GALLUP: Vedenkulutus?

Paljonko teillä kuluu käyttövettä per asukas per vuorokausi?

 • alle 90 l

  Ääniä: 43 44,3%
 • 90 - 120 l

  Ääniä: 29 29,9%
 • 120 - 150 l

  Ääniä: 12 12,4%
 • 150 - 180 l

  Ääniä: 10 10,3%
 • 180 - 210 l

  Ääniä: 0 0,0%
 • 210 - 240 l

  Ääniä: 3 3,1%
 • 240 - 270 l

  Ääniä: 0 0,0%
 • yli 270 l

  Ääniä: 0 0,0%

 • Ääniä yhteensä
  97

ErkkiXC

Jäsen
Saunominen vähentää toki vedenkulutusta. Sen huomaa herkästi itsekkin, että kun hyvät löylyt ottaa ei suihkussa viihdy juuri hetkeäkään.
Ei välttämättä. Itse tykkään kunnon löylyistä, täällä kotosalla pihasaunassa kahdet löylyt ja välillä jäähyllä ja mökillä kolmet ja välillä Kallaveessä pulahtamassa. Ja viimeisten löylyjen ja akkusuihkuttelun jälkeen aina vielä pesuvadillinen kylmää vettä päälle. Veden kulutus on pysynyt täällä mittarin takana siinä 100m³/v kantturoissa kahdelta hengeltä (n 130l/vrk/hlö), mukana jonkun verran myös kasvihuone- ja puutarhakasteluvettä ja toisaalta mökkisaunottelut hiukan kulutusta pienentää. "Oikeassa" suihkussa ei ole pitkiin tullut käytyä.
 
Viimeksi muokattu:

Hempuli

Töllintunaaja
Kaksi henkeä ja mittaus jätevesipanosten mukaan 1.6.2019 alkaen. Vuonna 2019 keskiarvo 54 l/vrk/hlö ja 2020 60 l/vrk/hlö. Kulutuksen kasvu johtunee etätöistä.
 

Mikkolan

Vakionaama
Vs: GALLUP: Vedenkulutus?

Satuin olemaan vesimittarin äärellä kun meidän teininuori meni suihkuun, n. 253 litraa hurahti vettä viemäriin ???
Muistan hyvin tuon tapauksen :) Kävin heti perään itekkin "sepännenän pesu"-suhkussa, mitenkään säästelemättä vettä kului muistaakseni 46 litraa, joka on minusta aika paljon sekin. Mutta en oikein tajua miten saa 200 litraa enemmän kulumaan?

Pikasesti laskin muistinvara-tiedoilla, n. 160 l / hölö/ vrk. Isohkona pidän tuotakin, tosin pyykki- ja tiskikone laulaa päivittäin. Turhaa suihkuttelua on saatu vähennettyä. Vedenhinnan noustessa pitänee olla taas tarkempi.

Puhdas pohjavesi on aika hieno luonnonvara.
 

tuna

Aktiivinen jäsen
Ei välttämättä. Itse tykkään kunnon löylyistä, täällä kotosalla pihasaunassa kahdet löylyt ja välillä jäähyllä ja mökillä kolmet ja välillä Kallaveessä pulahtamassa. Ja viimeisten löylyjen ja akkusuihkuttelun jälkeen aina vielä pesuvadillinen kylmää vettä päälle. Veden kulutus on pysynyt täällä mittarin takana siinä 100m³/v kantturoissa, mukana jonkun verran myös kasvihuonekasteluvettä ja toisaalta mökkisaunottelut hiukan kulututa pienentää. "Oikeassa" suihkussa ei ole pitkiin tullut käytyä.

Eihän yksi pesuvadillinen liene kymmentäkään litraa? Lämpimään suihkuun kun menee ajatuksissaan seisomaan niin monen monta saavillista saa hujahtamaan huomaamatta. Kuten tuossa yllä todistetaan...
 

Pasikookoo

Aktiivinen jäsen
Noniin 180m3 meni.
Onhan tuossa altaaseen mennyt 20m3.
Siten varmaan yks 10m3 kun oon rempannu/huoltanut allasta.
Ja tais ne vesilelutkin kesällä viedä aika kivasti, kun yhdessäkin piti olla hana jatkuvasti auki. Paan sen kamiinaan...
 

Hempuli

Töllintunaaja
Palikohan tuo pihan kastelukin vie. Kyllä saa kuutioonkin kantaa sata kastelukannullista.
Ja kuutiosta saa kantaa kastelukannullisia alvariinsa. Meillä on kuution säiliö eikä ole mennyt kesällä kuin puoliväliin Tarhurin aktiivisuudesta huolimatta. Millin sateesta pumppaa alimmasta sadevesikaivosta 100 ltr vettä säiliöön. Sammal ja muutama ruohontupsu ei vettä saa, kun Tarhuri on sitä mieltä, että kasteluvesi vaan nostaa juuret pintaan auringon poltettavaksi.
 

Pasikookoo

Aktiivinen jäsen
Ja kuutiosta saa kantaa kastelukannullisia alvariinsa. Meillä on kuution säiliö eikä ole mennyt kesällä kuin puoliväliin Tarhurin aktiivisuudesta huolimatta. Millin sateesta pumppaa alimmasta sadevesikaivosta 100 ltr vettä säiliöön. Sammal ja muutama ruohontupsu ei vettä saa, kun Tarhuri on sitä mieltä, että kasteluvesi vaan nostaa juuret pintaan auringon poltettavaksi.
Joo kun mietin kesäkauden kulutusta, niin tuskin pihan sekä muidenkin vihreiden kasteluun ja autonpesuun mene enempää kuin 5-10m3 vuodessa, sekin on ihan sairaasti vettä...
Meilläkin on niin savinen maaperä, ettei paljoa tarvitse kastella. Tai mistä mä tiedän, ennoo mittaillu.
 

kurre orava

´pitkähän on pilalla, lyhyttä on helppo jatkaa...´
Sisääntulevaan veteen tuli asennettua oma mittari kesällä, käyttöönotto 1.7 ja sen jälkeen on mittariin kertynyt 41,25m3

Vuorokautta kohden tekee 282l ja asujia ollut hiukan reilu 3 (jälkikasvusta 2 ovat täällä satunnaisesti). Laskin et jos asujia olisi keskimäärin 3,25 niin sillä pääsee alle tuo 90l/vrk.

Ei olla autoja juurikaan pesty, emäntä kastelee kasvihuonetta kesällä mutta aika maltillisia määriä taitaa mennä siihen.
 

staari

Aktiivinen jäsen
Ei mitään hajua kulutuksesta kun ei ole mittariakaan :) En antanut ääntä.

125m porakaivosta piisaa vaikka nurmikon kasteluun. Jätevedet puhdistetaan biologisessa prosessissa ilman sähköä ja kemikaaleja. Juoksevat kulut melkein nollassa. Sakokaivon tyhjennys 100€ joka toinen vuosi.
 

Kellarinlämmittäjä

Oppimiskäyrällä
emäntä kastelee kasvihuonetta kesällä mutta aika maltillisia määriä taitaa mennä siihen.
Minä olen omasta vesimittaristani satunnaisesti kirjannut lukemia siitä lähtien kun sen laitoin noin 4 vuotta sitten. Tuo veden käyttö näkyy olevan jotenkin ihmeen tarkasti suhteessa kotonaoloon. Alkukesän ylimääräiset puutarhan kulutukset kuittautuvat siitä, että jossakin reissussa käydään, jolloin vettä ei ainakaan kotona kulu. Ihan letkulla on kyllä kasteltu, mutta ei koskaan nurmikoita, kun ei ole tarvetta ollut. Mitään sadevesiastioita ei ole ja vesi on meillä ilmaista ja mittari vain omaksi iloksi. Kesällä tilannetta tasaa meillä myös hiukan rantasauna, jossa on siis omat vedet mutta ei sielläkään vettä kyllä kuutiokaupalla kulu, kun vain kiukaan säiliössä lämmitetään.

Epäilen kyllä, että emäntäsi osaa olla suurin syntinen siihen veden käyttöön mutta vain eri tavalla. Letkusta taitaa joutua aika kauan laskemaan, että saa kuutionkin tulemaan. Ehkä paljut ja uima-altaa voivat sitten näkyä enemmän.
 

VesA

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Meillä on kastelua varten kaivo vesiautomaatilla ja kesävesijohdot pihalla, 4 hanaa.. Pitäisköhän laittaa mittari siihenkin. On siitä vettä otettu. Kasvihuone, perunamaa ja muita ryytimaita, kukat sun pensaat.
 

HelaKammo

Vakionaama
Kasteluvettä otetaan pihaan aikanaan kaivetusta sakokaivosta. Bilteman pumppu kesät talvet pohjalla. Kuivaan aikaan ohjaan letkulla sadevettä rännikaivosta kaivoon, päivän sateella saa renkaallisen vettä, joka kyllä kaivossa pysyy.

Helleviikoilla menee karkeasti 6-8 saavillista, normaalisti 4-6, ja tuosta kasvukaudelle ehkä siis 20 viikkoa x 6 saavillista = 300 saavillista x 0,08 m2 eli 24 m2 x 3,23€ tekee vuodessa rapiat 77€. Vaihtelu varmaan 50-90€ vuoden mukaan. Uppopumpun sähkön osuus lie olematon. Tämä pienellä tilkulla kasvihuoneen kanssa, ja vettä ei säästetä.
 

kotte

Hyperaktiivi
Meillä on kastelua varten kaivo vesiautomaatilla ja kesävesijohdot pihalla, 4 hanaa.. Pitäisköhän laittaa mittari siihenkin. On siitä vettä otettu. Kasvihuone, perunamaa ja muita ryytimaita, kukat sun pensaat.
Minä mittasin ämpärin avulla, paljonko vesiautomaatti pystyy puskemaan suoraan letkun päästä tai sadettimen kautta. Tuo oli jotakin 900...1000 litraa tunnissa. Joskus sadetin pyöri koko vuorokauden (6 ... 10 tuntia samassa kohtaa), eli kaivosta imettiin yli 20 kuutiota vuorokaudessa. Ei tuota hirmuisen monta kertaa kesässä tehty, eli arvioisin, että kasteluun ja hupialtaisiin tms. olisi koko kesässä mennyt väliltä 100 ... 200 kuutiometriä, ehkä lähempänä jälkimmäistä lukemaa.
 
Ylös Bottom