Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Yleinen keskustelu / Netatmo / datan kerääminen
« Uusin viesti kirjoittanut lehikjo1 tänään kello 13:36 »
Netatmon vakiosetti, sisä- ja ulkoyksikkö lisättynä parilla lisäanturilla ja toi vakio raportoinnin sijaan kaipaisi jotain vähän kätevämpää. Nyt kerään dataa / vertailutietoa, että saan käsityksen miten IFTTT pitää rakentaa..

Onko silmiin osunut jotain systeemiä, jossa niiden taulukkojen paikkoja voisi järjestellä. Netatmon oma laittaa tiedot aina samaan järjestykseen antureittain ja on hivenen hankalaa katsoa esim. lämpötilan heittelyjä eri huoneissa, kun sivua joutuu scrollaamaan edestakaisin ja muut käppyrät hyppii silmissä. (Tietojen imuroiminen exceliin ei ole mieluisin vaihtoehto).

Onko jonkun silmiin osunut jotain graafista käyttöliittymää, jossa tiedot löytyisi pohjapiirustuksesta. Ehken se voisi myöhemmin toimia myös ohjaimena laitteille..

Noita on varmsti, mutta omat silmät ei niihin ole osuneet.

2
VILP mitoitus ja valinta / Vs: VILP-tarjous öljyn rinnalle
« Uusin viesti kirjoittanut pökö tänään kello 13:26 »
Eli näin?

Minkä kokoiset vastukset kannattaa asentaa laipion ala- ja yläpuolelle? 6Kw?
joo, noin.
Alapuolelle ei mitään ja yläpuolelle yksi sopivantehoinen. Meillä yksi 6kW riittää ihan kaikkeen, ehkä 4.5kW.kin riittäisi.
Ylös voisi laittaa 2-tehoisen lämpöparonin. 3+3kW tai 4.5+4.5kW.
Alempaan vastuksen reikään voi kyllä laittaa varavastuksen, siirtää johdot sitten siihen jos ylävastus kärähtää joskus. Vastussauva ei maksa kuin muutaman kympin
3
Gree / Vs: Green Hansolissa uusissa wifi yes
« Uusin viesti kirjoittanut Scroll tänään kello 13:21 »
"Wifi Smart" app toimii enää 2 päivää Green koneissa ja tilalle pitäisi ottaa "Ewpe smart" niminen appi.

En saa sitä toimimaan. Serverille sisään asti pääsen kyllä ja se näyttää ilmalämpöpumpun nimen. Mutta ILP on aina "disconnected" tilassa. Kertaakaan en ole Ewpellä päässyt sisään ilppiin.

Onko joku muu onnistunut pääsemään Ewpellä muuttelemaan jonkin Gree merkkisen pumpun asetuksia?
4
Asumisen- ja rakentamisen energiakeskustelu / Vs: Perusputkityökysymyksiä
« Uusin viesti kirjoittanut pökö tänään kello 13:16 »
Mahtaisiko tuon helmen merkitys kumminkin olla vähäinen verrattuna vaikkapa putkimateriaaliin ja tukiholkkiin kupariputkien tapauksessa? Välillä näkee putkimiesten jäljiltä ilman tukiholkkeja jätettyjä liitoksia vaikkapa lähellä kovajuotettua liitoskohtaa. Pehmeäksi hehkutetut putket ovat oma lukunsa, mutta jos vierestä on kovajutettu, ei helmiliitosta saa luotettavaksi ilman tukiholkkia yleisimmillä päätelaitteiden putkipaksuuksilla.
kyllä ne pienempiin laittaa holkkeja, mutta esim 22 ja 28mm ei, niissä on jo seinämää riittävästi. Nuo isommat ne mieluusti hehkuttaa jotta helmi pitää paremmin eikä tarvi hampaat irvessä vääntää, siinä on jo mutterikin lujilla. Tästä hehkutuksesta varmasn tulee vielä poru  ;). Mutta näin ne tekee.
5
Mitsubishi / Vs: MSZ-LN
« Uusin viesti kirjoittanut ttt tänään kello 13:14 »
Olemme myyneet kymmeniä yhtään ei ole meidän asiakkaista valittanut . Voisiko olla joku asennusvirhe( jäähdykkeet vuotaneet) tai joku muu syy?

Kuten sanoin 99% ihmisistä laittaa pumpun päälle eikä kyttää sulatusjaksoja. Varmasti ovat tyytyväisiä kun pääasiassa kämpässä tarkenee kuitenkin. Mutta jos jakson pituus vaihtelee ihan holtittomasti laidasta laitaan ilman mitään logiikkaa onhan siinä joku vika. Eikö sen pitäisi sulattaa silloin kun kone jäätyy eikä esim 30min välein kolme päivää putkeen ja sitten yhtäkkiä samoissa keleissä siirtyä 1h40 minuuttiin? Asia lienee ihan selvä kun tuo uusi yksikkö toimii ihan loogisesti koko ajan vaikka sama tyyppi senkin kävi seinään laittamassa.
6
On tuo kuitenkin selvästi tolkullisempi ja pienempi  kuin tilavuus kahdessa tunnissa. Tuo salli jopa järjen käytön, esim. kohdennetun säädön.

Uusissa suosituksissa ja asetuksessakin henki on, että tarpeenmukaista ilmanvaihtoa, kiitos. Ilmaa ei myllytetä vain sen vuoksi, että siellä jossain sattuu olemaan talo. Katsotaan vähän sitäkin, onko siellä ketään sisällä ja missä tiloissa.
7
Kyllähän tuossa varsin selvästi minimimitoitus kerrotaan. Eikä siitä voi poiketa kuin ylös päin. Aina löytyy "ammattilainen" jota ei säännöt tunnu koskevan.

Asetuksen pykälät toki ovat määrääviä silloin kun siellä tarkkoja arvoja on. Tarkoitin kommentissani kylläkin Finvacin opasta asuintilojen ilmanvaihdon mitoittamiseen, joka julkaistiin samaan aikaan tuon asetuksen kanssa ja tarkoitus on, että sillä ohjataan suunnittelua. Se on vain suositus, ei suunnittelijaa sitova toisin kuin rauennut D2. Sori, jos alkup. viestissäni oli väärinkäsityksen ja tulkinnan vaaraa, ei sitä aina hoksaa olla 100% pedanttinen.
8
Nibe / Vs: Nibe F470 toiminta yli -20 pakkasessa
« Uusin viesti kirjoittanut Dille83 tänään kello 13:09 »
Yhden vrk-käppyrästä ei yleensä kannata kovin ihmeissään olla. Nibe tekee välillä "juttuja". Pitempi sykli voisi aukaista tilannetta paremmin?

Tuo 5.6kW riittää ainakin, sen uskallan sanoa varmuudella. Meillä 4.7kW ja täällä on ollut 'taas vaihteeksi' ihan Siperian olosuhteet, mutta on selvitty tuolla jokaisesta kovastakin (-30°C) jaksoista.

Meillä on lisäksi ne ns. pihdit paikoillaan, joten rupeaisi rajoittamaan Niben sähkönsaantia jos talous hörppää tolkuttomasti. Tuo yksi tipahdus tuolla loppupäässä on hieman hämärä, mutta kuten todettu niin ihan yhden vuorokauden kippuralla en kovin radikaaleihin toimenpiteisiin ryhtyisi.


9
Daikin / Daikin Slim Compact ftxl25
« Uusin viesti kirjoittanut hip tänään kello 13:06 »
Onko porukalla kokemuksia kyseisestä laitteesta. Pumppu tulossa 60m2 vapaa-ajan asunnolle pirkanmaalle. Löytyy ilmeisesti perus ominaisuudet esim. sähkökatkon jälkeen käytiin.
10
Asumisen- ja rakentamisen energiakeskustelu / Vs: Kannattaako puulämmitys ?
« Uusin viesti kirjoittanut Scroll tänään kello 13:04 »
Oisko tuo nyt iso kustannus jos lähiöön levittäis "lentolehtisiä", joissa neuvotaan parempia polttotapoaja? Puista sais enenmän lämpöäkin talteen.

Toki jos joku täysin vääränlaisesti polttaa, niin tuo auttaa siihen. Mutta ei kaikki tulisijat edes ole suunniteltu kovin puhtaaseen polttoon. Erot on isoja ja hyviä tulisijoja toistaiseksi varsin vähän.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10