Fujitsu AOYS09LDC

lohari

Tulokas
  • Keskustelun aloittaja
  • #1
Kyseinen pumppu asennettu vuonna 2007. Se on pelannut hienosti ja lämmittää edelleen normaalin oloisesti kovillakin pakkasilla, mutta tänä talvena ulkoyksikkö on alkanut pitämään voimakasta meteliä (matalaa murinaa), varsinkin kun pakkanen laskee alle -10. Ulkoyksikön sulatuksen tein varmuuden vuoksi, lisäksi tarkistin pumpun kiinnityksen ja totesin olevan ok. Metelöinti ongelma säilyi toimenpiteistä huolimatta. Vaikuttaisi siltä, että äänen lähde saattaisi olla kompressori, koska murina ei vaimene sulatusjaksonkaan aikana. Onko kellään ideoita mistä ongelma johtuu tai olisiko jotain asioita vielä mitä kannattaisi tsekata?
 

arimika

Jäsen
Ulkoyksikon kumien tarkistus ainakin. Noin 10 vuotta on muovin/kumin elinikä.
Tästä aloittaisin ekana. Kynnellä kun koittaa jos siitä ei lähde ns" naarmua tai se ei tunnu pehmeältä, mitta kateen ja etsimään uusia .

Netistä ainakin nimellä Lieriöeristimet ja Vaimennuskumit löytyy haulla jo muutamia vaihtoehtoja
 

lohari

Tulokas
  • Keskustelun aloittaja
  • #3
Tutkailin laitetta tänään päivänvalossa hiukan tarkemmin. Meteli on luultavasti useamman tekijän summa, ulkoyksikön kotelo on ajanmittaan hiukan elänyt ja se aiheutti osan metelistä ylimääräisellä resonoinnilla ja luultavasti vanhemmiten kuluneet laakerit on osasyy resoinointi ongelmaan. Kotelon fiksailun jälkeen laitteen ääni on edelleen aika voimakas, mutta selvästi siistimpi. Pumpun teline on kiinnitetty talon kivijalkaan, mutta vaihdan ne vaimennuskumit vielä varmuuden vuoksi, kiitos vinkistä.
 
Ylös Bottom