Kiitos vinkistä laitetaanpa tilaukseen pari kokeeksi. Toiv näitä saa jatkossa myös...Euromarkkinointi oy:n 28eur maksava nibe F470 aktiivihiilisuodatin
Kiitos vinkistä laitetaanpa tilaukseen pari kokeeksi. Toiv näitä saa jatkossa myös...Euromarkkinointi oy:n 28eur maksava nibe F470 aktiivihiilisuodatin
tuolla vaihtovälillä se muuttuu kyllä jo betoniksi. Max 2kk suotimien vaihtoväli. Muuten alkaa ilmanläpäisy laskea reilusti ja tehot laskea. Tuon huomaa kun hyvin säädetyllä koneella jäteilma alkaa laskea liikaa ja kone sulatella. Ei se suodatin niin paljoa maksa, että ei voisi tiheämmin vaihdella.Tuolla ylimääräisellä säleiköllä ja imuroinnilla voisi F7A mennä sen puolisen vuotta, jolloin sijoitus ei niin mahdottoman suuri olisi
Tuota Pislan metallista säleikköä ei kai enää valmisteta, Pislan sivuilla sitä ei enää ole, Kärkkäisellä vielä näytti @Mikki linkin mukaan olevan varastossa. Itse ostin vajaa vuosi sitten, nyt jo sain ruuvattua paikoilleen, katsotaan miten toimii.
Tuolla ilmeisesti nykyiset versiot, löytyy eri kokoisia: https://www.pisla.fi/tuote-osasto/kaikki-tuotteet/ilmanvaihto/saleet/?filter=kotona-ulkona Vaatii säleikön ja putkiyhteen. Ei tietoa onko parempi vai huonompi kuin vanha.
Mun mielestä löytyy kakkossivulta vai onko toi erillainen
![]()
Ulkoilmasäleikkö - Ilmanvaihto, Kaikki tuotteet, Säleet - Pisla
Pislan ulkoilmasäleiköllä käänteentekevä parannus koneellisen ilmanvaihdon ilmanottoon! RAKENNE: Pislan ulkoilmasäleikkö on suunniteltu ja toteutettu niin, että tuloilman virtausnopeus on mahdollisimman […]www.pisla.fi
Laittamasi linkki ei osoittanut mihinkään, joten kerrotko vähän lisätietoja? Mikä automalli ja vuosimalli? Olen itse käyttänyt F470:ssä Mazda 6 vm 2002 - 2007 raitisilmasuodatinta (aktiivihiilimalli) ja suodatin näyttää silmämääräisesti ja tuntuu käsiteltäessä ihan samanlaiselta kuin viralliset F7-suodattimetkin. Tuota Mazda:n suodatinkokoa käyttäessä joutuu poistamaan noin 15 mm siitä paksusta huopasiivusta kotelon etureunassa + olen laittanut suodattimen reunukset ilmastointiteipillä kiinni siihen suodatinkoteloon, että vältän mahdollisen ohivuodon muovin ja suodattimen välistä.Vs: F470 suodattimet
Annan vinkin. Toyotan aktiivihiili ilmansuodatin istuu tähän sellaisenaan. Älkää hyvänen aika maksako 40 euroa kun käypä hinta tuolle on korkeintaan pari euroa.
![]()
Kyllä sille on syynsä että siellä on se muunnoskappale. Ilman virtausnopeus/alipaine pysyy ritilän kohdalla pienempänä jolloin huurretta kertyy vähemmän ritilään. Itikoitakin taitaa kerätä vähemmän kun ei imetä imurin lailla.Kaippa tuosta Pislasta tulee riittävästi ilmaa
Kyllä sille on syynsä että siellä on se muunnoskappale. Ilman virtausnopeus/alipaine pysyy ritilän kohdalla pienempänä jolloin huurretta kertyy vähemmän ritilään. Itikoitakin taitaa kerätä vähemmän kun ei imetä imurin lailla.
Tarpeeksi isolla ritilällä voi ehkä sen hyttysverkonkin laittaa paikoilleen.
Tuo yllä oleva koskee enemmän perinteisiä ritilöitä joissa reikien pinta-ala on huomattavasti pienempi kuin nimellisen halkaisijan mukaan laskettuna. Poistaako tuo Pisla kokonaan noita ongelmia? Onko tuossa Pislassa esim pienemmät reiät keskellä ritilää jotta virtaus jakautuisi tasan koko ritilän alueelle sivut mukaan lukien? Vai imeekö käytännössä kuitenkin enimmäkseen keskeltä?
Mahdotonta sanoa näillä tiedoilla. G4 kertoo suodattimen suodatustehon eli minkä kokoisia hiukkasia siitä pääsee läpi. Edes saman valmistajan eri tuotantoerien välillä "samanlaiset" G4-suodattimet eivät välttämättä aiheuta samanlaista virtausvastusta eli jos haluat pelata varman päälle niin mittaa talon ilmanpaine ennen ja jälkeen suodattimen vaihdon. Käytännössä jos vaihdat yhden suodattimen kerrallaan niin paine-ero talon vaipan yli riittää pitää samana (eli mittaat montako pascalia talossa on alipainetta ennen suodattimen vaihtamista ja säädät tuulettimen uudella suodattimella arvoon jolla paine-ero on sopiva; tähän tarvitset mikromanometri nimisen mittarin ja sellaisen pätkän ohutta letkua, että saat mittarin näkemään yhdestä mittaputkesta sisäilman- ja toisesta ulkoilmanpaineen).Voiko alkuperäisen G4 tulosuodattimen tilalle vaihtaa G4 hiilisuodattimen säädättämättä ilmanvaihtoa?
Millaista mikromanometriä suosittelet?Mahdotonta sanoa näillä tiedoilla. G4 kertoo suodattimen suodatustehon eli minkä kokoisia hiukkasia siitä pääsee läpi. Edes saman valmistajan eri tuotantoerien välillä "samanlaiset" G4-suodattimet eivät välttämättä aiheuta samanlaista virtausvastusta eli jos haluat pelata varman päälle niin mittaa talon ilmanpaine ennen ja jälkeen suodattimen vaihdon. Käytännössä jos vaihdat yhden suodattimen kerrallaan niin paine-ero talon vaipan yli riittää pitää samana (eli mittaat montako pascalia talossa on alipainetta ennen suodattimen vaihtamista ja säädät tuulettimen uudella suodattimella arvoon jolla paine-ero on sopiva; tähän tarvitset mikromanometri nimisen mittarin ja sellaisen pätkän ohutta letkua, että saat mittarin näkemään yhdestä mittaputkesta sisäilman- ja toisesta ulkoilmanpaineen).
Huomaa, että suodattimen virtausvastuksen muuttuminen pienemmäksi tai suuremmaksi ei vaadi ilmanvaihtoventtiilien säätämistä vaan ainoastaan tuulettimen tehon säädön. Kun suodattimesta saadaan puskettua sama ilmamäärä läpi kuin aikaisemminkin niin se jakautuu samalla tavalla eri venttiileille vaikka varsinainen suodattimen vastus muuttuukin. Suurempi virtausvastus vaikuttaa siis vain sähkön kulutukseen, edellyttäen että tuuletinteho säädetään uuden suodattimen aiheuttaman virtausvastuksen mukaan.
Että asia ei olisi liian helppoa niin suodattimen virtausvastus (virallisesti "painehäviö") riippuu suodattimen läpi kulkevan ilman nopeudesta eli käytännössä siitä kuinka monta litraa sekunnissa ilmaa pitää siirtää suodattimen läpi. Ja virtausvastus muuttuu kun suodattimeen tarttuu likaa sen käytön aikana. Nibe F470:ssa ei ole mitään älyä tai antureita mihinkään näihin liittyen. Ainoa "äly" on automaattinen "Suodatinhälytys"-teksti näytölle kun edellisestä sähköjen katkaisusta on mennyt 3 kk.
Suodattimista voit lukea tarkemmin esimerkiksi täältä: https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/88685/Ilmanvai.pdf
Mikä vain käy mikä mittaa luotettavasti parin Pascalin tarkkuudella.Millaista mikromanometriä suosittelet?
Tuossa meidän mikromanometrissa on kalvoon perustuva mittaus, joten se ei vuoda. Sen ansiosta voin käyttää ohutta silikoniletkua joka mahtuu ihan tavallisen ikkunan kulmasta ikkunan tiivisteiden välistä ulos. Toinen vaihtoehto olisi porata esim. ikkunan karmiin letkun paksuinen reikä ja työntää letku siitä ulos. Päädyin tuohon ohut letku -vaihtoehtoon sen takia, että sen purkamisesta ei jää mitään jälkiä, mutta ulkonäön puolesta jää letku näkyviin.Kiitoksia vinkeistä, täytyy alkaa tutustumaan. Miten teit mittarin läpiviennin ulos?
Pislan säleikkö on hyvä. Itse tilasin pari kuukautta sitten tuolta: Tokmanni - Linkki suoraan harmaaseen Pisla säleikköönTuo Pislan ulkoritilä kiinnostelee! Meillä etenkin koiperhosen/vastaavan näköisiä ötököitä tukee niin reilusti sisään että niistä olisi kiva päästä eroon. Vaikka suodatinta vaihtaisikin niin ötökät änkevät jostain välistä tekniseen tilaan ja niitä näkee myös sisällä talossa ja uskoisin että tulevat ilmanvaidon kautta sisään. Usein niitä on läjä kuolleena suodattimen pinnalla.
Vaikka olen myös ymmärtänyt että tuloputkeen ei saisi mitään ritelikköjä jättää, mutta ilmeisesti tämä olisi siis ok?
En ymmärrä IV-asennuksista juuri mitään, mutta aiempien viestien perusteella tarvitaan jonkinlainen välikappale tuohon ritilän liittämiseen?
Meillä tuloilmaputken ulkopäässä on laajennus jonka halkaisija taisi olla 200mm. Pislan säleikössä putkikoko on 160mm. En tehnyt putkeen tai säleikköön mitään muutoksia, pursotin vain liimamassaa seinään tuon tuloilmaputken ympärille ja painoin säleikön seinää vasten ja sitten se parilla ruuvilla seinään kiinni. Liimamassa tiivistää säleikön seinään niin ei sieltä välistä pääse itikat tuloilmakanavaan, kun itse putkiliitos ei ollut tiivis (160->200mm). Jos jollain on tuloilmaputken ulkopää 160mm niin silloin ei ehkä tarvita liimamassaa vaan liitos on riittävän tiivis ihan työntämällä säleikön putki seinässä olevaan tuloilmakanavaan.