410 kompressorin eristäminen

misa64

Jäsen
  • Keskustelun aloittaja
  • #1
Terve!
käämit paloi (multa) pärinään ja meteliin jota tuo masiina pitää. Purkasin kovettuneen kuoren ja villat kompuran ympäriltä onnistuneesti , ja ajan kanssa. Aattelin et ,jos kompura 13v. pitää vaikka vaihtaa jokupäivä , niin on sit paremmin käsillä ,mun tai huoltomiehen.
Äänet väheni ja muutui toisenlaisiksi ,eli korkeenpitaajuiseksi.
Mites noin teknisesti, oisko tuo kompuran parempi olla eristetty lämmön takia?
Kukaan eristellyt ja millä? Kompuran takana oleva putki alkoi heti resonoimaan ,jotain sille pitää ainakin tehdä?
T Mikko
 

misa64

Jäsen
  • Keskustelun aloittaja
  • #3
Vs: 410 kompressorin eristäminen

Jaa ,en tiedä
Äänitaso kyllä tippui ihan siedettävälle tasolle sen mustan kivikovan korts..kuoren poistolla. Ja takana olevan putken sain kiilattua villanpalasella hiljaseks.
Lähinnä nyt eniten mietityttää tarviiko tuo kompura lämpöeristettä ympärilleen optimaalisen toiminnan takia??? Onko esim .kesän katkokäynnistä enempi haittaa kun sitä ei oo eristetty???
Funtsailin muutes tuota eristystä purkaessa ,että on ne Niben inssit keksinyt kompuralle hyvän paikan! Voi p....! Idiootit!
Luulis että asiakas ois tärkeempi kuin välillinen toimittaja. Ei ois ihan mahottoman vaikeeta suunnitella noita vehkeitä eli vaikka niben erillaisia pumppuja huolto ystävällisiksi sekä ns. Kasettiperiaatteella jossa pumput ois saman kokoisia sekä liitännät samoissa kohdissa. Ois silloin pikkasen helpompaa siirtyä vaikka maalämpöön. Taitaa nibelle ja muille olla se pääasiakas toimittaja eikä maksaja!
 

Lämpöä

Tulokas
Vs: 410 kompressorin eristäminen

Niin onko eristeellä muuta vaikutusta kuin ääni. Mutta kannattaa laittaa Armaflex eristettä sen kovan tilalle.
On pehmeää ja eristää edelleen kompressorin ääniä / lämpöä. Uskoisin että se "putki ääni " tulee siitä kun sen kompressorin perimmäinen tärinäkumi on pettänyt ja kompressori makaa kumin kiinnityspultin päällä.
 

pökö

Rele-aikakauden änkyrä
Vs: 410 kompressorin eristäminen

Armaflex on kevyenä huono äänieriste, se kuuluu muuhun eristykseen. Esim. Motonet myy erilaisia ÄE-mattoja jotka on paljon parempia.
 

kylmäkaasu

Aktiivinen jäsen
Vs: 410 kompressorin eristäminen

Aika tavaran kauppaa, tänään möin uuden kompressorin NEK merkkisen käynnistuyskondensaattorilla ikä arviolta 35 vuotta R12, kerta laakilla käyntiin ja prosessi alkoi jauhaa kylmää.
Ei releitä ollenkaan, arvioitu käyttöikä 20 vuotta.
 

misa64

Jäsen
  • Keskustelun aloittaja
  • #7
Vs: 410 kompressorin eristäminen

No Kylmäkaasu ois varmaan tiennyt ,tuon eristystarpeen lämmön suhteen.
Mites muilla? Kompura vaihdettu ,eristettiinkö uusi.??
 

Tois puol jokke

Vakionaama
Tää on jäänyt hieman kesken, tuliko mitään loppupäätöstä onko kompuran eristämisestä haittaa ? Esim jos kone on jossain ulkona tms paikassa missä ei tarvita hukkalämpöä? Yleisestikkin kompuroissa. Eikö hyötysuhde parane jos lämpö ei karkaa pinnasta pois vai voiko kuumakaasu kuumentua liikaa ja aiheuttaa ongelmia kompuralle, öljyt tms ?
 
Itselläni on sellainen käsitys että eristyksen tarkoitus on energian säästäminen, kompressorin jäähtymisen estäminen (ulkona) taukojen aikana ja äänen eristäminen siinä sivussa. Ainakin ILPien ja VILPien kompurat on eristetty, kun ne ovat ulkona. Maalämpöpumpuissa topinkia on äänen vuoksi.
Jaakaapeissahan nuo kompressorit ovat yleensä olleet ihan paljaana. Mahdollisen eristyksen ainut tarkoitus voisi olla äänen eristäminen, kun jäähdyttävästä koneesta on kyse ja syöty sähkö tulee huoneeseen lämpönä joka tapauksessa.
 
Ylös Bottom