Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Uutislinkit ja muu netistä bongattu / Vs: "Neljä suurinta myrkkyä ilmastolle"
« Uusin viesti kirjoittanut HiTec tänään kello 14:49 »
Toisaalta kun ongelmia eteen tulee, on ihminen myös melko keksiväinen niiden ratkaisemiseksi 8)

https://www.tekniikkatalous.fi/puheenvuorot/unohdettu-ratkaisu-merenpinnan-kohoamiseen-jota-jules-verne-ehdotti-1905-tehdaan-saharaan-155-400-neliokilometrin-sisameri-6725805
Lainaus
Saharan erämaasta 155 000 neliökilometriä on tuntuvasti merenpinnan alapuolella. Noin 700 miljoonaa vuotta sitten Saharassa oli nykyistä Välimerta hieman pienempi sisämeri. Kun Saharan meren yhteys Atlantin valtamereen geologisten mullistusten myötä katkesi, Saharan meri kuivui, alue muuttui savanniksi ja lopuksi hiekkaerämaaksi.

Kaivamalla Panaman kanavaan verrattuna jonkun verran lyhyempi vesitie valtameristä Saharaan syntyisi 155 400 neliökilometrin suuruinen sisämeri, joka alentaisi maapallon merien pintaa noin 1,3 metrillä eli suurin piirtein saman verran kuin napa-alueiden sulamisen on laskettu nostavan meren pintaa.

Hankkeen pitäisi kiinnostaa melkein kaikkia maita:
1) Triljoonien arvosta kiinteistöjä voitaisiin suojella tuholta maailman rannikoilla.
2) Saharan meren tuoma lisähaihtuminen toisi vallitsevien koillistuulten avulla paljon kaivattua pilvisyyttä ja sadevettä Lähi-itään ja Lounais-Aasian aroille.
3) Lisäpilvisyys heijastaisi jonkun verran enemmän aurinkoenergiaa avaruuteen ja hidastaisi näin ilmaston lämpiämistä.
4) Vesivoimala Saharan täyttämisen yhteydessä toisi energiaa 30-40 vuodeksi kokonaisen maan tarpeisiin.
5) Kanavan ja vesivoimalan rakentamisen kustannukset olisivat pienenpieni murto-osa siitä, mitä maailmanlaajuinen tulviminen tulisi maksamaan.
6) Jarruttaisi (ja pysäyttäisi?) napajäätiköiden sulamista.
2
Uutislinkit ja muu netistä bongattu / Vs: "Neljä suurinta myrkkyä ilmastolle"
« Uusin viesti kirjoittanut Mikkolan tänään kello 14:40 »
Ihmisen elinkaari tulee olemaan vain lyhyt silmänräpäys tämän pallon geologisessa historiassa. Jos nyt ajatellaan jotain dinosauruksiakin, niin aika monta vuotta nekin täällä tepasteli, eivät paskanneet ympäristöään tuhoon saakka, vaan sitten tulikin pallon ulkopuolinen resetointi. No mitä ihminen on täällä tepastellut vasta pienen murto-osan tuosta dinojen ajasta ja missä kunnossa tämä pallo jo on. Tuho tulee, se on 100-varma, kyse on vain aikajanan pituudesta milloin se tapahtuu :-\

Tai jos katsellaan edes elämääkin tällä pallolla hieman pidemmältä ajalta, niin aika lyhyt se oli tuo dinojenkin aikakausi vs. pitkäänkö sitä elämää on ollut merissämme. Tai jos katsellaan tosiaan tuota geologista historiaa, niin elämä ylipäätään on hyvin lyhyt hetki tämän pallon historiassa. Ja taas vastaavasti tulevaisuuteen, niin aurinkokin aikanaan kohtaa sen oman kuolemansa ja tämäkin pallo varmaan jo jokusen hetken ennen sitä jopa kokonaan ihan ilman ihmisenkin toimia. Tai mitä tapahtuu kun linnunratamme törmää andromedan galaksin kanssa, miten käy koko galaksimme tuossa vaiheessa = vaikka pystyisimme välttämään pallomme tai jopa aurinkomme tuhon, pystymmekö välttämään enää galaksimme tuhoa Smiley211006

Ajan lyhyt historia ;)

Ei meillä mitään hätää; Marketta pelastaa maailman
3
Yleinen keskustelu / Vs: Robotti ruohonleikkurit - kokemuksia?
« Uusin viesti kirjoittanut noble tänään kello 14:16 »
Ensimmäisestä videosta saisi sellaisen käsityksen, että johtojen välinen etäisyys pitäisi olla noin 50cm, tähän 10cm lisää molempiin reunoihin. Tarvittaisiin noin 70cm leveä "käytävä".
3 sub-zonea olisi tällöin itsellä sarjassa. Pitänee mitata käytävien leveydet.
4
Uutislinkit ja muu netistä bongattu / Vs: äsryhmälle aurinkopaneleita
« Uusin viesti kirjoittanut Rauski tänään kello 13:56 »
Tässä eräs esimerkki, joka sattui kännykän kameran linssiin, kun käytiin Uumajassa muutama viikko sitten. Sama tuote puolta halvempi siellä kuin Suomessa.

Heinzin valkoiset pavut tomaattikastikkeessa, 415 g. Uumajassa 9,90 Skr eli noin 1 euro ja Suomessa useassa liikkeessä ollut noin 2 euroa.
5
Jätin mobilepayn asentamatta juuri kun pyysi visa credittiä. Jos menis suoraan omalta tililtä niin käyttäisin eli debit puolelta.

Kyllä sen saa sieltäkin pankiltakin menemään, itsellänikin on yhden kortin molemmat puolet valittavissa :)
6
Jätin mobilepayn asentamatta juuri kun pyysi visa credittiä. Jos menis suoraan omalta tililtä niin käyttäisin eli debit puolelta.
7
Moniko miettii näiden maksutapa-"siivestäjien" aiheuttamaa kuluerää ostotapahtuman yhteydessä?

PayPal/Alibaba/Klarna -tyypiset ovat toisaalta varsinaisia parasiittejä kuoriessaan  aina 2-20% loppulaskusta.
Oma lukunsa näiden maksuoperaattoreiden softapuolen haavoittuvuudet.

Kyllä herkkua on eurooppalaisittain,jos saat myyjän antamaan proforma laskun ( .pdf) ja IBAN -muotoisen tilinumeron!

Ohessa PayPal:in  maksusiirtojen logistiikkaa:

8
Paypal haluaa myös rohmuta siivunsa välistä....

Lainaus
Verkkomaksujätti PayPal havittelee kivijalkaan Suomessakin

Yhdysvaltalainen maksunvälittäjä PayPal hakee kasvua Pohjoismaista ja verkkokaupan lisäksi fyysisen maailman korttimaksuista. Suomen yritys näkee vahvana kasvualueena niin kuluttajien kuin yritysten maksujen havittelussa, Keski- ja Itä-Euroopan johtaja Marcin Glogowski sanoo.

PayPal on ilmoittanut tavoittelevansa suurempaa markkinaosuutta Euroopassa ja laajentavansa verkkokaupan lisäksi fyysisen maailman luottokorttiostoksiin etenkin pienissä ja keskisuurissa yrityksissä.

Viime perjantaina PayPal ilmoittikin ostavansa ruotsalaisen iZettle-maksupääteyrityksen 2,2 miljardilla dollarilla (noin 1,9 miljardilla eurolla), mikä on yli 20-kertaisesti yhtiön viime vuoden liikevaihdon verran. PayPalin liikevaihto viime vuonna oli noin 13 miljardia dollaria (noin 11 miljardia euroa), ja tulosta syntyi noin 16 prosenttia liikevaihdosta eli noin 1,76 miljardia euroa.

PayPal on aiemmiinkin halunnut laajentaa fyysiseen kaupankäyntiin. Vuonna 2016 se aloitti tätä varten yhteistyön MasterCard- ja Visa-korttimaksuyhtiöiden kanssa.

IZettlen idea on, että pieni kauppa, torimyyjä tai kuka tahansa ammatinharjoittaja voi ottaa vastaan pankki- ja luottokorttimaksuja kannettavalla korttimaksupäätteellä tarvitsematta investoida tietojärjestelmiin tai sopimuksiin monien pankkien kanssa.

Ruotsalainen iZettle on kasvanut vauhdilla koti- ja lähimarkkinoillaan. Yritys valmisteli pörssiin listautumista 1,1 miljardin dollarin (940 miljoonan euron) markkina-arvolla.

Kahdeksan vuotta sitten perustetulla iZettlellä on iso osa Ruotsin pienten yritysten korttimaksujen markkinassa, ja Suomessakin maksupäätettä käyttävät kymmenet tuhannet pk-yritykset.  Yrityksen perustaja Jacob de Geer siirtyy kaupan myötä PayPalin palvelukseen.

Geer kertoi blogikirjoituksessaan, että keskusteluja PayPalin kanssa oli käyty jo vuosia. Ilmeisesti yhtiön pörssilistautumisen aikeet pistivät PayPaliin vauhtia.

Näin PayPal seuraa verkkokaupan jätti Amazonia, joka osti vähittäiskauppaketju Whole Foodsin laajentaakseen fyysiseen kauppaan.

Marcin Glogowski sanoo, että PayPalin kautta kauppaa tekevät suomalaisyritykset myyvät eniten Saksaan ja toiseksi eniten Yhdysvaltoihin. Suomi on vasta kolmanneksi suurin. Heti perässä tulevat Ruotsi ja muut naapurimaat.

Suomalaisyritysten myydyimpiä tuotteita ovat puolestaan muoti, matkat, elektroniikka, ylipäätään digitaaliset tarvikkeet ja ohjelmistot.

Myynnissä painottuvat digitaaliset palvelut, koska fyysisten tuotteiden toimitusten järjestäminen eri maissa on vaikeampaa. Tosin tähän fyysiseen kauppaan PayPal hakee nimenomaan jalansijaa iZettle-yrityskaupallaan.

”Hyvin monet pienet ja keskisuuret yritykset Pohjoismaissa näkevät, että kasvu on ulkomailla.”

Toteuduttuaan IZettle-kauppa tarkoittaa, että yritykset voivat halutessaan päästä myös pienten paikallisten kauppojen jakelukanaviin yhteisen maksujärjestelmän kautta. Sama tietenkin pätee myös toiseen suuntaan, eli uudet ulkomaiset kilpailijat voivat päästä Pohjoismaiden markkinoille.

Glogowski sanoo, että PayPal tavoittaa parhaillaan säännöllisesti 240 miljoonaa kuluttajaa, jotka ovat tottuneet luottamaan siihen maksunvälittäjänä. ”Me tarjoamme yrityksille turvallisen maksunvälityksen brändin.”

Glogowskin mukaan Applen ja Samsungin mobiilimaksut eivät ole vain kilpailija PayPalille, koska moni käyttää juurikin PayPalia niiden maksupalveluna.

Palvelu julkaistiin äskettäin suomen kielellä ja 14 muulla uudella kielellä.  Glogowski tietää, että Pohjoismaissa englannin kielen osaaminen on hyvällä tasolla, mutta hän uskoo suomenkielisen verkkopalvelun lisäävän myös palvelun käyttöä täällä.

”Maksupalveluissa ja muissa finanssituotteissa kuluttajat voivat olla hieman epävarmoja. Käyttö- ja toimitusehdoissa voi olla tarkkuutta vaativia sävyeroja.”

PayPal näkee 20 miljoonan asukkaan Pohjoismaat ja Baltian kiinnostavana markkina-alueena, koska etenkin Pohjoismaissa verkkokauppa on yleistä muuhun Eurooppaan nähden. PayPalin mukaan suomalaisista liki 75 prosenttia tekee säännöllisesti verkko-ostoksia. Ruotsissa osuus on noin 60 prosenttia, ja Norjassa lähes 60 prosenttia. Erityisen vahvaa on älypuhelimilla tehtävä kaupankäynti.

Glogowski ei paljasta maakohtaisia lukuja, mutta kertoo suomalaisten asiakkaiden kanssa käydyn sähköpostikirjeenvaihdon viisinkertaistuneen sen jälkeen, kun palvelu alkoi toimia suomen kielellä. Tämä tosin sisältää kaiken viestittelyn, eli myös käyttäjätunnuksiin ja maksujen tarkistuksiin liittyvät yhteydenotot.
https://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/ict/verkkomaksujatti-paypal-havittelee-kivijalkaan-suomessakin-6725907
9
Uutislinkit ja muu netistä bongattu / Vs: äsryhmälle aurinkopaneleita
« Uusin viesti kirjoittanut fraatti tänään kello 11:12 »
Vaan sehän siinä wänkää onkin että se tasan sama "Vaasan Ruispalat" maksaa Prismassa vähemmän kuin missään muussa kilpailevassa päivittäistavarakaupassa - ja vielä tuon päälle saat ne sbonarit + maksutapaedut + osuuskuntatuotot +... Eli vaikka ilmaisia lounaita ei ole, niin onko niin että S-Ryhmä on sitten vain se vähiten röyhkeä päivittäistavaraketju, joka tyytyy muita maltillisempiin katteisiin, vai onko muiden ketjujen toiminnassa yhä löysää? Smiley211006

Toki on myös tuotteita jotka ovat edullisimpia jossain muualla kuin S-Ryhmässä, mikään über-halvin kaikessa ei siis tuokaan toki ole. Ja tässä yhteydessä siis tarkotan sitä tuotteen hintalappua yksinään, noi kaikki etuisuudet yms. excluded 8)

Kait sitä löysää vaan on muualla enemmän ja tietysti jättiläisellä on mahdollisuus saada varmaan tuotteet varsin edukkaasti. Sinällään bonusjärjestelmä on varsin epäoikeudenmukainen. Suuri talous jolla ostoksia on paljon kuittaa aina paremmat bonukset kuin pieni talous jossa on esim 1-2hlöä. Ja tuota kassavirtaa yritetään saada suuremmaksi liittämällä sähköt, vakuutukset yms kaikki saman systeemin alaisuuteen.

Kokonaisuutena mekin käymmä s-ryhmän kaupoissa juurikin hintojen takia. Käyttötavaroiden ja varsin kodinterrassa myytävien tavaroiden tapauksessa silmiä kannattaa käännellä muuallekkin. Kodinterran myyjien ammattitaito itsessään on yksi suuri vitsi.
10
Yleinen keskustelu / Vs: Robotti ruohonleikkurit - kokemuksia?
« Uusin viesti kirjoittanut fraatti tänään kello 11:05 »
Tämän mukaan robomowin c-sarja vaatii 1m käytävän ja s-sarja 1,2m. Noita alialueita/sub-zones voi olla s-sarjassa 4kpl ja c-sarjassa 3kpl. Lisäksi laite voi ajaa jollekin erillisalueelle yhteen nivottuja johtoja pitkin. Nuo ovat erillisalueita ja molemmissa näitä voi olla 2kpl. Tämä erillisalueen väliä kone ei käsittääkseni leikkaa jolloin se voi olla esim tienylitys. Erillisalue pitää olla käsittääkseni niin pieni että laite selviytyy yhdellä kertaa sen leikkaamisesta. Tämä on c-sarjassa <100m2 ja s-sarjassa <200m2.

Can Robomow cope with narrow passages?
HOME « FAQ « CAN ROBOMOW COPE WITH NARROW PASSAGES?
S-Model: Robomow can handle a narrow passage of at least 1.2m and wider. The length of a narrow passage can be up to a few meters. If the pass is narrow (1.2 – 2m), you have to set a special Perimeter Wire configuration to lead Robomow in and out of the pass. You can use the Special Template supplied with Robomow to set the narrow passage. If the narrow passage is wider than 2m (6.5ft.), and you want Robomow to mow the area inside the narrow passage, you can set the perimeter wire in such a way that allows Robomow to mow inside the narrow passage, but prevents it from crossing between the zones. C-Model: If thenarrow passage is 1m – 2m wide: To set up anarrow passage, follow these instructions: ⦁ At the point you want the mower to start driving towards the Sub-Zone, you can begin to set the narrow passage. ⦁ 50 cm (20 inches) from the narrow passage entry, set a Perimeter Island of 30 cm sides (12 inches) at a distance of 10 cm (4 inches) from the Perimeter Wire. ⦁ Continue to lay the wire towards the Sub-Zone and lay another island with the same dimensions, 50 cm (20 inches) from the Sub-Zone Perimeter Wire. ⦁ After completing the setup of the wire in the Sub-Zone, make sure you keep 10 cm (4 inches) between the wire and the islands on the way back to the Main Zone. If thenarrow passage is wider than 2m (6.5ft.), and you want Robomow to mow the area inside thenarrow passage, then you can set the wire as shown: ⦁    At the point you want the mower to start driving towards the Sub-Zone, you can begin to set thenarrow passage. ⦁    Set an island at the middle of thenarrow passage, and keep a distance of 10 cm (4”) from the Perimeter Wire. ⦁    The island dimensions should be 30 cm (12”) along the side and as wide as needed, keeping 10 cm (4”) from both sides. ⦁    After completing the setup of the wire in the Sub-Zone, make sure you keep 10 cm (4”) between the wire and the island on the way back to the Main Zone.

Video aiheesta: https://www.youtube.com/watch?v=N2QFKujDrUQ
Jonkinlainen suomenkielinen asennusvideo: https://www.youtube.com/watch?v=PX1Bw3TassI


Sivuja: [1] 2 3 ... 10