Freshin ilmanvaihdon saneeraus painovoimaiselle, kokemuksia/näkemyksiä

Lapstogo

Tulokas
Onko kokemuksia näkemyksiä tästä tekniikasta?
Myyntikaveri juuri piipahti, n. 10keur alkaen, kustannus paritalon puolikkaallemme. (no elämä on :=)
Varsin vahva 'myyntiasenne' päällä.
Toki hyvä idea tuoda mittaus selvittämään CO2, kosteus TVOC ja Radon pitoisuuksia kohteesta (n 1vko)
Analyyttisä ajatuksia asiasta kuulisin teiltä mielelläni..
 

Mikki

Hyperaktiivi
Tuota noin..... ei jatkoon jos hinta on 10kEUR. Järjetön hinta.

Tuohon mittaukseen voit ostaa samat asiat mittaavan laitteen ihan itselle pysyvästi. Tästä näin:

Ja mitä tulee ilmanvaihtoon paritalonpuolikkaassa. Kai siinä joku ilmanvaihto on jo? Mitäs siinä nyt on vikana.

Jos huonekohtaisia ilmanvaihtolaitteita haluaa, niin eipä nuo montaa satasta maksa LTO:lla varustettunakaan:
 
Viimeksi muokattu:

Lapstogo

Tulokas
  • Keskustelun aloittaja
  • #3
nokun ei mikään. Nykyinen minusta toimii ihan asialliesti, aisinvaraisesti arvioiden, allergikonkin asitein. Nyky menetelmä on painovoimainen, jonka ko toimija on ottanut kohdemarkkinakseen ja harrastaa aktiivista ovelta ovelle markkinointia. Päästimme sisään kun lupasi ilmaisen viikon mittausjakson. Mielenkiintoinen tuo sun linkki. Ilmeisesti sama periaate tossa SW:n puhaltimessa. Äänekäs tosin 42dB!. Tällä veijarilla oli läpiveto periaatteena, laitepar, in&out. ..
Tässä kiinnitti huomion tuo kova hinta ja kova myyntiasenne yhdistelmä, liitettynä terveysuhkilla 'motivointiin'- toisen kotona. Ohjasin kaverin ulos.
 

Mikki

Hyperaktiivi
Se ääni on täydellä teholla. Tässä valmistajan sivu missä tarkemmat tiedot:

Ei minulla tuosta kokemusta ole, mutta hintatason vain halusin näyttää mitä tuollaisilla vehkeillä on. Vähän puuhaa läpiviennin teossa seinään on, mutta sen jälkeen ei siinä muuta ole kuin sähköt jotenkin kiinni ja menoksi.

Tällä versiolla saat laitteet keskustelemaan keskenään jos sen "läpivedon" haluat:
 

msr

Aktiivinen jäsen
Sivuston väitteet on vielä jokseenkin harhaanjohtavia, kun taulukossa LTO koneen kohdalla on ruksi ettei ole tehostusta, yömoodia, kännykkäohjausta, viileän talteenottoa, kännykkäohjausta, vaikka ainakin omassa on.

Hyvä aloitus kyllä. Tämä ketjut tulee toivottavasti muidenkin, joille markkinoidaan tietoon googlella niin osaavat arvioida paremmin tarjottua järjestelmää.
 

jlu2006

Aktiivinen jäsen
Kävi myös myyntitykki paikalla, 4 k€ paikkeilla 2 laitetta asennettuna... No elämä on (en siis tarttunut tarjoukseen).

Toki pitää tehostaa yläkerran ilmanvaihtoa mutta eiköhän löydy halvempikin vaihtoehto (vaikka sitten tuo ylläoleva).
 

Jämerä

Jäsen
Lähtökohtaisesti nämä vuoronperään sisään ja ulos puhaltavat venttiilit tuntuvat oudolta?
Jos talossa on jo poistoilmakanavat likaisissa tiloissa "Wc,keittiö,suihku".
Niin korvausilma asuntoon pitäisi tuoda makuuhuoneisiin ja oleskelutiloihin, eikö näin?
Nyt jos me ruvetaan puhaltelemaan esimerkiksi olohuoneessa kahdella iv- koneella ilmaa sisään ja ulos vuoronperään??

Missäs vaiheessa se korvausilma pääsee kulkeutumaan pois näistä likaisista tiloista???

Korjatkaa jos ajatteluni on hakoteillä, mutta tässä kahden vuorottelevan venttiilin ratkaisussa asunnon ilmanvaihto ei todellakaan toimi enään suunnitellusti.
 

Hempuli

Töllintunaaja
Näen nuo vuorottain ilmaa vaihtavina apuvempeleinä. Painovoimaisessa rintsikassa ilmanvaihto voi olla jokseenkin niukka lämpimällä kaudella, jolloin tuollaiset saattaisivat hyvinkin sitä tehostaa. Korvausilmaa varten on omat tulot ja poistot keittiössä/vessassa.
 

vmakela

Aktiivinen jäsen
Ovela tapa myydä. Saa sinut viikoksi miettimään asiaa, kunnes palaa. Kuka on kalibroinut mittarin, missä ja koska? Älä ainakaan ala tuntea mitään kiitollisuuden velkaa jo tehdystä työstä. Nimim, markkinointia aikanaan opiskellut.
 

Jämerä

Jäsen
No miten käy kun olohuoneessa sattuu olemaan takka.
Otetaanko sille palamiseen ilmaa sieltä vessasta?

Vai avataanko ikkunat aina kun sytytetään tulipesä,tai mitäs jos tehtäisiin parit korvausilmareitit lisää takkaa varten.
Talo on kuin reikäjuusto ja ilmanvaihto toimii joten kuten.
 

Timo K

Tulokas
Meille laitettiin heidän vehkeet ja täytyy sanoa että ilma parani kyllä huomattavasti, kohta satavuotias talo kyseessä. Myyntimies osasi kyllä hommansa, oli asiantunteva kaveri. Olen parista asiasta joutunut heille soittamaan niin palvelu on toiminut vielä kauppojen jälkeenkin, eipä tässä ole huonoa sanottavaa.
 

BBF

Aktiivinen jäsen
Vaikuttaa kyllä aika kepposilta systeemeiltä hintaansa nähden... huippuluokan LTO-koneetkin maksaa alle 2k€ (mikä sekin on paljon).
 

Aippi

Vakionaama
Höynäitettäviä piisaa, tottakai ilma on raikasta jos seinään tehdään räppänä. Esim Mobairin saa 200-300 eurolla ja toimii yhtä hyvin kun nuo ovelta ovelle kauppiaiden ylihintaiset laitteet. Mobairia käytetään paljon vanhoissa kouluissa ilmanlaadun parantamiseen. Vilpen saa alle 100 euroa ja sopii hyvin painovoimaiseen taloon.
 

iv/lto

Tulokas


Aippi, eikö tämä ole toimivuudeltaan miltei sama kun heidän laitteet?

Ainakin minä sain myyntimieheltä esitteen, jossa luki tekniset tiedot ja tässä Mobairin yksilössä on miltein vastaava toimintamalli.
Käyttöohjeista löytyy tekniset tiedot.

Silti jää ilmanvirtauksessa toiseksi ja tuloilma ilmeisesti lämpiää vastuksen kautta, joten käyttökustannus on isompi?
Eikä poistettava lämpö jää lainkaan talteen.

Silti purkin hinta 709euroa Mobairilta, ilman asennusta.

Nuo muutaman sataset kakkapuhaltimet ovat hajun poistoon.
 

Mmikko

Tulokas
Yrityksen kotisivuilla kuin kävi, niin tuo mittauslaite on juurikin ketjun alussa esille tuotu Airthings Wave. Katsoo tarkemmin kuvia, niin ovat vain laittaneet firman tarran siihen logon päälle.
Airthings toimii mobiilisovelluksella ja päivittää tiedot sitten web-selain palveluun. Kalibrointi kestää juurikin tuon 7 päivää.
Ihan ok laite parin vuoden käyttökokemuksella ja näytti ainakin radonin suht oikein toisen laitteen avulla tehdyn vertailun aikana. Co2 ja Voc arvot putoaa kun tuulettaa tai ollaan poissa kotoa.

Vielä tuosta Freshin yrityksestä. Nopeasti katsottuna laitteet ovat (muistaakseni ruotsalaisen) Fresh yrityksen. Freshsuomi.
Voi olla että on sovittuakin yhteistyötä, mutta toki hinnat ovat aika törkeät.
 

ilppari

Tulokas
Minulle vääristeltiin Co2 pitoisuutta punaisen puolelle, vaikka jokainen voi todeta arvon itse kättä laitteen edessä heilauttamalla. Laite ilmoittaa vihreällä jos arvot ovat ok. Joka päivä oli vihreällä. Itselläni on saman merkkinen uudempi malli jossa on oma näyttö ja johon mitattavat suureet tulevat lukuina. Hinta 300e.
 

LassiLa

Jäsen
Yhdellä iäkkäällä tuttavalla kävi tällainen myyntimies ja sai väsyttämällä tehtyä kaupat vanhaan rintamamiestyyppiseen taloon. Neljä laitetta asennettiin syyskuussa vajaassa päivässä, asennustyön hinta 7600 euroa. Laitteet maksoivat 500€ kpl. Tehtiin osamaksusopimus neljälle vuodelle, jolloin rahoituskulut olivat 3600 euroa.

Neljän Mobairin asennustyö olisi tarjouksen mukaan matkoinenn 841 euroa (10 tuntia) plus mahdollinen nosturivuokra.

Kahden viikon päästä asennuksesta sähkölaitokselta tuli ilmoitus huomattavasti kohonneesta sähkönkulutuksesta. En tiedä säästyikö öljyä.

Freshin toimii esitteen mukaan niin, että se vaihtaa puhallussuuntaa 70 sekunnin välein. Jos talossa on alunperin painovoimainen ilmanvaihto, miten se sopii tuollaiseen edestakaisin nytkytykseen?
 
Ylös Bottom