EC9 ja joko liian kylmä tai liian kuuma lattia (lattialämmityksen säätö)

Viestejä
8
#1
Edellisviikon haasteiden jälkeen haussa säädöt jolla saisi myös kosteiden tilojen lattiat lämpimiksi, ilman, että koko muu talo lämpiää saunaksi (http://lampopumput.info/foorumi/index.php/topic,26747.0.html).

Toissa viikon sunnuntaina laskin Meno min 22°C ja käyräksi 1 – Tästä seurasi se, että noin -5 ulkolämpö tilasta huolimatta huoneissa lämpö laski lähelle 20°C, makuuhuoneessa lattialla 19,3°C ja kosteiden tilojen laattalattia todella kylmä. Keskiviikkoiltana (3pv päästä) nostin Meno min 25°C ja käyrä takaisin 2:lle. Sen verran mukavuudenhaluinen kuitenkin. Ja taas lämpesi lattiat hieman mielyttävämpään lämpötilaan. Mutta sitten taas käyrällä 2 T14-arvo paukuttaa kokoajan Meno max 31°C arvoa, joten eipä se ihmekään, että alkaa lattiatkin lämpenemään taas. Mutta ei ne kosteat tilat tarpeeksi silti ja huonekohtaisissa termareissa lähes 23°C (pyynti 21°C). Tuntuu, että tuo käyräajo on ihan turha jos se ulkolämpötilasta huolimatta lykkää maksimiasetuksen mukaista vettä lattiaan.

Kosteat tilat ovat omana piirinään, omassa jakotukissaan. Pyyntö nyt lähes täydet 7/n (Danfoss) joka paikkaan. Eikä tietystikään mitään dokumenttia miten putket vedetty. Testimielessä nyt tuo pyynti, mutta kun ei juuri tunnu olevan ainakaan pesuhuoneeseen mitään vaikutusta vaikka miten vääntelee säädintä.

-Miten muilla Nilanisteilla asetukset – Kokemukset vastaavanlaisista tilanteista?
-Optimiasetukset ovat tietysti talokohtaisia, mutta joku asetus jäänyt nyt huomaamatta?
-Ilmauksen paikka?
-Putkari paikalle?
-Onko väliä kiertovesipumpun asetuksesta (nyt kokeilussa 3/4)?

Ja ehkä tämä asia sopisi enemmän yleisen keskustelun puolelle, mutta muiden Nilan käyttäjiä kokemukset kiinnostaa.

ps. Ja mikä käsittämätöntä, niin tuona käyrä 1 ”ajon” aikana sähkönkulutus yli 67 ja 58kWh kahtena päivänä (normaali noin 40kWh), ilman, että mitään erikoista tehty, ruuanlaitto ainoastaan.
 

pjr

Aktiivinen jäsen
Viestejä
513
#2
Vs: EC9 ja joko liian kylmä tai liian kuuma lattia (lattialämmityksen säätö)

Millä siirtymällä se käyrä on?

Itse kokeilisin ehkä tilanteessasi käyrä 1 ja siirtymä +2. Tai käyrä 2 ja siirtymä -4

Lisäsin liiteeksi Nilanin manuaalista tuon taulukon joka kertoo minkä lämpöistä vettä milläkin käyrällä ajetaan lattiaan missäkin ulkolämpötilassa.
lähde: https://www.nilan.fi/wp-content/uploads/nilan-ec9-kayttoohje-v17.pdf sivu 21
 

Liitteet

Viestejä
8
#3
Vs: EC9 ja joko liian kylmä tai liian kuuma lattia (lattialämmityksen säätö)

Siirtymä oli 0.

Hommasin nyt lämpömittarin jota olen pitänyt kosteissa tiloissa ja se on näyttänyt noin 23astetta, joten kyllä siellä jotain lämpöäkin on... Testataan tuota Käyrä 1, siirtymä +2 tästä päivästä eteenpäin. Katsotaan miten vaikuttaa.
 
Ylös Bottom