CTC Ecoel ja Ecoair yhden vuoden käyttöraportti valmistunut.

Renegade

Tulokas
  • Keskustelun aloittaja
  • #1
Löytyykö tältä foorumilta allekirjoittaneen lisäksi muita, kyseisen järjestelmän hankkineita? Itselläni kys. paketti on nyt jyllännyt Kesäkuusta 2010 lähtien ja kovin tyytyväisiä ollaan oltu, jos vanhaan öljylämmitys-järjestelmään verrataan. Kovemmillakin pakkasilla on käyttövesi ja lämmitys taloudessa riittänyt hyvin, vaikka saunavieraiden kera löylysessiot kestävät joskus neljäkin tuntia.
Vanha öljylämmitys kulutti 2000 litraa vuodessa, 2000-luvun leutoina talvina. Viime talvena tuo 2000 litraa ei sitten enää riittänytkään, vaan ölppä loppui jo vappuna, vaikka sen olisi pitänyt loppua vasta syys-,lokakuun vaihteessa. No en sitten enää tilannutkaan öljyä, vaan uuden lämmitysjärjestelmän ja se asennettiin meille 4.6.2010. Tällä hetkellä on vuoden mittainen seuranta käynnissä, mitä tämä todella kuluttaa, verrattuna vanhaan järjestelmään. Otan sekä koko talon, että lämmitysjärjestelmän sähkölukemat ylös päivittäin ja julkaisen käyttöraportin tällä foorumilla lukuineen, Kesäkuussa 2011, jos vain asiasta kiinnostuneita löytyy.

Tämä raportti tulee olemaan siis helppotajuista faktaa, tavallisille ihmisille, jotka ovat kyseisestä lämmitysjärjestelmästä kiinnostuneita. Tässä ei käsitellä COP-lukuja ja muita vaikeatajuisia termejä, sillä ihmisiä kiinnostaa kuitenkin loppujenlopuksi raha ja kuinka paljon on mahdollista sitä säästää.

Jos kiinnostaa tällainen seuranta, niin laita siitä kommenttia tämän aiheen perään.
 

R-410A

Aktiivinen jäsen
Vs: CTC Ecoel ja Ecoair yhden vuoden käyttöraportti

Renegade sanoi:
Itselläni kys. paketti on nyt jyllännyt Kesäkuusta 2010 lähtien ja kovin tyytyväisiä ollaan oltu, jos vanhaan öljylämmitys-järjestelmään verrataan. Kovemmillakin pakkasilla on käyttövesi ja lämmitys taloudessa riittänyt hyvin, vaikka saunavieraiden kera löylysessiot kestävät joskus neljäkin tuntia.
-----
No en sitten enää tilannutkaan öljyä, vaan uuden lämmitysjärjestelmän ja se asennettiin meille 4.6.2010. Tällä hetkellä on vuoden mittainen seuranta käynnissä, mitä tämä todella kuluttaa, verrattuna vanhaan järjestelmään. Otan sekä koko talon, että lämmitysjärjestelmän sähkölukemat ylös päivittäin ja julkaisen käyttöraportin tällä foorumilla lukuineen, Kesäkuussa 2011, jos vain asiasta kiinnostuneita löytyy.
-----
Tämä raportti tulee olemaan siis helppotajuista faktaa, tavallisille ihmisille, jotka ovat kyseisestä lämmitysjärjestelmästä kiinnostuneita. Tässä ei käsitellä COP-lukuja ja muita vaikeatajuisia termejä, sillä ihmisiä kiinnostaa kuitenkin loppujenlopuksi raha ja kuinka paljon on mahdollista sitä säästää.

Jos kiinnostaa tällainen seuranta, niin laita siitä kommenttia tämän aiheen perään.
Itselläni on päälämmitysjärjestelmänä ÖLJY, tottakai kiinnostaa, luulisin että kiinnostaa varmaan muitakin joilla on ko järjestelmä!
Nimenomaan helppotajuinen fakta johon ei sekoiteta vaikeatajuisia termejä! Smiley211004
Minua ainakin kiinnostaa jokasuhteessa säästäminen ja samalla raha!
Ps katsotaan sitten 4.6.2011 raporttisi!
 

ahola

omk 134m2/400m3 ctc ecoel+ecoair 105 + takka
Vs: CTC Ecoel ja Ecoair yhden vuoden käyttöraportti

mielellään kuuntelen ;D
itellä sama systeemi, talo ostettiin kesällä niin ei oo pitkää kokemusta.
+että isäni kotitalossa on öljylämmitys noin 3000l vuodessa...
 

Ilpisti

Vakionaama
Vs: CTC Ecoel ja Ecoair yhden vuoden käyttöraportti

Öljyä palaa täälläkin, niin että mielenkiinnolla odottelen lukemia. Ö-kulutus samalla hehtaarilla.
 

VipeRocks

Tulokas
Vs: CTC Ecoel ja Ecoair yhden vuoden käyttöraportti

Öljyn polttoa lopettelemassa ja kiinnostus olisi kova saada referenssejä ko. laitteistosta.

No kohtahan saadaan faktaa.
 

roots

Vakionaama
Vs: CTC Ecoel ja Ecoair yhden vuoden käyttöraportti

Juu tosta laitteistosta olis mukava kuulla faktaa kun tuo merkki on aika hiljaista kommenttien suhteen...
Uskomus ollut kyllä siihen suuntaan ettei hassumpi olisi.

Vertailun arvoiksi: täällä 2400L öljyä ja 8.5Mwh sähköä vuodessa konvertoitui 14MWh:iin/vuosi sähköä kun öljyremppa tehtiin. Puumäärä, talo, LTO, immeiset yms pysyi samana. Arviolta max 1000kwh "muuta" säästöä vuodessa kun PC:t läppäreiksi ja pesukone vaihtui. Vaihtokohta 2008, eli pari kovaa talvea ja 1 vähän helpompi.
 

Renegade

Tulokas
  • Keskustelun aloittaja
  • #7
Vs: CTC Ecoel ja Ecoair yhden vuoden käyttöraportti

Tervehdys kaikille. Ensimmäinen vuosi on nyt tullut täyteen CTC Ecoel ja Ecoair -paketin kanssa. Kun vuosi sitten 4.6.2010, uusi lämmitysjärjestelmä käynnistyi, olin tehnyt jo arviolaskelman koko talon tulevasta energiankulutuksesta, käyttäen apuna edellisvuosien toteutuneita käyttösähkö- ja öljynkulutuslukemia.
Öljynkulutuksen muutin vertailun vuoksi tietenkin kilowattitunneiksi. (Öljyn energiasisältö = 10 kWh / 1 litra.) Vuosina 2005 - 2009, pärjäsimme 2000 litran öljymäärällä vuosittain, mikä oli minusta jo ihme sinänsä, kun kattilakin oli vm.-73 (Högfors-11). Öljynpoltin oli uudempi, sillä olimme ostaneet Lamborghini Eco 3R merkkisen öljynpolttimen vuoden 2004 lokakuussa, kun vanha vm.-73 Bentone merkkinen öljynpoltin sanoi itsensä irti juuri lämmityskauden alussa.
Talossamme on lämitettävää pinta-alaa, n. 130 - 140 m2 ja kokonaispinta-ala on 174 m2. Talvi 2009 - 2010 oli kuitenkin edeltäviä vuosia ankarampi ja tuo 2tn öljyä loppuikin jo vappuna, vaikka sen olisi pitänyt riittää syyskuun loppuun saakka, kuten aiempinakin vuosina. Eli tuo öljy loppui jo viisi kuukautta aikaisemmin, kuin aikaisempina vuosina.

Tuosta pikaisesti nyrkkisääntölaskuopilla laskemalla: Vapusta syyskuun loppuun on viisi kuukautta ja kesäaikana kun taloa ei tarvitse lämmittää, niin on öljynkulutus pelkän käyttöveden lämmitykseen on n. 4 litraa / vrk. Vuorokausia Vapusta syyskuun loppuun on 153, eli 4 litraa x 153 vrk = 612 litraa/5kk. Näin laskien öljyä olisi palanut tuon käytetyn 2000 litran lisäksi vielä 612 litraa, ellei olisi siirrytty jo tähän uuteen lämmitysjärjestelmään.
No, 2612 litraa sisältää energiaa n. 26120 kWh, mutta tähän on lisättävä vielä käyttösähkön osuus, joka meillä on ollut vuosittain n. 6800 kWh, eli näin laskien talon energian kulutus lokakuusta 2009, lokakuuhun 2010 tekee yhteensä 32920 kWh. Eniten käyttösähköä taloudessamme kuluttaa 2 m2 kylmiö ja n. 4 m2 pesuhuoneen lattialämmitys. Molemmat ovat päällä ympäri vuoden. Lisäksi talviaikana auton lohko- ja sisätilanlämmitin kuluttavat merkittävän osan käyttösähköstämme.
Koska viime talvi oli hyvin samankaltainen kuin edellinenkin, niin nämä eri lämmitysjärjestelmillä lämmitetyt peräkkäiset vuodet ovat kohtuullisen vertailukelpoisia keskenään.

Kun CTC käynnistettiin 4.6.2010, oli talon sähkömittarin lukema: 43545 kWh ja vuoden päästä, 4.6.2011, tuo mittarin lukema oli: 60186 kWh, Eli talon todellinen vuosikulutus lämmitys- ja käyttösähköineen yhteensä = 16641 kWh. Aikamoinen ero edellisvuoteen verrattuna: 32920 kWh - 16641 kWh = 16279 kWh. Siis säästöä 16279 kWh vuodessa. Tuosta 16641 kWh lukemasta kun vähentää meidän käyttösähkön osuuden, 6800 kWh/v, niin lämmitysjärjestelmän kulutukseksi jää 9841 kWh/v, joka muutettuna öljylitroiksi on 984 litraa/v.
.
Sähkön hinnan kilpailutin järjestelmän vaihdon vuoksi ja se kannatti, sillä hinta tippui 6,84 sentistä/kWh -> hintaan 5,39 senttiin/kWh. Sähkön siirtohinta pysyi luonnollisesti ennallaan. Yrittäköön joku kilpailuttaa öljyn hintaa, heh. Ei onnistu! Tänäpäivänähän öljyn kWh:n hinta on muutenkin kalliimpi, kuin sähkön kWh:n hinta, ainakin minun kahden vuoden määräaikaisessa sähkösopimuksessa.

Talvella kovimpien pakkasten aikaan, kun mentiin pelkkien sähkövastuksien varassa, katselin kauhulla koko talon sähkönkulutuslukemia, jotka olivat pahimmillaan luokkaa 187 kWh/vrk, mutta heti kun pakkanen hellitti, ja pumppu taas käynnistyi, niin kulutukset tippuivat vrk-tasolla huomattavasti. Pumpun olin säätänyt pysähtymään jo -18C:n lämpötilassa, vaikka tehdasasetuksilla se olisi pysähtynyt vasta -20C:n lämpötilassa. Lisäksi olin alussa vähän höppänä, kun annoin turhaan kattilan ylävastuksen olla päällä kesällä, koko 4.6.2010 - 1.9.2010 välisen ajan, jotta käyttövesi tulistuisi riittävästi. Juu, se oli tehdasasetus.

Jokainen voi siis tämän päivän hinnan mukaan laskea, paljonko maksaa 2612 litraa öljyä ja oman sähkösopimuksensa mukaan laskea, paljonko maksaa 9841 kWh sähköä.

Okei jelpataan, (NESTE 7.6.2011) öljyn hinnaksi jää n. 2641 € ja ainakin minun ostamani sähkön hinnaksi jää n. 1080 € = säästöä n. 1551 €/v.

Kysykää, jos herää kysymyksiä, tai haluatte tarkempia tietoja joistakin yksityiskohdista.

Terv. Rene
 

Sammypiru

Vakionaama
Vs: CTC Ecoel ja Ecoair yhden vuoden käyttöraportti

Päättelit öljynkulutuksen olleen 2612 litraa, joka sisältää energiaa siis tuon 26120 kWh. Öljylaitteistolla tästä on saatu taloon ehkäpä 80% eli 20896 kWh. Tämä sitten tehtiin seuraavana vuonna CTC:llä 9841 kWh:lla eli vuosiCOPiksi muodostui ~2,1. Aikalailla tyypillinen oikeinmitoitetulle VILPille mielestäni.
 

R-410A

Aktiivinen jäsen
Vs: CTC Ecoel ja Ecoair yhden vuoden käyttöraportti

Mielenkiintoinen vaihto ja varmaan moni öljylämmittäjä harkitsee samaa, jos tontille ei ole mahdollista laittaa ML, hake tai muuta järjestelmä, jos öljyn hinta jatkaa kipuamista mikä on todennäköistä!
Järjestelmä toimii kirjoituksesta päätellen hyvin kuten esitit, ja ilmeisesti olet myös tyytyväinen öljyn vaihdosta VILP- pumppuun. Onko jäätymis, ääni tai muita ongelmia!

Olis hyvä jos voisit laittaa kuvia CTC Ecoel ja Ecoair -paketin asennuksesta, paljonko järjestelmä vaatii tilaa, myös hinnoista! ja onko Högfors-11 heivattu pois tieltä vai onko varalla?

Vanhan -73 mallin öljykattilan hyötysuhde ei varmaan ollut "hääppönen" mikä tekee vaihdosta vielä edullisemman!
Kirjoitit:
”Okei jelpataan, (NESTE 7.6.2011) öljyn hinnaksi jää n. 2641 € ja ainakin minun ostamani sähkön hinnaksi jää n. 1080 € = säästöä n. 1551 €/v.”
Tähän rahalliseen säästöön en kyllä itse pääsisi!
 

VipeRocks

Tulokas
Vs: CTC Ecoel ja Ecoair yhden vuoden käyttöraportti

Kiitos raportista.
Oma huusholli suurinpiirtein samoilla spekseillä.
Vahvistaa edelleen halua päästä eroon öljystä.

Oma laitteisto koostunee Ecozenith I 550+Ecoairista tai vaihtohtoisesti Fujitsun Waterstage HP pumpusta ja Jäspin tai Akvatermin varaajasta.
Olisi tarkoitus jatkaa myöhemmin vesitakalla tai/ja aurinkokeräimillä.

Ja rahaa palaa....mutta pankistahan sitä saa lisää kun omat loppuu. ;D
 

Renegade

Tulokas
Vs: CTC Ecoel ja Ecoair yhden vuoden käyttöraportti

Joo, olemme olleet tosi tyytyväisiä, että tähän lämmitysjärjestelmään päädyimme. Tulihan näitä vesi-ilmapumppuja funtsittua etukäteen kaksi vuotta, ennenkuin rohkenimme alkaa lämmitysjärjestelmän vaihtoon.
Lopulta päädyimme tähän merkkiin siksi, että se on ruotsalainen tuote, joka on tehty pohjolan oloihin ja se, että sillä on viiden vuoden turvallisuustakuu. Se hälvensi epäluulot lopullisesti, kun ei tarvitse välittää viiteen vuoteen, pelaako se vai ei.
Meidän hankinnan jälkeen, on kaksi tuttavaperhettä ottaneet myös saman järjestelmän ja tyytyväisiä ovat hekin järjestelmiinsä olleet.

Jäätymisongelmasta:
Meidän ulkoyksikkö on asennettu katetulle terassille ja sulamisvedet johdetaan sellaista lavuaareissa käytettävää viemäriputkea pitkin, suoraan seinän läpi pannuhuoneen lattiakaivoon. Vaikka se oli eristetty solumuovi-eristeellä, niin jo alkutalvesta huomasin, että se putken ulkotiloissa oleva osa oli mennyt umpijäähän ja ulkoyksikön alle muodostui luistinrata. No ongelmaan oli helppo ratkaisu: 2 metrin sulanapitokaapeli tuohon poistoputkeen ja asia oli kunnossa. Kaapeli oli sähkönkulutusmittarin perässä koko talven ja kulutti sähköä 3,05 euron edestä lämmityskauden aikana.

Äänestä:
Kesällä laite on hiljainen, eikä häiritse esim. keskustelua terassilla lainkaan, eikä siihen tule kiinnitettyä sen kummempaa huomiota. Laitteen äänekkyys on pahimmillaan talvella, juuri ennen sulatusjaksoa, mutta ei kuitenkaan kuulu sisälle häiritsevänä. Pikemminkin pitää joskus sisätiloissa pysähtyä kuuntelemaan, että käykö se vai ei, todetakseen vain, että eihän se käykään, vaan se ääni olikin meidän kotikylmiön lämmönvaihtimen sirinää.

Tilantarve:
EcoAir 109 vie terassilla tilaa: lev.119 x syv.71 x kork.130 cm, takapuolella oleva ilmatila mukaan luettuna.
EcoEl 1800 kattilan mitat ovat 60 x 64 x 200 cm, jossa on myös putkistorakennelmat mukana tuossa korkeudessa. Meillä on tuon kattilan korkeampi malli, jossa on alaosassa tyhjää tilaa kylmäyksikölle, jos sitä haluaa käyttää maalämpöpumpun kaverina. Tuosta EcoEl kattilasta on olemassa myös matalampi malli 1550, josta tuon kylmäyksikön paikka puuttuu alaosasta. Sen korkeus on 156 cm. Muuten kattila on samanlainen, kuin isoveljensä. Kts:

http://www.callidus.fi/doc/lampopumput/CTCEcoEl_esite.pdf

http://www.callidus.fi/doc/lampopumput/CTC_ilmavesilpt_esite.pdf

Vanha öljykattila poistettiin kokonaan käytöstä, eli ei ole enää varalla.

Kuvia ei tullut otettua itse asennuksesta, mutta sen jälkeen, kun koneet olivat jo käynnissä otin kuvia. Otin myös vanhasta öljysysteemistä kuvat muistoksi, jos ikävä sattuisi tulemaan.
Eipä ole tullut. ;D
 

Arvis

Aktiivinen jäsen
Vs: CTC Ecoel ja Ecoair yhden vuoden käyttöraportti

Renegade sanoi:
Jäätymisongelmasta:
Meidän ulkoyksikkö on asennettu katetulle terassille ja sulamisvedet johdetaan sellaista lavuaareissa käytettävää viemäriputkea pitkin, suoraan seinän läpi pannuhuoneen lattiakaivoon. Vaikka se oli eristetty solumuovi-eristeellä, niin jo alkutalvesta huomasin, että se putken ulkotiloissa oleva osa oli mennyt umpijäähän ja ulkoyksikön alle muodostui luistinrata. No ongelmaan oli helppo ratkaisu: 2 metrin sulanapitokaapeli tuohon poistoputkeen ja asia oli kunnossa. Kaapeli oli sähkönkulutusmittarin perässä koko talven ja kulutti sähköä 3,05 euron edestä lämmityskauden aikana.
Kaikessa yksinkertaisuudessaan todella nerokas ajatus! :D Olin jo kertaalleen hylännyt VILPit juurikin tuon sulatusveden takia - kuulemmati sitä tulee talven aikana melkoisia määriä, eikä itselläni taida riittää mielenkiintoa olla jatkuvasti jotain astiaa tyhjentelemässä. Ja sokkelin viereen valuttaminen ei ole vaihtoehto. Meidänkin torpassa voisi olla mahdollista asentaa pumppu katoksen alle ja seinän toiselta puolelta löytyy tekninen tila kurasyöppöineen.
 

Ilpisti

Vakionaama
Vs: CTC Ecoel ja Ecoair yhden vuoden käyttöraportti

Mielenkiintoinen raportti, kiitos siitä ;). Täällä pyöritään samoilla lukemilla öljynkulutuksen kanssa, ja sitä suitsimaan hommasin toisen ilpin tähän varsinaiseen asuinkerrokseen. Ensi talvi tulee näyttämään kuinka pitkälle takalla ja ilpillä päästään, kv ja kosteat tilat + kellaritiloja jää öljyn varaan. Näillä nousevilla öljyn hinnoilla on kaikenlaista vaihtoehtoa pyörinyt mielessä, kun tilatkin periaatteessa antaisi myöten muihinkin ratkaisuihin. Puut ovat vielä toistaiseksi ainakin mallia huokeita, kustantavat m-sahan bensat ja halkomakoneen sähkön ;).
Mutta ainahan ihminen haluaisi päästä helpommalla ja halvemmalla, eli jos mielenkiintoa löytyy raportointiin laitteen toiminnasta ja kulutuksesta niin täällä ainakin luetaan hyvinkin tarkasti raporttia ;)
 

R-410A

Aktiivinen jäsen
Vs: CTC Ecoel ja Ecoair yhden vuoden käyttöraportti

Renegade sanoi:
Tilantarve:
EcoAir 109 vie terassilla tilaa: lev.119 x syv.71 x kork.130 cm, takapuolella oleva ilmatila mukaan luettuna.
EcoEl 1800 kattilan mitat ovat 60 x 64 x 200 cm, jossa on myös putkistorakennelmat mukana tuossa korkeudessa. Meillä on tuon kattilan korkeampi malli, jossa on alaosassa tyhjää tilaa kylmäyksikölle, jos sitä haluaa käyttää maalämpöpumpun kaverina. Tuosta EcoEl kattilasta on olemassa myös matalampi malli 1550, josta tuon kylmäyksikön paikka puuttuu alaosasta. Sen korkeus on 156 cm. Muuten kattila on samanlainen, kuin isoveljensä. Kts:
http://www.callidus.fi/doc/lampopumput/CTCEcoEl_esite.pdf
http://www.callidus.fi/doc/lampopumput/CTC_ilmavesilpt_esite.pdf

Kuvia ei tullut otettua itse asennuksesta, mutta sen jälkeen, kun koneet olivat jo käynnissä otin kuvia. Otin myös vanhasta öljysysteemistä kuvat muistoksi, jos ikävä sattuisi tulemaan.
Eipä ole tullut. ;D
”Olis hyvä jos voisit laittaa kuvia CTC Ecoel ja Ecoair -paketin asennuksesta, paljonko järjestelmä vaatii tilaa”
myös hinnoista!
Piti pyytää kuvia valmiista asennuksesta mm. putkihässäkästä koska oma kattilahuone ei ole koolla pilattu! SAISKO KUVIA KIITOS!
Viemäröinti saattokaapelilla on tuttu homma, olet varmaan monen muunkin seurannassa, laita vaan juttua edelleen!
 

Liitteet

Renegade

Tulokas
Vs: CTC Ecoel ja Ecoair yhden vuoden käyttöraportti

R-410A sanoi:
”Olis hyvä jos voisit laittaa kuvia CTC Ecoel ja Ecoair -paketin asennuksesta, paljonko järjestelmä vaatii tilaa”
myös hinnoista!
Piti pyytää kuvia valmiista asennuksesta mm. putkihässäkästä koska oma kattilahuone ei ole koolla pilattu! SAISKO KUVIA KIITOS!
Viemäröinti saattokaapelilla on tuttu homma, olet varmaan monen muunkin seurannassa, laita vaan juttua edelleen!
Eipä onnistu noiden kuvien lisääminen, kun herjaa n. minuutti lähettämisen jälkeen seuraavaa:

Seuraavat virheet tapahtuivat lähetettäessä viestiä:
Istuntosi vanheni sillä aikaa kun kirjoitit. Ole hyvä ja yritä lähettää viesti uudelleen.
Aihe puuttuu.
Viesti jäi kirjoittamatta.

Anna e-mail osoite, niin laitan tulemaan.
 

R-410A

Aktiivinen jäsen
Vs: CTC Ecoel ja Ecoair yhden vuoden käyttöraportti

Lyhyesti: ota tästä viimeisestä vietistäsi oikeasta yläkulmasta MUOKKAA ( muokata voit vaikka useammin samaa kirjoitustasi ) ja siten vasemmasta alanurkasta LISÄTOIMINNOT nyt aukeaa laatikko SELAA nyt pääset omaan kuvatiedostoon.
Tai nappaa minun käyttäjätunnusta vasemmalta;
Nyt pääset lähettämään minulle yksityisviestin ja valokuvat, resoluutiolla ei tietääkseni ole väliä kun s-postiin lähettää kuvia ( yksityisviestissä voin antaa myös s-postiosoitteen ).

Tässä täydellinen ohje kuvien lähettämisestä: taitaa olla myös ohje minkä kokoisen kuvan/kuvat voi lähettää, joskus täytyy resoluutiota pienentää!
http://lampopumput.info/foorumi/index.php?topic=458.0

Ps itse olen joskus kirjoittanut asiani tekstinkäsittelyllä ja copy/pastannut tänne, niin istunto ei ole päässyt vanheneen. Ei se minullekaan aina kovin helppoa ole!
 

Liitteet

R-410A

Aktiivinen jäsen
Vs: CTC Ecoel ja Ecoair yhden vuoden käyttöraportti

Hyvä toteutus /g050!
Havaintoja kuvien katsomisesta, jos nappaa kuvaa saa näkymän suurempana ja kun nappaa uudestaan kuva sulkeutuu!
Taitaa olla 80% isompi kattilahuone kun minulla, näkyy putket sopivan hyvin!

Onko kylmäputkille seinän läpiviennissä joustonvaraa ulkoyksikön mahdollisen tarinän takia ( putket on näemmä suojattu hyvin )?

"Ja viimeinen kuva on siitä sulanapitokaapelilla varustetusta "viemäristä"."
Taitaa viemäröintiputkesta olla "hitusen" haittaa kun joutuu sen ylittämään ( voisko jyrsiä kolo ja upottaa betoniin?
 

Renegade

Tulokas
Vs: CTC Ecoel ja Ecoair yhden vuoden käyttöraportti

Läpiviennissä on huomioitu seinän elämisestä sekä yksikön mahdollisesta tärinästä aiheutuvat joustovarat. Putkien ympärille on jätetty kauttaaltaan n. 20mm vapaata tilaa.

Tuon viemäröinnin olisi toki voinut upottaa lattiaan piikkaamalla lattia auki, mutta en katsonut sitä tarpeelliseksi, sillä ei tuolla pannuhuoneessa niin usein tarvitse putken ylityksiä tehdä. Mulla on siellä putken takana vain oksasilppuri ja paineilmakompressori, ja sekin on ollut suunnitelmissa sijoittaa siihen pysyvästi ja rakennella siitä vaan kiinteät paineilmalinjat varastoon ja autotalliin.

Huomaa, että ulkoyksikön jalkojen alle on sorvattu ruostumattomasta teräksestä korotuspalat, jotta se on saatu sopivaan korkoon ja viemäriin on saatu kaato aikaiseksi. Muuten olisi jouduttu piikkaamaan myös osa terassia auki, jos tuon putken olisi halunnut lattiaan upottaa. Tuo terassi on matalammalla kuin pannuhuoneen lattialaatta ja se olisi aiheuttanut omat haasteensa. Tällä nykyisellä systeemillä saimme tuon lämmitysjärjestelmän nopeammin asennettua toimintakuntoon. Muutoksia viemäröintiin voi toki vielä jälkeenpäinkin tehdä ja se saattaa olla helpompaakin nyt, kun sen pystyy funtsimaan etukäteen, eikä tuon varsinaisen laitteiston asennuksen yhteydessä.
Tuskin tulee kuitenkaan tehtyä, sillä pannuhuoneen lattian alla kulkee lämmitys- ja käyttövesiputkilinjoja piikattavalla alueella. ;)
 
Ylös Bottom