin viesti kirjoittanut nackerton 20.07.18 - klo:23:32 »
Hitecin kuvassa on oikein hybridi, kun perässä on vielä kerosiinilla toimiva jälkipoltinkin :)
Sivuja: [1] 2 3 ... 10