Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Asumisen- ja rakentamisen energiakeskustelu / Vs: Höyrysulku
« Uusin viesti kirjoittanut jiikoo tänään kello 15:29 »

Googlen hakukoneesta kuvahaulla hakusanoilla höyrynsulun läpivienti löytyy erilaisia "patentteja" hommaan.

Hyvin vaikeitahan se tahtoo olla saada ilmatiiviiksi. Ainakin aikaa siihen värkkäämiseen menee.

2
Ostin yhden valon testiä varten. Airam Marvel Slim 11 W, 900 lm. Näitä tarvii 2-3 kpl 8 m2 alueelle, jos ei muuta laita. Sen verran valaisimen tausta lämpenee, että tarvitsee yläpuolelleen jäähdytystilaa. 50 mm riittävä. Hinta tällä valolla 12,90 Eur.
3
Käyttökertomukset / Vs: PILP Nibe F470 + leivinuuni omakotitalo 1-taso 124+8m2 Oulu
« Uusin viesti kirjoittanut Espejot tänään kello 13:32 »
Käyttösähkön saa haarukoitua kesäkulutuksesta.
4
Asumisen- ja rakentamisen energiakeskustelu / Vs: Höyrysulku
« Uusin viesti kirjoittanut Espejot tänään kello 13:20 »

Yleensä ilmanvaihtoputkien kanssa käytetään höyrynsulkujen läpivientikappaleita joilla tiivistys onnistuu helpommin. Lisäksi voi käyttää teippiä varmistamaan liitokset.  Samoin sähköjohdoille yms on samanlaisia olemassa mutta ne toimitetaan ilman reikiä eli siihen saa itse puhkaista sopivat reijät.


Noita on erikokoisia valmiita läpivientejä ihan sähköjohdon koosta alkaen

Tecon läpivientejä ja nauhaa tilasin läjän joku aika sitten
https://www.tiivistalo.fi/lapiviennit/

Eikö tiivitystä pysty tekemään kattotuolien sijaan vierelle olevaan höyrynsulkumuoviin?

Täytyy tutkia. Uusi höyrysulku pitäisi ujuttaa kattotuolien ali jotta teipaaminen onnistuu hyvin, mutta seinä on vastassa toisella puolella. Yksi vaihtoehto tehdä kehikko IV putkille ja tiivistää kehikko.
5
Käyttökertomukset / Vs: PILP Nibe F470 + leivinuuni omakotitalo 1-taso 124+8m2 Oulu
« Uusin viesti kirjoittanut burmanm tänään kello 13:11 »
Eikö tuon kulutetun sähkön + puut (energiantuotto ~ 3000 kWh) pitäisi riittää lämmitykseen uudessa tuon kokoisessa talossa? Tuo 2994 kWh taloussähköä on tosi tiukka, kun kiusaskin on sähköllä.

Jokin noissa laskelmissa mättää kieltämättä.. jo pelkästään saunominen syö tuosta ~3000kWh taloussähköstä valtavan osan, eihän siihen jää oikeastaan mitään muulle (~6kWh per päivä, eli keskimäärin 250W per tunti kaikelle muulle). No, eihän tuollainen käyttösähkön käyttö tietysti mitään lämmitäkään - eli senkin takia vastuksia on varmaan poltettu tavallista enemmän sitten kompensoidakseen tuota. Tuolla ei kauaa uunia / liettä käytetä ruoanlaittamiseen ;). Oletetaan nyt siis että sähkönmittaus F470:lle on oikein, jos se mittari heittäisi edes 10% niin tuo käyttösähkön määrä nousisi jo aika merkittävästi (prosentuaalisesti).
6
Mitsubishi / Vs: Mitsun FD25:n kompura vuotaa nipan juuresta - apuja!
« Uusin viesti kirjoittanut Rauski tänään kello 12:27 »
Morjesta, omasta FD35:sta hajosi sisäyksikkö, huollon mukaan jakotukista aineet karanneet ja läpiviennissä oli öljyä. Korjaaminen ilmeisesti haasteellista: juottaminen, uusi kenno tai koko sisäyksikkö ja varmuutta kestävyydestä ei ole.

Viime syksynä asennettiin LN25 alakertaan ja sillä näytti pärjäävän, FD oli siis yläkerran portaikossa. Olisiko kenelläkään tarvetta FD35 ulkoyksikölle sekä kaupan päälle sisäyksikkö varaosiksi?

-Harri

Laitan yksityisviestiä.
7
Eikö tuon kulutetun sähkön + puut (energiantuotto ~ 3000 kWh) pitäisi riittää lämmitykseen uudessa tuon kokoisessa talossa? Tuo 2994 kWh taloussähköä on tosi tiukka, kun kiusaskin on sähköllä.

Paljonko talon suunnitelmien mukainen lämmönkulutus on ?
8
Asumisen- ja rakentamisen energiakeskustelu / Vs: Höyrysulku
« Uusin viesti kirjoittanut fraatti tänään kello 11:34 »
Yleensä muovinen hs liitetään puuhun joko teipilä tai liimaamalla. Pomminvarma tapa on laittaa liiman / sauman päälle mekaaninen puristus eli esim lista painamaan sitä kiinni. Jos teippiä muoviin laittaa niin siihen on sitten vain yksi hyvä vaihtoehto, Tectis Oy - Sitko Flex.

Yleensä ilmanvaihtoputkien kanssa käytetään höyrynsulkujen läpivientikappaleita joilla tiivistys onnistuu helpommin. Lisäksi voi käyttää teippiä varmistamaan liitokset.  Samoin sähköjohdoille yms on samanlaisia olemassa mutta ne toimitetaan ilman reikiä eli siihen saa itse puhkaista sopivat reijät.


https://www.alltube.fi/h%C3%B6yrysulun_l%C3%A4pivientitiiviste_100-110_mm_5kpl_pkt_itseliimautuva_8398112

Leikattua uretaania ei käsittääkseni pidetä ilmantiiviinä. Leikkaussaumat tulisi teipata. Tosin ei oo mullakaan ikkunanraot teipattu. 200mm uretaania saa pitää sen mitä tarviikin.

Eikö tiivitystä pysty tekemään kattotuolien sijaan vierelle olevaan höyrynsulkumuoviin?
9
Asumisen- ja rakentamisen energiakeskustelu / Höyrysulku
« Uusin viesti kirjoittanut Espejot tänään kello 10:24 »
Miten liitän höyrysulun puuhun? Kaikenäköistä reikää joutuu tekemään yläpohjan höyrysulkkuun. Sähköjohdot jne pienet läpiviennit olen ajatellut tilkitä Tesconin mutta IV kanavien läpiviennit on ongelma. Ne on jo nyt tehty päin vittua eli korjaan minkä voin. Kattotuolien väli oli sen 44cm ja joten vahnojen reikien paikkaus ja uusien tilkitseminen lienee toivotonta. Poista vanhan höyrysulun ja korvaan uudella mutta miten tiivistä höyrysulun ja kattotuolin liitoksen? Vai laitanko finfoamlevyn kattotuolien väliin ja tiivistän uretaanilla kattotuolin ja finfoamin välin... vai miten teen liitoksen.

EDIT: kyseessä siis polyeteenista valmistettu höyrysulku

Foilfix
Liima- ja tiivistysmassa höyrynsulkumuovien asennukseen ja tiivistämiseen.
FoilFix on erinomaisen tartunnan omaava liima- ja tiivistysmassa höyrynsulkumuovien asennukseen ja tiivistämiseen. DIN 4108-7. Se sopii sisä- ja ulkokäyttöön rakenteissa. Liimalla on erinomainen tartunta moniin materiaaleihin. Saavuttaa riittävän tartunnan myös polyeteeniin ja polypropeeniin. Asennettaessa muita PE- ja PP-muoveista valmistettuja tuotteita, tee esitestaus massan tartunnalle. Tiivistää höyrynsulkupinnat toisiinsa ja muihin rakenneosiin kuten betonin, laastin, puun, jne. tiivistyksiin. Ei kutistu, erinomainen täyttökyky ja muovautuvuus. Erinomainen vedenkesto. Erittäin kestävä ja elastinen liimasauma. Lämmönkesto -20C° - +80°C.
https://www.casco.eu/fi/tuotteet/?pc=112&p=787


10
Yleinen keskustelu / Vs: Vanhojen (yli 10 v.) autojen katsastusväli lyhenee
« Uusin viesti kirjoittanut HiTec tänään kello 10:11 »
Jos katsastus 1. - 30. pv ja käyt ensimmäisenä pv niin seuraavana vuonna ajankohta on aivan sama 1. - 30. vai -1kk  - 1. pv?

Max. 1kk "etuajassa" katsastettuna se seuraava kats.aika ei muutu, mutta jos katsastatkin 1kk+1pv "etuajassa" niin se seuraava on sitten siitä eteenpäin tuo 1kk + 1pv aikaisempi 8)

https://www.trafi.fi/tieliikenne/katsastus/uudet_katsastusajat
Lainaus
Esim. 10-vuotiaan auton katsastusaikaväli on 4.6.–4.10.2018.

Jos auto hyväksytään katsastuksessa 4.9.–4.10.2018 välisenä aikana, sen katsastusajankohta säilyy ennallaan (seuraava katsastus on tehtävä 4.10.2019 mennessä).
Jos auto hyväksytään katsastuksessa 20.8.2018, sen seuraava katsastusajankohta siirtyy (seuraava katsastus on tehtävä 20.8.2019 mennessä).

– Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi käytetyn auton voi nykyään myydä aina niin sanotulla täydellä leimalla, kun auto katsastetaan ennen myyntiä. Auton iästä riippuen katsastus on voimassa hyväksytyn katsastuksen jälkeen jopa yli kaksi vuotta. Ja se voi varsinkin vanhempien autojen tapauksissa vaikuttaa ostohaluihin paljonkin, ostajan autosta maksama hinta mukaan lukien.[/i]

Käytännössä siis aikaisemmin yli 10v myyntiautolla saattoi olla 1v+4kk seuraavaan leimaan, mutta nyt enää 1v+1kk = kats.väliä on siis tavallaan tihennetty, aikaistaa aina voi mutta ei myöhentää. Reilumpaa olisi mielestäni ollut vain siirtää tuo 4kk ikkunaa s.e. se "leimapäivä" on siellä keskellä. Eli jos kats.aika on vaikka 16.6. niin se ikkuna olisi 16.4. - 16.8. välinen aika ja uuteen otteeseen tulee aina tuo uusi "leimapäivä" juuri sille päivälle kun auto tosiaan on viimeksi leimattu, vaikka siirtyisikin vain 1pv tuosta aikaisemmasta. Tämä mahdollistaisi sen kats.ajan todellisen siirtämisen niin aikaisemmaksi kuin myöhemmäksikin jos niin haluaa. Nykysysteemillä myöhäisemmäksi saa vain katsastamalla uudelleen tuohon haluamaansa aikaan :-\
Sivuja: [1] 2 3 ... 10