Energian säästö

Vaahteramäki

Aktiivinen jäsen
  • Keskustelun aloittaja
  • #1
Nyt se sitten alkoi, se lupaamani energiansäästö. Tosin säästö syntyy siitä, että käyttövesipuolen kiertovesipumppu ei toimi/toimii huonosti.

Laitteisto: Kaukolämpöön kytketty, Cetetherm mini PLUS http://local.alfalaval.com/fi-fi/tietoa_alfa_lavalista/ajankohtaista/Documents/Cetetherm%20Mini%20PLUS.pdf asennusvuosi 1999.

Havaintoja ja aivoituksia:
Kiertovesipumppu ei oikein toimi. Kolminopeuksinen säädin ei vaikuta mihinkään. Pumppu ilmattu ja tarkastettu, että akseli pyörii. Onko se nyt sitten pumpun vaihto edessä vai voisko tuolta olla jotain muuta rikki? Mites se kondensaattori, vaikuttaisko se mahdollisesti vikautuneen? Kannattaako hirveästi korjauttaa vieraalla vai tuleeko uusi pumppu halvemmaksi (senkin kyllä asentaa ammattilainen)? Liekö tuolla pumpulla vielä takuuta jäljellä?
 

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Vs: Energian säästö

Pumppu siis Wilo-Star-Z 25/4

http://productfinder.wilo.com/fi/FI/productrange/000000090003cafe00040023/fc_range_description

http://onninen.procus.fi/documents/original/13389/5/1/Starrs.pdf

http://productfinder.wilo.com/repo/media/docs/00479092_0.pdf
 

Mekaniker

Aktiivinen jäsen
Vs: Energian säästö

janti sanoi:
Pumppu siis Wilo-Star-Z 25/4

http://productfinder.wilo.com/fi/FI/productrange/000000090003cafe00040023/fc_range_description
Tuttu juttu, pumpun siipipyörä on rikki...
Uuden pumpun saa Wilo:lta, vaihdat vain pumppu+siipi-osa. Pumpun pesä kun on OEM mallia eli ei löydy kuin tilaamalla Cetethermiltä=kallis
 

Vaahteramäki

Aktiivinen jäsen
  • Keskustelun aloittaja
  • #4
Vs: Energian säästö

Eli siis, uuden pumpun vaihto edessä. Liekö tuossa vanhassa mitään takuita jäljellä? Alkoi hiukan kiinnostamaan tuon pumpun vaihto itsetehtynä, onnistusikohan? Minulla muuten on tuo vanha pumppu "plug-in" sähkökytkennällä, mutta kai sitä sellaisen voi tilata tuohon uuteenkin.
 

kotte

Hyperaktiivi
Vs: Energian säästö

Vaahteramäki sanoi:
Eli siis, uuden pumpun vaihto edessä. Alkoi hiukan kiinnostamaan tuon pumpun vaihto itsetehtynä, onnistusikohan? Minulla muuten on tuo vanha pumppu "plug-in" sähkökytkennällä, mutta kai sitä sellaisen voi tilata tuohon uuteenkin.
Hankkii vaan pumpun, jonka käyrästö, mitat ja liitännät sopivat yhteen (ja pumppu sopii käytettävissä olevaan tilaan) ja käyttötarkoituksena käyttövesikierto, niin eipä tuossa paljon ongelmia ole. Uudet tiivisteet kannattaa joka tapauksessa asentaa (kaiketi liitäntä on tyyppiä kiristysmuhvi ja päittäin puristettava rengastiiviste?).

Voikohan vanhat sähköliittimet siirtää uuteen pumppuun, niin pelkkä rautakaupan vakiotoimitusmallikin käy? Myös putkiadapterit voi ehkä käyttää uudelleen (jolloin mahdolliset tiivistettävät kierteet kannattaa tiivistää mieluiten hampulla ja kitillä, mutta tässä tapauksessa myös teflon-putkitiivisteteippiä voisi harkita tiivisteeksi, kun on messinkiosat kyseessä).
 

Vaahteramäki

Aktiivinen jäsen
  • Keskustelun aloittaja
  • #6
Vs: Energian säästö

Joulun ja vuodenvaihteen pyhät on nyt nukuttu ja on taas aika nostaa tuo kiertovesipumppu ongelma esille, eli hoitaa homma pois. Tuli vaan mieleen, että onko tuolla pumpun vaihdolla kova kiire, kun tuntuu tuota lämmintä vettä tulevan ihan normaalisti. Vaihtaa sen kuitenkin aioin, koska eoköhön se jotain toimiessaan tee kuitenkin ;)
 
Ylös Bottom