CTC Ecoair 520 M asennuskuvia

  • Keskustelun aloittaja
  • #1
Tässäpä kuvia omasta projektistani, joka alkaa olla voiton puolella. Asennukset on tehty itse, pääasiassa kierrätysmateriaalilla.
Kyseessä on siis vesiulkona mallinen vesi-ilmalämpöpumppu (CTC Ecoair 520 M), joka on kytketty suoraan öljykattilaan. Vesi otetaan koneelle kattilan paisuntayhteestä ja palautetaan lämmenneenä kiehuntayhteestä sisään kattilalta lämmityskiertoon lähtevän putken haaraan. Latauskierron vedestä osa menee suoraan kiertoon ja ylimäärä latautuu kattilaan.
 

Liitteet

kurre orava

´pitkähän on pilalla, lyhyttä on helppo jatkaa...´
Vs: CTC Ecoair 520 M asennuskuvia

Kellarinlämmittäjä sanoi:
Tässäpä kuvia omasta projektistani, joka alkaa olla voiton puolella. Asennukset on tehty itse, pääasiassa kierrätysmateriaalilla.
Kyseessä on siis vesiulkona mallinen vesi-ilmalämpöpumppu (CTC Ecoair 520 M), joka on kytketty suoraan öljykattilaan. Vesi otetaan koneelle kattilan paisuntayhteestä ja palautetaan lämmenneenä kiehuntayhteestä sisään.
Ihan puhtaasti mielenkiinnosta ja uteliaisuudesta, minkä kokoisia nuo ko yhteet ovat?

Oliko sinulla virtausmittaria piirissä mikä näyttäisi minkä verran siinä tuota vettä liikkuu?

Hiukan on omaa lehmää ojassa sikäli et oma lämpöpumppu on varaajassa kiinni 3/4" yhteillä, tuollaiset kun olivat siinä sopivasti vapaina. Muu putkitus on sit 28mm kuparia ja aina joskus on mietityttänyt minkä verran nuo ko yhteet mahtavat kuristaa? Tein vielä aikanaan tyhmästi sikäli et laitoin yhteisiin 3/4" ysikymppiset käyrät ja samankokoiset sulut ennen kun siirryin kupariin. Jos olisi silloin ollut ajatus mukana niin olisi laittanut heti varaajan yhteestä laajennus 3/4"-1" ja vasta sen jälkeen käyrät ja venttiilit. No, jälkiviisaus on toki paras viisaus.

Kysymys lienee omalta osaltani lähinnä akateeminen, nykyisellään tuossa kiertää vesi keskimäärin 1,6m3/h mikä riittää tuolle omalle vilpille mainiosti. Yhteitä enemmän taitavat jarruttaa piirissä oleva pollucom sekä loggerin tarvitsema erillinen virtausmittari.

Mutta noin yleensä kiinnostuksen kannalta.
 
  • Keskustelun aloittaja
  • #3
Vs: CTC Ecoair 520 M asennuskuvia

Putket ovat Ø28 mm kuparia ja kaikki muut osat ovat 1" putkikierremittaisia. Vain tuon paisarin ulostulo on jostain syystä 1 1/4" mutta se nyt ei tähän liity. Jos ne sinun 3/4" osat ovat peräkkäin ja virtaus suoraan, ei se niin paha kuin jos ne vuorottelevat suuremman kanssa.

Tässä on kyllä sellainen ominaisuus tässäkin, että pumpulle menevän veden lämpö alkaa nousta heti kun se lähtee käyntiin. Eli tuo latauskierto jotenkin sekoittaa öljykattilan pohjamutia myöten. Jos tuo nyt alkaa tuntua ongelmalta, täytyy laittaa yhteestä sisälle esim. Ø28 mm putki, jossa on reikiä sivusuunnassa niin että virtaus hajaantuu eikä se puhalla suoraa suihkuvirtausta pohjaan saakka.

Edit: Ei ole virtausmittaria minkäänlaista.
 

MrNorton

Jäsen
Vs: CTC Ecoair 520 M asennuskuvia

Hei,mitä tuli projektille hintaa,minkä tehoinen kompressori?.
Onko svenski laite,oletko tyytyväinen merkkiin?.
 
  • Keskustelun aloittaja
  • #5
Vs: CTC Ecoair 520 M asennuskuvia

Noin kahdekasan ja puoli tuhatta tuli hintaa. Kompressorin sähkötehoksi CTC ilmoittaa minimissään 0,9 kW ja maksimissaan 3,9 kW. Nuo ovat ilmeisesti vähän suuntaa antavia ja riippuvat olosuhteista. Ruotsissa Ljungbyssä tehty.

Tässä on aiheesta lisää ja kuinka se on asennettu.
http://lampopumput.info/foorumi/index.php?topic=24381.0

ja valmistajan esite
http://www.ctclampo.fi/product/ctc-ecoair-520m-fi/

Tyytyväisyys sikäli hyvä, että verrattuna ILP lämmitykseen on todella mukavaa, kun lattiat lämpenee eikä ole puhaltavaa sisäyksikköä. Toimivuudesta kylmissä olosuhteissa ei ole vielä kokemusta, mutta näin koleilla syyssäillä vetelee vielä kevyesti ja hyvällä COPilla. Ulkoyksikkö vaikuttaa kohtuullisen hiljaiselta ja sisäyksikköä näissä ei ole.

Tässä vielä joitakin otoksia itse koneesta.
 

Liitteet

Ylös Bottom