Daikinin jäätyy

opencor

Tulokas
  • Keskustelun aloittaja
  • #1
Minulla on FTXG25 ja siihen asennettiin punainen tehokkaampi sulatusvastus takuuna 1,5 vuotta sitten. Viime talvena (oli kovat pakkaset) pohjalavy pysyi sulana ja jäätä muodostui koneikon alle maahan niin paljon, että sitä piti välillä hakata pois.
Nyt tänä talvena ulkoyksikön kennosto jäätyy umpeen, mutta pohjalevy on kyllä puhdas jäästä. Sulatusjaksot puuttuvat kokonaan. Osaako kukaan kertoa, että missä on vika. Epäilen, että vika voi olla siinä, että kylmäainetta on liian vähän, sillä lämmitysteho on myös alhainen. Tai sitten laitteen elektroniikkakortissa on vikaa.
Olen sulatellu kennostoa useampaan otteeseen, mutta muutaman päivän kuluttua se on taas ummessa.
 

Pihi

Jäsen
Vs: Daikinin jäätyy

Kokeilepa Googlata "Jäätyvä ilppi" ;)

Kannattanee tosin lukea laitteen vikakoodit nimittäin tuolle kylmäaineen vajaukselle muistaakseni oli joku vikakoodi..

Omakohtaisesti korjautui merkin/myyjän/maahantuojan (ja kaiken mikä liittyy Daikiniin) vaihtamisella. Taisin muutoman vuoden aikana kantaa 450 litraa kuumaa vettä kennolle -ja jo riitti itselleni ;D
 
Vs: Daikinin jäätyy

Omassa FTXG25:ssa oli samaa ongelmaa, sillä erotuksella että punaisella 75W vastuksella pohjalevyn reiät kyllä pysyi auki ja ainakin yritti sulattaa, tosin patterin alareunaan alkoi pikkuhiljaa kertyä jäätä. Mutta sitten hiipu lämmitystehot. Laite n.4v "vanha". Viime talvi mentiin suorilla sähköillä.
Ulkoyksikön kennossa, puolivälissä,kompuran puoleisessa päässä on lämpötila-anturi pikku taskussa, siihen jos valuu sulatusvettä ja jäätyy, niin saattaa alkaa mitata väärin eikä tajua alkaa sulattaa. Kannattaa tarkastaa se.

Pihi sanoi:
Omakohtaisesti korjautui merkin vaihtamisella.
Sama juttu...
 
Ylös Bottom