Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Sitähän ehdotettiin pakolliseksi, mutta se ei eduskunnalle kelvannut.

Aiemmin postaamastani artikkelista:

 Kansalaisaloitteessa ja lakialoitteessa esitettiin, että todistuksessa pitäisi aina ilmoittaa laskennallisen kulutuksen lisäksi myös toteutunut ostoenergia. Monet ammattilaiset ovat pitäneet ongelmana sitä, että todistukset eivät kerro rakennusten todellisesta energiankulutuksesta, kun ne perustuvat kertoimiin.

Omasta mielestäni myöskään "toteutunut ostoenergian kulutus" ei kerro oikein mitään. Joku asukas saattaa olla viimeisen päälle pihi energiankulutuksessaan ja esimerkiksi pitää sisälämpötilaa +14C korvilla talvisin ja käydä kerran viikossa suihkussa pari minuuttia. Lisäksi tulisijassa saattaa palaa "tunnelman vuoksi" kymmenen kuutiota klapeja.

Toisessa samanlaisessa talossa asuvassa perheessä suihkua saatetaan käyttää tunti joka päivä ja sisällä on +26C talvisin ja tulisijassa palaa ehkä jouluna pesällinen tai kaksi puuta ja pihalla on aina lämmin poreamme ympäri vuoden tai peräti uima-allas.

Noiden esimerkkien toteutuneen ostoenergian perusteella jos tehdään joku energiatodistus, niin niiden energiankulutus heittää moninkertaisesti varsinkin kun se pihistelijä "unohtaa" vielä kertoa siitä kymmenen kuution puun polttamisesta vuodessa.

Energiatodistusten kertoimet eri lämmitysmuodolle on kyllä hanurista. Keskivertoa asunnon ostajaa ei kiinnosta oikeastaan muu kuin paljonko sitä energiaa suunnilleen kuluu vuodessa ja mitä se energia maksaa kaikkineen kyseisen talon lämmitysmuodolla. Voihan ne kertoimelliset luvut jonnekkin takasivulla printata jos joku säädös määrää niin, mutta todistuksen etusivulla pitäisi olla isolla nuo tärkeämmät tiedot.

2
Nibe / Vs: R290 paineet, höyrystimen lämpötila
« Uusin viesti kirjoittanut jussi tänään kello 00:59 »
Vaihdoin uuteen kompressorin vaihdon yhteydessä, ennen ja jälkeen tuota oli putket sisältä mustassa möhnässä.

Asiaa sivuten, mutta ei liittyen. Parissa systeemissä olen itse mustaa tavannut isommin (siis ei vain ohuena pintana putkissa). Molemmissa niissä oli vettä aineessa ja kompuravaurio.
3
Oleellistahan tuossa olisi kerätä tiedot ymmärrettävään muotoon samalle paperille eli kuinka paljon rakennus kuluttaa energiaa ja  kuinka paljon lämmitysjärjestelmä vaatii polttoainetta tai käyttövoimaa.

Sitähän ehdotettiin pakolliseksi, mutta se ei eduskunnalle kelvannut.

Aiemmin postaamastani artikkelista:

 Kansalaisaloitteessa ja lakialoitteessa esitettiin, että todistuksessa pitäisi aina ilmoittaa laskennallisen kulutuksen lisäksi myös toteutunut ostoenergia. Monet ammattilaiset ovat pitäneet ongelmana sitä, että todistukset eivät kerro rakennusten todellisesta energiankulutuksesta, kun ne perustuvat kertoimiin.
4
Yleinen keskustelu / Vs: Kotimokkula vs kiinteä laajakaista ?
« Uusin viesti kirjoittanut Luukku 17.08.17 - klo:23:55 »
Kun siirryin käyttämään 4G verkkoa niin mokkula toimi oikein hyvin. Parin vuoden päästä alkoi hidastelemaan ja mokkulasta akkukin jo hiipui. Ostin kiinteän päätelaitteen 4G verkkoon, mutta nopeudet ei muuttuneet. Asiakaspalvelusta tarjosivat kotinettiä joka käyttää "ohituskaistaa". Sen jälkeen on nopeus pysynyt vakaana ja neljällä laitteella olen kokeillut pyörittää elokuvaa yhtäaikaa ja toimii ongelmitta, ennen ei pyörinyt edes kahdella. En tiedä miten se tekninen puoli on toteutettu, mutta pääasia, että toimii.
5
VILP mitoitus ja valinta / Vs: VILP hankinta/Samsung EHS Split 9 kw
« Uusin viesti kirjoittanut hans 17.08.17 - klo:21:42 »
Voihan powerinapit.

Enpä ole DHW poweria painanut ikinään ja samppa on noin kerran päivässä pyöritellyt patterivesiä. Ajattelin että sen tarkoitus olisi pitää pumput vetreinä.. Tämäkin pyörittely loppuu kun painaa myös DHW-poweria? Tosin lämmityskausihan tässä jo on taas alkamaisillaan että pyöritelkööt vaan kuten parhaakseen näkee.

-henkka
6
Asumisen- ja rakentamisen energiakeskustelu / Vs: Paritalon lämmitys uusiksi.
« Uusin viesti kirjoittanut kaihakki 17.08.17 - klo:21:35 »
Moro.
Eli kysymyksessä vm.-57 rakennettu 3 kerroksinen paritalo. Rapattu puutalo. Katto suht uusi ja ikkunat tripla paksuisia. Öljylämmitys (3500l/v). Yhteinen vesimittari (200 kuutio/v). Nyt olisi tarkoitus saada sekä lämmitys että vesi omaksi. Siis niin että naapurin kanssa ei enää joutuisi kinaamaan kuluista. Pattereiden putkista ei ole mitään tietoa missä yhdistyy naapurin kanssa jne. Eli niitä olisi kallista katkaista ja vetää omaksi. Yhteensä talossa on asuinpinta-alaa 250. Eri lämmitys vaihtoehtoja oon miettinyt ja tuli vastaan suorasähkölämmitys & ilmalämppöpumppu yhdistelmä. Olisko mitään järkeä? Ilmeisesti olisi edullinen ja helppo keino pistää kaikki omaksi. Nykyiset patterinputket tulpattaisiin. Sähköpatterit tilalle. Uudet käyttövesiputket vaan vedettäisiin omille puolille kera mittarin. Löytyisikö vinkkejä foorumilaisilta? Vaihtoehtoja?
Polttoöljyn hinta näyttä olevan n. 80 c/litra, eli teillä n.2.800,- euroa vuodessa. Tarkoittaa n. 1.400 euroa per kämppä vuodessa.
Kannattaako noin pienen lämmityskulun eteen juurikaan päätä vaivata. ILPpejä peliin, niin kumpikin pääsee alle tonnin vuodessa.
7
Yleinen keskustelu / Vs: Tavaran siirto pakastimesta toiseen
« Uusin viesti kirjoittanut holotna 17.08.17 - klo:21:08 »
Jos sinne tyhjään pakkaseen laittaa kylmäkalleiksi kutsuttuja vesiastioita jäätymään , niin siinä olisi jo jotain järkeä, siis esijäähdytyksessä.
8
Mitä huonetermostaattia käytätte, samsung vai joku muu?
9
Asumisen- ja rakentamisen energiakeskustelu / Vs: Paritalon lämmitys uusiksi.
« Uusin viesti kirjoittanut pökö 17.08.17 - klo:20:52 »
Jakaminen lienee henkisellä puolella, sitä ei voi rahassa mitata ;)
10
Asumisen- ja rakentamisen energiakeskustelu / Vs: Paritalon lämmitys uusiksi.
« Uusin viesti kirjoittanut pamppu 17.08.17 - klo:20:47 »
Unohtaisin tuon omiksi erottelun ihan hetimiten. Urakoitsijallekaan ei kannata puhua mistään paritalosta, vaan 30000kwh lämmöntarpeesta. Urakoitsija kyllä tajuaa että paritalossa maksajia on kaksi, pyydetään siis tuplahinta.

On kyllä niin Suomalaista toimintaa kuin olla ja voi. Mielummin maksetaan tuplahinta itse, kunhan ei vaan vahingossakaan naapuri pääse hyötymään muutaman kympin erotusta vuodessa  ;D

Sähköllä itse 1400e/v, yhteisellä maalämmöllä 450e/v josta jopa 30eur saattaakin mennä naapuriin.

Juuri samaa ajattelin, ehdit ensin. Sen jakamisen hinnalla lämmittää ilmaiseksi 10 vuotta molemmat. Mahdollinen energiakäyttöjen ero voi olla korkeintaan kymppejä vuodessa, kun koko asunto lämpeää alta 500e. Näiden kymppien takia ei kannata investoida mitään systeemin jakamiseen.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10