Lukemat on tuotettu energia eli ihan taitaa olla linjassa.
16000kwh on kyllä aika paljon neljään kuukauteen, paitsi jos talo on iso/vanha/.. mutta ei kai se mahdotonta ole. Niben mittareista virtausmittari on helppo tehdä tarkaksi ( mutta niitä taisi olla useampaa sorttia joista pitää valita oikea ) Lämpöanturit näissä ovat se hankala kohta. Energia = aika * lämpötilaero * virtaus - ja se lämpötilaero on senverran pieni että asteen heitto anturissa vaikuttaa aika paljon.
Vaihdettu 410p:n tilalle. Eli ihan asuinkäytössä ollut. Tuota tuotettua energiaa kanssa mietin, mutta ei vaan mistään paperista oikeen tullut ilmi. Kokonais sähkönkulutus samalla ajalla ollut järkyttävä n.8000kWh taidanpa laittaa tuolle kapistukselle oman kwh-mittarinMinlälainen sähkön kulutus on ollut saman aikana?
Siinä on rakennusaikaista lämmitystä mukana, veikkaan.
Kuinka vanha ja suuri kämppä?Vaihdettu 410p:n tilalle. Eli ihan asuinkäytössä ollut. Tuota tuotettua energiaa kanssa mietin, mutta ei vaan mistään paperista oikeen tullut ilmi. Kokonais sähkönkulutus samalla ajalla ollut järkyttävä n.8000kWh taidanpa laittaa tuolle kapistukselle oman kwh-mittarin
Vaihdettu 410p:n tilalle. Eli ihan asuinkäytössä ollut. Tuota tuotettua energiaa kanssa mietin, mutta ei vaan mistään paperista oikeen tullut ilmi. Kokonais sähkönkulutus samalla ajalla ollut järkyttävä n.8000kWh taidanpa laittaa tuolle kapistukselle oman kwh-mittarin
No onhan tuo kohtuu iso kulutus, täällä samaa kokoluokkaa (MLP) ja ~4000kWh vastaavalle ajalle...jotakin vikaa jossain tuolla kalustuksella?As.p-a 155m2, 1-taso, 2009, uusimaa. Lisänä ilppi ja varaava takka (poltettu puuta n. 1m3) Kylppäri lämpiää sähkösellä lattialämmöllä (1000W) ja talli 25m2 ilpillä.
Oliko muissa tiloissa vesikiertoinen lattia lämmitysAs.p-a 155m2, 1-taso, 2009, uusimaa. Lisänä ilppi ja varaava takka (poltettu puuta n. 1m3) Kylppäri lämpiää sähkösellä lattialämmöllä (1000W) ja talli 25m2 ilpillä.
Muissa tiloissa on vesikiertonen. Ilmamäärät ja BS1 anturin arvo saatiin kohilleen vasta viime viikon lopulla. Saa nähä muuttaako kulutusta mihin suuntaan, ainakin kompura pääsee nyt korkeemmille (80-100Hz) taajuuksille.Oliko muissa tiloissa vesikiertoinen lattia lämmitys
Kulutus 11/20-2/21 8000kWh on kyllä jäätävän suuri. Nyt varmaan asetukset ihan jotain muuta kuin niiden pitäis olla
Tuota tuotettua energiaa kanssa mietin, mutta ei vaan mistään paperista oikeen tullut ilmi. Kokonais sähkönkulutus samalla ajalla ollut järkyttävä n.8000kWh taidanpa laittaa tuolle kapistukselle oman kwh-mittarin
Tein nämä muutokset ja nyt BF1 näyttää ~16l/minHei, näyttäisi, että aloittajalla sama "ongelma" kuin minulla oli koneen virtausmittauksen BF1:n kanssa. BF1 näytti liian suuria lukemia. Valikossa 5.3.21 oli valittuna EMK300/310 anturi, vaihdoin tilalle EMK150 ja asia tuli sillä kuntoon. Onnistuuko kokeilla, että laittaa manuaalisesti pumppu 1 100% ja pumppu 2 III-nopeudelle, että mitä BF1:n näyttää silloin? Minulla näillä asetuksilla virtaukseksi tuli ~23l/min, kun BF1:een valittu oikea anturi.
Yksi asia kanssa mitä ihmetellyt on jäteilman ja höyrystimen välinen lämpötilaero. Tältä palstalta lueskellut, että ero pitäisi olla ~3C luokkaa, meillä se pyörii 7C luokassa.
Minulla Nibe F750 200m2 kahdessa krs. 2007 ei takkaa, ILP "aina päällä" ja kokonaiskulutus 16000kWh/a.
Mulla asennettuna sähkönkulutus koneelle, ei varmaan tuotto? Eli F750 mittari näyttää 2,5 vuoden käytön jälkeen 19000kWh joka olisi vuodessa n. 7600kWh lämmitykseen ja käyttöveteen.
Kysyin Nibeltä varmistuksen anturi asiaan. Todella tuo EMK150 on oikea valinta. Ihme, ettei sitä kerrota missään, jos kerran vaihtoehtojakin löytyyHei, näyttäisi, että aloittajalla sama "ongelma" kuin minulla oli koneen virtausmittauksen BF1:n kanssa. BF1 näytti liian suuria lukemia. Valikossa 5.3.21 oli valittuna EMK300/310 anturi, vaihdoin tilalle EMK150 ja asia tuli sillä kuntoon. Onnistuuko kokeilla, että laittaa manuaalisesti pumppu 1 100% ja pumppu 2 III-nopeudelle, että mitä BF1:n näyttää silloin? Minulla näillä asetuksilla virtaukseksi tuli ~23l/min, kun BF1:een valittu oikea anturi.
Joo minulla aluperin (asennettu 2018 joulukuussa) oli oikea anturi valittuna, viimeisimmässä softapäivityksessä oli vaihtunut EMK300/310. Hyvä, että asia varmistui myös Niben puolelta.Kysyin Nibeltä varmistuksen anturi asiaan. Todella tuo EMK150 on oikea valinta. Ihme, ettei sitä kerrota missään, jos kerran vaihtoehtojakin löytyy
Onko EMK150 oikea valinta kaikille F750:lle, vai vain tietyn ikäisille malleille?Joo minulla aluperin (asennettu 2018 joulukuussa) oli oikea anturi valittuna, viimeisimmässä softapäivityksessä oli vaihtunut EMK300/310. Hyvä, että asia varmistui myös Niben puolelta.
Pari vinkkiä:Yksi asia kanssa mitä ihmetellyt on jäteilman ja höyrystimen välinen lämpötilaero. Tältä palstalta lueskellut, että ero pitäisi olla ~3C luokkaa, meillä se pyörii 7C luokassa. Liitän tähän juuri napatut huoltotiedot laitteesta, jos joku osaisi kertoa onko siellä jotain selkeesti pielessä niin olisin erittäin kiitollinen
BF1 anturi tällä hetkellä EMK150:senä.
GP6 kolmosnopeudella ja tasasella käyrällä.
Oletettavasti kaikille, Ptg tietänee tarkemmin, kun ollut asiasta Nibeen yhteydessä.Onko EMK150 oikea valinta kaikille F750:lle, vai vain tietyn ikäisille malleille?
Onkohan väärästä anturiasetuksesta muuta kiusaa kuin energiamittarin tuottaman tilastotiedon vääristyminen?Oletettavasti kaikille, Ptg tietänee tarkemmin, kun ollut asiasta Nibeen yhteydessä.
En ainakaan huomannut, että olisi ollut toimintaan vaikutusta, muutaman kuukauden taisi kone pyöriä, ennen kuin huomasin virheellisen litramäärän virtausmittauksesssa.Onkohan väärästä anturiasetuksesta muuta kiusaa kuin energiamittarin tuottaman tilastotiedon vääristyminen?
Ei varmuutta onko kaikille, kerroin oman koneen tiedot ja sain tuon vastaukseksiOletettavasti kaikille, Ptg tietänee tarkemmin, kun ollut asiasta Nibeen yhteydessä.
- nyt tuloilmana 18C yksinkertaisesti siitä syystä, että tuo kph tosiaan lämpiää sähkösenä lattialämpönä, eikä viitsi sitä huudattaa yhtään ylimäärästäPari vinkkiä:
- aseta tuloilma 16 asteeseen, lämmitys silloin selkeämmin lattian kautta (ilma sekoittuu tehokkaasti)
- käyttövedelle voi ohjelmoida säästötilan huomioiden vuorokauden ajan/ajat, joilloin lämmintä vettä tarttee eniten
- tsekkaa lattialämmityssuunnitelmasta oikea arvo dT:lle
- IV:n nopeus pienehkö ko. kokoiselle talolle, tosin lämmitettävät kuutiot ei käyneet ilmi
Soitin tänään nibelle ja sain ohjeet seuraavat: tässä puheissa oleva asetus on ulkopuolisen energiamittarin/virtausmittarin asetuksia. Pyydettiin lisävarustekohdasta poistamaan koko asetus. Koneen sisällä toinen sensori joka mittaa virtaukset. Eli poistoon jollei ole ulkopuolisia sensoreita