Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Nibe / Vs: Ilmanvaihto 470
« Uusin viesti kirjoittanut burmanm 16.10.18 - klo:22:39 »
Tai talvella sulatusjaksossa ei työnnetä niin paljoa energiaa pihalle. Toki jokaisen omassa harkinnassa miten laitettaan käyttää.

Kompressorin nukkumisen aikana ainoastaan sulatuksessa toki tungetaan turhaan pihalle lämmintä ilmaa, muutenhan se lämpö käytetään sulatukseen. Tällä välikaudella +10C ilman esilämmityksen vähentäminen ei säästä oikeasti mitään. Jos tässä mainittu -10% vaikka otetaan esimerkkinä ja täällä taisi joku mainita n. 50l/s ilmamääriä, niin tällä tavalla se -10% säästää energiaa peräti 0,054kWh (jos lämmitetään +19C asti sisääntuleva ilma). Tai jos ajatellaan F470:n näillä keleillä kompuran tuottaman energian olevan siinä COP ~4, niin säästettiin 11c/kWh hinnalla peräti 0,035€/vrk. Onko se huonomman sisäilman arvoista voinee sit jokainen miettiä.. Suomessa ei ole edes noin pientä kolikkoa käytössä.
2
Kuumarinki - Kuumakallejen kokoontumispaikka / Vs: Kylmiön virittelyä
« Uusin viesti kirjoittanut kotte 16.10.18 - klo:22:37 »
Onko paisrin säädöillä tällöin enää suurtakaan merkitystä jos kylmäainemäärällä säädetään imuputki sulaksi?
Eipä ole, eikä paisaria (TEV?) todellakaan ole tarkoitettu toimimaan noilla ehdoilla. Jos paisari on hajalla (tai esim. tarkoitettu ihan toiselle kylmäaineelle) tai järjestelmässä on muuta vakavaa häikkää, niin tuolla tavalla voi yrittää tekohengitystä ...
3
- Kaverillani oli aikanaan kattilan vieressä rosterinen säiliö (entinen käyttövedenlämmitin) , jonka kautta kylmä käyttövesi meni kattilan kierukalle.
Oli käytössä muutamia vuosia, kunnes alkoi vuotaa ylemmästä kaavelista ja pytty  sai näin lähtötuomion
Säästi kuulemma jonkinverran öljyssä,   -  tiedä häntä -    :-\
4
Panasonic / Vs: Panasonic NZ-12
« Uusin viesti kirjoittanut tart 16.10.18 - klo:22:16 »
Asentaja kävi vihdoin tontilla ja saimme NZ12SKE:n parissa tunnissa käyttökuntoon. Olin tosin tehnyt kaikki muut asennustyöt valmiiksi, paitsi putkien vetämisen. Etähallinnan sain myös pelittämään. IntesisHome on aika kökön oloinen, mutta näyttää toimivan. Mitenhän tuo logiikka oikein menee, kumpi on määräävämpi kake vai pilvipalvelu jos asetukset ovat keskenään ristiriitaiset? Laite on ollut nyt vajaa 8 tuntia päällä ja tuvan perimmäisessä nurkassa on lämpöä 18,5 astetta. Sähköä on kulunut huimat 2 kWh. Mihin tässä enää tarvitsee polttopuita?
5
Panasonic / Vs: Panasonic NZ-12
« Uusin viesti kirjoittanut djoh 16.10.18 - klo:21:51 »
Nämä ja paljon muuta toimintoja.

Oma verisure ei näytä noita sähkönkulutusjuttuja ollenkaan, mikähän voisi olla vikana ? Pumppu on Panasonic NZ9SKE ja yhdistetty kyllä siihen verisureen onnistuneesti eli ohjaukset toimii. Äpissä ja netissä näkyy vain pumpun ohjaukset sekä lämpötila, sähköistä ei mitään. Laitoin verisurelle kysäriä aiheesta mutta yllättäen ei ole kuulunut.

6
Kas, kiitos, löytyihän se asetus. Tuon käyttöohje on todella sekava (etenkin sivulla 15 on semmoinen fiilis että kääntäjällä ei ole ollut mitään hajua mistä on kysymys), ja lisäksi menen aina noissa valikoissa sekaisin kun oman logiikkani mukaan se vasen nappi pitäisi viedä kursoria ylöspäin eikä alaspäin... Muuten kyllä asiallisen oloinen eikä edes niin ruma kuin miltä kuvissa näyttää.
Joo, käännökset on kyllä paikkapaikoin aika outoja.. Jos englanti taittuu niin hae tähän pdf ohje englanniksi ;)
7
Kas, kiitos, löytyihän se asetus. Tuon käyttöohje on todella sekava (etenkin sivulla 15 on semmoinen fiilis että kääntäjällä ei ole ollut mitään hajua mistä on kysymys), ja lisäksi menen aina noissa valikoissa sekaisin kun oman logiikkani mukaan se vasen nappi pitäisi viedä kursoria ylöspäin eikä alaspäin... Muuten kyllä asiallisen oloinen eikä edes niin ruma kuin miltä kuvissa näyttää.
8
Mitsubishi / Vs: MSZ-LN
« Uusin viesti kirjoittanut Suunnittelija75 16.10.18 - klo:21:00 »
Oli varmaan halpa kun piti vääntää noin yksinkertaisesta asiasta? Eikä edes kunnollista telinettä laittanu vaan tollasen parvekeversion, tuon paljun kun unohdat sen kääpiön alle jäätä täyteen (~ 2 viikkoa eli kanarianmatka) niin ei lähde ennen kesää ulos.
9
Mitsubishi / Vs: MSZ-LN25 huonelämpötilanmittaus
« Uusin viesti kirjoittanut Suunnittelija75 16.10.18 - klo:20:50 »
Eilen 15.10. Kävi pojat paikkokeikalla ja tiivistivät sitkoteipillä ja silikonilla sisäseinän läpiviennin. (Oli jäänyt takistamatta,että tuliko uretania ulkokautta tarpeeksi reikään?!). Sen jälkeen on sisälämpö pysynyt 21-22 asteessa MELCloudin mukaan pyynnin ollessa 22 astetta. Huoneen pöytämittarissa reilut 23 astetta. Lieneekö normaalia että koneen ja huoneen todellisessa lämpötilassa on parin asteen eroa.
Edelleen olisi kiva ymmärtää miksi MELCloud ei näytä säätietoa,joka tosin epäolennainen asia koko ohjelmassa.

"Mä joka päivä sutta teen".
10
Asumisen- ja rakentamisen energiakeskustelu / Vs: Sähkön tarjoushinta NYT!
« Uusin viesti kirjoittanut Tulihäntä 16.10.18 - klo:20:35 »
Tulihäntä: Miten sait tämän tarjouksen Heleniltä? Minulle tarjosivat tuota 5-alkuista hintaa jota en aio heiltä ostaa. Viime kerralla antoivat myös todella huonon tarjouksen niin lähdin vaihtamaan yhtiötä. Tämän jälkeen ottivat heti yhteyttä ja sain järkevän tarjouksen (3.99 + 0Eur)

Tein sopimuksen 20.9. Tuolloin tarjosivat 3,99snt/kwh ja 0€/kk. Syötin heidän pyytämät tiedot, syötin alkamispäivän mahdollisimman pitkälle. Sopimuspohjassa alkamispäivän kalenteria pystyi scrollaamaan yli vuoden eteenpäin. Ja kerta sopimusehdoissa luki tuo sopimuksen alkaminen, niin tein sopimuksen vaikka kalenterista ei saanutkaan valittua vielä sitä päivää jolloin nykyinen määräaikainen sopimus loppuu. Kuitenkin 6.10. tuli vastaus, että ”Kiitos, kun valitsit Helenin! Voit olla huoletta, sähkösopimuksesi on nyt kunnossa. Toivottavasti yhteinen matkamme on pitkä ja antoisa.”  Toki matkalla voi olla pari muuttujaa tai sitten ei.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10