Bosch Compress 3000 AWMS

walhalla

Tulokas
Täällä kun ei kovasti näistä Boschin laitteista ole kokemuksia, niin päätinpä laittaa ketjun pystyyn.

Kolmatta päivää otsikon mukainen laitteisto käytössä ja voisin tänne päivitellä dataa sähkönkulutuksesta ja muista oleellisista asioista.

Jos on kysyttävää, niin saa kysyä ja vastailen parhaani mukaan. Laitteisto on ollut tosiaan vasta vähän aikaa käytössä, että ihan kaikkeen en vielä varmasti voi vastata.

Screenshot_20210304-083205__01.jpg

IMG_20210304_082629__01__01.jpg


Palaamme asiaan.
 

kombonator

Tulokas
itsellä compress 7000 i. tähän mennessä toiminut ihan ok. viime marraskussa asennettu. lämpökäyrässä ollut vähän hakemista. mutta pikkuhiljaa se sieltä löytyy.
 

MarkkuJ

Aktiivinen jäsen
Moro

Oliko kummallakaan teistä muita merkkejä ehdolla ja miksi päädyitte juuri Boschiin,minulle ehdotettu myös ko. merkkiä mutta jotenkin olisin Panasonicin kannalla,vielä en ole päätöstä tehnyt joten saa mielellään kertoa olmia kommentteja.
 

Pelus

Jäsen
Täällä myös tuo Compress 7000i, erillisellä sisäyksiköllä, 185 l käyttövesi- ja 100 l työvaraajalla, lämmönjako pääosin patteriverkostolla, ja pesutiloissa omana lämmityspiirinään suntattu lattialämmitys. Lokakuun lopusta ollut käytössä. Ensimmäinen häiriö helmikuun alusta, kun sulatuksen jälkeen jäätyi puhaltimen siipi tunneliinsa kiinni. Toinen sitten pariviikkoa edellisestä, ei osannut poistua -14,5 °C asteen pakkasessa vastuskäytöstä, jonka otti jo käyttöön -16,5 asteen pakkasella ( esitteessä yksiselitteinen -20 °C), vaan taulu täyteen vikakoodeja. Syy huollon puolelta vieläkin selvittämättä.

Valintaa tehdessä nojasin täysin julkaistuihin specseihin ja esitteisiin, ja yhtenä suurena tekijänä takuun pituus. Taitaa specsit olla myyntimiesten unelmia ja no takuu on, mutta kone jatkaa vaivaisena nilkuttamistaan siitä huolimatta. Pettynyt on noin niinkuin päällimmäinen tunne, olisin kuvitellut että noinkin suuri talo hoitaa asiat mallikkaasti. Harmittaa,että Nibe jäi valintatilanteessa niin vähälle huomiolle kuin jäi.

Vekottimesta itsessään ei saa kuin laskennallisia arvoja ulos, sähkön syönti ja tuotettu lämpöteho, molemmat laskentaan perustuvia, ei siis mittausta koneessa. Jos haluaa historiatietoja laitteen toiminnasta talteen on käytettävä ulkopuolisia tiedonkeruulaitteita.
 

kombonator

Tulokas
joo saman huomannut. jotenkin tuntuu että kone elää lämpökäyrän osalta ihan omaa elämäänsä. no seuraan tämän vuoden sähkölaskun ja vertaan edelliseen öljynkulutukseen. katsotaan oliko turha investointi. kuitenkin 14500e iso raha...
 

Pelus

Jäsen
Kombonator onko sinulla patteri vai lattialämmitys lämmönjako? Olethan huomannut että siellä on se rakennuksen vaimennus oletuksena päällä, silloin rakennuslaji vaikuttaa. Itse otin tuon vaimennuksen pois, niin seuraa edes hieman paremmin. Säädön aloitin nyppimällä kaikki patteritermostaatit muovipussiin, perussäätö pattereista täysin selälleen ja kiertovesipumppu täysille. Kiertoa järjestelmään sen takia että päästään mahdollisimman viileään menoveteen. Suunnittelulämpötilaksi patterikiertoon ensin 55 astetta. Sitten vaan odoteltiin ja seurattiin huonelämpötiloja. Jos joku huone lämpesi liikaa, sieltä perussäätöä tiukemmalle ja tätä jatkettiin kunnes kaikki huoneet samassa lämpötilassa. Jos tuntui kylmältä, pyyntilämpöä nostamalla rupesi tarkenemaan. Tuohan vastaa käyrän yhdensuuntaista nostamista. Kun lämpötila oli sitten kohdallaan, odoteltiin vain kun ulkolämpö muuttui, jos samoilla asetuksilla, kuten minulla kävi, tuli kuuma, niin suunnittelulämpötilaa vaan alemmas, se vaikuttaa lämpökäyrän kulmakertoimeen. Kun tuo kierros tehtiin riittävän monta kertaa, verrattiin lopulta mitattua huonelämpötilaa ja menoveden pyyntilämpötilaa. Erotuksen verran sitten Huonelämpötilasiirtymään korjausta (positiivisena tekee lämpökäyrälle saman kun pyyntilämmön nostaminen ohjauspaneelista), ja pyyntilämpö sen jälkeen siihen mitä sisällä lämmintä. Lopuksi makuuhuoneisiin termostaatti takaisin jolla saa huonekohtaisen lämmönlaskun, ja olkkariin myös, siellä kun takka lämmittää, niin termostaatti kylmentää patterit.

Tuo tupa on vanha rintsikka, joka ei tosiaankaan varaa lämmintä, sen vuoksi herkkä saada säätöön. Yksi juttu minkä huomasin oli käyttöveden tekemisessä oleva mahdollisuus vuorokäyttöön. Sen otin pois päältä, koska nysväsi käyttövettä useammassa jaksossa, eikä jaksojen välillä ehtinyt lämmittämään taloa riittävästi, lopputuloksena talo jäähtyi kun käyttöveden tekeminen kommervenkkeineen kesti niin kauan. Ensialkuun olin syyttämässä lämpökäyrää, mutta tuo auttoi asiaan.

Lopputulemana asetuksiksi jäi DUT -29 (minimi ulkolämpötila tällä seudulla) ja suunnittelulämpötila asettui 47 asteeseen korotusta Huonelämpötilasiirtymällä +2K
 
Ylös Bottom