FUJITSU ASYG 9 KHCAN ulkoyksikön kova puhallusääni ja ilman outo suuntaus

par1

Jäsen
Ostin syksyllä tuollaisen Fujitsun lähinnä siksi, että on hiljainen sisälaite.
Hämmästyksekseni Fujitsun ulkoyksikkö on tosi äänekäs ja ymmärtääkseni se johtuu tuulettimen puhallusäänestä.
Kun vien naamani suoraan tuulettimen eteen kun se puhaltaa kuin viimeistä päivää, kasvoille ei tulee ilmavirtaa lainkaan!
Puhallusaukon koko on läpimitaltaan 43 cm, mutta keskellä on n 30 cm läpimitaltaan oleva alue, josta laite ei puhalla ilmaa lainkaan suoraan eteenpäin.
Kaikki ilma tulee puhallusaukon reunoilta vinosti ulospäoin n. 5 cm alueelta!
Ei luulis olevan mitään järkeä tupata iso ilmamäärä noin pienestä rakosesta ulos, tottahan se aiheuttaa ääntä.

Onko tämä joku suunnittelijan teekkarijäynä vai onko asennuksessa jotain vikaa?
On lämmöntuottajan todella hieno laite, mutta alkaa naapurien takia nolottamaan tuollainen pauhu.
 

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Kokeileppa painaa kauko-ohjaimesta "OUDOOR LOW NOISE" aktiiviseksi. ;)

"8.2. Ulkoyksikön käyttö matalalla äänitaso
Ulkoyksikön käyttö alhaisella melutasolla vähentää melua ulkoyksikköön. Tämän toimenpiteen aikana kompressori laskee kiertonumero ja ulkopuhallin pyörivät hitaasti.
Paina aktivoidaksesi tai deaktivoidaksesi toiminnon ulkoyksikkö alhaisella melutasolla. Kun ulkoyksikön käyttö alhaisella melutasolla on aktivoitu kytkee kaukosäätimen näytön päälle.
Asetus säilyy, vaikka ilmastointi olisi kytketty pois päältä."
 

par1

Jäsen
 • Keskustelun aloittaja
 • #3
Jos muistan oikein asentaja sanoi, että se laskee hyötysuhdetta, ettei kannattaisi käyttää, mutta kokeillaanpas mitä se vaikuttaa.
 

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Jos muistan oikein asentaja sanoi, että se laskee hyötysuhdetta, ettei kannattaisi käyttää, mutta kokeillaanpas mitä se vaikuttaa.
Se laskee lähinnä laitteen huipputehoa = kompressorin max taajuutta. Ei sen pitäisi käsittääkseni puhaltimen nopeuteen suoraan vaikuttaa.

Tuossa on muutenkin muuttuvanopeuksinen ulkoyksikön puhallin. Lämmityksellä sen nopeus riippuu suoraan kompressorin taajuudesta. Tuossa taulukossa taajuuksia ei kuitenkaan ole kerrottu.

Fan Speed.png
 
Viimeksi muokattu:

par1

Jäsen
 • Keskustelun aloittaja
 • #5
Ulkoyksikkö muuttui kyllä hiljaisemmaksi ja minun havaintoni mukaan johtuun vain siltä, että puhaltimen ropeli pyörii hiljempaa. Nyt puhallusta tulee jopa siitä aukon keskiosasta hieman, eli ilma ei pakkaudu vain aukon reunoilta ulos.
Mulle ei sano mitään tuo kompressorin taajuus, mitä se tarkoitaa?
Lähinnä mua kiinnostaa, toimiiko pumppu yhtä suurella hyötysuhteella normikeleillä kummallakin asetuksella?

En ole ihan varma havaitsinko oikein, mutta kun laitoin "lownoisen" päälle, pumppu tuotti muutamia tunteja vähemmän lämpöä vaikka en koskenut ilman säätimeen. Vuorokaudessa sitten lämmön tuotto palautui entiselleen. Tämän havainnon tein vain talon lämpömittareista, kun tuo pumppu on mun 100 neliön talon ainoa lämmönlähde nyt.
 

johkar

Jäsen
Kyllä täällä on sama havainto, ulkoyksikkö pitää melkoista tohinaa lämmitystoiminnolla. Jäähdytyksellä on hiljaisempi.
 

KsK

Jäsen
Itsellä uunituore 12-sarjalainen KHCAN ja kyllähän tuo jonkunmoista huminaa pitää, mutta johtunee siitä, että pidän manuaalilla 3-4 -tasolla puhallusta. Muistelisin, että naapureiden LN25 ja Premium 25 molemmat kanssa pitivät yli 20c pakkasilla aikamoista ääntä kanssa (molemmat lienevät AUTO puhalluksella, tällä hetkellä taas humisevat kyllä vähemmän varmaankin tuosta AUTO -asetuksesta johtuen omaan verrattuna.

Pitää itsekin kokeilla, että kun puhaltaa oikeen kunnolla, niin ilmeneekö tuota efektiä, että ulkoyksikön ilmavirtaus pakkaantuisi reunoille jotenkin.
 

Sammeli77

Aktiivinen jäsen
Jos kenno on kuurassa (sulatus alkamassa kohta), niin ilmavirtaus ei ole normaali. Automaattisulatuksen jälkeen ilma liikkuu taas reippaasti.
 

par1

Jäsen
 • Keskustelun aloittaja
 • #9
Olen nyt seuraillut ja havaintojeni mukaan kun alkaa menemään ihan kuuraan ulkoyksikkö, niin puhaltaa kovemmin. Kun puhallus on pienemmällä niin ilma selvästi tulee keskemmältä ulos ja ääni vaimenee.
Tuota manuaali vs automaatti -asentoa sisäyksikön puhalluksessa täytyy kans seurata, vaikuttaako mitään, mä olen pitänyt aika paljon manuaalisti 2:lla tai automaattia.
 

KsK

Jäsen
Huomasin itse samaa eli tosiaan kun alkaa oleen kunnolla kuurassa, niin virtaus tosiaan ei tunnu tulevan niinkään laitteen keskeltä enää. Kun kenno on sula, niin virtaus tulee "normaalisti" laitteesta läpi.
 

TeppoK

Tulokas
Täällä myös vastaavia kokemuksia 09KHCAN-mallin ulkoyksikön melusta.
Itse olen huomannut, että ulkoyksikön puhallin lähtee pyörimään täydellä teholla heti sulatuksen jälkeen. Laskemalla lämpötilapyyntiä muutamalla asteella hetkeksi ja taas nostamalla pyyntiä saa ulkoyksikön toimimaan hiljaisesti. Mutta melu palaa taas sulatuksen jälkeen.

Voitteko testata teidän Fujitsuilla, vaikuttaako niiden meluaminen noudattavan tuota kaavaa?

Ulkoyksikön low noise-tila tuntuu harvoin auttavan, mutta useinmiten ei. Eikä low noise-tilan käyttö laitteen asiattoman melun takia muutenkaan ole hyvä ratkaisu, koska low noise-tilassa hyötysuhde lämmitysteho on huonompi. (Kiitos korjauksesta, @janti )

Selvittelin asiaa asennuksen tehneen yrityksen ja lopulta maahantuojan kanssa. Fujitsua maahantuovasta Klima-Thermistä kerrottiin, että samaa ulkoyksikön meluongelmaa on niin paljon, että he selvittävät ratkaisua Fujitsun tehtaalta. Tuota ratkaisua odotellaan vielä.
 
Viimeksi muokattu:

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Eikä low noise-tilan käyttö laitteen asiattoman melun takia muutenkaan ole hyvä ratkaisu, koska low noise-tilassa hyötysuhde on huonompi.
Mistä tämä tieto on nyt peräisin?

Normaalistihan tuollainen toiminto rajoittaa kompressorin maksimi taajuutta. Mikä taas rajaa laitteen huipputehoa, mutta se taas parantaa hyötysuhdetta (COP). Vasta kovimmilla pakkasilla lämmitysjärjestelmän kokonais-COP on heikompi, koska joudutaan käyttämään enemmän korvaavaa lämmitystä esim. sähkölämmitystä.

Aivan matalimmilla taajuuksilla 9-sarjalainen meluaa lämmityksellä enemmän kuin 12-sarjalainen.
Vertailuksi FD35VABH ulkoyksikkö puhaltaa 2016 m3/h ja meluaa SPL 50 dBA.
Vastaavasti tuo AOYG12KHCAN puhaltaa 1780 m3/h ja meluaa SPL 45 dBA.
(jäähdytyksellä sitten 2050 m3/h ja meluaa SPL 47 dBA => eli tuon mukaan Fujitsu olisi hiljaisempi :cool: )

Noise level curve AOYG09KHCAN.png

Noise level curve AOYG12KHCAN.png

 
Viimeksi muokattu:

TeppoK

Tulokas
@janti on varmasti oikeassa noissa low noise-tilan nyansseissa. En ole löytänyt mistään faktaa low noise-tilan vaikutuksesta hyötysuhteeseen.

Jutun pihvi on kuitenkin se, että ulkoyksikkö meluaa kohtuuttoman paljon. Vaikuttaisi siltä, että ulkoyksikkö pyörittää puhallinta täydellä teholla melkeinpä koko ajan lämmityskäytössä.

Onko sinulla @janti lisätietoa noista ulkoyksikön meluongelmista? Jonkinlainen laajempi ongelma laitteessa ilmeisesti on, kun maahantuojakin asiaa tehtaalta selvittää.
 

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Onko sinulla @janti lisätietoa noista ulkoyksikön meluongelmista? Jonkinlainen laajempi ongelma laitteessa ilmeisesti on, kun maahantuojakin asiaa tehtaalta selvittää.
Eipä ole, olen noiden SM-tietojen varassa. Onhan se mahdollista että on ohjelmaan jäänyt jokin virhe. Laitteenhan pitäisi jäähdytyksellä meluta enemmän kuin lämmityksellä noiden SM-tietojen mukaan. :cool:
 

pelzi_

Vakionaama
Eihän noissa puhuta mitään muusta kuin nimellistaajuudesta ja Suomessa jäähdytys tapahtuu sen alla suurimman osan aikaa, lämmitys sen yläpuolella.
 

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Vanhassa LZCAN -mallissa tuo toiminto rajoitti voimakkaasti ottotehoja. Ilmeisesti siellä oli Current Release Controlissa max 3,5 A eli kompressorin otto oli rajoitettu noin 800 W tietämille. => jos KHCAN on vastaava rajoitus, niin kyllähän tuo aika rajusti rajoittaa noita ottotehoja noin 40% maksimista. :(
 

KsK

Jäsen
Heps täällä uutena KHCAN12 omistajana olen tuota samaa pohtinut, että ilman Low Noisea tuntuu, että ulkoyksikön propelli huutaa samaa kovaa huminaa vaikka mitä säätäisi puhalluksen tai lämpötilan suhteen. Vaikuttaisi myös loogiselta tuo, että tuo "resettaus" tapahtuu sulatuksen jälkeen, kun olen välillä ihmetellyt, että onpa se hiljainen nyt ja sitten hetken päästä, kun käy ulkona niin taas humisee kovaa.

@TeppoK kun vastaavat sinulle maahantuonnista, niin jaathan informaatiota, niin on jotain mihin voi vedota omassa tapauksessa myös.

Vaikuttaisi myös, että jos kaukosäätimestä tekee muutoksia, mutta sisäyksikkö ei kuittaa niitä "piippauksella", niin nuo muutokset eivät mene läpi (aina/joskus/ajoittain???) eli jos esim otan Low Noise pois päältä ja laitan takaisin ilman, että kuuluu piippausta, niin mitään ei tunnu tapahtuvan, mutta jos taas kuuluu piippaus on ero huomattavissa saman tien.

Olettaisin piippauksen olevan kuittaus onnistuneesta muutoksesta, mutta hämmentävää on, että itse kaukosäätimessä kyllä arvot muuttuvat (eivätkä palaudu vähän ajan päästä tms.) vaikka ei kuulu piippausta, mutta tuntuu, että laite ei reagoi. Ymmärrän kyllä, että jos kaukosäätimellä ei ole linjaa, niin signaalit ei kulje jne, mutta outona pidän, että kaukosäätimen näytön asetukset kyllä muuttuvat siltikin.

Tämä nyt on ihan puhdasta mutua, mutta kokeilkaa vaikka niin, että sammuttaa Low Noise ja menee sisäyksikön eteen ja kaukosäädintä osoittamalla kohti sisäyksikköä laittaa Low Noise ja jos piippaa, niin mulla ainakin pysyy sitten pysyvästi se päällä (sulatuksienkin jälkeen).


EDIT: Kävin kokeilemassa nopeasti (pitää huomenna testata enemmän), niin heti kun otin Low Noise Moden pois, niin vaikka sisäyksikön toiminnalle ei tapahtunut mitään (plussakeli ja ei paljo rasitusta pumpulle) ja puhalteli melko rauhallisesti, niin heti ulkoyksikkö rupesi humisemaan kovaa eli sitä samaa kuin aikaisemmin. Low Noise päälle ja käytännössä heti muuttui ulkoyksikkö äänettömäksi eli jotain hämärää tuossa nyt vaikuttaisi olevan...
 
Viimeksi muokattu:

par1

Jäsen
Täällä myös vastaavia kokemuksia 09KHCAN-mallin ulkoyksikön melusta.
Itse olen huomannut, että ulkoyksikön puhallin lähtee pyörimään täydellä teholla heti sulatuksen jälkeen. Laskemalla lämpötilapyyntiä muutamalla asteella hetkeksi ja taas nostamalla pyyntiä saa ulkoyksikön toimimaan hiljaisesti. Mutta melu palaa taas sulatuksen jälkeen.
Tänään aamulla kokeilin omalla 09KHCAN:lla. Nollakeli ja tuli aamulenkiltä, normaalia kovaa ääntä piti ja kenno oli valkoisena huurusta. Tiputin sisäyksikön pyynnin 24=>22 asteeseen. Ulkoyksikkö pysähtyi kokonaan. Ajattelin, että alkaa sulattamaan, varsinkin kun kenno valkoisena, mutta ei alkanut. Sitten nostin sisälämpötilan takaisin 24 asteeseen ja ulkoyksikkö alkoi taas pyöriä aluksi hitaammin, sitten muutaman minuutin päästä kovempaa. En ole nyt ihan varma, mutta saattaa olla että pyörii aavistuksen hiljempaa kuin testiä aloittaessa.

Sellainen mutu-tuntuma on, että tämä sulattaa ulkoyksikköä harvemmin kuin aiempi 15 v vanha Mitsu tai sitten kenno jäätyy nopeammin, kun (ihan mututuntumalla) tuntuu, että kone käy valkoisena pidempään kun vanha Mitsu. Hienoa TeppoK, että olet ollut yhteydessä maahantuojaan.
 

KsK

Jäsen
Olin yhteydessä asentajaani tänään, joka taas soitti heti maahantuojan tekniselle asiantuntijalle.

Ongelma on tiedossa Fujitsulla ja sieltä on tulossa uusi piirikortti, jonka pitäisi tämän käyttäytymisen korjata. Ilmeisesti jossain vaiheessa on KH-sarjaan tullut päivitys ulkoyksikköön ja sinne on lisätty oma lämpötila-anturi ja sen logiikassa piilee ongelma. Maahantuojan mukaan ongelma korostuu juuri nollakeleillä, kun on kosteata.

Maailmantilanteesta johtuen eivät olleet 100% varmoja, koska piirikortit saapuvat Suomeen, mutta toive oli 1-2kk sisällä. Maahantuojalta kovasti toivoivat, että ne joita ongelma koskee on asentajaansa yhteydessä ja asentajat ottavat maahantuojalle yhteyttä eli ei niin, että kaikki kuluttajat soittavat suoraan. Pitäisi kuulemma kaikille tulla tämä uusi piirikortti, joilla tämä buginen päivitetty ulkoyksikkö on, ihan automaagisesti (epäilen vähän tätä logistiikkaa eli kannattaa omaan asentajaan olla yhteydessä ja varmistaa, että on tulossa myös sinulle).
 
Viimeksi muokattu:

ecoman

Jäsen
Onko nämä kaikki Fujitsun brändillä olevia koneita? Itsellä odottaa kyseinen fuji electric asennusta ja sen maahantuojasta ei mitään tietoa jos on samaa ongelmaa tiedossa.
 

KsK

Jäsen
Onko nämä kaikki Fujitsun brändillä olevia koneita? Itsellä odottaa kyseinen fuji electric asennusta ja sen maahantuojasta ei mitään tietoa jos on samaa ongelmaa tiedossa.
Mielestäni Suomessa, Fuji Electric, Fujitsu ja General menee kaikki samaan. Lähinnä tarrat vaihtuu koneissa ymmärrykseni mukaan.

Knoppina jos Fuji Electricin laitteen tilasit Veikon Koneelta, niin he tilaavat ne Ruotsista ja sitä kautta on eri takuuehdot kuin vaikka Suomen maahantuojan toimittamissa laitteissa eli sillä tavalla voi kyllä erota.Edit: KlimaTherm siis on sekä Suomessa ja Ruotsissa maahantuoja. Ruotsista ostettuna on 24kk takuu ja Suomesta 60kk takuu (jos asentajalla on Suomen maahantuojan kanssa hommat kuosissa ja ostaa laitteet sitä kautta).
 

joona

Jäsen
Mielestäni Suomessa, Fuji Electric, Fujitsu ja General menee kaikki samaan. Lähinnä tarrat vaihtuu koneissa ymmärrykseni mukaan.

Knoppina jos Fuji Electricin laitteen tilasit Veikon Koneelta, niin he tilaavat ne Ruotsista ja sitä kautta on eri takuuehdot kuin vaikka Suomen maahantuojan toimittamissa laitteissa eli sillä tavalla voi kyllä erota.

Edit: KlimaTherm siis on sekä Suomessa ja Ruotsissa maahantuoja. Ruotsista ostettuna on 24kk takuu ja Suomesta 60kk takuu (jos asentajalla on Suomen maahantuojan kanssa hommat kuosissa ja ostaa laitteet sitä kautta).

Astuinpa näemmä itsekin tuohon miinaan. Näin se näemmä tilausvahvistuksessa lukee 24kk, en tosin huomannut ostaessani. Itsellä kanssa tuossa pari Fujia lisää odottelee asennusta, tosin KBMC -mallia ja Joulukuussa tarjousten innoittamana hankittuna, kun paikalliset kauppiaat tarjosivat lähinnä ei-oo-ta.

Koneet ovat täysin samoja noilla kolmella tarralla varustettuna.

Mutta vielä asiasta, niin kyllä LZCAN 09 ja 12 ulkoyksikkökin on melko äänekäs kun tuuletin kunnolla pyörii ja samaten ilmaa ei käytännössä keskeltä tule aina ollenkaan. Tosin en ole pitänyt tuota mitenkään erikoisena, kun nuo pumput joutuvat tekemään täällä aika paljon töitä ja korostuu enemmän pakkasen kiristyessä. Olen pistänyt runkoäänetkin tuuletinnopeuden kasvaessa lähinnä huonojen tärinänvaimennuskumien piikkiin. Saa nähdä mikä on noiden KBMC -mallien kanssa on homman laita.
 

KsK

Jäsen
Astuinpa näemmä itsekin tuohon miinaan. Näin se näemmä tilausvahvistuksessa lukee 24kk, en tosin huomannut ostaessani. Itsellä kanssa tuossa pari Fujia lisää odottelee asennusta, tosin KBMC -mallia ja Joulukuussa tarjousten innoittamana hankittuna, kun paikalliset kauppiaat tarjosivat lähinnä ei-oo-ta.

Koneet ovat täysin samoja noilla kolmella tarralla varustettuna.

Mutta vielä asiasta, niin kyllä LZCAN 09 ja 12 ulkoyksikkökin on melko äänekäs kun tuuletin kunnolla pyörii ja samaten ilmaa ei käytännössä keskeltä tule aina ollenkaan. Tosin en ole pitänyt tuota mitenkään erikoisena, kun nuo pumput joutuvat tekemään täällä aika paljon töitä ja korostuu enemmän pakkasen kiristyessä. Olen pistänyt runkoäänetkin tuuletinnopeuden kasvaessa lähinnä huonojen tärinänvaimennuskumien piikkiin. Saa nähdä mikä on noiden KBMC -mallien kanssa on homman laita.
Jep ite soitin KlimaThermille ja kyselin asiaa, kun Veikon Koneen "selvitys" ei tuottanut tulosta ja sitä kautta väistin tuon "takuumiinan".

Juu näissä on näköjään suht äänekäs "humina", kun käyvät kovilla, mutta näissä "facelift" KHCAN:eissa on ihan erikseen anturin kanssa ongelma, jonka takia ne käyvät todella kovalla ellei jopa täysillä (propelli nimenomaan) vaikka olosuhteet ja pyynti muuttuu mihin tahansa. Tämä korostuu nollakeleillä maahantuojan mukaan eli tuo ominainen kova humina on päällä lähes koko ajan.

Laita vaan tietoa KMBC -mallista, kun pääset ajelemaan niitä.
 

TeppoK

Tulokas
Ongelma on tiedossa Fujitsulla ja sieltä on tulossa uusi piirikortti, jonka pitäisi tämän käyttäytymisen korjata.
Erinomainen tieto, kiitos vaivannäöstä @KsK

Nyt vaan toivotaan, että vialliset piirikortit/anturit saataisiin vaihdettua toimiviin mahdollisimman nopeasti.

Vaikuttaisi myös, että jos kaukosäätimestä tekee muutoksia, mutta sisäyksikkö ei kuittaa niitä "piippauksella", niin nuo muutokset eivät mene läpi
Juuri näin. Jos sisäyksikkö ei piippaa, ei sillä ole mitään tietoa kaukosäätimen muutoksista. Ja tämän jälkeen kaukosäätimen näytön arvot eivät vastaa laitteen toiminta-arvoja.
 

joona

Jäsen
Jep ite soitin KlimaThermille ja kyselin asiaa, kun Veikon Koneen "selvitys" ei tuottanut tulosta ja sitä kautta väistin tuon "takuumiinan".

Juu näissä on näköjään suht äänekäs "humina", kun käyvät kovilla, mutta näissä "facelift" KHCAN:eissa on ihan erikseen anturin kanssa ongelma, jonka takia ne käyvät todella kovalla ellei jopa täysillä (propelli nimenomaan) vaikka olosuhteet ja pyynti muuttuu mihin tahansa. Tämä korostuu nollakeleillä maahantuojan mukaan eli tuo ominainen kova humina on päällä lähes koko ajan.

Laita vaan tietoa KMBC -mallista, kun pääset ajelemaan niitä.

Juuri hoitelin yhtä takuuasiaa LZCAN09 mallin vuotavan sisäyksikön kennon osalta maahantuojan kanssa, eikä ainakaan sen tarkemmin kyselty tarkentavia kysymyksiä alkuperästä. Voi olla siis, että takuut hoituu siitä huolimatta, varsinkin kun asian hoitelee asiallisen asennus- tai huoltoliikkeen kautta.

Ilmeisesti osassa LZCAN -malleja on tullut vastaan vuotavia sisäysiköitä. Nuo ongelmat tosin pitäisi ilmaantua aika pian, kuten tässä tapauksessa 12kk sisään.


Juuri näin. Jos sisäyksikkö ei piippaa, ei sillä ole mitään tietoa kaukosäätimen muutoksista. Ja tämän jälkeen kaukosäätimen näytön arvot eivät vastaa laitteen toiminta-arvoja.

Kaukosäädin on Fujitsussa tosiaan mallia tyhmä. Pumppu ei lähetä mitään signaalia toiseen suuntaan, paitsi ilmoittaa äänimerkillä, että signaali vastaanotettu. Tuon kanssa saa olla välillä tarkkana. Muutaman kerran on ollut energy saver tila päällä, kun Juniori on ohjelmoinut pumpun uudelleen ja näin ollen aina 4 astetta liian kylmää, kun pumppu ei nää liikettä.

Kaukosäädin lähettää muistaakseni kaikki kaukosäätimellä näkyvät asetukset yhdellä ryppäällä aina (yleensä) nappia painettaessa. Jos on epäilystä, että kaukosäädin ei ole synkassa, niin kannattaa selailla puhallusasetuksia tai lämpötiloja läpi. Poikkeuksena sääntöön oli muistaakseni puhalluksen suuntaus, joka ei lähettänytkään kaikkea dataa mukanaan.

Dekoodasin kaukosäätimen signaalin kun virittelin oman integroidun kaukosäätimen kotiautomaatiojärjestelmään. Toiminee KHCAN mallissa kanssa, kun kaukosäädin näyttäisi olevan sama. Jos tulee tarvetta niin voin pistää jakoon.
 
Viimeksi muokattu:

KsK

Jäsen
Juuri hoitelin yhtä takuuasiaa LZCAN09 mallin vuotavan sisäyksikön kennon osalta maahantuojan kanssa, eikä ainakaan sen tarkemmin kyselty tarkentavia kysymyksiä alkuperästä. Voi olla siis, että takuut hoituu siitä huolimatta, varsinkin kun asian hoitelee asiallisen asennus- tai huoltoliikkeen kautta.

Ilmeisesti osassa LZCAN -malleja on tullut vastaan vuotavia sisäysiköitä. Nuo ongelmat tosin pitäisi ilmaantua aika pian, kuten tässä tapauksessa 12kk sisään.
Kaukosäädin on Fujitsussa tosiaan mallia tyhmä. Pumppu ei lähetä mitään signaalia toiseen suuntaan, paitsi ilmoittaa äänimerkillä, että signaali vastaanotettu. Tuon kanssa saa olla välillä tarkkana. Muutaman kerran on ollut energy saver tila päällä, kun Juniori on ohjelmoinut pumpun uudelleen ja näin ollen aina 4 astetta liian kylmää, kun pumppu ei nää liikettä.

Kaukosäädin lähettää muistaakseni kaikki kaukosäätimellä näkyvät asetukset yhdellä ryppäällä aina (yleensä) nappia painettaessa. Jos on epäilystä, että kaukosäädin ei ole synkassa, niin kannattaa selailla puhallusasetuksia tai lämpötiloja läpi. Poikkeuksena sääntöön oli muistaakseni puhalluksen suuntaus, joka ei lähettänytkään kaikkea dataa mukanaan.

Dekoodasin kaukosäätimen signaalin kun virittelin oman integroidun kaukosäätimen kotiautomaatiojärjestelmään. Toiminee KHCAN mallissa kanssa, kun kaukosäädin näyttäisi olevan sama. Jos tulee tarvetta niin voin pistää jakoon.
Okei se voi olla, että hoituu ainakin tuon 24kk sisällä oli sama mistä ostettu, kun on kuitenkin sama firma Suomessa ja Ruotsissa. Voisi kuvitella, että tuon 24kk jälkeen voisi ilmetä haasteita Ruotsista ostettujen kanssa. Oletan kuitenkin, että jotkut mallinumerot/sarjakoodit pitää kirjata takuuhuoltoihin, niin luulisi niistä näkyvän aika nopeasti mistä ostettu jne. Mutta tiedä näitä, voi hyvällä tuurilla mennä läpi vaikka olis mistä ostettu.

Minkälaisia nuo vuodot ovat? Onko kyse ulkopuolelta havaittavasta ilmiöstä vai koneen sisäistä vuotoa, joka puhdistuksen yhteydessä on nähtävissä jostain?

Satun itse olemaan ohjelmoija työltäni, joten lähtökohtaisesti voisi kyllä kiinnostaa minkälaista tavaraa liikkuu laitteiden välillä eli mulle voi laittaa kyllä.
 

ecoman

Jäsen
Pitääkös fujista ottaa tuo ritilä kennon takaa pois? Asennusohjeessa ei ollut tuosta mitään mainintaa.
 

Liitteet

 • IMG20220429130551.jpg
  IMG20220429130551.jpg
  172,2 KB · Katsottu: 22

ecoman

Jäsen
Itselle vastaten. Ei ainakaan lähde kovin helposti ritilä irti vaikka nuo pari ruuvia irroittaa. Ilmeisesti tuo on tarkoitus jättää paikalleen.
 
Ylös Bottom