ruoka reseptejä varaavan takan pesässä.

E

essel

Vieras
ruoka reseptejä kaikkien tietoon, mitä ja miten valmistat ruokaa varaavan takan pesässä.

1. raaka-aineiden määrät ja valmistus tapa.

2. takassa poltettujen puiden määrä ennen ruuan sisään laittamista.

3. kauanko ruoka on ollut takassa.


omia reseptejä kirjoittelen sitä mukaan kun tulee testailtua jotain uutta ja maukasta.
 

someone

Vakionaama
Vs: ruoka reseptejä varaavan takan pesässä.

Possun uunifile

Takan lämmitin eilen aamulla noin 5-6 tuntia. Halkoja meni pari sylillistä ja brikettejä 6 kpl.
Snelmannin 1,5kg uunifile kannelliseen vuokaan ja tänä aamuna laitoin uuniin jälkilämmöille. Uuni siis saanut jäähtyä/tasata lämpöään 24h.
Uunissa hautui noin 4.5h ja ei voi olla possu tästä parempaa.

Antakaa takan lämmön tasaantua ennen kuin laitatte sapuskat uuniin tai tulee tasaisen mustaa äpöstettä... :) Uunin sisälämpömittari on aika jees niin saa paremmin haarukoitua paistoajat ja ei tule tuikattua liian kuumaan uuniin mitään.
http://www.tyokalunetti.fi/UUNIMITTARI
 

huugo

Vakionaama
Vs: ruoka reseptejä varaavan takan pesässä.

meillä suosikit riisiuunipuuro ja karjalanpaisti.

Uuninlämpö noin 150 astetta. Uunipuuro noin 1.5h ja karjalanpaisti n 3 h. Liian kuuma on melkein pahempi kuin viileämpi.... Erityisesti karjalanpaisti vaan paranee jos aika on pidempi.
 

HelaKammo

Vakionaama
Vs: ruoka reseptejä varaavan takan pesässä.


Kyllä tähän passaa varmaan myös omat kiuasreseptit, hiillokselle kokonainen kala tai filee, tökätään kalahalsterissa (sellainen iso kalanmuotoinen) pesään kun tulet on lopuillaan. Annetaan paistua nahasta tummaksi, vajaa vartti riittää fileelle, reilut koko kalalle. Toimii läpiseinän kiukaassa mukavasti, kun ei tarvitse kiukaan vieressä hikoilla saunassa.

Samainen halsteri käy kasalle makkaraa kerralla. Varmaan kyljykset ja pihvit menisi samalla kaavalla, pitää testata.

Hiilloksessa menee perinteiset folioperunat missä tahansa värkissä, vaikka kattilan hiilissä, kun saa vedon pienelle ja polttaa hyvin "hiiltyvää" puuta.
 

jviirret

Vakionaama
Vs: ruoka reseptejä varaavan takan pesässä.

Viime talvena innostuin tekemään useaan otteeseen kebabbia. En tosin takassa, vaan leivinuunissa:
700g naudan jauhelihaa, 1rkl suolaa ja 1rkl pippuria pyöreäpohjaiseen kulkoon. Nyrkillä pohjaa vasten vaivaamalla aineet sekaisin ja "taikina" tiiviiksi möykyksi. Sitten taikina muotoillaan "makkarapötköksi" ja kääritään alumiinifolioon. Pötkön olen pistänyt 130-140asteiseen uuniin kolmeksi neljäksi tunniksi, jolloin uuni paistamisen aikana jäähtyy sata asteiseksi. Alla hyvä olla joku kulho, jos sattuu että rasva(sitä tulee paljon) alkaa valumaan folion välistä.
"virallinen" ohje esim. täällä http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/2148/Tee%20se%20itse%20-%20kebab
Toinen perusruoka on makaronilaatikko, koska senkään paistolämpötila ja aika ei oo kovin tarkka.
 

Ihaa

Aktiivinen jäsen
Vs: ruoka reseptejä varaavan takan pesässä.

Alkuillasta poltetaan pesällinen puuta Tiileri-takassa. En ole tullut tarkemmin mittailleeksi puun määrää, kookas kopallinen koivuklapia. Kun iltasella pellin saa kiinni, niin nukkumaan mennessä pata arinalle muhimaan ja otetaan pois aamusella herättyä. Patana meillä on Kerman Saven keraaminen kannellinen pata, valurautapataakin ollaan kokeiltu. Ennen kannen päällelaittoa pata peitetaan aluminifoliolla, jotta mahdollisesti kannen päälle kariseva tuhka tms. ei pääse pataan kantta poisotettaessa.

Yleensä oomme muhittaneet tällä tapaa karjanlanpaistia tai Burgundin pataa:
- Karjalanpaisti: possua, nautaa, sipulia, pippuria, porkkanaa, lanttua, muutama laakerinlehti, vettä.
- Burgundin pata: palapaistia tms., porkkanaa, sipulia, hillosipulia, valkosipulia, tomaattimurskaa (n. 400 g), pippuria, punaviiniä, vettä.

Kertaakaan ei ole jäänyt lopputulos syömättä ja yleensä on hyvältä maistunutkin!
 

Espejot

Hyperaktiivi
Vs: ruoka reseptejä varaavan takan pesässä.

Kalkkuna astianpesukoneessa ;D
http://www.iltalehti.fi/ruoka/2010122012897056_ru.shtml
 

Temez

Aktiivinen jäsen
Tämä aihe kyllä kiinnostaisi, mutta ei ole vielä tullut kokeiltua.

Voi olla ajankohtaisempi kuin pitkään aikaan, kun uunin käyttöä pitää ehkä sähkönsäästösyistä vähentää.
 
Back
Ylös Bottom