BOSCH COMPRESS 3800/3800i PILP

Mikki

Hyperaktiivi
MOI. Oisko kokemuksia kyseisestä pilpistä ,12v nibe 310 tiensä päässä
1,6kW antotehon kompressori tuossa. En ostaisi. Jos PILP kaipaat niin venytä F750 vehkeeseen.

Minkä kokoinen talo sinulla on? Ja sijainti suurinpiirtein? Mikä kulutus on ollut 310p kanssa?
 

arto56

Tulokas
  • Keskustelun aloittaja
  • #3
moi. eikö kellään kokemuksia BOSCH COMPRESS 3800i EW pilp:n toimintavarmuudesta yms tai ongelmista. Ajatuksena hakkia kyseinen pumppu vanhan tilalle, tämänhän antotehohan ei päätä huimaa mutta talon (100 m2 uusimaa) lämmityslisänä takka ja ilp ja tarkoituksena saada toimintavarma pumppu
 

Mikki

Hyperaktiivi
Tuosta ei löydy kyllä kokemuksia mistään.

Mutta laadullisesti tuo voi hyvällä tuurilla olla ihan hyvä. Vaihtoventiilikone, ihan asiallisen näköinen ohjauspaneeli. Valmistaja ihan hyvämaineinen.

F750 nousee hinnassa jo sen verran korkeallle että ei välttämättä maksa itseään takaisin. Ja ilmamäärät 100m2 talossa on aika alarajalla minkä laite ylipäänsä vaatii.

Eli sen puoleen jos vain poistoilmakanavisto on niin vaihtoehtoja ei hurjasti ole.
 
Viimeksi muokattu:

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Taitaa olla sama kuin tuo IVT Vent 402

IVT Vent 402 on juttua myös Ruotsin puolella

Niben vaihtoehto P310 korvaajaksi on F370

Nilan vaihtoehto VGU 180 EK
 
Meillä on tuo kyseinen malli. 2020 asennettu ja ei toistaiseksi ole ongelmia ollut. Edellisen asukkaan alkuperäinen IVT:n kompura (ja jotakin muutakin) meni rikki ja vaihdettiin suoraan uudempaan.
 

Pekkasetä

Tulokas
Täällä olis myös kokemuksia vanhaan keskusteluun, meille asennettu 2019 lopulla:

Meillä myös pumppu toiminut oikein mallikkaasti alun säätöjen jälkeen ja ainahan eka vuosi menee asetuksien optimointiin.

Palvelussa on taas toivomisen varaa: Suomessa tästä ei asentajat tiedä mitään ja BOschin tuki ei aina suostu auttamaan kuluttajia, pitäisi asioida mitään tietämättömien asentajien kanssa. Kaikki pitää itte selvittää ja asettaa. Kovilla pakkasilla oli alilämpiämistä mutta se johtui siitä että PILPin lattialämmityksen kiertovesipumppu piti laittaa täysille vakioteholle. Oletusasetukseilla meidän lattiapinta (175m2) oli liian iso tälle kiertovesipumpulle vaikka lähes passiivitalona tämä Bosch 3800 PILP taas lämpötehona on riittävä. Nyt toimii ok. Ei vaan sitäkään keksinyt kuin itse perehtymällä pumpun tehokäyriin eri asetuksilla. Varmaan joku fiksumpi asennusfirma/älykotifirma olisi osannut asetukset suoraan laittaa kohdilleen. Erityisesti lisävarusteena oleva huoneanturi vaati omaa aktiivisuutta asentaa.

Vanhaan IVT:n PILPiin nähden toimii huomattavasti tarkemmin ja säätää tarkkaan (kunhan on lisävarusteena tuleva huoneanturi), energiankulutus putosi melkein 15-20% aiemmista vuosista). Tässä myös helpompi asettaa asetusarvot (raskas talo, kevyt talo), virtausnopeus jne suoraan paneelista joten ei ole tarvinnut hinkata kulmakertoimia kuten aiemmassa IVT:n 20v sitten tehdyssä mallissa. Perusasetukset on toiminut koko vuoden ympäri.

Eli vaikka pumpussa on virallisesti "pieni" 550W kompressori on sen 1,6kW lämpöteho 90% riittävä tällaisessa matalaenergiatalossa vielä 155m2 kokoluokassa. Vastuksen on päällä vain tammi-maaliskuussa. Pumppukin huilailee välillä jo huhtikuulta alkaen ja tämä osaa myös sammuttaa kiertovesipumput. Aiempi IVT jauhoi kesät talvet vettä vaikka ei ollut lämmitystarvetta. Kovempi puhallusteho myös selkeästi ja talvella voi tiputtaa imutehoa 10-20%. Eli lopulta mutkien kautta ihan passeli kone vanha IVT PILPin tilalle ja näinkin iso talo lämpiää tolla ok kun vaan säätää kohdilleen.
 

Pegasus

Tulokas
Vanhemmilani on sama laite. Miten pääsee käsiksi laajempiin (asentaja salasana ) asetuksiin, mielestäni käyttää vähän liikaa vastuksia
 

Pekkasetä

Tulokas
Selaa menun alareunaan ja valitse ”asetukset ammattilaisille”. Salasana on kyseisen päivän päivän ja kuun numerot lisättynä yhdellä jokainen luku eli ”11.07.2022” salasana on 2218. Eli ykkönen lisää jokaiseen ekan neljään ”digittiin”
 

JoonasK

Tulokas
Tere! Mulla on ollut pumppu käytössä nyt reilun kuukauden. 4 kertaa tuona aikana antanut vikakoodia 5666 höyrystypaine liian alhainen ja 5596 puhdista ilmansuodatin. Aina tapahtunut yöllä noin 04:15. Ilmansuodatin ei kuitenkaan mielestäni ole ollut kovin pölyinen. Puhallin on ollut 57% teholla. Talo on 112m2 älvsbytalo.
Onko ideoita mistä vois johtua?
 

Espejot

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Eikös toi höyrystyspaine liian alhainen viittaa siihen että ilmasta ei saada tarpeeksi energiaa? Esim kenno jäässä kun ei tajua sulattaa koska viallinen sulatusanturi tai muuta vastaavaa... tämä siis ihan arvaus. Kierovesipumpun toimintahäiriöllä ei taida matalapinehälyä tulla. Mutta jos toi tapahtuu aina samaan aikaan yöllä niin tutkisin mitä toimintoja on mahdollista ajastaa.
 

JoonasK

Tulokas
2 ensimmäistä kertaa häiriöt tuli samaan aikaan termisen desinfioinnin kanssa. Poistin sen ajoituksen käytöstä, mutta eipä vaikuttanut. Nyt kuitenkin hälyillä oli 10pv väliä. Pumppu on kuitenkin muuten toiminut normaalisti ja lkv on ollut aina lämmintä, pattereitakin on lämmittänyt normaalisti aamuisin. En ole ainakaan löytänyt mitään mikä olisi ajoitettu tuonne aamu 4 aikoihin.
 

JoonasK

Tulokas
Tommonen 10 päivää voisi edelleen viitata desifiointiin/legionella kuumennukseen.
Sitähän ei tehdä kuin 1-2 viikon välein.
Tuossa pumpussa sen voi ajoittaa tietylle viikonpäivälle ja kellonajalle tehtäväksi kerran viikossa tai vaikka joka päivä. Automaattisen olen kuitenkin ottanut pois käytöstä. Pidän kuitenkin LKV lämpötilaa 51-59 asteessa, joten legionellaa ei pitäisi muodostua.
 

Mikki

Hyperaktiivi
Eikös legionella kuumennus aiheuta korkeapainehälyn?
Kyllä. Sen saa F750lläkin välillä legionella-ajossa. En käsitä miksei sitä tehdä vain ja ainoastaan vastuksella.

Mikäköhän aloittajan laitteen poistoilmanmäärä on 57% asetuksella.... Olisikohan IV taas kerran säädetty ABCn huoltoaseman kahvilassa?
 

JoonasK

Tulokas
Se 57% n.300 kuutiota tunnissa eli talossani ilma vaihtuu tällä hetkellä 90% tunnissa. Tarvehan on 50% tunnissa. Eli n. 30% puhaltimen teho riittäisi minimi vaihtoon joka olisi 166,5 kuutiota tunnissa. ABC huoltamoa ei lähistöltä löydy joten itse pitää päätä käyttää... Onko kommentissasi joku asia mitä haet? Onko mielestäsi ilmanvaihdonmäärä liian iso tai pieni? Ilmanvaihtohan on niin suuri ettei ainakaan energia pitäisi loppua ilmasta kesken.
 

Espejot

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Onko kommentissasi joku asia mitä haet? Onko mielestäsi ilmanvaihdonmäärä liian iso tai pieni? Ilmanvaihtohan on niin suuri ettei ainakaan energia pitäisi loppua ilmasta kesken.
Varmaan komentilla haettiin sitä että onko IV säädetty mittaamalla vai laitettu hihavakiolla sinne päin. Säätämisen hyvä puoli on että on jokin tapaista todistusaineistoa ilman liikkumisesta. Hihavakio on jotakin, ehkä alle tai yli jos sitäkään.
 

Pegasus

Tulokas
Selaa menun alareunaan ja valitse ”asetukset ammattilaisille”. Salasana on kyseisen päivän päivän ja kuun numerot lisättynä yhdellä jokainen luku eli ”11.07.2022” salasana on 2218. Eli ykkönen lisää jokaiseen ekan neljään ”digittiin”
Käväisin porukoiden luona ja en onnistunut pääsemään valikkoon. Laitoin siis eilen koodin 3019 ja ilmoitti väärästä koodista
 

pete69

Tulokas
Meillä tulevassa asunnossa tuo bossin pumppu kanssa ja mietin että onko siihen mahdollista ajaa kahta piiriä? Eli sielä vesipatterit muualla asunnossa ja mietin että poistan kh/khh patterit ja laitan vesikiertosen lattialämmityksen kyseiseen tilaan.. eli pitäis saada sinne lattiaan pienempää lämpöä kun mitä todennäköisesti pattereille menee.. ekaa kertaa tällainen laite tulossa ni kaikki tieto olis tervetullutta..?
 
Ylös Bottom