Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Uutislinkit ja muu netistä bongattu / Vs: Wanhat talot parempia?
« Uusin viesti kirjoittanut Toni tänään kello 08:41 »
Sinkityt piipun pellitykset pitää piipun alapuolisen osuuden myös puhtaana, joten sinkillä lienee vastaava vaikutus.

Mä sain yhden pienehkön kartiovalkokuusen tapettua kun säilytin sinkittyä kottikärryä sen vieressä yhden talven. Jotain siinä sinkissä tosiaan on.
2
Uutislinkit ja muu netistä bongattu / Vs: Wanhat talot parempia?
« Uusin viesti kirjoittanut pamppu tänään kello 08:26 »
Onhan sitä vesiletkulla ruiskutettavaa sammaleen poistomyrkkyä ihan kaupassakin, pitisi ehkä katsoa tuoteseloste...

Sinkityt piipun pellitykset pitää piipun alapuolisen osuuden myös puhtaana, joten sinkillä lienee vastaava vaikutus.
3
Nibe / Vs: Nibe F470 Aloittelijalle neuvoja?
« Uusin viesti kirjoittanut Tulihäntä tänään kello 08:19 »
Samaa tekee meilläkin. Huonetermarit on kiinni ja laattapinnat vapaassa kierrossa. Kiertoveden minimi meno +28C, niin on mukavan lämmintä jalan alla ja kph kuivuu nopeasti. Paluuvesi on 25-27C, joten tuloilman säätöruuvi saa olla todella pienellä. Tuloilman lämpötila on noin +22-23C ja kompressori lepäilee suurimman osan päivästä. Tosin samalla kompressori ei ota sähköä lainkaan ja tämä näkyy myös päiväkulutuksissa. Meillä menee nyt 2+2h taloudessa kaikki sähkö paikoin alle 15kwh. Lisäystä ei ole tarvittu näillä korkeuksilla enää kuun alun jälkeen.
4
Lämpöpumppugallupit / Vs: Minkä merkkisen ilmalämpöpumpun omistat vuonna 2018?
« Uusin viesti kirjoittanut janti tänään kello 07:56 »
Kolmen kärki 23.4.2018

ME 33 kpl
Pana 14 kpl
Toshu 12 kpl
5
Yleinen keskustelu / Vs: Saunan pesuhuone kosteuseristäminen, määräykset
« Uusin viesti kirjoittanut fraatti tänään kello 07:54 »
Lainaus käyttäjältä: fraatti
Ei tieteenkään ole. Muutehan tuuletuksessa ei olisi mitään järkeä.

Mistä sitä kosteutta sinne tulee?

Sinulta taisi jäädä tähän vastaamatta. Mistä se kosteus sinne tuuletusrakoon tulee kun seinissä ja lattiassa on oikein tehty vesieriste sekä katossa höyrynsulku? Sanoit nimenomaan että kondesioriskin aiheuttaa kohonnut kosteus eikä alempi lämpötila.
6
Yleinen keskustelu / Vs: Rakentamisen laatu
« Uusin viesti kirjoittanut VesA tänään kello 07:45 »
Sen SFS-leimatun höyrynsulkumuovin minimikestoikä on oltava 50 vuotta. Ainakin Kalliomuovin plastiikki kyllä kestää varmasti enemmän, 100 vuotta helposti. Testasin kerran Arhenius vanhennuksella moista ja pirun kestävää tavaraa.

Aikoinaanhan laitettiin höyrynsulkumuoviksi mitä sattuu kasvimaan "katemuovia" ja ne hapertuivat. Siihen haluttiin muutos ja totta totisesti siihen tuli myös muutos!

Tuo 50 vuotta tuli vastaan kun etsin jonkun muun tavaran speksejä, mikä lienee niilä testimenetelmä - lämpötilan vaihtelua ja pientä liikettä kai.. ja sitten tilastolline arvioo siitä kuinka moni kelmu on 50 vuoden päästä ehjä. Joku näistä isoista brändeistä se oli. Kyllä siellä taisi ennen olla ties mitä lannoitesäkkejäkin yhteen teipattuna.

7
Yleinen keskustelu / Vs: Rakentamisen laatu
« Uusin viesti kirjoittanut pökö tänään kello 06:12 »
Muovikassi metsään tai mereen heitettynä kestää tuhat vuotta, mutta ei seinän sisässä pimeässä ja tasaisessa lämmössä edes ihmisikää  ;)
8
Uutislinkit ja muu netistä bongattu / Vs: Wanhat talot parempia?
« Uusin viesti kirjoittanut Kellarinlämmittäjä tänään kello 06:08 »
Kattoon poltettua savikattotiiltä ( ei betonia) ja harjalle kuparinen harjapelti. (Ei tiilet sammaloidu)

Kuinkahan herkkiä nuo kattosammaleet ovat kuparille ? Tuota kuparilla myrkyttämistä olen nimittäin monesti miettinyt, se on vain jäänyt vielä idean asteelle. Kupariroinaa saisi helposti liuotettua ja levitettyä katolle.
-Pysyisikö se siellä edes sen aikaa, että sammalet lähtisi?
-Mitä muita tuhoja kupari maassa tekesi ? Vesiliuokonen kuparisuola varmaan ainakin osittain tulisi satella alas.

Onko noiden kattotiilien kestävyydessä oleellisia eroja? Ainakin kaikkiin ottaa sammal ja maailmalla näkee kosteassa ilman alassa useinkin paksusti sammaloituneita kattoja.
9
Yleinen keskustelu / Vs: Tulipalon voimat
« Uusin viesti kirjoittanut Mikkolan 22.04.18 - klo:23:32 »
Lapuan patruunatehtaan pamaus oli tutkijalautakunnan mukaan "humahdusmainen palo".

Kakarana tuli ruutia polteltua sekä räjäyteltyä. :D

Kytevä puu tuottaa hiilimonoksidia, vapaassa ilmassa se palaa sangen "maltillisesti" ehkä 0,5 m /s, oikealla ilmamäärällä palaa yli 2000 C. Paineellisena tapahtuu joku detonaatio ja palamis nopeus onkin ihan jotain muuta. Ei kai ne häkäpönttö autotkaan muuten kulkis.

Ei kai noilla mitään tarkkaa rajaa ole mikä on palamista, humahdusta tai räjähdystä paitti jonkun tutkijan käsikirjassa?

Elokuvissa sankari ryntää palavaan taloon ja pelastaa kissan tai jotain, pitäiskö niihin lisätä teksti "Älkää tehkö kotona"  ;D
10
Uutislinkit ja muu netistä bongattu / Vs: Wanhat talot parempia?
« Uusin viesti kirjoittanut burmanm 22.04.18 - klo:22:52 »
ei silloin ollut u arvoja kekesittykään, lto on heitetty mäkeen kun se oli oikein energiarosmo, mittausdata löytyy usealta vuodelta, eristeet ovat hirsien välissä varmaan painuneet, ei ole alkuperäisiä mittoja kun ei ole piirustuksia eikä kyllä rakennuslupiakaan, hirsiseinät ja 4" koolaukset ovat alkuperäiset missä purut välissä, lattia on rossipohja, alkuperäinen, lattialaudat myös, mikään huonekalu ei asetu kiikkumatta, energiaa kuluu ihan niinkuin muissakin uudemmissa rakennuksissa, ei juurikaan enempää. lähiajan dataa voit katsella www.korsteeni.com
olen niin kalkkiviivoilla, että taloa en enää rakenna enkä korjaile, eikä ole tarviskaan

Mitä tuosta nyt sitten sanoa. Eristeet ovat miten sattuu, lattialla pallot vierii, huonekalut keinuvat.. tuota ei kieltämättä kyllä nykypäivän taloissa näe, tosin ei se myöskään istu mun määritelmään "hyvin rakennettu". Lähiajan datasta en voi vertailla mitään, koska en tiedä talon kokoa tai sijaintia (näyttää se tällä hetkellä vievän sen 4x mun talon energiatarpeesta, mutta eihän se mitään kerro). LTO jo määritelmän mukaisesti ei voi oikein hukata energiaa verrattuna tilanteeseen jossa pusketaan vain lämpö pihalle.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10