Bosch VILP ongelmia

Burt62

Tulokas
Bosch Split sisäyksikköAWE 6,9 KW ja ulkoyksikkö AWS 6 kyketty Calliduksen kattilaan.Onko sisäyksikön lämpötilasäädöllä merkitystä ,jos kattilasta säädetään huoneen lämmöt ja veden lämpötilan ?Kondessikattila -lämminvesivaraaja erikseen.,Vielä lisäksi lämpävastukset,jos poltin sammuu.
 

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
AWE säätää/ohjaa VILPin toimintaa, joten kyllä sillä on merkitystä. Miten AWE on kytketty lämmitysverkostoon, tehdäänkö sillä myös käyttövettä (3-tiventtiilillä varaajaan)?
 

Burt62

Tulokas
Tämä minun systeemi on ihan sekaisin. Toimii nyt pelkällä öljyllä. Asentajan mielestä öljyn voisi sammuttaa, mutta Bosch ilmavesilämpöpumppu nostaa vedenlämpötilan vain 53 asteeseen. Ei oikein riitä monelle suihkuttajalle. Ei ole puskurivaraajaa. Lähetin Boschille viestiä,. Tarjouksessa on Boschin 9:n KW:n ilmävesilämpöpumppu. Mutta onko tämä?Model on ODUSPLIT6 : CAPACITY ( A7/W35) on 7,0 kW ja CAPACITY (A2/W35) on 5,0 kW
 

VesA

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Ei tuosta vielä ihan ymmärtänyt miten se lämmin vesi tehdään - missä se 53 astetta on ?
 

Burt62

Tulokas
Kun öljypoltin sammutettu, Boschin sisäyksikössä lukema maximissaan 53 astetta,laskee suihkun jälkeen. Virhekoodi 5252 koko ajan. Käy pelkällä öljyllä, kun öljypoltin on kytketty. Ilmavesilämpöpumpppu käy koko ajan, kun öljypolttimen sammuttaa
 

kaihakki

Vakionaama
Miten pitkään on aloittajalla ollut ko. Boschin systeemi? Onko joskus pystynyt tuottamaan riittävän kuumaa käyttövettä tarpeeksi perheen suihkuttajille?
Yleensä tarvitaan priimausvaraaja, joka nostaa käyttöveden lämpötilan esim. 60-70 asteen paikkeille. VILPillä tehdään n. 40 asteista vettä, jonka kautta kulkee käyttövesikierukka, jolla vesi esilämmitetään.
 

Burt62

Tulokas
Bosch on kytketty öljyn rinnalle syyskuussa 2019. Lisäksi uusittiin lämminvesivaraaja (Bosch). Viime talvena ilmavesilämpöpumppu ei käynyt pakkasella ollenkaan. De Dietrichin kattila on kondensiomallia. Taitaa olla huonoyhdistelmä, Virhekoodi 5252 ihmetyttää sisäyksikössä
 

Pelus

Jäsen
Boschin ajatus, kun käytetään vilppiä öjyn kaverina, on siten että pumppu säätää lämmöt, ja tekee käyttöveden. Jos pumpun teho ei piisaa käytetään öljykattilaa lisälämmönlähteenä pumpun ohjauksesta. Lisäenergialla saadaan sitten käyttövesi niin kuumaksi kuin halutaan. Öljykattila siis putkitetaan pumppuun ja sitten pumpusta lämmitysverkostoon. Pitää vaan olla sellainen sisäyksikkö joka on tehty ulkoiselle suntatulle lisäenergialle. Kaikista noista kyllä boschin lämpömestari (boschin valtuuttama asentaja) tiettää kertoa, kuten myös boschin myynti.

Tokihan tuossa boschissa on vakiolämpötila mahdollisuus, jolla ajetaan varaajaan tasalämpöistä vettä, mutta sen toiminta edellyttää että varaajan lämpö on kylmempi kuin pumpun tuottama vakiolämpö. Eli jos kattilan lämpö pidetään öljyllä yli tuon 53 asteen, niin ei pumpulle jää enää mahdollisuuksia toimia eikä se käynnistykään. Sitten kun poltin on pois päältä yrittää pumppu pitää sen säädetyn vakiolämmön ja jos se on tuo 53 astetta, niin kovillehan pumppu joutuu ja käy koko ajan. Se miten tuo käyttövesi nyt tehdään jää minulle täysin mysteeriksi.
 

Burt62

Tulokas
Laitoin varaajan kolme sähkövastusta päälle ja sammutin öljypolttimen kesäajaksi. Koodi 5252 on vielä selvittämättä. Mille säädölle Effekt-säädin säädetään?
 

msr

Aktiivinen jäsen
5252: Warning when the heat carrier delta >13K in heating mode, or >7K in cooling mode.
-Bad circulation in the heating carrier/heating system.
-Check adjustment valves/thermostats for heating system.
 

Burt62

Tulokas
Vilpin suodatin puhdistettu monta kertaa. Useampi Boschin mies käynyt katsomassa. 5252 herjannut alusta lähtien. Bosch selvitellee.
 

VesA

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Vilpin suodatin puhdistettu monta kertaa. Useampi Boschin mies käynyt katsomassa. 5252 herjannut alusta lähtien. Bosch selvitellee.
Eiköhän se öljypoltin vaan hämmennä laiteparkaa - öljyn aiheuttama lisälämpö näyttää antureissa samalta kuin 'Bad circulation in the heating system'. Tuo kuulostaa siltä että laite on heti alunperin asennettu jotenkin hassusti jos sen kuitenkin pitäisi osata toimia polttimen kanssa.
 

Burt62

Tulokas
Juuri niin hassusti. Alasta en paljoa tiedä. Lämminvesivaraajan vastukset pitävät ainakin veden lämpimänä. Tietääkö joku lämmionvesivaraajan vastuksien Effekt-säätimen toiminnasta. Kuinka isolla se saa olla , jotta VILP pelaa?. Mahdollisesti pitää vain testailla
 

kaihakki

Vakionaama
Piirtäisit nyt vaan systeemin kytkentäkaavion, niin saisit nopeasti apuja ongelmaan.
Bosch VILP on melko varmasti täysin kunnossa. Mutta käyttöproseduuri on pahasti pielessä.
 
  • Tykkää
Reactions: msr

kaihakki

Vakionaama
Hankalaa on ymmärtää systeemisi toimintaa ilman kytkentäkaaviota. Tuossa sisäyksikössä on 9 kw vastus, jonka teho riittää kovillakin pakkasilla talosi lämmittämiseen (patteri vai lattialämpö?). Elikkä öljysysteemi olisi parasta ottaa pois käytöstä kokonaan ja jättää varasysteemiksi. VILPillä ei kannata yleensä tehdä kovin kuumaa vettä. n. 40 astetta enintään. Mieluummin alle. COP-luku romahtaa nopeasti, kun lämpötila nousee. N. 40 asteinen vesi riittää yleensä menoveden lämpötilaksi patteriverkostoon /lattialämpöön.
Mutta jossain pitää olla varaaja kuuman käyttöveden varastoimiseen. Yleensä laitetaan esim. 100 litran priimausvaraaja, johon otetaan esilämmitetty vesi VILPIstä ja joka lämmitetään omalla vastuksellaan jatkuvasti ja pidetään esim. 60 -70 asteen paikkeilla.
 

Pelus

Jäsen
Tuossa sisäyksikössä on 9 kw vastus, jonka teho riittää kovillakin pakkasilla talosi lämmittämiseen
Tuossa ei välttämättä ole, riippuu mikä lisäenergiamuoto on ostovaiheessa valittu. Käyttövettä vartenhan oli aloittajalle uusittu Boschin käyttövesivaraaja. Kyllä se kytkentäkaavio olisi hyvä edes jonkinmoisena saada. Lähdet vaikka piirtämällä neliöitä kuvaamaan laitteita, lähdet sitten piirtämään putkea vaikka lämpöpumpusta, minne menee ja mistä tulee paluu, sama kattilalle ja varaajalle, jos putkistossa on venttiileitä merkkaa myös ne vaikka laatikolla ensialkuun.
 
Ylös Bottom