Daikin altherma 8,43kw+ 300l varaaja + lv-kierto

Jannesp

Jäsen
Moi,
onko kellään daikin käyttäjillä lämpimän käyttöveden kiertoa? Pumppu pelittää muuten suhteellisen hyvin, vaikka asennusfirma ei sitä mitenkään olekkaan säätänyt ja täältä lukemalla sitä itse yrittänyt säätää. Lv- kierron kun otin käyttöön alkoi sähköä sitten palamaan oikeen kunnolla.

Lämpöisen veden kierto tapauksessani on aika välttämätön, koska tekninen tila varaajat yms. sijaitsee talousrakennuksessa, josta on n. 18m lämpökanaali taloon.
Jos tuota kiertoa ei ajoittain pidä päällä saa tuota vettä laskea useamman minuutin, jotta saisi lämpöistä.

Millasilla asetuksilla te yleensäkkin lämmintä vettä teette? ja miten tuo parametri 4/03 teillä on asetettu?

-Janne
 

lmfmis

Vakionaama
Vs: Daikin altherma 8,43kw+ 300l varaaja + lv-kierto

Se kierto onkin hullu hukkaamaan energiaa.

Ehdotan että laitat 30 litran pikkuboilerin sinne mistä lämmintä vettä käytetään. Tai suoralämmittimen.
 

Adamooppeli

Vakionaama
Vs: Daikin altherma 8,43kw+ 300l varaaja + lv-kierto

Daikinia en sen kummemmin tunne. Samanlainen ongelma tuli kaverille kun mlp oli vanhassa rakennusessa ja putkikanaalia pitkin lämmöt johdettiin uudisrakennuksen puolelle.
Tuohon kokeiltiin aluksi LV-kiertopumpun ajastusta monella variaatiolla, mutta turhia käynnistyksiä tuli edelleen. Muistelen, että lopulta päädyttiin kokeilujen perusteella siihen, että LV-kiertopumppu on kokoajan päällä ja virtausta kierrossa rajoitettiin käsiventtiilillä aika pieneksi(hyvin vähän aina auki). Ongelmana oli nimenomaan, paljon käynnistyksiä/käyntiä mlp(vaihtovena) LKV-syklin vuoksi.
 

Jannesp

Jäsen
Vs: Daikin altherma 8,43kw+ 300l varaaja + lv-kierto

No itsellekkin jäi sellanen tuntuma, että tuo melkein toimi paremmin ja kulutti vähemmän sähköä ennenkuin siihen ajastinta laitoin. Nyt tuo on joka tunti klo 8-21 pari minuuttia päällä ja muun ajan seis. Lämmintä vettä kyllä riittää eikä se hirveästi kerkeä jäähtymään toisin kuin varaaja.

Rajotin tuon varaajn lämpiämisen kahteen kertaan päivässä aamuin ja illoin ja testasin kuinka vesi jäähtyy. Aamulla vesi lämmitettiin 50
asteeseen ja parin suihkun ja 8 tunnin jälkeen varaajan lämpö 15 astetta!

Tuo pikku boilerikaan ei oikein sovi minnekkän, kun paikat uudisrakennuksessa tehty siten, että tuota tekniikka ei oikeen sisälle "piiloon" mahdu.

Ehkäpä ruuvaan tuota kv-pumpun jälkeistä venttiiliä vielä enemmän kiiinni, kun pumppu jo hitaimmalla onkin.

Käynnistyksiä mulla ei nyt enempää tuon takia tule, koska vesi tehdään ajastimella. En sitten tiedä olisiko kannattavampaa lämmittää vettä aina kun vesi on tippunut vaikka 10 astetta asetetusta arvosta(?) Niinkin nuo parametrit saisi.
 
Ylös Bottom