F750 kompressoin lyhyt käyntiaika (229)

BroHesus

Jäsen
  • Keskustelun aloittaja
  • #1
huomenta

nyt puskee sit tuommosta koodia ja lattiat kylmät, koska kompressorin käynti estetty. Ensimmäisen kerran tuli eilen illalla sit nollasin sen ja seurasin näytti toimivan, mutta olikin yöllä uusinut ja nyt kun aamulla rebootin laitteen niin tuli edelleen vika. Menolämpötila ei nouse 19asteesta ylemmäs. Asetin nyt käsiohjauksen ja sallin lisäyksen niin sillä nyt luultavasti pysyy lattiat lämpimänä?
 

Mikki

Vakionaama
Kats lisäyksen eston lämpötilaraja. Taisi olla +5C vakiona. Laitoin myös minimilämmön kesälläkin +23C että lattia kuivaa.

Sitä lisäysrajaa pelkästään muuttamalla itsellä lattia lämpesi. Automaatilla muutoin vehjes. Toki jos te raksasta on kyse niin sulkuja voi olla tietysti kiinni myös.
 

BroHesus

Jäsen
  • Keskustelun aloittaja
  • #9
soitettu nibelle josta sanottiin, että ei kuulu takuuseen.. Kone pitää ilmata jos se ei auta nii silloin kuulus. Noh pääseen ilmaamaan tuon vasta myöhemmin tänään. Toivottavasti auttaa, kun viikonloppu tulossa
 

pökö

Rele-aikakauden änkyrä
soitettu nibelle josta sanottiin, että ei kuulu takuuseen.. Kone pitää ilmata jos se ei auta nii silloin kuulus. Noh pääseen ilmaamaan tuon vasta myöhemmin tänään. Toivottavasti auttaa, kun viikonloppu tulossa
Mistä ne tuon ilmaustarpeen tiesi?
 

BroHesus

Jäsen
Voit myös katsoa jos siihen löytyy uusi softa. Sekin voi auttaa,
softankin ajoin jonka nibe oli laittanu s-postiin ja nyt siis tulin kotia vähä aika sit ilmasin ei ainakaa vielä mitää tapahdu näyttää edelleen että meno ja paluulämpötila n. 19 astetta vaikka laskettu on n. 28
 

pökö

Rele-aikakauden änkyrä
Kai kiertopumppu käy?

Nuo ilmausjutut on vähän sellaisia pahalta haiskahtavia yleisohjeita.
 

Jolberious

Aktiivinen jäsen
Asteminuutit -8, ei käynnisty kompressori vielä noilla tarpeilla. Paljonko lämmitysjärjestelmän paineet ovat?

Meno ja paluulämpötilan ero 0,1astetta. Kiertääkö siellä oikeasti vesi?
 

BroHesus

Jäsen
Asteminuutit -8, ei käynnisty kompressori vielä noilla tarpeilla. Paljonko lämmitysjärjestelmän paineet ovat?

Meno ja paluulämpötilan ero 0,1astetta. Kiertääkö siellä oikeasti vesi?
nyt tuli taas se sama herja, paine on 1.3bar jos tarkoitat sitä mittari mikä laitteen alaosassa.
Typerä kysmys: mutta mistä tarkistan kiertääkö vesi?
 

BroHesus

Jäsen
ja nythä miulla on käytössä vaan lisäys jolloin sähkövastukset lämmittää sitä mutta eipä taida lämmittää...
 

Jolberious

Aktiivinen jäsen
Ei lisäystäkään oteta käyttöön, jos asteminuutit ovat -8.
Ota vain lisäys-rasti pois ruudusta, avaa kaikki termarit jakotukeista jne. Onko tukeissa virtausmittareita?
Paljonko kv-pumpun nopeutena näkyy huoltovalikosta? Palaako vihreä valo kvpumpussa?
 

BroHesus

Jäsen
Ei lisäystäkään oteta käyttöön, jos asteminuutit ovat -8.
Ota vain lisäys-rasti pois ruudusta, avaa kaikki termarit jakotukeista jne. Onko tukeissa virtausmittareita?
Paljonko kv-pumpun nopeutena näkyy huoltovalikosta? Palaako vihreä valo kvpumpussa?
ei oo virtausmittareita, kv pumpussa palaa vihreä valo ja huoltovalikossa nopeus näytti olevan 0% jos katsoin oikeaa, ei siellä kyllä muita vaihtoehtoja oikein ollutkaan
 

BroHesus

Jäsen
joo tänää piti huoltomiehen vielä soittaa JOS kerkeää tulla käymään. Noh pahasti näyttää, että ei oo enää tulossa. Pitää yrittää vielä tutkia jos saisi toimimaan.
 

Jolberious

Aktiivinen jäsen
ei oo virtausmittareita, kv pumpussa palaa vihreä valo ja huoltovalikossa nopeus näytti olevan 0% jos katsoin oikeaa, ei siellä kyllä muita vaihtoehtoja oikein ollutkaan
Eli ei siellä vesi kierrä.
Melkein tsekkasin iv ja lämmitys käyrä-asetukset läpi ja herättelisin kv pumpun pyörimään, jos on ehjä.
Voihan siellä olla lämmityksen pysäytys väärin tms.
 

root

Jäsen
Kun mulla tuli sama häly keväällä, se aiheutui siitä että vaihtoventtiilin karan päässä oleva muovinen osa oli menny paskaksi. Vaihdettiin takuuseenFAB73159-FBDC-4B9F-B80A-13166DA74972.jpeg
 

VesA

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Kun mulla tuli sama häly keväällä, se aiheutui siitä että vaihtoventtiilin karan päässä oleva muovinen osa oli menny paskaksi. Vaihdettiin takuuseenkatso liitettä 60885
Tämä kuulostaa sopivalta vialta, voisi jopa selittää sen että vehje pöräyttelee kompuraa kun kiertovesi on laitettu nollille: se koittaa tehdä käyttövettä mutta venttiili ei käänny. Nibellä vähän liikaa säästelty tässä komponentissa, mutta Folksamin muinoisten taulukoiden mukaan ei mitenkään eka kerta.
 

BroHesus

Jäsen
Tänään pitäs huoltomiehen tulla kattomaan niin meinasinkin hänelle sanoa heti ekana tuosta. Uskaltaakohan tuota itse jotenkin manuaalisesti koittaa säätää nyt ensi hätään?
 

Jolberious

Aktiivinen jäsen
Tänään pitäs huoltomiehen tulla kattomaan niin meinasinkin hänelle sanoa heti ekana tuosta. Uskaltaakohan tuota itse jotenkin manuaalisesti koittaa säätää nyt ensi hätään?
Täytyy hattua nostaa ja mainostaa Niben huoltoa, jos eilen (perjantaina) olet soittanu ja lauantaiksi saat ukon käymään, niin melko hyvin on pullat uunissa. Monellako muulla merkillä onnistuu sama? ;D
 

roots

Vakionaama
Täytyy hattua nostaa ja mainostaa Niben huoltoa, jos eilen (perjantaina) olet soittanu ja lauantaiksi saat ukon käymään, niin melko hyvin on pullat uunissa. Monellako muulla merkillä onnistuu sama? ;D
Niin, mielenkiinnolla kuulisi onko tuo nopea toiminta trikkautunut Niben edistämänä vai onko soitettu vain paikalliselle aktiiviselle Nibe-miehelle... ?
 

BroHesus

Jäsen
Siis nibeähän ei kiinnostanut tilanne yhtään. (Ainakin sellaisen kuvan sain) itse edistin tätä hommaa ja koska heille nähtävästi olisi riittänyt että ollaan kylmässä kämpässä vklopun yli. Soitin siis vielä illalla alueen huoltoon (niben sivuilta katsottu ko. firma) koska heillä on 24h päivystys ja kukaan ei pe tullut/soittanut, että voiko joku tulla kattoo tilanteen, mutta heilläkin pilpistä jotain ymmärtävät ovat lomalla tms. Että katsotaan nyt mitä tästä tulee. Vähän sekava teksti, mutta ei mennyt miltään osin hyvin tämä. Paras apu tullut tältä foorumilta. Kiitos siitä kaikille osallistujille.
 
Ylös Bottom