CTC EcoAir

jannu93

Jäsen
  • Keskustelun aloittaja
  • #1
Laitan tähän puolen vuoden ajalta omia kokemuksia, kun ei paljoa ole tänne kommentteja kertynyt laitteesta. Allekirjoituksesta selviää kohde ja laitteisto. Neljän henkilön talous kysymyksessä.

Itse valitsin uudiskohteeseen laitteen kompaktisuuden ja lämmityskierron soveltuvuuden takia. Soveltuvuudella tarkoitan, että varaajasta otetaan lämmityspiiriin vesi ja pumppu lämmittää varaajaa. Vaihtoehtoisilla kilpailijoilla (IVT ja Nibe) Lämmityspiirin vesi kiertää pumpun kautta, jolloin kesä käytössä katkokäynti olisi ollut huomattavaa ja olisi käytännössä vaatinut puskurivaraajan.

Kompaktisuutta puolustaa ulkoyksikön sisältämä lämmönvaihdin (Löytyy tietysti myös IVT:ltä ja Nibeltä), tällöin sisäyksikkö on sitten pelkkä varaaja, joka sisältää ohjauslogiikan ja shunttiventtiilin lämmityspiirille. Lämmin vesi tulee kampakuparikierrukan läpi esilämmiten varaajan ala-osassa ja "tulistuen" yläosassa.
Lämpöpumppu lämmittää varaajan ala- ja yläosaa tarpeen mukaan.

Kesä kuukaudet pumppu kävi alle kaksi tuntia vuorokaudessa. Kesä aikaan khh, s, ph, (12m2) lattiapiiriin meni 28 asteista menovettä. Pumpun sähköverkosta ottama teho on n. 2kW. Joten vuorokauden kulutus käyttövedelle ja lämmitykselle oli n.4kWh/vrk .

Vuoden loppukuukaudet taloudessa mentiin n.600-800kWh kokonais kuukausikulutuksella. Tammikuun pakkaset kiristyivät ja -15 asteen pakkasessa pumppu kävi jo kokoajan menoveden pyynnin ollessa 38astetta. Tästä edelleen pakkasen ollessa 20 asteen tienoilla pumppu tarvitsi 0.9kW vastus apua pitääkseen menoveden pyydetyssä 40asteessa. Tämän vastus avustuksen lämmittämän veden järjestelmä ottaa varaajan yläosasta shunttiventtiilin avautuessa enemmän. Yli 22 asteen pakkasilla pumppu pysähtyi ja 6kW vastukset aloittivat työnsä myös varaajan alaosassa. 30 asteen pakkasessa varaajan alaosan 6kW vastukset olivat päällä tauotta, pyynnin olleessa 40astetta (olen rajoittanut lattiapiiriin menevän veden 40asteeseen parketin takia) ja paluun ollessa tällöin n.34 astetta. Tammikuun kulutus on näillä näkymin menossa hiukan yli 2000kWh. Riippuen nyt yli 22 asteen pakkaspäivien lukumääristä.

Lämminvesi suihkuun kesäkeleillä riitti loistavasti ilman erillistä veden lämpötilan nostoa tai vastuksia. Varaajan alaosa oli 35astetta ja yläosa 53astetta. Kun kelit viilenivät pumpun lämmöntuotto tippui ja lämmön tarve lisääntyi, niin ennen suihkussa käyntiä (4hlö) on pitänyt laittaa lisäkäyttövesi-toiminto päälle järjestelmästä. Tällöin järjestelmä pyrkii nostamaan alasäiliön 60asteeseen pumpun avulla ja yläsäiliön 53asteeseen vastusten avulla. Käytännössähän se ei tuota alasäiliötä saa pumpulla nostettua ihan hetkessä 60asteeseen, mutta nostaa kuitenkin tarvittavat asteet suihkua varten. Tietysti kovemmilla pakkasilla (15-22astetta) alasäiliön lämpötila ei nouse 37astetta suuremmaksi, koska pumppu käy jatkuvasti ja yläosan vastukset auttavat jo lämmityksessäkin. Tällöin suihkussa käyntiä edistävät yläsäiliön tarvittavat 9kW vastukset.

Puuta on poltettu leivinuunissa ja puukiukaassa vajaat 3m3 puolenvuoden aikana. Leivinuunilla on saatu 40m2 olohuone/keittiö tila mukavan lämpöiseksi. Olohuone/keittiö alueella ei ole lattialämmitys päällä keskialueelta. Ainoastaan reunakierto on päällä seinän vierestä.

Kommentteja kuuntelisin mielelläni muilta EcoAirin omistavilta ja miksei muiltakin VILPIN omistajilta.
 

ekomies

Pakkastalvea odotellessa...
Vs: CTC EcoAir

Missäspäin Suomea noin suunnilleen kohde on? Entäpä laitteen sulatusvälit? Meneekö huurtumisen/ilmankosteuden mukaan? Mulla tuossa Fujitsussa on kans -22 C sellainen raja että laite käy sulattelee tiheään, vaikka huurtumisen puolesta ei ole tarvetta. Muuten menee nyt pakkasilla n. 3,5 tunnin välillä ja lämmittää lattiat ja osin käyttövettä.
 

jannu93

Jäsen
  • Keskustelun aloittaja
  • #3
Vs: CTC EcoAir

Lisäsin allekirjoitukseen sijainnin.

Mielestäni sulattelee 0 tienoilla aika tiheästi, kun taas -20asteen pakkasessa sulatusvälit ovat todella pitkiä. Järjestelmästä ei näe sulatuskertoja. Meinasin hommata dalaloggerin jolla voisi lämpötiloja kerätä ulkoyksikön tulovedestä. Tästä tiedosta näkisi sulatukset lämpötilan pudotuksena. Tuohon käyttökokemuksiin voisin vielä lisätä, että järjestelmä on kokoajan ollut taloudellisuus moodissa, jolloin ei nosta varaajan lämpöä kovin korkeaksi. Käytännössä tarkoittaa 5 asteen verran ylemmäksi, kuin pyynti lattiaan.

Olisi mukava kuulla tämän kokoisten (alle 150m2) talojen kulutuksista. Ei tahdo mikään ekotalo tälläinen pelkällä hirrellä rakennettu talo olla. Jos oikein olen ymmärtänyt niin hirren U-arvo on 0,53 ja tämä tarkoittanee alle 100mm villan eristyskykyä (paremmin asiaan perehtyneet korjatkoon jos olen väärässä).
 

Zenit36

Tulokas
Vs: CTC EcoAir

Tähänastiset kokemukset eivät juuri mairittele. Loppuvuoden 2015 sähkönkulutus (loka-joulukuu) about 2500kWh/kk ja tämä vielä rakennusaikana. Jouluksi kotiin ja sama meno jatkuu, huiput 7.1. 224kWh / lämpötila -26C Carunan seurannasta. Puolessa kuussa jo paukkuu 2000kWh rikki. Talopaketin toimittajalta kyselty lukemien johdosta, toistaiseksi hiljaista. EcoZenith hälyttelee anturin matalapaineesta ja on sitä tehnyt jo reilusti ennen pakkaskelejä. Voisikohan vaikuttaa lukemiin?

AP, jos jaksat niin laitatko EcoZenithin asetuksista vähän lisätietoa niin voisi verrata onko jotain ihan perseellään.
 

jannu93

Jäsen
  • Keskustelun aloittaja
  • #5
Vs: CTC EcoAir

Teillä aivan selkeästi lämmittää vastuksilla aika paljon. Ulkoyksikkö ottaa kuukaudessa 2kW x 24h x 31pv = 1488kWh karkeasti laskettuna. Vaikka siis kävisi kokoajan. Kannattaa tarkistaa asetuksista sähkövastus valikko.

Tälläiset asetukset meillä :

Sähkövastus 40
Sähkövastus huippu 53
Sähkövastus lisä LKV 53
Sähkövastus Max kW 5.5
Alatankki 30
Alatankki kW 6
Suuntiin viive 240

Nyt kovalla (yli 22) pakkasella sähkön kulutukseen ei oikein mikään asetus vaikuta. Huonelämpötila ja lämmitettävät neliöt :)

Tuosta anturihälytyksestä en osaa mitään sanoa. Katsotko käyttötiedoista kuinka paljon kompressorilla on käyttötunteja tullut? Olisi kiva kuulla minkälainen käyttöaste sillä on. Milloin järjestelmä käynnistetty?
 

Zenit36

Tulokas
Vs: CTC EcoAir

Vika sieltä löytyi ja CTC:n kaveri kävi vaihtamassa jonkun piuhan tänään, kuulemma aika tyypillinen vikakeissi. Eli lähes laitteiden asentamisesta (4,5kk) lähtien ollaan menty pelkillä vastuksilla, koska jos hälytystä ei manuaalisesti kuittaa niin pumppukaan ei toimi. Ei se ihme, että kulutuskin (7200kWh) oli aika huimaa.. Sähkölaskuihin ei raksa-aikana vaan niin kiinnittänyt huomiota, kun rakennuslämmittimet yms muut vermeet jauhoivat omaa osuuttaan.

Käytännön kokemuksia itse pumpusta pääsee siis kertoilemaan vasta jonkin ajan kuluttua :)
 

jannu93

Jäsen
  • Keskustelun aloittaja
  • #7
Vs: CTC EcoAir

Hieno homma, että vika löytyi. Laita sitten tänne viestiä, kun kokemusta on kertynyt laitteen kulutuksesta ja toiminnasta.

Kyllä vähän korpeaa tällaiset hirmu pakkaset, nyt mittarissa -33 ja varmaan aamua kohti vielä kiristyy. Täytyy energiasäästöt ottaa sitten leudosta loppu talvesta ;D
 

rema

Aktiivinen jäsen
Vs: CTC EcoAir

Uusimmassa laitteessa EcoAir 420, meillä on ollut harmia siitä, että laite on käynnistynyt -15 C-asteessa sen jälkeen kun se on saavuttanut -22 C-ast. ja pysähtynyt. Vanhemmat EcoAir:t 2 kpl ovat käynnistyneet heti kun astusarvot antavat käskyn, ei mitään odotelua paitsi jos on pysähtynyt kuumakaasu rajaan n. 118 C-ast. odotusaika tåssä tapauksessa 10 min.

EcoAir 420 on käynnistettävissä, ulkona olevaa anturia käsin lämmittämällä, mutta kuka on tätä tekemässä, eli pitäisi ohjemaa muuttaa tai anturia/ virityksiä. Anturi on ulkoyksikön takana( pieni tappi).
 

jannu93

Jäsen
  • Keskustelun aloittaja
  • #9
Vs: CTC EcoAir

Nyt kokemuksia kertynyt lisää.
Tammikuun kulutus meni yli 2000kWh jonkin verran.
Helmikuu oli leuto ja päästiin todella hyvällä hyötysuhteella. Puuta tuli myös poltettua pari kertaa viikossa.

Maaliskuussa leivinuunia lämmitetty vain 2 pesällistä ja on nyt myös ollut koko 127m2 lattialämmitys käytössä. Kulutus meni maaliskuussa vähän suuremmaksi kuin Helmikuussa. Maaliskuu oli hiukan kylmempi myös. ( http://ilmatieteenlaitos.fi/lammitystarveluvut )

2015 Elokuu 462kWh (pumppu kytkemättä 1.5 vk ajan)
2015 Syyskuu 358kWh
2015 Lokakuu 559kWh
2015 Marraskuu 657kWh
2015 Joulukuu 861kWh
2016 Tammikuu 2383kWh
2016 Helmikuu 828kWh
2016 Maaliskuu 834kWh
Yhteensä 8kk 6942kWh

Nyt kokonaisuss näyttää siltä, että kun vuosi tulee elokuun alussa täyteen, päästään alle 9000kWh kokonais kulutuksella.
300kWh/kk kulutuksella uskon kesäkuukaudet (kesä-, heinä-, elokuu) selviävän.

Laittelen taas kokemuksia lisää, kun kesä koittaa.
 

Zenit36

Tulokas
Vs: CTC EcoAir

Tässä myös meidän lukemia. Pumppu saatiin lopullisesti kuntoon vasta 25. maaliskuuta lukuisten säätöjen jälkeen. Juurisyy olikin vikaantunut imukaasuanturi. Tammi-maaliskuun lukemat ovat siis aika vertailukelvottomia, pumppu kun toimi on-off meiningillä muutenkin kuin paukkupakkasilla.

2016 Tammikuu 3088kWh <---- Ei perkl.....
2016 Helmikuu 1492kWh
2016 Maaliskuu 1444kWh
2016 Huhtikuu 1099Kwh
2016 Toukukuun 1.ja 2.päivä kulutus about 20kWh

Mielenkiitoista seurata miten edetään ja kuulla vertailutuloksia :)
 

jannu93

Jäsen
Vs: CTC EcoAi

Kesä koitti ja nyt parin kevät kuukauden lukemat selvillä.

2016 huhtikuu 557kWh
2016 toukokuu 304kWh

Huhtikuussa ei lämmitetty leivinuunia ollenkaan. Saunottiin puusaunassa maksimissaan kaksi kertaa viikossa. Toukokuun alussa lämmitys pois kaikista muista tiloista paitsi sauna, pesuhuone ja kodinhoitohuone n.17m2.

Sisälämpötila vaihteli toukokuussa 20-24 asteen välillä eli parina päivänä oli vähän viileän tuntuista. Tontille paistaa aurinko koko päivän, joten sen lämpövaikutus on suuri.
 

jannu93

Jäsen
Vs: CTC EcoAir

Nyt vuosi täynnä pumpulla.
Kesän lukemat muodostuivat seuraaviksi:

2016 Kesäkuu 289kWh
2016 Heinäkuu 272kWh
2016 Elokuu 294kWh

Vuosi 1.9.2015-31.8.2016 8200kWh

Tässä vielä pylväät koko vuodelta. Täytyy ensi talvena leikata tuo huippupiikki matalaksi leivinuunilla, hellalla ja puukiukaalla. ;DVielä talven kylmyyslukemat näkyville :cool:

 

Hetkonen

Jäsen
Vs: CTC EcoAir

Tervehdys, täällä on joku muukin modernissa hirsitalossa asuva - hienoa! Itselläni on viime vuoden aikana pystytetty 137m2 lamellihirsitalo (270 paksua) ja 60m2 autotalli. Hirsitaloni lämpenee Mitsubishin SW75 IVLP:llä. Autotalli on suoralla sähköllä, talvella +5 - +10 lämmöissä. Ollaan asuttu tammikuusta alkaen ja sähköä oli kulunut tammi-elokuu aikana 8400kwh. Talo sijaitsee Länsi-Uudellamaalla. Puuta ei ole poltettu, koska tulisija jäi viimeiseksi hommattavaksi. :)
 
Vs: CTC EcoAir

rema sanoi:
EcoAir 420 on käynnistettävissä, ulkona olevaa anturia käsin lämmittämällä, mutta kuka on tätä tekemässä, eli pitäisi ohjemaa muuttaa tai anturia/ virityksiä. Anturi on ulkoyksikön takana( pieni tappi).
520 M:ssä on ilmeisesti samanlainen peilikirkas tappi. Voisikohan tuon laittaa jotenkin niin, että esim. aurinko tai pakkasella lumesta heijastuva valo sitä hiukan lämmittäisi. Paljonhan sitä ei tarvitsisi lämmittää. Jos kiiltävän tapin päälle laittaisi vaikka tiiviin mustan hylsyn, se lämpenisi kirkkaassa päivän valossa jokusen asteen, vaikka aurinko ei siihen suoraan paistasi. Mahtaisikohan tuo kuinka tehdä hallaa koneen säädöille, jos kone käynnistyisi ja ilman lämpötila olisi muutaman asteen mitattua alhaisempi?
 

rema

Aktiivinen jäsen
Vs: CTC EcoAir

Olen pyytänyt maahantuojan toimitusjohtajalta korjausta ohjelmaan, hän lupasi ottaa yhteyden valmistajan henkilöihin, jotka voivat korjata ohjelman.
 
Vs: CTC EcoAir

Voisivatkohan tehdä 5 ohjelman kanssa loppuun saakka. Ei nyt ole mikään suuri ongelma, mutta varaajalämmityksen ajastin ei kuulema ole aktiivinen eli puskurivaraajan lämpötilaa ei voi ajaa ajastimella vaikka valikoiden perusteella noin äkkiä voisi luulla. Olisihan tuota voinut ainakin kokeilla.
 

rema

Aktiivinen jäsen
Vs: CTC EcoAir

rema sanoi:
Olen pyytänyt maahantuojan toimitusjohtajalta korjausta ohjelmaan, hän lupasi ottaa yhteyden valmistajan henkilöihin, jotka voivat korjata ohjelman.
Ongelma: Kun on pysähtynyt -22 C-ast:n, niin käynnistys vasta kun ilma on lämmennyt -15 C ast:n
Tehtaalta on vastattu, eivät muuta ohjelmaa. Meillä on ongelma, joka pitää ratkaista, tammikuu 2016 kolme viikkoa ,kovaa pakkasta, vanhat IVLP:t 2 MWhkpl lämmittivät uusi oli pois pelistä ja me menetettiin n. 5 MWh energiaa ja se oli tehtävä öljyllä.

Menetys laskelma: COP 2 energia 5 MWh* 2 = 10 MWh. Öljyllä 10 MWh n. 1100 L, jos olisi uusin IVLP käynyt olisi energia saatu n. 5 MWh:lla, eli todellinen meneys oli n. 6 MWh jos lasketaan Öljyn lämpöarvolla.
 
Vs: CTC EcoAir

Lohdutuksena ongelmaan, että jos kone kävisi, sen COP olisi ehkä hädin tuskin kaksi. Öljyn ja sähkön hintasuhteilla "COP" on noin 1,3. Kone on pakkasella kovassa rääkissä ja se kestää varmasti paljon pidempään, jos saa vetää lonkkaa nuo pakkaspäivät. Huomattava osa tuosta tappiosta säästyy laitekuluina. Pakkaselle sille sähköllekin on usein monta muuta ottajaa, jotka ovat valmiita maksaman siitä enemmän kuin oma öljyn hintasi.

Jos ohjelmaa ei voi huijata, täytyy huijata joko anturia tai säätä. Kysehän on NTC vastuselementistä. Johto poikki ja rinnan kellokytkimellä kytkeytyvä pieni apuvastus, joka saa mittarin näyttämään puolen tunnin ajan lämpimämpää. Saman voisi hoitaa myös laittamalla hehkulampun auton lämmitysajastimella päälle "sopivan" matkan päähan anturista vaikka aamukymmenestä yhteentoista. Kirkkaalla päivällä se anturi lämpenisi itsestään, jos se olisi musta eikä peilikirkas. Ulkoanturin vastus lienee NTC 22kΩ. -20 °C:ssa 181 kΩ ja -15 °C:ssa 139 kΩ eli jos kytket siihen 20 asteen pakkasella 600 kΩ vastuksen rinnan niin mittari näyttää -15 °C.

Kannattaa myös muistaa, että valmistaja saattaa sanoutua irti takuista, jos rääkkäät konetta kovemmassa pakkasessa kuin he ovat luvanneet.
 

VesA

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Vs: CTC EcoAir

Kellarinlämmittäjä sanoi:
Kannattaa myös muistaa, että valmistaja saattaa sanoutua irti takuista, jos rääkkäät konetta kovemmassa pakkasessa kuin he ovat luvanneet.
Tässäpä onkin pohtimista. Myös erinäisiin ILPpeihin on myöhemmissä softaversioissa tullut uusia, konservatiivisempia pakkasrajoja. Voi olla että CTC on joutunut korjaamaan luvattoman monta pakkasessa rääkättyä konetta ja siksi uusissa malleissa on uudet rajat.
 

jannu93

Jäsen
Vs: CTC EcoAir

Vuosi 2016 saatu pulkkaan ja kulutukset olivat

2016 Syyskuu 409 kWh
2016 Lokakuu 679 kWh
2016 Marraskuu 1025 kWh
2016 Joulukuu 1057 kWh

Veden kulutus aika tarkalleen 6,5m3/kk

Koko kalenterivuosi 2016 8932 kWh

Näiden kuukausien aikana leivinuuni lämpesi kolme kertaa, joten sen vaikutus kulutukseen marginaalinen.
Marraskuu oli todella kylmä verrattuna edellisvuoteen, lämmitystarveluku marraskuussa 2016 "594" ja 2015 "428". Tänä vuonna lokakuukin oli kylmempi "447", kuin vuoden 2015 marraskuu.

Kulutus nousi edellisvuoteen verrattuna marraskuussa 1025 kWh - 657 kWh = 368 kWh. Tästä osa johtuu uunin lämmittämättömyydestä ja osa kylmemmistä keleistä.

Mutta summa summarum, kannatan vieläkin sitä, että lämmitän uuneja sitten päivittäin, kun pakkaset nousevat niin korkeaksi, että pumppu pysähtyy > -23 astetta.
Sillä taktiikalla sen 1000kWh voisi maksimissaan säästää, eli 3m3 polttopuun hinnan ;D
 

jannu93

Jäsen
Vs: CTC EcoAir

2017 Tammikuu 1177kWh 674 (2016 2383kWh 981)
2017 Helmikuu 1090kWh 638 (2016 828kWh 570)
2017 Maaliskuu 915kWh 565 (2016 834kWh 574)


Lisäsin lämmitystarveluvut helpottamaan vertailua. Nyt leikattiin pakkaskulutukset (yli -23) tammikuun ja helmikuun osalta lämmittämällä uunilla taloa 5 päivää, jolloin pumppu ei käynyt. Laitoin lattiapiirin kiinni suurimmasta osasta taloa, jolloin vastuksille jäi helpompi homma. Tammikuussa vastuksille kului 89kWh ja helmikuussa 45kWh. Nämä kulutukset sisältyvät ylläolevan listan tietoihin.
Muuten ei ole tänä talvena tullut uunia lämmitettyä. 2016 helmikuussa uuni lämpesi pari kertaa viikossa.

Maaliskuun kulutus hiukan ihmetyttää edellistalveen verrattuna. Lämmitystarveluku oli kuitenkin vähemmän tänä vuonna.
Yksi selitys voisi olla kylmemmät yöt jolloin kone kävi huonolla copilla ja päivät lämpöisiä, jolloin sitten kone huilaili. Tämä täytyy ottaa jatkossa huomioon ajastamalla kone viikkokellolla varaamaan lattiaa päiväsaikaan hyvällä copilla ja "huilailemaan" kylmät yöt.
 
Vs: CTC EcoAir

Juuri noin epäilen minäkin. Kone on lämmittänyt käytännössä vain öisin lattiat lämpimiksi käyrien mukaan ja silloin se coppi ei ole kovin hyvä. Päivällä lattiat ovat ylilämpimät ja eivät ota kovin hanakasti lämmintä vastaan.
 

jannu93

Jäsen
Vs: CTC EcoAir

2017 Huhtikuu 721kWh 497 (2016 557kWh 405)
2017 Toukokuu 473kWh 265 (2016 304kWh 63)
2017 Kesäkuu 330kWh 53 (2016 289kWh 62)
2017 Heinäkuu 326kWh 26 (2016 272kWh 17)
2017 Elokuu 353kWh 44 (2016 294kWh 31)

Kevät tänä vuonna kylmempi, joten kulutus siellä korkeampi.

Aika hyvältä näyttää vuosikulutus.
(1.9.2016 - 31.8.2017) Kulutus yhteensä: 8554 kWh.

Nyt on syyskuun alusta kytketty, pieni 7m2 lämmin varasto suoralla sähköllä talon yhteyteen. Laitatin varaston lämmityksen syöttöön kWh-mittarin, joten sen voi jatkossa huomioida vertailussa.
 

jannu93

Jäsen
Vs: CTC EcoAir

2017 Huhtikuu 721kWh 497 (2016 557kWh 405)
2017 Toukokuu 473kWh 265 (2016 304kWh 63)
2017 Kesäkuu 330kWh 53 (2016 289kWh 62)
2017 Heinäkuu 326kWh 26 (2016 272kWh 17)
2017 Elokuu 353kWh 44 (2016 294kWh 31)
2017 Syyskuu 525kWh 225 (2016 409kWh 181) Varasto 60kWh 2017
2017 Lokakuu 815kWh 415 (2016 679kWh 447) Varasto 70kWh 2017
2017 Marraskuu 934kWh 487 (2016 1025kWh 594) Varasto 109kWh 2017
2017 Joulukuu 1093kWh 569 (2016 1057kWh 615) Varasto 117kWh 2017

2017 kokonaiskulutus 8752kWh, lämmitytarve 4458 (2016 8932kWh, lämmitystarve 4540) Varastoon 2017 vuonna meni 356kWh, joka sisältyy kokonaiskulutukseen, että yläpuolella olevan taulukon kuukausikulutuksiinkin. Vettä kuluu n.80m3 vuodessa ja kaippa siitä lämmintä vettä iso osa on. ;)

Pumppu pyörinyt reilu pari vuotta ja on kyllä pelannut hyvin. Tunteja kompuralle on tullut 6193h. Yhden kerran -20 asteen pakkasjaksolla kondenssikaukalo täyttyi jäästä, jolloin piti kuumalla vedelle se sulattaa. Muuten vedet ovat menneet sadevesiputkeen ja purkautuneet tontin kulmalla. Purkautumiskohtaan olen työntänyt sulanapitokaapelin (30W) roikan päähän, jota pätkin ajastimella päälle/pois tunnin jaksoissa, muuten tuo purkuputken pää umpeutuisi.
 

jannu93

Jäsen
Vuositason vertailua sähkönkulutuksesta nyt vielä jatkoksi.

2016 8932kWh Lämmitystarveluku(4540)

2017 8752kWh Lämmitystarveluku(4450) varasto 356kWh sisältyy kokonaiskulutukseen

2018 9960kWh Lämmitystarveluku(4405) varasto 883kWh sisältyy kokonaiskulutukseen
 
Ylös Bottom