Alpha innotec

Nyt näyttää siltä että ennen seuraavaa talvea joutuu vaihtamaan uuden pumpun,vähän huonoatuuria nykyisen pumpun valinnassa kun maahantuonti lopetettu eikä ole mitään huoltoa,on alkanut taas vikakoodia tulemaan herjaa kuumakaasu hälytystä lisättiin kaasua mut ei auttanut muutaman päivänjälkeen taas herjasi,ei kestä kylmiä öitä.Ohjekirjassa lukee ennimmäislämpötila kuuman kaasun kylmäainepiirissä ylittyi automaattinen lämpöpumpun uudelleen käynnistys,ohjeena tarkista lioksen määrä,paluu ja lämmönlähteen minimitemp,muittenmerkkien huoltomiehelle vaikea korjattava,lämmöntuotto on kyllä kokoajan hyvällätasolla ,kuumankaasun lämpötila nousee n 108 asteeseen sen jälkeen häiriö.Löytyiskö täältä tietoa minkälainen pumppu olis hyvä jonka voisi kytkeä nykyisen kaksikerrosvaraajaan akvaterm 500lt jossa on aurinko keräimet itse olen pohtinut nibeä tai bossia niissä pisimmät takuut ja ilmeisen vakaat maahantuojat,tilanteessa jossa nykyistä ei pysty kukaan korjaaamaan reilu 2 v sitten vaihdettin uusi oliko se kompura mut kuitenkin se säiliö jossa se kaasu on,mielellään otan neuvoja ja vihjeitä miten menetellä josko täältä löytyis hyväätietoa,myös pumppumerkin suosituksia otan harkintaan millainen sen pitäisi olla,olen ihan uuno näissä asioissa ja haluan huolettoman toimivan hyvän huollon omaavan pumpun,kaukolämpöputki kulkee ihan lähellä mutten ole varma onko se kannattavaa laittaa kun siihenkään ei saa tässätapauksessa tukea.
 

VesA

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Alpha Innotec on Niben brändi, eikun ruotsalaisten kimppuun vaan. Ei 'maahantuojalla' ( ei sellaisia enää ole, koska eu on yksi markkina ) useinkaan ole mainittavaa osaamista näiden huollossa, ne konttorit ovat paikallista myyntiä varten. Kyllä sen osaa huoltaa jopa paremmin joku muu firma, eikun verkkoon haku niin eiköhän löydy lähistöltä sopiva alan toimija.
 

pökö

Rele-aikakauden änkyrä
Vaikka kylmämiesten osaaminen on ihan lasten kengissä niin luulisi jonkun yksityisen kylmäkallen saavan tuon kuntoon.
 
Paikallinen firma ja huoltoliike joka edustaa ainakin nibeä mitsubissiä ja alphan maalämpöppuja kävi lisäämässä 26.4.21 kaasua meni kuulemma 50g kokomäärä on 1100 kg muistaakseni,senjälkeen ollut yksi yö pakkasta 7astetta jolloin pummppu häiriköi kuumakaasu häiriötä.Toinen paikallinen firma joka edustaa useanpaa merkkiä kun kuuli että on propeenikone niin ei kiinnostunut edes tulla katsomaan.Mutasuodatin on putsattu viimeksi helmikuussa eikä siellä ollut juurimitään roskia. täytyy vissiin jos en korjattua saa niin varmuudenvuoksi ottaa parilta firmalta tarjous syksyn varalle uudesta pumpusta kesä mennäänkin yleensä pelkällä auringolla.Vielä tuosta alphasta 2012 kun asennettiin niin ensimmäistä ulkoyksikköä ei saatu pelaamaan vaihettiin uusi eikä koskaan kerrottu mikä oli vikana ,tää toinen pelasi niinkuin historiasta näkyy.
 

VesA

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Juu .. tämä suomalainen amativäki on kyllä liian usein hankalaa vähän alasta riippumatta. Eli jos kerrot ilmansuunnan ehkä joku osaa sanoa putiikin jolta kannattaisi kysyä. Ei näiden korjaus ihan avaruustiedettä ole, mutta jotenkin se valmius ajatella ennenkuin tehdään jotain tai sanotaan ettei ei kiinnosta on hukassa. Tuossakin pumpussasi voi olla muutaman kympin anturivika, kyllä näistä jo menee paine- ja lämpöantureita tuossa ikäluokassa.

Ihan vastaava taisto oli mökin saunan peltikaton korjaamisen kanssa - piipunjuuri vuoti ja isommat toimijat olivat heti että ei voisi vähempää kiinnostaa - ja pienemmän haku vaikeaa kun ei niillä oikein ole webissä tietoja. Lopulta sain sinne sen jota paikallinen kartano käyttää. Tekivätkin työn hyvin, sovittuna aikana ja järkihintaan.
 

kurre orava

´pitkähän on pilalla, lyhyttä on helppo jatkaa...´
Voihan tuossa olla vaikka höyrystimessä vaikeasti löydettävä vuoto mutta ei nyt muuten luulisi et propaanilla (R290) toimiva laitos olisi sen merkillisempi saada toimimaan kun vaikka R410A kone. Kylmäaineen luulisi ainakin olevan halvempi. Tosin molempien luulojen taakse ei omalta osalt löydy kokemusta.

Silloin kun tuo edellisen kerran täytettiin, koeponnistivatko ensin ja pysyikö paine kuinka pitkään jos tekivät? Tuon tekisin ainakin ekaksi itse, kone tyhjäksi ja typellä reilu paine sisälle vuorokaudeksi - kahdeksi ja kattoo sit pysyykö paine ja kun todennäköisesti vuotaa niin mistä? Toki just jos on monirivisen höyrystimen sisällä tuo vuoto niin voi olla vaikea paikka ensin löytää ja toiseksi korjata?
 
Salonseudulla ollaan,tietääkseni ei ole koeponnistettu huoltomies joka kävi lisäämässä kaasua niin joitain antureita hän etsi muttei kyllä vaihtanut mitään,täytyy tulevalla viikolla soitella liikkeeseen ja kertoa miten kone on pelannut lisäysen jälkeen.Ssanatarkasti häiriöstä ,häiriö 704 kuumakaasuhäiriö palautus hh:mm kuluttua lyhenne E-kk enimmäislämpötila kuumankaasun kylmäainepiirissä ylittyi Automaatinen lämpöpumpun uudelleen käynnistys hh:mm kulttua ohje tarkista lioksen määrä,haihtuminen ylikuumeneminen,paluu ja lämmönlähteen minimitemp.sellainen häiriö toistuu,kaasun lämpötila nousee n105 asteeseen jopa ylikin.
 

VesA

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Silloin kun tuo edellisen kerran täytettiin, koeponnistivatko ensin ja pysyikö paine kuinka pitkään jos tekivät?
Jos ne asiallisesti toimien lisäsivät 50g ei siinä isoa vuotoa voi olla.. minulla vuoti MLP paineanturin läpi hiukan. Öljy paljasti. Ja anturi alkoi näyttää höpöjä, laittoi vehkeen seis ylipainehälyllä.
 

kurre orava

´pitkähän on pilalla, lyhyttä on helppo jatkaa...´
Jos ne asiallisesti toimien lisäsivät 50g ei siinä isoa vuotoa voi olla.. minulla vuoti MLP paineanturin läpi hiukan. Öljy paljasti. Ja anturi alkoi näyttää höpöjä, laittoi vehkeen seis ylipainehälyllä.
Oli muistikuvaa aiemmasta keskustelusta et lisäys olisi ollut 500g siis noin puolet. Ehkä muistin väärin.
Jos oikeasti lisäsivät vaan 500g niin joo, seuraavaksi kk anturi tarkistukseen.
 
Ylös Bottom