daikin vesiilpo värkki

P

pipurassi

Vieras
:eek: :eek: :eek: :eek:

Riittäköhän kone 206m2 huushollii puoleentoista kerroksee.
uutta taloa rakentamassa.
minkä kokonen varaaja on?

kumpaa kannattais laittaa daikin vai sanyo co2.

kertokaa mielipiteitä koneista
 

pirkka

Aktiivinen jäsen
Vs: daikin vesiilpo värkki

Ihan heittona sanon, että ei riitä.

Meille on tulossa Tampereelle 184m2 rakennusta, jossa on 150m2 huonetta. Eristykset on hyvät, mutta ei ole matalaenergiatalo. Talosta noin 25% on märkätiloja, joissa on sähkövastukset lattiassa. Tähän oli mitoitettu 9kW lämmitys vesikiertoiseen lattialämmitykseen. (Eli sen Daikinin verran.)

Jos teillä on tuo 206 huoneistoneliöitä, niin veikkaan, ettei riitä.

Niitä varaajia Daikinilla taisi olla erikokoisia 300l:n asti.

Mutta minun vesi-ilmaintoiluni kuoli siihen, kun tajusin, että sähkökattilan saa hintaan 1000€ ja jos asennan systeemin olemassaolevaan taloon siitä saa verovähennystä ja lisäksi siihen voi saada energia-avustusta. ??? Ei voi kuin ihmetellä, miten remontoinnissa ympäristön huomioimista kannustetaan, mutta uudisrakentamisessa ei.
 

VesA

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Vs: daikin vesiilpo värkki

No toki uudisrakennukseen voi ostaa vaikka Green 9kW splittipumpun kolmella tonnilla.. tai jonkun muun edullisemman vehkeen siihen sähkökattilan kylkeen... Ei noista kalliimmista pumpuista löydy mitään ihmeellistä. Toki hankkeen kannattavuus riippuu tulevasta sähkönkulutuksesta, mutta 8 tonnin ilma-vesipumppu tuskin maksaisi itseään uudessa talossa ikuna, jollei lämmityssähköä aleta jotenkin rangaistusverottaa.

Eipä mikään noista ilmavesipumpuista oikeasti pärjää ilman jonkinmoista sähkökattilaa kummiskaan... mutta kannattaako vastusten rinnalle ottaa ilmavesipumppu on ehkä arvioitavissa.
 
Ylös Bottom