Bosch Vilpit kokemuksia

maukka89

Jäsen
Ihmeen vähän ainakin täällä puhutaan Bosch Vilpeistä, olisi mukava kuulla käyttökokemuksia kun tässä pähkäilen Niben,Mitsun tai Bosch välillä.
 

VesA

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Ihmeen vähän ainakin täällä puhutaan Bosch Vilpeistä, olisi mukava kuulla käyttökokemuksia kun tässä pähkäilen Niben,Mitsun tai Bosch välillä.

Ei niitä ole myyty - kuin lähinnä IVT:nä. Bosch päätti vasta melko äskettäin vaihtaa ivt-tarran kokonaan Boschiksi. IVT:llä oli näille aktiivinen myyntiverkosto: mm Sulpun johtohahmo joka oli IVT-kaupassa töissä poseerasi aina huolellisesti IVT-pakun edessä kaikissa 'lämpöpumppu-uutisissa', Boschin tarralla oli heikommin näkyvyyttä eikä minkäänlaista mainetta, ei Bosch ole näitä koskaan itse tehnyt. Eli katsoo vaan sieltä IVT-osastosta, siitä pajasta ne edelleen tulevat - Bosch osti putiikin mutta piti pitkään IVT-tarraa. Nämä vehkeet sentään ovat IVT:tä ja Ruotsista, mutta Boschin tarralla myytävät ILPit ovat kaukoidästä: tarrattuja Sharppeja.
 

Pelus

Jäsen
No täällä yksi käyttäjä. Valintavaiheessa myös minulla oli erittäin painavana tekijänä takuun pituus, mutta myös tekniset ominaisuudet. Kovasti houkutti COP-arvo(7/35) - 40% 5,09 ja SCOP 4,9 sekä tuo lämmitys tuonne -20 asteeseen saakka. Mainoksista huumaantuneena ja kuvitelmissani että iso talo, varmaan pitää minkä lupaa ajatuksella lokakuussa sitten laitettiin tuollainen Compress 7000i AW-9 kW AWE- sisäyksiköllä ja 100l työvaraajalla sekä 185 litran käyttövesivaraajalla. Kyseessä siis Ruotsissa kasattu vesikone eli monoblock. Kone on asennettuna pieneen rintsikkaan patteriverkostolla, kokonaan korvaamaan öljylämmityksen. Kovasti nyt ensialkuun näyttää siltä että teknisten tietojen laatija on optimistin päivänä syntynyt. Olisi pitänyt etukäteen lukea rivienvälistä. Kannattavuuslaskennasta (valmistajan toimittama) kun takaperin laskee saadaan laskennassa käytetyksi SCOP arvoksi vain 2,83, toki tuo sisältää käyttöveden valmistuksen kahdelle henkilölle, mutta liekö sillä vaikutus SCOP:iin niin suuri kuitenkaan. Tuonhan aika näyttää.

Koneesta saatava käyttötilasto on mitätöntä. Kertoo vain kumulatiivisen luovutetun energian kokonaismäärän, lämmitykseen ja käyttöveteen menneen energiamäärän sekä niiden tekemiseen kuluneen sähkön määrän. Kaikki tiedot laskennallisia, eivät perustu mittaukseen. Ulos et tietoja saa muuten kuin näytöltä kopsimalla.

Muuten kyllä toiminut tauotta, mutta kerran on sulatusvesi jäätynyt kikkareeksi puhallintunneliin, joka on kovin pienellä välyksellä siipeen, ja jäädyttänyt puhaltimen siiven kiinni. Seurauksena vikakoodeja näyttö kaupalla, ja tietenkin koneen jumittaminen. Eduksi asialle oli että satuinpa olemaan kotosalla ja huomasin koneen vikatilan, eipä tuo siinä vikatilassa ollut lisälämmityksen vastuksiakaan ymmärtänyt päälle laittaa. Odotti vain apaattisena vikatilan kuittausta. Mobiilisovellus, josta pitäisi kyllä tulla push-viestinä hälytykset, ei reagoinut vaivaan millään lailla, muutenkin sovelluksen(kin) laadusta jää vähintään vareenotettava epäily.

Niin ja jostakin syystä, jota merkin huoltokaan ei ole minulle suostunut selventämään ainakaan toistaiseksi, heitti kone pyyhkeen kehään ja lopetti lämmittämisen ja vaihtoi vastuskäyttöön, vaikka pakkasta ei ollut kuin -16,5°C menoveden lämpötilalla 42°C luettuna koneen omasta näytöstä.

Vielä tässä vaiheessa on mahdotonta sanoa oliko ostos hyvä vai ei, mutta jos aloittaisin vaihto-operaation uudelleen tutkisin kyllä tarkemmin Niben keksintöjä.
 
Ylös Bottom