Fujitsu WOYA080LFCA&WGYA100DG6 ongelmat

Viestejä
1
#1
Todettakoon alkuun, että laitehankinta(10/2016) on ollut verrattain suuri pettymys. Asiaa ei paranna maahantuojan passiivinen käyttäytymismalli reklamaatioissa. Vikahistoria vuoden aikana lyhyesti:
- Kylmäainevuoto kaksi kertaa (vuotokohta sisäyksikön "tehtaan liitos")
- Lämmityspiirin jäähtyminen (kolmitieventtiili jumissa->vaihdettu)
- Käyttövesi liian kuumaa ja lataus sähkölämmittimellä (viallinen käyttöveden lämpötila-anturi->vaihdettu)
- Käyttövesi kylmää ja edellä mainitun lämpötila-anturin ilmoittama lukema vaihtelee 50-62 asteen välillä (selvityksessä)

Tilanne loppukäyttäjän kannalta on haasteellinen, koska laite itsessään ei tunne/ilmoita vikaa, mutta vuoroittain jäähtynyt asunto ja kylmäsuihku alentaa asumisviihtyvyyttä. Eri yhteydenotot maahantuojaan eivät ole tuottaneet toivottoa tulosta ja kiinteistössä on käynyt useampi laitteen edustaja ihmettelemässä. Järjestelmän jatkuva tarkkailu ja lukuisat käyttöveden käsikäynnistykset ja sammuttamiset heikentävät kuluttajan luottamusta ko. järjestelmään.

Onni olkoon niillä joilla Fujitsu on toiminut. Itselläni ei ole, eikä toimi tätä kirjoittaessakaan. Toisaalta olen ansiokkaasti kasvattanut energiayhtiön liikevaihtoa ja kenties myös käyttökatetta(sijoitusvinkki: lisää Fortumia).

Yhteenvetona en voi suositella kyseistä laitetta.
 
Viestejä
26
#2
Vs: Fujitsu WOYA080LFCA&WGYA100DG6 ongelmat

Meillä WOYA080LFCA asennettu viime syksynä. Viime viikonlopulla mökiltä tultaessa talon lämpötila 17C ja en millään konstilla meinannut saada konetta uskomaan, että lämpimämpää pitää olla. Lopulta rupesi pukkaamaan yli 50C vettä patteriverkostoon. Epäilen vikaa kolmitieventtiilissä.

Käyttövesi liian kuumaa 60C ja lämmitys sähköllä. Ei ole viime viikonlopun jälkeen kertaakaan kolmitieventtiili muuttanut asentoaan niin, että olisi siirtynyt lämmittämään käyttövettä.

Usko rupeaa tähän laitteeseen menemään myös minulta varsinkin kun myyjä/asentajaa eivät viat tunnu kiinnostavan. Selittää vaan, että koneen logiikka osaa päätellä mikä on paras vaihtoehto lämpimän veden tuottoon ja jos kone on sitä mieltä, että sähkölämmitys on parempi, niin asia on niin. Vikaa ei laitteessa kuulemma ole!
 
Ylös Bottom