410P valo palaa mutta kompura ei käy

Nipe Tin

Jäsen
  • Keskustelun aloittaja
  • #1
Nibe vuodelta -08, kompura uusittu alle 5v sitten. Höyrystimen lämpötila on nyt 25'C. Takkaa poltin alkuillasta. ILP myös päällä. Sää muuttui eilisen vesisateesta, nyt -8'C Nipen mukaan, toinen mittari näyttää -7'C. Sulatteli, kun nopeus oli hitaalla (päivällä ketään ei kotona).
Mutta kun kompura myös käy!
Mittari ja joku rele uusittu n. 2v sitten.
Onko kuitenkin relekortissa vanhenevia komponetteja muitakin? Ohjaustaulun muovi vaihtanut osittain väriäkin.
 

sh1

Aktiivinen jäsen
Otsikon mukaan kompura ei käy, tekstissä "Mutta kun kompura myös käy!". Eli kumpi?
Mittaa yleismittarilla kuvan vasemman laidan isolta kortilta kompuralle lähtevä eli terminaalien 1 ja 2 välinen jännite. Pitäisi olla 230 Vac kun kompuran käyntivalo palaa. Jos on, kompura todnäk sökö (parin tonnin remontti, tuskin kannattaa). Jos ei, rele todnäk sökö (muutaman kympin homma itse tehtynä).
nibe.jpg
 

Nipe Tin

Jäsen
  • Keskustelun aloittaja
  • #3
No nyt ei kompura ole käynnistynyt n. 48h aikana kertaakaan. Jännite on ja virtaa ottais 15A. Eikun tarjouspyyntöjä lähettämään korvaavasta PILPistä. Taitaa olla kaikilla sama hinta suurinpiirtein? Uskaltaako tuota venyttää kevääseen, vaikka talosta nyt tuli suorasähkölämmitteinen?
 

Paukku125

Tulokas
Jos kehtaat niin kerro hintoja sitten myös tännekkin. Itsellä kans tulossa varmaankin ens kesänä uuden PILP osto. Nykyinen 410p asennettu käsittääkseni vuonna 2002. Keväällä muutettiin asuntoon joten ei ihan varmuutta asiaan ole mutta isoa ääntä laite kyllä pitää.
 

Nipe Tin

Jäsen
  • Keskustelun aloittaja
  • #5
N. €11K asennettuna + oheistyöt. 470:n lisäksi tulee muutama muu osa, mm. pakkasvahti. Lisäksi iv-säätö. Iv-nuohouksen tein vuosi sitten.

Äänestä: onko ääni "tärinää" vai "jurnutusta". Ensinmainittuun löysin syyn värinänvaimennuksesta. Lisää kumia väliin auttoi.
 

Paukku125

Tulokas
Tuota tavaran lisäämistä kompuran ympärille olen kokeillut lisätä, mutta kompura on niin ahtaassa paikassa että siihen ei pääse käsiksi muuta kuin edestä ja siinä on kaikki putket sun muut edessä. Tosi ahtaassa paikassa tuo kompura.

Kysyitkö monesta paikasta tarjouksen? Kehtaatko sanoa missä päin suomea asut? Itelläkin tarkotus keväällä alkaa kyselemään tarjouksia kyseisestä operaatiosta.
 
Ylös Bottom