Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Yleinen keskustelu / OKT ilmanvaihto: koneellinen IV vs takanpiippu+ikkunat raollaan
« Uusin viesti kirjoittanut jiipee63 tänään kello 12:20 »
Nonniin, sain kysymykseni oikeaan paikkaan...ehkä :-) Kiitos ohjeistuksesta.

Tällä palstalla tuntuu olevan asiantuntevaa porukkaa joka ei heti arvioi osallistuja älykkyysosamäärää :-). Ja nyt kysymykseen. Meillä on yksi kerroksinen talo jossa koneellinen IV ja alipaineistus. Mietin kerran että mitenkähän alipaineinen huoneisto olisi jos vetää piipun pellit auki ja takkaluukun raolleen ja IV-kone pois päältä? Nouseeko alipaine liian suureksi vai jääkö liian pieneksi ? Entäpä jos avaa tuuletusikkunat?
Meillä IV-koneen ilmavirtaukset -80/+75 l/s. Piippu noin 4 m korkea pesän yläpuolella. Mietin vain voiko pitkään poissa ollessa hoitaakin IV tuon piippu + ikkuna yhdistelmän avulla. Minun käsittääkseni ei mitenkään ainakaan ylipainetta synny....vai? Extra bonuskysymyksenä; miten tiedän monen Pa alipaine meillä on jos virtausero on -5 l/s? Eli kuinka virtauksesta lasketaan paine.
2
Ilma-vesilämpöpumput / Vs: VILP pihan sulatukseen ja tallin lattialämmitykseen
« Uusin viesti kirjoittanut kotte tänään kello 12:16 »
Olisiko joku halpis-MLP parempi vaihtoehto? Hiekkaa on tässä harjulla se arviolta 50m, eli kallis reikä tulis.
Aika hyvin tuntuu toimivan etelärannikolla pelkkä maaliemen kierrätys ulkoalueella. Jos tuon kunnolla suunnittelee, pitäisi tehdä kuin lattialämmitys ikään, eli valaa laatta ja putket tiheään kuten pesutilan lattiassa. Itsellä on putket harvassa ja laatan alla, joten sulattaa lähinnä nollakeleillä, mutta tämäkin auttaa, kun ei tallo tai aja lunta pyrysäällä, vaan harjaa sivuun. Itse lämmön juoksevat kustannukset ovat sitten ihan olemattomat.
3
Poistoilmalämpöpumput / Vs: PILP vs LTO tuottologiikka
« Uusin viesti kirjoittanut HiTec tänään kello 12:06 »
Tuollaisella voit palauttaa lämpöä, mutta et toki luomaan sitä yleensä tyhjästä.

Väärin meni, sillä siinä vaiheessa kun PILP painaa sen jäteilmansa alle ulkoilman, se nimenomaan luo sitä lämpöä. No meillä se raja on -15 johon tuo kykenee jäteilmansa painamaan, mutta käytännössä usein tyytyy vain -5...-10 lukemiin ja varsin harvoin tuota täyttä hönkää laitteesta pyydetään. Eli esim. nollakeleillä kun pitää pattereita lämmittää, niin PILP painaa sen jäteilmansa esim. -10, niin tuossa on 10 asteen energian verran nimenomaan luotu sitä lämpöä tupaan lisää, eikös :)

Ja tuohon kun vielä lisätään se ilmavirtausmäärä, josta tuo 10 astetta on nyppästy lämmitystä, niin tuleehan siitä jo jonkin verran. Ja kun kenno sitten jossain vaiheessa jäätyy, niin kompura vaan sammutetaan ja PILP toimii tuon lyhyen hetken pelkkänä tyhmänä huipparina, painaen sitä lämmintä huoneilmaa kennon läpi sellaisenaan => kenno sulaa todella nopeati ja vedet lurahtaa viemäriin, jonka jälkeen kompuran voikin jo taas hurauttaa käyntiin 8)
4
Yleinen keskustelu / Vs: Aurinko paistaa, pakkasta on 16 ja keksit
« Uusin viesti kirjoittanut metsänhoitaja tänään kello 11:47 »
Namnam,
Minkäläinen ikkuna? Minulla jättimäiset kolmilasiset selektiivi argonkaasu elementit ja keksit pysyy kiinteenä, paitsi että syön ne aika pikaisesti.
5
Yleinen keskustelu / Aurinko paistaa, pakkasta on 16 ja keksit
« Uusin viesti kirjoittanut kylmäkaasu tänään kello 11:30 »
Täytteineen sulavat tuohon keittiön pöydälle, niin kovasti ikkunan läpi lämpöä auringosta tulee.
Kysymyksessä oleva keksi on Domino ja sen valkoinen täyte.
6
Mitsubishi / Vs: Ei yhteyttä Mitsubishin www.melcloud.com palvelimeen
« Uusin viesti kirjoittanut puu tänään kello 11:27 »

Kyllä tuolta on maili tipahtanut maanantai iltana.
Eipä tuossakaan informoitu siitä, että palvelin on alhaalla. Samanlainen viesti taitaa tulla jos kotonasi on vaikka netti poikki.
7
Nibe / Vs: Nibe F470 Aloittelijalle neuvoja?
« Uusin viesti kirjoittanut Dille83 tänään kello 11:21 »
Nyt -20 pakkasilla nostin tuloilman +20-21 ja koneen jäteilma sekoilu tuntu stabiloituvan todella hyvin. Höyrystin menee -0,1-0,0 väliä ja jäteilma pysyttelee -0.5-0,0.

Hmm, täsmennätkö tuota "jäteilma sekoilua"? Täällä on pakkasta, eikä loppua näytä tulevan ennusteiden valossa.. :-\ Viime yönä kun kävin veskissä about neljän hujakoilla, niin ohi vilkaistessa Niben huoneyksikkö näytti -29°C ulkolämpötilaa.

Tämä pakkasilma on vain niin kuivaa, että Nibe vetelee jäteilman huoletta jatkuvasti tuonne -6°C tuntumaan. Absoluuttinen ilmankosteus on vain olematon, niin ei ole höyrystimelläkään mitä jäätyä. Sulatuksia ei paljoa ole kun ei tavallaan ole, mitä sulatella.. Muutamia joskus.
8
Yleinen keskustelu / Aurinkolämmitin sisälle
« Uusin viesti kirjoittanut japapa tänään kello 11:09 »
Tänään rakensin tälläisen lueskeltuani ja katsottuani videoita kaikenmaailman kaljatölkeistä rakennettavista aurinkolämmittimistä. Halusin heti testata jotain nopeaa ja helppoa ilman humaltumista. Ilmavirtaus on tässä aika kova eli lämpenemä ei pääse nousemaankaan kovin. Voisihan tämän rakentaa jollain pikkutuulettimellakin. Ilmavirtaus menee monesta pienestä reiästä ja falskaa kovin tuolta tuulettimenkin päästä. Tämä on ensimmäinen youtube videon 9v lapseni opetti.
Hyvät naiset ja herrat saanko esitellä ensimmäisen prototyypin
https://youtu.be/BuaXsKicZ80
Saisihan samalla tekniikalla rakennettu uloskin aika massiivisen lämpökeräimen.puhallettava aurinkokenno :D ;D
9
Uutislinkit ja muu netistä bongattu / Vs: Vilppi ei kannata
« Uusin viesti kirjoittanut SON tänään kello 11:08 »
http://talopakettitalorautio.blogspot.fi/2016/10/ilmavesilampopumppu-ei-saastakaan-mitaan.html

Ei varmaankaan ainut tapaus suomenniemellä. Osa pettyneistä puristelee nyrkkejään taskussa ja on hiljaa. Osa saattaa olla autuaan tietämätön missä mennään. Osa on sitten niitä joilla on niinsanotusti "homma hanskassa". Tosiasia on kuitenkin se että jo lähitulevaisuudessa hanskoihinkin tulee säpinää kun kompressori kilahtaa tai  ensimmäinen kylmäpiirin vuoto ja täyttö on edessä. Lähes monopoliiin rinnastettava täyttö tulee tulevaisuudessa maksamaan "maltaita" ja  sen myötä takaisimaksuaika häipyy johonkin tuntemattomaan, horisontin taakse. Sitten tulee vielä aika  ettei kylmäainetta saa lainkaan,  joten ........ voihan vitalis.

Syletys senkun tihenee niillä jotka heittivät hyvin toimivan öljylämmityksen pihalle. Tuleva tehomaksu lisää myös tuskaa ja syletyksen pituutta.

Että silleen Vilpin kannattavuudesta pitkällä aikavälillä eläkevaarin näkökulmasta. Toivoisin olevani väärässä. Ei hätää. Sepustus vakuutusyhtiölle ja korvaus vakuutusyhtiöltä pelastaa pulasta, vai pelastaako?  ;D
10
Mitsubishi / Vs: MSZ-LN
« Uusin viesti kirjoittanut puu tänään kello 10:52 »
Tähän kun näyttää tulevan muidenkin kuin LN-pumppujen käyttökokemuksia, niin voisitteko ystävällisesti myös mainita postauksessa pumppunne mallin (jos ei LN), ainakin jos se lue allekirjoituksessa. Ketjua lukiessa voi mennä sekaisin kun puhutaan LN-mallin 40min sulatusväleistä ja seassa sitten 2h30min sulatusvälejä jotka taitavat olla muiden mallien.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10