Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Jos tarvitsee lähes vedetöntä ilmaa, sen voi tehdä kuivaimella. Kidevettä sitova "suolapanos" pitää regeneroida sen kyllästyttyä. Esim. silikageeli on suhtellisen halpaa ja myrkytöntä. Sitoutunut kidevesi lähtee näistä kuumentamalla. Teiden suolaukseen käytettävä CaCl2 sitoo vettä tehokkaasti. Se on kuitenkin Cl:n vuoksi korrodoivaa ja suolan saanti edellyttää ilmeisesti jonkinlaisia suhteita teiden suolaajiin. Kalsiumklorida ei olisi tarpeen kuivata, vaan kuivaimessa kehittyvän suolaveden voisi laskea jordaniin.

Mites olisi paineilmasäiliön jäähdyttämiminen joko kylmällä vedellä tai talvella ulkona pakkasessa ? Voisiko se täyttää vaatimukset ?

Jos tuota kuivattua ilmaa tarvitaan jatkuvasti ja paljon, jäähdyttäminen on ehdottomasti taloudellisin menetelmä. Jos ilmaa tarvitaan vain joskus vähän, kannattaisi ehkä miettiä muita vaihtoehtoja. Jos ilman johtaa paineellisena mahdollisiman alhaisessa lämpötilassa esim. kuivan paperi- tai puuvillatäyteen läpi, kosteuden saa helposti alennettua niin ettei ilmasta enää kondendoidu vettä paineen aletessa. Nuo täytteet pitää sitten kuivailla välillä vaikka uunin päällä, jotta kosteuden sitomiskyky palautuu. Luonnonkuidut sitovat luokkaa 10 % kosteutta painostaan ja kuivan saunan lauteilla ne saa jo lähes tyystin luopumaan kosteudestaan. Lumput pitää sitten sulkea aika vikkelään kammioonsa, etteivät jo matkalla ime kosteutta itseensä.
2
Sisäyksikön paras paikka / Vs: Sisäyksikön paikan valinta
« Uusin viesti kirjoittanut VesA 18.07.18 - klo:23:22 »
Niin se odottamaton lämpöaalto iski tänne pohjoisempaankin ja torppa on hehkunut lämmöstä... Aamulla pistin tuon 35:sen Sharpin tilaukseen ja toivottavasti saadaan piakkoin paikoilleen. Tässä väliaikana olen kovinkin miettinyt tuota asennuspaikkaa, toisaalta sen mieluusti olisin laittanut tuonne kylppärin seinälle, mutta kaipa se tuohon vaatehuoneen seinälle asettuu. Siinä taas ajatuksia herätti kondenssipoisto, jota en alkuperäisellä putkivetokohdalla saisi ulos laskulla menemään. Eipä se kanisteri kuviteltuna tuonne vaatehuoneen nurkkaan niin käytännöllinen ole, että melkeimpä se putkikotelo saa kulkea alempaa toisen oven kohdalta, eipä tuo niin esteettisesti häiritse. Ja saadaan kerralla toimiva ratkaisu aikaan.

Kondessiveden voisi viedä vessaan..
3
Voihan sen kiertovesipumpun ostaa vaikka varastoon. Satasesta ylös päin niitä on saatavilla. Tuo kaukolämpöjärjestelmä on tainnut kestää 38 vuotta ilman mainittavia remontteja. Pohdinnassa oleville vaihtoehdoille jo 10 vuottakin on pitkä käyttöikä ilman peruskorjausta. Jos jokin on toiminut 38 vuotta korjaamatta, en kauheasti yllättyisi vaikka se toimisi vielä seuraavat 10 vuotta lisää.

Vaikka tuon 1200 € vuotuisen lämmityslaskun miten taikoo pienemmäksi, edes muuttuvien kulujen säästöä ei voi syntyä lähellekään tuhatta € vuodessa. Siitä huolimatta, että kaukolämpö on perin vastenmielisellä tavalla hinnoiteltu, sille on kuitenkin vaikea löytää taloudellisempaa ratkaisua.

Mahtaisiko muuten kaukolämpösopimuksen purkaminen olla ilmainen tai kenties tuoda jonkinlaisen palautuksen ?
4
Yleinen keskustelu / Vs: Joko jäähdytys on päällä?
« Uusin viesti kirjoittanut pökö 18.07.18 - klo:22:43 »
Kuulostaa oudolta, että näillä keleillä pyykit on kuivumassa sisällä.
meillä kaikki pyykki kuivataan ympärivuoden sisällä, pienemmän lapsen allergia syynä tähän.
5
Myynti / Käytettyjä FD ulkoyksiköitä
« Uusin viesti kirjoittanut Suunnittelija75 18.07.18 - klo:22:28 »
FD25-VABH ulkoyksiköitä joissa kompura ei vuoda, mutta jostain muualta on vuotaneet, ei täysin tyhjiä vaan heikkotehoisena purettuja. Ei tietoa vuotopaikasta (pl. kompressori poissuljettu), on voinut olla sisäyksikkö taikka ulkoyksikkö, laipat tmv. Hyvä varaosapaketti, myöskin yksi FD35 josta saa ylikellotussarjan FD25 tilalle (vaihtaa piirikortit).

Hp 90€ kpl noudettuna uudeltamaalta.
6
Nilan / Vs: Nilan VPL15TC hajosi
« Uusin viesti kirjoittanut miccomus 18.07.18 - klo:22:25 »
Neulaventtiilihän se siellä. Tyhjiöinti kompura sammuksissa ja täyttö lopullisesti kompuran käydessä?
Tiedän että nämä ovat luvanvaraisia töitä ja tiedän että minulla on tarvittavat luvat tekemiseen. Tekemisen varmuus on vain kadonnut kun eipä näitä ole tullut tehtyä pl. ilp asennuksia jokunen ja siitä syystä kaipaan neuvoja oikeaoppiseen tekemiseen.
7
Myynti / Pikku kaasuhitsausvälineet
« Uusin viesti kirjoittanut Suunnittelija75 18.07.18 - klo:22:21 »
Tälläiset löytyi varaston nurkasta, hitsailee pikkuilppien putkia ihan hyvin. Hintapyyntö 50€ ilman toimitusta, uudeltamaalta nouto:

IKH myy täyttötarpeet https://www.ikh.fi/fi/kaasuhitsaus-sarja-kem555knc

Ei mitään tietoa onko kaasua jäljellä pulloissa. Mukaan tulee muutama erilainen suutin myös, hitsauslaseja ei ole.
8
Kiertovesipumppuja voi uusia. Ei niiden uusimisesta tuhansia tule mitenkään. Koko talokin on jo teknisen käyttöikänsä päässä mutta kunnossapidolla sen palvelusaikaa voi jatkaa.

Voihan se olla oikeasti joka puolelta lopussa, näkemättä vaikea tietää. Nuo lämmityskiertoputket eivät vaan kovin ruostu käytössä.
Täytyy nyt taas muistaa se, että lämmityksen ja lämpimän käyttöveden kanssa on huomattavasti mukavampi tehdä asiat omilla ehdoillaan ja valmiiksi suunniteltuna, eikä kiireessä siinä vaiheessa kun jotain hajoaa. On ikäviä kokemuksia siitä kun lämpimän käyttöveden ja lattialämmityksen kiertopumppu hajoaa pyhänä :) Luulen, että suurin osa tekee ennakoivan uusimisen varsinkin kun esim. kaukolämmönvaihdinta ei juurikaan pysty itse huoltamaan. Se vain hajoaa sitten kun hajoaa.

Tässä pitkin päivää pähkäillessäni heräsi uusi tyhmä kysymys: miten tällaisessa ilmalämmitysratkaisussa VILP ylipäätään jäähdyttää? Tuloilmakanavasta tulee pahimmillaan 35-asteista ulkoilmaa ja tuohon kun sotkee sopivalla ilmankosteudella jotain viileämpää niin kondenssi-ilmiö on varma. Meillä ei kovin hyvin mahdu koneen kanssa samaan tilaan seinään mitään, eli ILP on myös melko hankala saada puhaltamaan viileää ilmaa kiertoilmapuolelle.
9
Yleinen keskustelu / Vs: Joko jäähdytys on päällä?
« Uusin viesti kirjoittanut pAy 18.07.18 - klo:21:44 »
Näin itsekin vähän mietin (tosin osa Niben kupareista on kyllä ainakin mulla eristettyjä, ainakin ne jotka patterille menevät). Sitten omansa on toki noi IV-putkien kondensiot, jos ei niitä ole eristetty. Mitenköhän paljon ne todellisuudessa tosin siellä villojen sisällä sitten pääsevät kastumaan edes? Ainakaan näin heinäkuussa.

Olen joskus aikoinaan tiivistänyt kotelon pohjan kokonaan sikaflexillä tai muulla vastaavalla ja tehnyt sinne viemäröinnin vesi menee samaan kuppiin minne muutkin vedet nibessä. Joku päivä tukin putken pieneksi aikaa ja kun avasin niin tuli useampi desi vettä. Kupariputken kyllä kondensoi, mutta ei siitä ole mitään haittaa vesieristetyllä ja laatoitetulla teknisentilan lattialla, vaikka vähän tiputtelee.

Kastepiste on paljon alle 17 asteen, paitsi jos tulee ukkoskuuro, silloin pitää pumppu sammuttaa. Mutta poutapäivinä ei ole IV-putkien kondenssi ongelmaa.
10
Yleinen keskustelu / Vs: Joko jäähdytys on päällä?
« Uusin viesti kirjoittanut janti 18.07.18 - klo:21:28 »
Kuulostaa oudolta, että näillä keleillä pyykit on kuivumassa sisällä.

Aamulla pestyt matot oli jo ulkona kuivumassa narulla.  ;)
Toisaalta alusvaatteita ei viitsi muutenkaan rivarin naruilla kuivailla.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10