ES V5 11kW pakkastehot

kurre orava

´pitkähän on pilalla, lyhyttä on helppo jatkaa...´
Tuli sitten tänne maamme lounaiskolkkaankin talven ensimmäiset "oikeat" pakkaset jos niin voi sanoa, jouluaaton illalla kun lämpötila painui tuonne -10 asteen alapuolelle reiluksi vuorokaudeksi.
Järjestelmän loggausta kun ei vielä ole (loggeri ja anturit vielä hyllyssä, asentamatta) niin alla olevat toteamukset perustuvat puhtaasti satunnaisiin havaintoihin pumpun toiminnasta eri ulkolämpötiloissa.

Jonkinlaista suuntaa antavaa osvittaa antanee kuitenkin ko vehkeen pakkaskyvyistä ja saattaa siten kiinnostaa mikäli joku on miettinyt tällaisen härvelin hankkimista.

Nollan ympäri vaihtelevissa lämpötiloissa (n +3 - -3) hetkellinen coppi asettuu karvaan verran alle 3:n kun verrataan suoraan otto/anto. Kylmempään kun mennään, noin -7 - -10 putoaa coppikin tuonne 2,5-2 tietämiin. Joulupäivän iltana ennen kun kelit lauhtuivat, ulkolämpötila oli noin -14 - -15, pumppu otti tehoa noin 1,6kW ja tuotti sillä 2,6-3kW mitä pollusta seurasi eli hetkellinen coppi painuu noissa olosuhteissa tuonne 1,6-1,8. Noista hetkellisista kun poistaa vielä sulatuksiin menevän energian niin himmenee toki hieman nuo todeliset copit. Kuivassa pakkaskelissä noita sulatuksia ei ole kovin tiheään, nollan tienoilla joutuu sulattamaan tiheämmin. Kohtuullisesti tuntuu toimivan tuo tarpeeseen perustuva sulattaminen nykyisellä ohjelmistolla.

Käyntijaksot olivat pitkiä (patteriverkostoon menee noissa olosuhteissa noin 2kW ja lattioihin muutama sataa wattia) joten tehoreservia tuntuu vielä olevan takataskussa jonkin verran ennen kun ilmenee tarvetta tukea vastuksella tai takalla. Varaajan lämpötila oli koko ajan säädetty 35 asteeseen ja lämmönvaihtimelta menevä vesi oli keskimäärin noin 38-39 astetta. Pumpun käyttöprofiilina lämmitys. Talon toisessa päässä oleva ilmalämpöpumppu kantoi toki kortensa kekoon talon lämmityksessä. Sähköä kului vuorokauden aikana 51kWh:ta josta suurin osa lämmitykseen, osan päivää kun oltiin muualla vierailemassa eikä ruokaa ym juurikaan valmisteltu.

Pumpun hintatasoa (ja sukurasitteita...) huomioden mielestäni ihan ok suoritustaso. Tosin, kuten sanottua, otanta on vielä hyvinkin suppea. Pitäisi jaksaa kiivetä tuonne vintille vetämään kaapelit noille 1-wire antureille ym jotta saisi loggauksen käyntiin, tulisi hiukan kattavammat mittaukset mielipiteiden pohjiksi.
 

kurre orava

´pitkähän on pilalla, lyhyttä on helppo jatkaa...´
Vs: ES V5 11kW pakkastehot

pjr sanoi:
Mikä siellä oli pyyntinä veden lämpötilalle pumpulta?
Varaajan lämpötilapyyntinä 35 astetta. Anturi aika tarkkaan varaajan keskiosassa.
 
Ylös Bottom