ENERGY SAVE AWT tankilliset mallit?

kkh-luoma

http://www.kkh-luoma.fi
Varoitus sinulle joka suunnittelet tämän laitteen hankintaa!

Myyntiesite johdattaa harhaan:
Luvataan täydellinen järjestelmä kuten vastaavat tankilliset toiset merkit, eli kaikki on tässä valmiina? Näin ei ole!

1. Vaatii erillisen puskuri/erotusvaraajan
2. Paisunta-astian ja erillisen kiertovesipumpun.
3. Tankin 200 L vesi ei ole käytettävissä lämmitykseen eikä käyttöveteen, vaan se on vaippavettä pelkästään käyttövesikierukalle. Tämä on erikoinen ratkaisu. Lämmintä vettä ei siis ole jemmassa laisinkaan.
4. Ulkoyksikön pieni kennosto ja yksi puhallin 9 tai 11 kW:n Panasonicin kompressorille on liian pieni ja siksi sulatuksia tulee todella usein ja mieletön määrä kondessivettä.
5. Käyttö ja asennusohjeet ovat todella sekavat ja puutteelliset.
6. Hätäkäyttökytkin/ termostaatti on asennettu ruuvatun etupaneelin alle. Tavallinen käyttäjä ei pysty käyttämään tarpeellista hätävastus toimintoa.
7. Tekninen tuki on puutteellinen.
8. Kukaan Onnisen myyjä ei tunne laitetta. Myyvät harhaanjohtavan esitteen perusteella. Vastuu siirretään asentajalle.
9. Ulkoyksikön teline on susi. Vaatii levennyksen tukiputkeen, hitsausta ja porailua, sekä vaakatuen kanttaamisen, että saadaan vasen pääty vapaaksi jäätymiseltä.

Asennusurakoitsija: ÄLÄ TEE URAKKAA TÄSTÄ LAITTEESTA ennen kuin tiedostat nämä seikat. Meitä on monia jotka olemme yllättyneet ja pettyneet laitteeseen pahemman kerran.
 

kkh-luoma

http://www.kkh-luoma.fi
...niin, tässä tankissa on kyllä 200 L vettä, mutta sitä ei voi käyttää puskurina lämpökiertoon, eikä myöskään suihkuveteen. Kuvittelee helposti että siellä on 200 L kuumaa käyttövettä varaajassa käytettäväksi. Tämän vesitilan sisään on asennettu käyttövettä varten kierukka, joka siitä n. 50 asteen vedestä siirtää kierukkaan lämpimää käyttövettä. Tämä on huono ratkasu, koska ympäröivän veden lämpötila pitäisi olla korkeampi, kuten öljypoltinkattiloissa takaamaan käyttöveden riittävyyden. Se tankin yläosassa oleva 1,5 kW:n vastus ei riitä, mikäli käyttövettä tarvitaan enempi. Että tuo järjestelmä saataisiin kunnolla pelaamaan, se vaatisi vielä ns. tulistusvaraajan käyttöveteen ja silloin ei tarvitsisi ajaa tankin lämpötilaa korkealle 45-50 C lämpötilalle, jolloin saataisiin hyvä hyötysuhde myös lämpimän käyttöveden osalta. On se jotenkin järjetön versio. Viisaampi ratkaisu on ES:n saneerausmalli, millä ajetaan vaikka energiavaraajaan, tai vanhaan järjestelmään.
 

pökö

Rele-aikakauden änkyrä
.. Että tuo järjestelmä saataisiin kunnolla pelaamaan, se vaatisi vielä ns. tulistusvaraajan käyttöveteen ja silloin ei tarvitsisi ajaa tankin lämpötilaa korkealle 45-50 C lämpötilalle, jolloin saataisiin hyvä hyötysuhde myös lämpimän käyttöveden osalta. On se jotenkin järjetön versio.
Juurikin tämmöistä ehdottelin tuolla toisessa ketjussa, mutta se tyrmättiin heti :)
 

Andres

Aktiivinen jäsen
ES AWT tankilliset mallit. Ensin AWT9(tai 11,tai 13)-V5 sitten AWT9(11,13)-V5+IFC nyt AWT9(11,13)-V6-SW

Onninen myy AWT9(11,13)-V5+IFC mallia.
Puhumme sitten V5+ mallista???
1. Kyllä myös toiset samankaltaiset mallit tarvitsee puskurivaraaja. Laitteessa on kaksi eri lämpötila. Käyräohjattu lämmitys sekä käyttöveden lämmitys.
Myös esimerkiksi maalämpöpumput tarvitsee puskurivaraaja.
Saa asentaa myös ilman puskurivaraaja jos lämmitysveden määrä on riittävä.
2. Paisuntaastia pitää olla joka tapauksessa. Jos on iso järjestelmä sitten isompi paisuntaastia. Jos ajatus oli että VILP sisällä ei ole paisuntaastia sitten kyllä on, 2kpl.
Ei tarvitse olla erillistä kiertovesipumppua. Mutta lämmityskaavassa on usein enemmän kuin yksi kiertovesipumppu.
3. Tankki pitää olla 250l jos laide on V+ mallia, V5 mallissa oli 200l tankki.
Kyllä tämä on vaikea käsittää.... Esimerkiksi 9kW ulkoyksikkö on uusittu Ultimate 9000EEV. Jos tämä toimisi vuonna 2012 300l tai 500l varaajan kanssa sitten tämä nyt ei toimii edes 200l tai 250l varaajan kanssa???
Ero on kaavassa. Uusi AWT V5+ tai V6 malli vaihtaa 3-tie venttiilin avulla varaajan lämmitykseen. Tämän varaajan kuormitus on vain käyttövesi jonka osuus on noin 20% koko lämmön tarpeesta.
Ohjelma laskee paitsi lämpötilan myös lämpötilan nousun. Jos esimerkiksi käyttövesivaraajan lämpötila ei nousee riittävän nopeasti sitten 3kW sauva lähtee apuun.

4. Mieleton määrä kondenssivettä näyttää että kone toimii tehokkasti. Voi olla että todellinen lämmön tarve on vielakin isompi.
5. Käyttöohjeet ovat kyllä vaikeat.
6. Mutta hyvä on että saa itse laittaa hätätapauksessa sähkökattilan päälle.
7, 8 En ota kantaa.
9. On kolme eri maatelinettä. Voi olla että sattui väärä teline.
 

kkh-luoma

http://www.kkh-luoma.fi
ANTTI (Anders)?
YMMÄRRÄ NYT TÄMÄ RISTIRIITA! Myyntiesite valehtelee, huijaa ja tässä sinä kirjoitat esitettä vastaan...

Myyntiesite johdattaa harhaan: Luvataan täydellinen järjestelmä kuten vastaavat kilpailevat merkit, eli kaikki on valmiina, ei muuta kuin putket kiinni, kuten Mitsut, Jäspit yms. Kuinka Onnisella on kanttia tämäntyyppiseen markkinointiin. Tietäneekö keskon omistusporras, tätä menettelyä...tuskin. Pitänee ilmeisesti infota. Jospa sitten tapahtuu muutos.?
 

Andres

Aktiivinen jäsen
Minä en kirjoita esitettä vastaan. Kirjoitan että ES AWT V5+ mallin käyttö-sekä asennusohje on vaikea käsittää.
Tämä ei merkitsee että käyttöohje olisi väärä.
Esite on ihan jotain muuta.
Esite on mainos. Käyttöohje on asiakirja.
Jos mainos on harhauttava silloin voi kyllä valittaa.
Asennan ES laitteita sekä voin vahvistaa että kyllä laitteet toimii.
Jos urakoitsijalta puuttuu kokemus laitteen asennuksesta sekä puuttuu tekninen tuki voi olla vaikea käsittää missä juuri vikä on.
Kuitenkin ensin pitää olla faktatiedo silloin vasta on järkevä valittaa. (Esimerkiksi jos tämä ketju on perustelematon tai huonosti perusteltu voi taas Onninen suuttua asiasta (valittaa)).
 

burmanm

Vakionaama
Multa on kanssa mennyt täysin ohi mikä tässä nyt on ongelma. Eihän puskurivaraaja ole ensinnäkään pakollinen vaikka niin ensimmäisessä kohdassa sanot. Paisunta-astian ja kiertopumpun puuttuminen taas hiusten näpertelyä, eihän se toki sisällä myöskään lattialämmitysputkistoa.

Esitteessä ei verrata mitenkään "kuten muiden merkkien mallit". Mikä tässä nyt on sitten niin harhaanjohtavaa? Eikö tuolla vehkeellä lämpiä sekä lämmitysvesi kuin käyttövesikin? Niin siinä taidetaan ainoastaan luvata. Loput kohdat on lähinnä vinkumista, en jaksa niihin katsoa. En myöskään ole aivan varma kumman suomen kielen taidot nyt ovat niin hukassa, ei se esitteen lukukaan näyttänyt ihan onnistuvan. Kun et kyennyt perustelemaan kantaasi niin päätit hyökätä noinkin lapsellisella tavalla?

Tietysti olet voinut viitata johonkin esitteeseen, jota me muut emme pysty näkemään kun sellaista ei ES:n sivuilla ole. Argumentointia vaan parantaisi kun näyttäisit silloin sen esitteen kohdan, olen erityisen kiinnostunut tuosta vertauksesta.

http://www.energysave.se/images/produktblad2018/AWTV5+-FI.pdf ei sellaista mainitse.

Tästä päästään toki sitten mielenkiintoiseen keskusteluun, minkä takia mainostat tuotetta sivuillasi jota pidät surkeana. Et mainitse mitään mainoksessasi puutteista ja ongelmista. Harhaanjohtavaa?
 

kkh-luoma

http://www.kkh-luoma.fi
Tässä kuvassa esitteen loppuhuipennus. Olen asentanut näitä erilaisia ilpoja yli 15 v ja myös ES saneerausmallia. Ne ovat toimineet ok. Lukuunottamatta tosi tiuhaa sulattelua johtuen suuresta Pansun kompurasta ja pienestä ulkoyksikön kenno/puhaltimesta. Tämä tankillinen ES oli ensimmäinen ja viimeinen.
 

Liitteet

  • Screenshot_20190122-232335_Drive.jpg
    Screenshot_20190122-232335_Drive.jpg
    59,2 KB · Katsottu: 418

burmanm

Vakionaama
No missä se vertailu muuhun on jota niin hehkutit? Tuossa on jopa "kaiken" laitettu lainausmerkkeihin, juuri sen takia että pari pulttia, putkea ja vastaavaa voi puuttua. Siihen luokkaan kyllä vesipumppu, mutasihdit, paisunnat etc menevät kanssa - ne ovat lämmönjakoon liittyviä osia eikä siinä mainosteta kaikkea lämmönjakoon liittyvää olevankaan mukana.

En nyt ymmärrä tätä vinkumista tästä asiasta. Se onko niissä huonot komponentit on toinen tarina, tosin tiheäkään sulattelu ei näytä olevan harvinaista "muille vastaaville" (joka oli siis sinun keksintösi ilmeisesti) kuten voit tältäkin forumilta lukea.
 

Andres

Aktiivinen jäsen
Tässä kuvassa esitteen loppuhuipennus. Olen asentanut näitä erilaisia ilpoja yli 15 v ja myös ES saneerausmallia. Ne ovat toimineet ok. Lukuunottamatta tosi tiuhaa sulattelua johtuen suuresta Pansun kompurasta ja pienestä ulkoyksikön kenno/puhaltimesta. Tämä tankillinen ES oli ensimmäinen ja viimeinen.

Älä suuttuu!
Tankillisen mallin ulkoyksikkö on täsmälleen samaa kuin saneerausmallin ulkoyksikkö.
Sisäyksikön piirikortti, ohjaustaulu, kiertovesipumppu sekä lämmönvaihdin ovat samoja.
Ero on siinä että lisäksi on 3-tie venttiili joka vaihtaa vesivirran käyttövesivaraajalle sekä sähkökattila 3+3+3kW että, 1,5 kW lämminvesivastus.

Onko käyttövesi lämmin tai ei?
 

PasiH

Jäsen
Mulla on nyt ollut kaksi vuotta käytössä AWT9-V5+, en nyt täysin ymmärrä noita kaikkia kommentteja?
Järjestelmässä ei ole mitään puskurivaraajia tahi käyttöveden priimaimia, saati erillistä paisariakaan (koneen sisällä on 6 litran paisari) tai kiertovesipumppua. Kone siis kytketty suoraan lattiakiertoon. Kuitenkin talo on lämminnyt jopa näillä suht kovilla keleillä Itä-suomessa eikä käyttövesi ole loppunut 6 hengen saunaporukallakaan. Sähkövastuksia se toki mukaan ottaa kun keli menee alle -20 asteen.
Puutteita koneessa toki on, käyttäliittymä on 80-luvun taskulaskimesta eikä ilman käyttöohjetta vieressä sitä voi juuri operoida. Ulkoyksikön teline vaatii tosiaan modauksen että kone ei tiputa vettä telineen päälle vasemmasta päädystä. Uututtaan tuossa oli kyllä vikaa, siihen vaihdettiin ohjainkortti koska sulatukset eivät toimineet kuten piti ja ulkoyksikkö tuppasi jäätymään.
Niin ja mökki 125m2 Joensuun seudulla, 2016 valmistunut.
 

Esäätäjä

Aktiivinen jäsen
3. Tankin 200 L vesi ei ole käytettävissä lämmitykseen eikä käyttöveteen, vaan se on vaippavettä pelkästään käyttövesikierukalle. Tämä on erikoinen ratkaisu. Lämmintä vettä ei siis ole jemmassa laisinkaan.

Kyllä sitä lämmintä vettä on liki 200 litraa jemmassa lämmittämään käyttövesikierukan läpi virtaava vesi, riippuu tietysti kuinka kierukka sinne on asennettu, onko ihan yläosassa vai alhaalta asti toimien samalla esilämmittimenä. Reilunkokoinen käyttövesikierukka toimii erittäin mukavasti ja vesi ei koskaan "lopu" niinkuin tavallinen varaaja tekee. Tavallinen alhaalta sisään - ylhäältä ulos varaaja antaa minuutin aikaa poistua suihkun alta kun alkaa viilenemään, sitten tuleekin jääkylmää jos ei esilämmitetty sisääntuleva vesi. Kierukka taas antaa vähitellen haalistuvan veden jos paljon päästää, hana kiinni ja odottaa hetken, taas tulee lämmintä. Toki se vaippavesikin alkaa haalistua kovalla käytöllä.
 

Yen

Jäsen
Ulkoyksikön teline vaatii tosiaan modauksen että kone ei tiputa vettä telineen päälle vasemmasta päädystä. Uututtaan tuossa oli kyllä vikaa, siihen vaihdettiin ohjainkortti koska sulatukset eivät toimineet kuten piti ja ulkoyksikkö tuppasi jäätymään.

Minkälaisia modauksia ihmiset on tehnyt? Minulla on tämä alla, mutta juuri vasemmalta puolelta pissii ohi reippaasti...
 

kkh-luoma

http://www.kkh-luoma.fi
NYT SE MYRKYN LYKKÄS !
Pakkanen meni 26 C ja laitteessa on vastukset mitkä piti mennä automaattisesti päällä, kun ulkoyksikkö sammuu, kuten muissa vastaavissa laitteissa.

Kuinka kävi...ei mennyt, eikä mene ollenkaan, koska laite ohjelmoitu siten, että lyö kylmäksi koko järjestelmän ja näinollen talo saa jäätyä. Nyt Onnisen tekninen asiantuntijaraati pitänyt palaverin ja päätyneet siihen että, tämän ehkä on pakko korjata. Nyt sitten kaikille ko laitteen omistajille tiedoksi, tilatkaa uusi kortti, tai älkää lähtekö kotoa pois mikäli tulee kova pakkanen. Käsikäytöllä saa hätävastuksen päälle, mutta automaattisesti ei.
Voi voi tätä Onnisen touhua...ja kaiken tämän kehityksen koekaniini juuri tämä minun asentama kohde.
 

kurre orava

´pitkähän on pilalla, lyhyttä on helppo jatkaa...´
Joo, tuo ohjelmistokukkanenhan oli jo vanhoissa V5:ssa, jos pumppu meni häiriölle tai pakkasraja tuli vastaan niin ei aktivoinut vastuksia itse vaan piti olla ulkoinen varavavastus tms omalla termarilla. Annoin tuosta palautetta ES:lle jo 2014 ja siihen luvattiin parannusta mutta ilmeisesti asia ei kuitenkaan koettu kovinkaan tärkeäksi.

AWH malleissahan tuo ei varsinaisesti ollut ongelma, lähinnä harmituksen aihe kun piti kuitenkin olla jonkinlainen erillinen varaaja ja siihen oli helppo laittaa vastus omalla ohjauksella.

Itselläni on ollut tuo laitteen sisäinen 3kW vastus kytkemättä koko laitteen olemassaolon ajan.
 

pökö

Rele-aikakauden änkyrä
Ehkä on hyvä ettei kaikki munat ole samassa korissa.
Minulla on varana lämpöparoni täysin irti maalämmöstä tai sen sähköistä vaikka nibeen sen olisi saanut hienoilla ohjauksilla ja vaihevahdeilla.
 

Marcelo

Jäsen
NYT SE MYRKYN LYKKÄS !
Pakkanen meni 26 C ja laitteessa on vastukset mitkä piti mennä automaattisesti päällä, kun ulkoyksikkö sammuu, kuten muissa vastaavissa laitteissa.

Kuinka kävi...ei mennyt, eikä mene ollenkaan, koska laite ohjelmoitu siten, että lyö kylmäksi koko järjestelmän ja näinollen talo saa jäätyä. Nyt Onnisen tekninen asiantuntijaraati pitänyt palaverin ja päätyneet siihen että, tämän ehkä on pakko korjata. Nyt sitten kaikille ko laitteen omistajille tiedoksi, tilatkaa uusi kortti, tai älkää lähtekö kotoa pois mikäli tulee kova pakkanen. Käsikäytöllä saa hätävastuksen päälle, mutta automaattisesti ei.
Voi voi tätä Onnisen touhua...ja kaiken tämän kehityksen koekaniini juuri tämä minun asentama kohde.
Sama ongelma mulla, kovat pakkaspäivät pidin hätävastuksilla. Kerroin maahantuojalle, lupasivat selvittää, ei ole kuulunut. Nyt kun pakkaset laski alle
-26 ei ole ollut mitään ongelmia.
 

mikueli

Tulokas
Hei,

Ekaa kertaa kysyvänä. Kertoisko joku rautalangasta vääntäen, miten tuon hätävastuksen kanssa toimin. Voinko esim kytkeä sen päälle vaikka ulkoyksikkö vielä pyörii? Ja mihin lämpötilaan termostaatin? Pitikö se 3-tieventtiili vielä käsin säätää kans? jajaja?? :D. Käyttöohjeesta en selvää kuvaa/tietoa saa.

Pari vuotta sitten oli lyhyt pakkasjakso, missä systeemi meni vikatilaan, kun ulkolämpötila liika matala, vaan ei lähtenyt vastukset autom. päälle. Mutta en sitten kokeillut yrittää vastuksilla, kun lähti kohta pelittämään. Kiitos jo etukäteen.
 
Ylös Bottom