Apuja pumpun hankintaan

Paalipoika

Tulokas
  • Keskustelun aloittaja
  • #1
Hei!

Tarkoitus hankkia mökille ilmalämpöpumppu lämmittämään, raikastamaan, sekä viilentään. Nettiä selaillen tällä tietoa valinta näyttää kallistuvan Daikinin uranu saranaan. Mutta onko muita vaihtoehtoja jotka puhdistaa ilmaa? Mitä pitää huomioida asennuksessa? Paljonko ulkolaitteesta tulee vettä? Mihin johdetaan vai tiputellaanko maahan?
 

Heat&Cool

Aktiivinen jäsen
Millainen mökki ja käyttö: Onko ympärivuoden asuttava eli kohtuu hyvin eristetty? Paljonko neliöitä? Sijainti etelässä-pohjoisessa? Onko muita lämmönlähteitä?
Daikin Ururu Sarara on kyllä high end malli niin lämmitykseen kuin viilennykseen. Huomioi kuitenkin, että sen raitisilmatoiminto tarkoittaa mahdollisuutta tuoda hieman ulkoilmaa lämmitettynä/suodatettuna (ja kostutettuna noin -10 pakkasiin asti). Mutta laitteessa ei ole poistoilmanvaihtoa.
Ilmalämpöpumpun ilman puhdistustoiminnot ovat mielestäni aina varsin rajalliset. Erillisellä ilmanpuhdistus/kostutus yksiköllä päästään parempaan tehoon, ja usein edullisempaan hankintahintaan yhdessä edullisemman ilmalämpöpumpun kanssa.
Daikin Perferassa on sama huippu kompura kuin Ururu Sararassa, ja käytännön suorituskyky lämmityskäytössä parempi kiitos uuden softan ja koville pakkasille optimoidun toiminnan. Viilennyksellä Ururun paperilla hieman paremmat hyötysuhdearvot luultavasti pätevät.
Teknisesti laitteet eroavat ulkoyksikön suhteen niin, että Ururussa on perinteinen pohjapelti (vakiona ilman sähkövastusta), ja Perferassa on ns. kelluva pohja eli ilman pohjapeltiä. Omassa käytössä on ollut molemmat mallit, ja vedet johdettu sulatusvesiohjaimella kauemmaksi sokkelista poisviettävään maahan. Toinen vaihtoehto on laittaa alle mahdollisimman iso esim. 70 litran rakennusvati, ja siitä tarvittaessa saattokaapelilla varustettu letku sadevesikaivoon tms.
 

Paalipoika

Tulokas
  • Keskustelun aloittaja
  • #3
Joo lisätietoja. On talvi lämmin, tällähetkellä on lattialämmitys ja lisänä pönttöuuni. Neliöitä kaikkiaan noin 40 ja huoneita 2+ vessa, eteinen ja lämpimäksi muutettu vanha kuisti. Huoneet on aika matalat varmaan noin 220. Vantaalla sijaitsee
 
Ylös Bottom