Astianpesukone jossa vedenkulutusta voi lisätä, huuhtelua varten

pökö

Rele-aikakauden änkyrä
Tyhmää on pesukoneet ilman pesukoria. :)
Tiedoksi että esim meillä Mieleen sai myös sen korin, vaikka on se aterintaso, varmaan saa muihinkin.Mutta jos vehkeet pitää olla halvimpia Ahmoja niin sitten pitää jostain luopua koska jälkeenpäin sitä kolmatta tasoa ei hevin saa.
 

tuna

Aktiivinen jäsen
Onko se haarukkakori ainut mitä teillä koneessa on pesussa?
Miten lautaset ja kupit menee kaappiin, kävelläänkö niiden kanssa ympäri huonetta jotta saadaan ne paikalleen?
Ei, vaan astiakaappiin ulottuu tiskikoneen vierestä ottamatta askelia. Aselaatikostot vaan ovat sivummalla.
Pointti nyt ei kuitenkaan ollut keittiöiden erot vaan keskustelun Mielekkyys (sic).
 

HiTec

Eipä turhia höttyillä :)
Miten lautaset ja kupit menee kaappiin, kävelläänkö niiden kanssa ympäri huonetta jotta saadaan ne paikalleen?
Ei kun on 2x tiskarit, toisessa likaiset ja toisessa puhtaat => harvemmin tarttee konetta tyhjäillä sen arkiastiaston kanssa ;D
 

Espejot

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Mää otin ruokailuvälinetason kaveriksi ruokailuvälinekorin lisävarusteena (22 EUR)... sekä viinilasitelineen :eek:

Meillä astianpesukone on korkeamalla ja astioiden/aseiden säilytys kahden askeleen päässä tiskikoneesta. EI ole pitkä etäisyy häirinnyt. Mutta nyt kun mahdollisia muutoksia puitiin niin astianpesukonetta ei haluttu laskea alemmas.
 
Viimeksi muokattu:
Periaatteessa jos tiskikone on asennettu vähän ylemmäksi, voi olla, että kori on paremmin samalla tasolla ruokailuvälinelaatikon kanssa. Aika usein kuitenkin lienee niin, että
- tiskikone on lattialla
- ruokailuvälinelaatikko on työtason alla olevan laatikoston ylin (tai toiseksi ylin)
jolloin yläkori ja ruokailuvälinelaatikko ovat aika hyvin samalla tasolla
Tämäkin vielä puoltaa koria meille. Meillä ei tiskikone ole lattialla vaan hieman korkeammalla.
 

pAy

Aktiivinen jäsen
Meillä mahtuu suuri määrä muovikippoja yläkorin lasien, mukien ja muiden astioiden päälle kun ruokailuväline tasoa ei ole ja hyvin puhdistuvat kaikki. Aterin laatikko on myös parin askeleen päässä, joten kori on kätevää ottaa viereen.
 

Espejot

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Meillä ne menee kaappiin ihan "automaattisesti". Tarkalleen ottaen, en muista, milloin olisin tyhjännyt konetta mutta useinkin laitan sinne tavaraa. :rolleyes:
Sama meillä. Minä osallistun ennemäkin kattiloiden ja patojen sotkemiseen. Sen takia en alkanutkaan kinastelemaan onko kumpi on parempi,atraintaso vai kori - otin kummatkin niin saa tyhjentäjä päättää kummasta tykkää enemmän.
 

pökö

Rele-aikakauden änkyrä
On teillä helppoa.
Minä sotken, täytän, tyhjennän ja teen kaikkea muutakin tasapuolisesti.
 

fraatti

Vakionaama
Etäisyys keittiössä pesukoneen ja keittiövälineiden sälytyslaatikon välillä. ;)
Meillä on sen verran etäisyyttä että on helpompi ottaa välineet korissa säilytyslaatikon läheisyyteen.
Ainakin sampan koneessa tuolta ylätasolta saa nostettua puolet hyllystä "laatikkona" yhdellä kertaa vaikka sitten siihen aterinlaatikon viereen.... Täällä ollaan ehdottomasti sitä mieltä että tuo on parempi kuin kori.

Kas näin. "piikit" jäävät koneeseen niin tuosta nuo saa kahmaistua yhdellä kertaa laatikkoon...
 
Viimeksi muokattu:

Harrastelija

Aktiivinen jäsen
Ainakin osa Mielen tiskareista on XL kokoisia eli muutaman sentin korkeampia kuin peruskoneet. Hyvä puoli on että työkalutasosta huolimatta yläkorille jää tilaa. Huono puoli että ei taida mennä esim 85 korkean työtason alle.

Itse lastaan samanlaiset työkalut vierekkäin tasolle. Tyhjentäessä voi kahmaista kourallisen samanlaisia työkaluja ja laittaa laatikkoon. Sopivasti kun kahmaisee niin kumpaankin kouraan saa kahdenlaiset työkalut ilman että menevät sekaisin. Ne on helppo tiputtaa laatikkoon.

Suihkuvarsia on kolme. Katossa, keskellä (yläkorin alla) ja pohjalla. En tiedä onko Miele uudemmissa laitteissa muuttanut rakennetta mutta vanhemmassa koneessa on yksi ikävä piirre. Keskimmäiselle suihkuvarrelle vesi tulee työkalu ja yläkorin keskeltä. Katosta työnnetään vesi paineella alaspäin jolloin suihkuvarsi pyörii ja levittää vettä ympäriinsä. Vesi ei siis kulje koko matkaa putkissa vaan lentää osan matkaa ilmassa. Tuo rakenne vie tilaa varsinkin yläkorista ja pitää muistaa ettei lastaa mitään vesisuihkun tielle. Aika hyvin tuo on ”suojattu” mutta silti mahdollista tukkia sopivalla astialla. Uunipellit pitää siis pestä alakorissa.
 

pökö

Rele-aikakauden änkyrä
En tiedä onko Miele uudemmissa laitteissa muuttanut rakennetta mutta vanhemmassa koneessa on yksi ikävä piirre. Keskimmäiselle suihkuvarrelle vesi tulee työkalu ja yläkorin keskeltä. Katosta työnnetään vesi paineella alaspäin jolloin suihkuvarsi pyörii ja levittää vettä ympäriinsä. Vesi ei siis kulje koko matkaa putkissa vaan lentää osan matkaa ilmassa. Tuo rakenne vie tilaa varsinkin yläkorista ja pitää muistaa ettei lastaa mitään vesisuihkun tielle. Aika hyvin tuo on ”suojattu” mutta silti mahdollista tukkia sopivalla astialla. Uunipellit pitää siis pestä alakorissa
Kuinka vanhassa on noin. 16 vuotiaassa ei meillä ole noin.
 

Espejot

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Kyselin Saksasta että olisko seurantakoodia astianpesukoneelle... vastasivat että heidän tietojen mukaan olen vastaanottanut lähetyksen :p mielenkiinnolla odotan että kuka sössinyt ja miten. Posti on vahvin ehdokas...
 

Espejot

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Tänään tuli astianpesukoneen lisätarvikkeet jotka lähtivät viikon takaa-ajo asemasta. Sasksasta vastaillaan kyllä hyvin mutta mitään todellista tietoa ei kerrota. Ovat nyt 2 vrk selvitäneet missä paketti seilaa mutta mitään ei ole selvinnyt.

Edit: oon tullut siihen tulokseen että lähetys ei ole tullut Suomeen. Tulee jollakin rekkarahdilla Ruotsin kautta ja siksi kestää... tämä siis veikkaus.
 
Viimeksi muokattu:

Harrastelija

Aktiivinen jäsen
Ei se rekkakaan montaa päivää aja Saksasta tänne.

Minkä firman kyytiin kone on laitettu?
Jos DHL niin posti hoitaa Suomen pään.
DHL express, UPS yms tulee ko firman (tai alihankkijan) kyydissä loppumatkan.
Ainakin oman kokemuksen perusteella.....
 

Espejot

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Ei se rekkakaan montaa päivää aja Saksasta tänne.

Minkä firman kyytiin kone on laitettu?
Jos DHL niin posti hoitaa Suomen pään.
DHL express, UPS yms tulee ko firman (tai alihankkijan) kyydissä loppumatkan.
Ainakin oman kokemuksen perusteella.....
Dhl. Postinumerossa yhden numeron heitto... 01x00 olisi pitänyt olla niin oli 01x10. Soittivat että tulee huomenna.
 

Espejot

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Ei tullut tänään vaikka piti. En ole nyt aivan varma onko postin palkan alennukset oikea lääke ongelmaan :rtfm:
 

Espejot

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Postin järjestelmässä on tiskikoneen mentävä aukko... posti ei löydä lähetystä mutta joku postissa tietää että lähetys tulee toimittaa minulle koska soitti lähtyksestä. Mutta lähetystä ei silti löydy koska siinä on yhden numeron virhe postinumerossa. Tämä on nyt ihan käsittämätöntä. Tässä täytyy henkisesti alkaa valmitumaan reklamaatioon ja uuden tilaukseen....


EDIT: nyt löyisin ihmisen joka oli minulle soittanut ja hän muisti tapauksen ja löysi pakentin jostakin nurkasta hylättynä. Sain paketin sitten 4h soitosta.
 
Viimeksi muokattu:

Espejot

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Ensimäinen pesu takana (Siemens SN658X06TE)... ensivaikutelmat. Vähän kun olisi saksan kielistä Windowsia asentanut, paljon asetuksia, kaikea tarpeellista ja turhaa. Asennusohje sekava kuin mikä, paljon turhaa osaa minkä merkitys piti penkoa varaoluettelon kautta (lapsilukko, kosteudenestolevy). Erilaisia asetuksia veden käytölle ja kuivaukselle. Pesutulos nyt ei ollut vanhassakaan huono, eikä se ole tässäkään. Kuivaus oli ongelma vanhassa mutta tässä se toimii , jos ei täydellisesti niin hyvin ainakin oletusasetuksilla. Lautaset oli täydellisen kuvia. Muovikippojen koloihin oli jäänyt vesilammikoita. Muuten vaikuttaa ihan hyvältä... vaimo pitää liian monimutkaisena että joudun pitämmään perehdyttämiskoulutuksen.

Tämä siis maksoi sen 816 EUR. Naapuri osti aika samoihin aikoin astianpesukoneen 350EUR. Että palaillaan josakin vaiheessa miten näiden huolettavuus ja kestävyyden laatu...
 
Ylös Bottom