Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Omat modifikaatiot ja viritykset / Vs: Poistoilman hyödyntäminen tavallisessa ilpussa
« Uusin viesti kirjoittanut Lurkus tänään kello 23:10 »
Vain 37 vuoden lämpöpumppu kokemuksella, tästä asiasta olen varma on tietoa ja kokemusta. Nimen omaan kosteuden takia sulatustarve lisääntyy. sitä kosteutta ei pysty poistamaan ennen kennoa

Höpö höpö. Kosteus ja lämpötila vaikuttavat yhdessä.
2
Toshiba / Vs: Toshiban PKVPG-ND - Daiseikai 9
« Uusin viesti kirjoittanut Suunnittelija75 tänään kello 22:08 »
Ei se taida tosiaan toimia niin, koska puhallinnopeus on sitä korkeampi automaatilla, mitä matalampi sisääntuleva ilma on pyyntiin verrattuna. Takan kanssa on käänteisesti.
3
Yleinen keskustelu / Tulitöille on vaikea saada vastuuvakuutusta
« Uusin viesti kirjoittanut kylmäkaasu tänään kello 21:59 »
Vastuuvakuutuksia pienyrittäjille tehdään mieluusti, mutta tulitöistä ne eivät hevin suostu vakuuttamaan.
Johtunee nykyisistä ykkösluokan palavista kaasuista kuten r600 Isoputan  , r290 Probani.
If vakuutuksen pienellä painettu kohta,,Vakuutus ei korvaa,tulesta taikka räjähdyksestä johtuvia vahinkoja.
Että tämmöinen vastuuvakuutus pienyrittäjälle.
4
Mahtaisiko siis riittää?

Kannattaa kysyä palotarkastajalta asiasta.
Normaalistihan polttoainevaraston osastointi tutkitaan rakennusluvan yhteydessä. http://www.finlex.fi/data/normit/28202/E9su2005.pdf
5
Toshiba / Vs: Toshiban PKVPG-ND - Daiseikai 9
« Uusin viesti kirjoittanut janti tänään kello 21:47 »
Sitäpaitsi Toshibassa on todennäköisesti tuo kakkosasento Daikinia vastaava, sekä mahdollisesti auto-puhallinnopeudet tähän lisäksi (auto = termostaattisesti johdettu nopeus).

Oliko tälle väitteelle jotain pohjaa? Service Manuaalissa asiasta ei ollut mainintaa. ... Vai oliko tämä vai omaa arvailua? 8)
6
Toshiba / Vs: Toshiban PKVPG-ND - Daiseikai 9
« Uusin viesti kirjoittanut Suunnittelija75 tänään kello 21:39 »
Ilmaa voidaan haluta kierrättää muualtakin, kuin siten että sisäyksikkö on takan vieressä ja toimii vain kuuman takan kanssa. Takka voi olla vaikkapa ympäripyörivän rintsikan seuraavassa huoneessa taikka matalalämpöinen kuoritakka.

Kylmän tunnetta ei auta se, että puhalletaan 22C ilmaa 21C asemesta, lämpötilan faktorointi on siis aivan tarpeeton idiotismi. Siten siis vain aivan turhaa hämmennystä ja mahdollisesti ikäviä takaisinkytkentöjä (puhallin päälle, ilma sekoittuu ja lämpötila laskee, puhallin sammuu ja lämpötila nousee kun ilma ei sekoitu).

Sitäpaitsi Toshibassa on todennäköisesti tuo kakkosasento Daikinia vastaava, sekä mahdollisesti auto-puhallinnopeudet tähän lisäksi (auto = termostaattisesti johdettu nopeus).
7
Meidän talli palo-osastoitu (myös vintin puolelta). Tallin ja talon välissä tuplatiiliseinä ja tuplakipsilevyt vintillä. Tallista käynti sisälle osastoivan oven kautta. Katos muutettu talliksi/varastoksi joskus 2002 paikkeilla.

Mahtaisiko siis riittää?
8
Toimii.
9
Otetaanpas taas se kuuluisa 'ei yksi yksittäinen sadepisara tulvaa tee'. Käsittääkseni autot myydään edelleen yhden auton yksikköinä, joten yksi yksittäinen uusi, paremmalla tekniikalla tehty auto parantaa maailmaa ihan yhtä paljon riippumatta siitä missä se otetaan käyttöön (sama pätee tietysti kaikkeen muuhunkin, esim. öljylämmityksen korvaamisella maalämmöllä tai muulla lämpöpumpulla).

Maailma ei pelastu sillä että kaikki autot muutetaan sähkökäyttöisiksi. Mutta jos edes osa, vaikkapa sellaiset autoilijoiden joiden ei Suomen mittakaavassa tarvitse aina tiistaisin ajaa napapiirille purjevene trailerissa.

Viimeiset 1½ vuotta olen ajanut 80% ykkösauton (töpselihybridi-Ampera) kilometreistä sähköllä. Sähkömoottorista on vaan niin ankeaa siirtyä polttomoottorikäytölle... Tosin päivittäinen työmatka menee vieläkin edullisemmin. Sähköavusteinen fillari kuluttaa noin kahden sentin edestä sähköä päivässä kun kilometrejä tulee noin 18-19, päivän reittivalinnasta riippuen.
10
Nilan / Vs: Ec-9 talviasetuksille
« Uusin viesti kirjoittanut Haukka2 tänään kello 21:06 »
Hehheh, meillä on mennyt jo yli 500kWh.  ::) Voiko uusi talo kuluttaa näin paljon enemmän ekana vuonna vai pitäisikö epäillä että jossakin mättää? Mutta jos mättää, niin missä.  ???
Sivuja: [1] 2 3 ... 10