CTC ilmavesilämpöpumppujen toiminnasta

Jonttu52

Tulokas
  • Keskustelun aloittaja
  • #1
Laitoimme kesällä 2008 CTC Eco Air + Eco EL ilmavesilämpöpumpun. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä, laitteet pelanneet virheettömästi, lämpöä ja käyttövettä riittänyt. Talossamme lämmitettävä tila n. 140m2 lämpimänveden käyttäjiä 3 henkeä. Kulutukseen olemme myöskin olleet todella tyytyväisiä verrattuna aiempaan öljyn kulutukseen, jota kului n. 2400- 2800l/v. Kesästä 2008 kesään 2009 meni noin 700€ vuodessa. Vuodesta 2009 vuoteen 2010 kulutus oli kovan talven takia n. 850€ elikä lämmityksen/ lämpöisenveden tuottaminen verrattuna öljyyn laskenut todella rajusti.
 

repomies

Hyperaktiivi
Vs: CTC ilmavesilämpöpumppujen toiminnasta

Kuinka vanhat nuo öljyvermeet olivat? Onko hajua niiden hyötysuhteesta?
 

Jonttu52

Tulokas
  • Keskustelun aloittaja
  • #3
Vs: CTC ilmavesilämpöpumppujen toiminnasta

Öljyvehkeet vuodelta 1982 ja poltin n. 6v vanha, kaiketi aika epätaloudellisia nämä laitteet verrattuna nykyiseen ilmavesilämpöpumppu järjestelmään.
 

Tois puol jokke

Vakionaama
Vs: CTC ilmavesilämpöpumppujen toiminnasta

Kerro millainen on teidän talo ja miten lämmönjako on toteutettu, lattialämmitys? Oliko vanhassa öljypannussa joku automaatti säätö ouman tms. Muuttuiko joku muu osa lämmönjaossa ? Tuo on jo erittäin asiallinen kulutusluku jos mikään käyttötapa (vesimäärä, yms) ei ole muuttunut öljyn ajoista ratkaisevasti. Minkä hintainen kokoonpano oli ? Missä asunto sijaitsee? Paljon kysymyksiä...
 

Jonttu52

Tulokas
  • Keskustelun aloittaja
  • #5
Vs: CTC ilmavesilämpöpumppujen toiminnasta

Perinteinen rintamamiestalo Etelä-Suomessa vesikiertopatterein. Muutokset koskivat vain lämmityslaitteita.Mittareista ja automatiikasta en muista kovinkaan tarkkaan.Hinta avaimet käteen 10900e. Halkoja poltin takassa vajaat 3 mottia.Talo hyvässä kunnossa.
 

tatu77

Jäsen
Vs: CTC ilmavesilämpöpumppujen toiminnasta

Tuo CTC:n oma sähkökattila on kyllä hyvä ratkaisu. Minulle asennettiin öljykattilan rinnalle ja oli suuria vaikeuksia lämpimän käyttöveden saantiin. Asiaa mietittiin ja jahkattiin pitkän aikaa ja tarjottiin kokoajan tulistinta lämmittämään sähköllä käyttöveden kuumemmaksi. En halunnut ostaa lämminvesivaraajaa vaan mietin toisen ratkaisun joka on pelannut todella hyvin. Käyttövesi kulkee levylämmönvaihtimen kautta kattilan omaan kierukkaan jolloin vesi lämpenee riittävän kuumaksi ja maksoi satasia vähemmän eikä käytä lisäsähköä lämmitykseen.

Lisää tarinaa löytyy tuolta kytkennät ja asennus puolelta jos jotain kiinnostaa projekti tarkemmin ;)
 
Ylös Bottom