410 P, painemittarin putki rikki ja kattilan varoventtiili?

Turtle

135m2 + PILP + ILP
  • Keskustelun aloittaja
  • #1
Terve,

Tässä PILPIN muiden korjausten yhteydessä hajos painemittarin ohut kupariputki. Olisiko kenelläkään ideaa miten tuollainen olisi korjattavissa?

2018-12-13 21.10.18.jpg
Kummassakin päässä taitaa putken kiinnitykset olla ns. kiinteitä. Tossa saattaisi olla sen verran ylimääräistä putkea, että riittäisi mikäli katkenneesta kohdasta liittäisi uudelleen joko mittarin tai kattilan päähän. Kummatkin päät vaan vaikuttaa aika kiinteiltä ratkaisuilta. Olisko kellään ajatusta siitä saisiko tollasta ohutta putkea mitenkään liitettyä katkenneesta kohdasta uudelleen. Juottamalla tai jollain liittimellä?
2018-12-13 19.42.55.jpg

Sellainen varoituksen sana. Mulla toi putki oli vedetty ihan ääliömäisesti. Ohjausyksikön paneelihan aukeaa alareunassa olevien saranoiden varaan. Toi putki oli vedetty nipparilla silleen kiinni, että aina paneeliaa aukaistessa taittui terävän levyn reunan päällä.

Toinen kysymys liittyy varoventtiiliin. Mullahan tietenkin paineet hävisi mittarin putken hajottua. Tulppasin putken ja rupesin nostamaan paineita ja ilmasin vasemmassa alanurkassa olevasta varoventtiilistä. Varoventtiili toimi aika huonosti ja nyt ei tahdo kunnolla sulkeutua, vaikka sitä olen rämpännyt ja nakutellut. Tolle ei taida pystyä mitään tekemään kuin vaihtamaan?

Mikäli joltain löytyy käytettyä mittaria ja varoventtiiliä saattaisin olla kiinnostunut.
 

kimmok

Aktiivinen jäsen
kylmä puolella tuo korjataa katkos kohtaan juotetaan paksumpi putki päälle.
eli poikkastaan vioittuuneesta kohdasta ja otetaan päällemenevää putkea vaikka 5cm pitkä pätkä työnnetään putket sisää niin että päät ei törmää toisiinsa vaan päiden väliin jää väliä vaikka 1 cm.
ja juotetaan ne kiinni.
 

Turtle

135m2 + PILP + ILP
  • Keskustelun aloittaja
  • #3
Kiitoksia vinkistä. Todennäköisesti saan romutettavasta Nibestä uuden mittarin, kun ei itselläni juotos vehkeitä. Mikäli menee puihin niin täytyy viedä jonnekkin juotettavaksi.
 
Ylös Bottom