Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Ilmanvaihto / Vs: Varasto/puuliiterin ilmanvaihdon parantaminen
« Uusin viesti kirjoittanut VesA tänään kello 17:34 »
Jos sisällä ei ole mitään valmiiksi märkää, niin tuuletuksen kanssa pitäisi pystyä välttämään rautojen rusketus. Muuten tuuletus vetää ensin kalut pakkaselle ja seuraava suojasää tiivistää vedet raudalle.. sillä tavalla tiivistäen ne vehkeet vajassa sen ruosteensa pintaan saavat, eihän nuo kesällä sisällä ruostu vaikka ulkona olisi kuinka märkää. Lämmitysvehkeet siinä asiassa auttavat, mutta useinkin suojasään tullessa on pilvistä ja kosteaa.. eli tässä on ongelmaa.
2
Ilmanvaihto / Vs: Varasto/puuliiterin ilmanvaihdon parantaminen
« Uusin viesti kirjoittanut kotte tänään kello 17:13 »
Jos poistoreikä löytyy auringon puolelta (tai tontilla ei tuule) niin sitten tällainen aurinkotuuletin voisi olla parempi
https://www.tuontitukku.fi/tuote/aurinkopaneeli-tuuletin-minivent-musta-sisaanrakennetulla-aurinkopaneelilla/7340068919528/
Mieluummin kyllä puhaltaisin auringon lämmittämää ilmaa (jonka suhteellinen kosteus on näin pudonnut). Liiterissä ei alipaineistaminen ole välttämätöntä, koska lämpötilaero ulkoilmaan on pieni ja tästä syystä seinä ei kondensoi sisältä (kosteat puut viilentävät ilmaa, joten riskitilanteessa lämpötilaero pienenee entisestään).
3
Asumisen- ja rakentamisen energiakeskustelu / Vs: Sähkön tarjoushinta NYT!
« Uusin viesti kirjoittanut roots tänään kello 16:53 »
Tuli laitettua tilaukseen, 14vrk aikaa saada parempi tarjous  8)

-Kiinteä soppari, voimassa vuoden päähän syksyyn
-3,99c/kWh
-0€/kk
4
Ilmanvaihto / Vs: Varasto/puuliiterin ilmanvaihdon parantaminen
« Uusin viesti kirjoittanut tj86430 tänään kello 14:39 »
Lueppa uudestaan mihin vastasin, siellä on selvä kysymys sinun taholtasi eikä se koske "kuivia puita".

Kuivat puut eivät muuten tarvite ilmanvaihtoa.
Märkiin puihiin viitattiin VesaA:n vastauksessa, jota kommentoin. Se ei millään tavalla liittynyt alkuperäiseen kysymykseeni.
5
Yleinen keskustelu / Vs: Pörssisähkö 2017
« Uusin viesti kirjoittanut RAFU tänään kello 13:54 »
Keskiviikkona (26.7) keskihinta laskee -0,353 c/kWh ja ylihinta systeemihintaan nähden laskee myös ja on 37,8 %
Vähän rauhoittui pörssisähkön hinnat, mutta kaukana ovat vielä normaalista.
6
Yleinen keskustelu / Vs: Perusputkityökysymyksiä
« Uusin viesti kirjoittanut pökö tänään kello 13:15 »
Kuivahtanut unipak elpyy kun sitä kastelee vedellä.
7
Yleinen keskustelu / Vs: Perusputkityökysymyksiä
« Uusin viesti kirjoittanut Kellarinlämmittäjä tänään kello 13:03 »
Luotan enemmän hamppuliitoksen aikoinaan kehittäneen keksijän alkuperäisohjeisiin eli "putkikittiä" (oik. vernissaa) hamppuun päälle niin luistaa. Vernissalla on myös tiivistävä vaikutus, se hapettuu hiljakseen kiinteäksi.

Tuo vernissa saattaisikin olla hyvä. Itse olen käyttänyt kaupan putkikittiä. Ainakin Unipack sisältää jotain haihtuvaa, sillä se kuivuu melko nopeasti. Kierre pitäisi mielellällään heti ruuvata kiinni.

Kun on joututut aukomaan kattilan putkituksia, niin putkarit ovat aikainaan laittaneet jotain, joka on kovettunut kuin kellertäväksi läpikuultavaksi maaliksi. Saattaisi hyvinkin olla vernissaa. Hyvin olivat pitäneet ja tiukassa olivat aukaista. Avatut kierteet olivat puhdistettuina kuin uudet. Ei ruoste hippuakaan !

Kitin kanssa etu on, että tappuran voi asetella tarkasti ja oikein paikalleen ja pyörittää kaikki haivenet paikoilleen. Tällöin putkeen ei jää sisälle karvoja eikä liitokseenkaan tule risupartaa päällepäin.
8
Fujitsu / Vs: 8 kW monoblock Waterstage varaajaan
« Uusin viesti kirjoittanut h.hartikainen tänään kello 13:00 »
nonniin valikot ois auki. Kytkin 20w led valonheittimen tuohon ja asetuksista dhw päälle. Lamppu sytty ja valikot aukes.
Ei se oo sitä lamppua siihen sen jälkeen kaipaillu että liekkö ollu bitti poikittain vai mikä lie.
9
Yleinen keskustelu / Vs: Perusputkityökysymyksiä
« Uusin viesti kirjoittanut h.hartikainen tänään kello 12:57 »
katsoin tuon videon ohjeen ja tein pannuhuoneremontin hampun ja kitin avulla. Yksikään liitos ei ole vuotanut. Vaikka jouduin kääntämään 13v vanhoja liitoksia niin silti pitää.  ???
 Teippiä oon käyttäny mm. paljun liitoksissa ja en tykkää.
http://teeitse.com/tyotekniikat/putkityot/lvi-tekniikka-kierteen-tiivistaminen
10
Yleinen keskustelu / Vs: Perusputkityökysymyksiä
« Uusin viesti kirjoittanut pmj tänään kello 12:53 »
https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/maakunta/item/149798-vesivahinko-yllatti-mokkireissulta-palanneen-asukkaan

Onhan se niin, että omaan valmiiseen taloon saa tehdä putkihommia itse, jos tekee oikein? Tekisi kuitenkin mieli käyttää putkimiestä katsomassa ja toteamassa, että näyttää oikein tehdyltä, ettei tule vakuutusyhtiön kanssa mahdollisesti ongelmia. Mutta tuleeko kukaan putkimies tuollaisen takia paikalle toteamaan tilannetta ihan pikkurahasta? Ja pitääkö se olla vakuutusyhtiön osoittama putkimies? Hinnat varmaan sellaisia, että olisi ollut sama antaa putkimiehen tehdä koko homman?

Youtubesta on opiskeltu liitoksia niin hemmetin paljon ja tarvittavat putkiosien tyypit ja koot selvitetty, niin haluaisin kyllä tehdä itse. Kunhan vakuutusyhtiö ei pääse jotain kautta venkoilemaan itseänsä ulos jos jokin palloventtiili esimerkiksi vain porsii tms.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10