E9DKEW pesu ja linkous

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
  • Keskustelun aloittaja
  • Valvoja
  • #1
Viikonloppuna oli aikaa purkaa ja pestä isovanhempien E9DKEW (vm. 2006).

Ja kun laitoksen purki, niin olihan se likainen. :cool:
Puhaltimen ja puhallusaukon taisin pestä viimeeksi 2008 alkuvuodesta, kun laitteeseen vaihdettiin uusi puhallinmoottori.
 

Liitteet

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
  • Keskustelun aloittaja
  • Valvoja
  • #2
Vs: E9DKEW pesu ja linkous

Imurointi puhdisti kennoston etuosan erittäin puhtaaksi. Pesu viimeisteli etuosan puhtaaksi.

Aika mustaa oli tuo kennoston läpi mennyt pesuneste. Huuhteluvesi oli taas vaaleaa ja pölyistä.

Harmi ettei ollut Mitsun imurisuulakkeita mukana, tämän vuoksi takaosaa ei päässyt millään imuroimaan. Itse asiassa tuolla takaosassa oli sen verran pinttynyttä likaa ettei se irroinnut edes pesussa. Tuo takaosa vaatisi vielä uudelleen imuroinnin ja pesun. :(

Pesuaineena oli Tolun yleispesuneste. Noin 0,5 dl pesunestettä ja 0,6 l kuumaavettä summutinpullossa.
 

Liitteet

pökö

Rele-aikakauden änkyrä
Vs: E9DKEW pesu ja linkous

Hyvä kuvasarja.
Juuri tuo homma pitäisi itsekin tehdä. Laite on meillä 6,5 vuoden käynnin jälkeen melko pölyinen imuroinneista huolimatta,mutta kun ei tunnu löytyvän aikaa pesuun ;D.
 

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
  • Keskustelun aloittaja
  • Valvoja
  • #5
Vs: E9DKEW pesu ja linkous

Katselin tuossa noita valokuvien aika tageja ja niistä paljastui että koko operatioon ekasta kuvasta viimeiseen kuvaan meni 2 h 10 min. Eiköhän tuollainen aika laitteelle jostain välissä liikene. ;)
 
E

Eb

Vieras
Vs: E9DKEW pesu ja linkous

Ja panaksi pysnyt jo kummallisen pitkään yhtenä kappaleena. Aika harvinainen.
 

Både

Kylmämestari
Vs: E9DKEW pesu ja linkous

Itse asiassa Panat on varsin luotettavia myllyjä,lukuunottamatta tietyssä erässä olleita kompuravikoja.Jos 2006 on laite asennettu,ja 2011 laukeaa niin kannataisi kysyä josko Kaukomarkkinat pistäisi materiaalitakuuseen.Puhallinmoottorihuolet oli melkein kaikilla sen ajan merkeillä koska samaa puh.moottoria käytettiin paljolti.
 
Vs: E9DKEW pesu ja linkous

Eiköhän tämäkin tämän ketjun alle sovi, vaikka eri mallin Pana onkin kyseessä. Mode siirtäköön omaan ketjuun jos näkee tarpeelliseksi.
Tänään tuli allekirjoituksen, pian 7 vuotta 24/7 seinällä pyörineelle laitteelle suursiivouksen aika kun jo aiemmin pölyiseksi todettu roottori alkoi näyttää tältä.


Välillä meinasi ensikertalaiselta usko loppua laitteen availun aikana, mutta aina kun vilkaisi tuota roottoria niin tajusi että irti se on sieltä saatava.


Ja lähtihän se roottori lopulta irti.


Tässä jo hieman aloiteltu puhtaaksi harjaamista.


...ja tässä roottori puhtaana, paskat paljussa.


Seuraavaksi pyyhin puhallinkotelon puhtaaksi ja asensin roottorin takaisin. Sitten pumppupullosta sumutin kennoon Solmaster AS 40 pesuainetta, annoin hetken vaikuttaa ja toisesta pullosta paineella kuumaa vettä päälle. Tämän käsittelyn tein kahteen kertaan ja huuhtelin kennon.

Pesu ja huuhteluvedet valui kondenssivesiputkea pitkin pihalle ämpäriin ja näyttivät tältä.


Olin varannut pressunkin jolla suojaan seinän ja lattian kennon pesun ajaksi, mutta niin hyvin kaikki pesuvedet menivät putkea pitkin pihalle, että pelkkä tiskiluutu riitti muutaman vesipisaran pyykimiseen lattialta.
Koko operaatioon meni ensikertalaiselta alle kolme tuntia, vaikka välillä piti melko kauankin arvuutella miten kondenssivesikourun ilmasuuttimineen saa siirtymään sivuun roottorin irroitusta varten.
 

Tatu

Tulokas
Vs: E9DKEW pesu ja linkous

Tervehdys.

Mulle tuli ongelma pesun jälkeen sisäyksikön kasauksen yhteydessä. En saa kondenssivesikaukaloa millään ilveellä takaisin paikoilleen?!?!??! Ei kenelläkään sattuisi olemaan neuvoja/kuvia? Sinänsä noloa koska sain sen kyllä pois ;D
 
Ylös Bottom