ComfortZone ex50, pari kysymystä

teeär

Tulokas
  • Keskustelun aloittaja
  • #1
Hei lämmön pumppaajat!

ComfortZonesta ei kovin paljon täällä näytä keskustelua löytyvän, mutta ajattelinpa silti kysäistä paria asiaa jos täällä olisi kohtalotovereita. Eli 6v vanha paritalo n 120m2, jossa ComfortZone ex50 poistoilmalämpöpumppu ja T12 tuloilmayksikkö.

Laite ja lämmitys talossa toimivat hyvin, sähkönkulutus on aisoissa ja pakkasillakin on pärjännyt nyt 3 vuotta hienosti.

Yksi asia kummastuttaa: pumpun kannen alta löytyvä verkoston paine -mittari näyttää 0aa? Vaikka siis lattiassa vesi kiertää ja lattia lämpiää mukavasti, mielestäni kaikissa huoneissa. Liitteenä kuva mittarista. verkostonpaine0.jpg

Itse en todellakaan ole LVI-asiantuntija... mutta onkohan tuossa mittari rikki vai mistä muusta voisi olla kyse?

Lisäksi laite antaa välillä SD-muistikorttivika ilmoa, onko kenelläkään kokemusta voisiko tuohon vain vaihtaa kortin? SD-kortti löytyy näyttöpaneelista ja sen saa ihan helposti kyllä vaihdettua...
 

pjr

Aktiivinen jäsen
En oikein usko, että mittari olis hajalla. Kokeile kääntää tuosta päällä olevasta ylivuoto-venttiilistä. Jos sieltä tulee vettä paineella on verkossakin painetta ja mittari voi ollakkin rikki. Tuo painehan sitten vaihtelee lämmitysveden lämmön mukana. Kuumempi vesi -> suurempi paine. Paisunta-astia voisi olla toinen tarkastamisen arvoinen asia.

Äkkiseltään tulisi mieleen, että kierrosta on ilma poistunu esim. automaatti-ilmaimen kautta ajan kanssa joka taas aiheuttanut paineen tippumisen nollaan saakka.

Siellä pitäs olla jossain kohtaa "tupla"-hana. Laske ko. hanasta vettää lämmitysverkkoon ja nosta näin verkon paine n. 0.4 bar kohdalle(tai ~0.9bar jos 2krs talo. En saa tuosta kuvasta selvää missä kohtaa punainen neula on) ja seuraa viikon verran lähteekö laskemaan. Jos lähtee -> vuoto lämmityspiirissä.
 

teeär

Tulokas
  • Keskustelun aloittaja
  • #3
Kiitos paljon vastauksesta. Täytyy tutkia asiaa. SD-kortti -ongelma muuten ratkesi vaan vaihtamalla kortti. Vanhat tilastot toki hävisi mutta nyt tallettuu taas tilastot ja ei tule enää siitä virhettä.
 

teeär

Tulokas
  • Keskustelun aloittaja
  • #4
Punainen neula on 2 barissa. Sain nostettua verkon paineen 0.9bariin, eli se mittari ei ole rikki. Seuraillaan nyt miten se paine pysyy. Jännähän tässä on se että tuo mittari on ollut tuossa 0ssa ainakin vuoden, ja mielestäni lämmitys on toiminut kuitenkin moitteetta kaikissa huoneissa.
 

kurre orava

´pitkähän on pilalla, lyhyttä on helppo jatkaa...´
Kyseessä ilmeisesti 1 taso ratkaisu lattialämmityksellä?

Sen verran vissiin ollut vielä vettä lattian ja kiertovesipumpun yläpuolella että tuo vesipatsas on toiminut ikään kun avopaisuntana vaikka varsinaista ylipainetta ei ole enää aikoihin ollut. Saattaa se noinkin toimia, paineettomanakin jos piirit ovat aikoinaan hyvin ilmattuja eikä järjestelmään pääse mistään uutta ilmaa.
 

teeär

Tulokas
  • Keskustelun aloittaja
  • #6
Itseasiassa talossa on 2 kerrosta, ja kyllä lattialämmityksellä.

Mietin juuri mitenhän tuo on tosiaan voinut toimia, vaihtoehtona on tietty että en ole tuota mittaria kovin usein katsonut, ja siellä on voinut vaikka viime talvena ollakin painetta kun vesi tarpeeksi lämmintä, koska yläkerran makkareissa ei kyllä palellut vaikka pakkasta oli kovastikin.. toki kyllähän se lämpö nousee alhaalta ylöspäin.. Ja ainakin se on varma että alakerrassa vesi on kiertänyt koska kivilattiasta huomaa heti jos ei se lämpiä. No joka tapauksessa nyt verkostossa on painetta, ja ainakin vuorokauden pysyny siinä mihin asetin paineen.

Nyt kun kerran keskustelu on virinnyt niin miltä tällaiset arvot vaikuttaa? (lähinnä toi menovesi vs. paluuvesi), lämpötila ulkona n. 0C:

Menovesi 32.1C
Paluuvesi 29C
Huonelämpö 22.7C
Kuumakaasu 63.8C
Vaihdin ulos 34.1C
Höyrystin sisään -15.0C
Jäteilma -15.8C

Pumpulta pyydetty 22.2C lämpötilaa, kaikki huoneet 22.2C - 23.2C haarukassa.
 
Ylös Bottom